Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  150 481 inlägg

 1. MA  |  2 månader sedan


  @TransferKarusel
  Både Malmö FF & IFK Norrköping är intresserade av Samuel Kroon i Halmstad.

 2. MA  |  2 månader sedan


  kakadua//

  Du får samma svar nu som tidigare att jag länkar sånt som rör IFK, allsvenskan och svensk fotboll oavsett om det är pluslåst eller upplåst.

 3. Taddson  |  2 månader sedan


  Men kakadua. Nu gör du självmål igen. Vem hatar? Jag ställer två spelare mot varandra. Den ena producerar poäng och har haft en stigande formkurva, den andra har haft en formkurva som varit flat lined sen i mitten av juli. Är det så provocerande, alltså?

 4. XJesperX  |  2 månader sedan


  Någon med NT prenumeration som kan sammanfatta vad Hunt sa i intervjun i senaste artikeln?

 5. Burkinho  |  2 månader sedan


  // kalle
  Gerson, Castegren och Smith i backlinjen, tre på mittfältet

 6. kakadua  |  2 månader sedan


  MA

  Frågar igen: varför länkar du till låsta artiklar?

 7. MA  |  2 månader sedan


  Hunt: “Vi kan inte vara den blyga kusinen från landet”
  https://nt.se/artikel/4jpwwd6r (Pluslåst)

 8. kakadua  |  2 månader sedan


  Taddson

  Vad är det som gör att du inte kan följa IFK utan att ha ett (och endast ett) hatobjekt?

 9. kallekula  |  2 månader sedan


  @Burkinho – va? Vi hade fyra innermittfältare i elvan igår. De tre som spelade som innermittfältare samt Gerson.

 10. MA  |  2 månader sedan


  Först igår Nya Ullevis matta som inte håller måttet och nu kan kanske inte KFF spela på GFA i sista omgången pga gräset är för dåligt. Jag trodde att hybridgräset skulle hålla bättre på hösten än naturgräset men tydligen inte.
  https://fotbolldirekt.se/2020/11/24/jagar-reservarena-kan-tvingas-flytta-i-slutomgangen

 11. Burkinho  |  2 månader sedan


  // Kalle
  Det skulle ju skapa plats för en innermitt till. Igår hade vi sex stycken i laget.

 12. kallekula  |  2 månader sedan


  Haha, det bär mig jävligt mycket emot med tanke på hur svårt jag har för Jensas skojande med att alla ska spela på fel position osv, men jag håller faktiskt med om att Smith borde gå ned som mittback. Det känns som att hans styrkor och svagheter kommer mer till sin rätt med det skiftet.

 13. vipassana  |  2 månader sedan


  Taddson /

  Verkligen. Jag skulle kunna gå hem till Norrköping från Stockholm för att byta Jens mot Ståle.

 14. MA  |  2 månader sedan


  Måste posta detta inlägg också från Perlskog som fortsätter på twitter att kommentera IFK:s match och domslut igår.

  Robert Perlskog
  Lyssnade på Radiosporten, och reportern i Norrköping tyckte att Falkenberg ”spelade brutalt i eget straffområde” haha
  (Hemmablindhet utöver det vanliga)

 15. Taddson  |  2 månader sedan


  Satt igår och läste om Ståle Solbakkens avsked från FCK och tänkte i mitt stilla sinne, att Ståle hade jag velat se i IFK. Den kulturkrocken. Från myspys och garanterad startplats oavsett vad, till.. Något annat. Lite eld i baken, minst sagt.

 16. Taddson  |  2 månader sedan


  Alle har varit ungefär 2000% bättre än Simon Thern i varje avseende sedan ungefär omgång 8. Under hösten har Fransson vuxit med nästan varje insats, producerat mål och assist och varit en drivande kugge. Föredrar spelare som syns i poängprotokollet framför de som /ser ut/ att jobba hårt.

 17. Bongo  |  2 månader sedan


  Manxen //

  Du har helt rätt i att det är orättvist att jämföra Telo med Gerson. Min poäng handlade ju primärt om att det blir skevt att prata om “felfotade” ytterbackar som ett allmänt problem. Min poäng är alltså att problemet med att använda Gerson som ytterback inte primärt handlar om att karln är högerotad utan problemet är snarare Gersons bristande offensiva förmåga. Det Jensa gör fel handlar inte om fötter primärt utan om att fel spelare används på fel position. Jag tror ju liksom inte Gerson hade varit en stjärna till vänsterback om han bara sparkade med andra foten.

 18. SuperSnoken  |  2 månader sedan


  Alle å Nyman med i omgångens lag. Tydligen andra som ser nåt i Alle som många experter här inne inte ser! Låt Alle lira, ut med Thern och ersätt honom med Kusu alt Castroregimen!
  Alle IBJ Kusu/Castro där har vi innermitt i återstående omgångar. Smith som mittback

 19. vipassana  |  2 månader sedan


  Therns speltid är verkligen märkligt. Nu är han ju en bara en i raden av flera som gravt underpresterar men att hans plats är så cemeterad som den är men den obefinliga leveransen är frustrerande.

 20. alhaji kamara  |  2 månader sedan


  folk som säger att vi bara gjort straff mål och inte var bra mot falkenberg är ju ute och cyklar. Man får inte 3 straffar helt utan anledning…

 21. kakadua  |  2 månader sedan


  Håller helt med Burkinho ang Fransson / Thern. För mig är det ingen tvekan om att Thern har haft en mycket bättre säsong, utan att ha varit särskilt bra.

  Mer speltid än han förtjänar? Kanske det, fast det gäller i så fall Fransson i ännu högre grad.

 22. Manxen  |  2 månader sedan


  Telo är högerfotad men han har en mer än funktionell vänsterfot.
  Han kunde slå sin gubbe och gå både inåt eller utåt genom att tempoväxla o han va alltid ett hot med bollen.
  Att likställa honom med Gerson för att bägge är högerfotade känns väll inte helt rättvist.
  Gerson gör det ok efter sina egenskaper men han är på helt fel position.

 23. rajderajraj  |  2 månader sedan


  Vad matchen mot Falkenberg visar är hur relativt enkelt man kan hota den typen av motstånd om man faktiskt sätter deras försvar på prov. Vi är bättre än de flesta lagen i ligan, men om man bara försöker springa runt sina motståndare utan att utmana dom i högt tempo så kan vilken Div 4 försvarare som helst hålla oss borta från farliga målchanser.

  Det är när vi får in bollen i straffområdet, attackerar i fart och faktiskt är smartare än våra motståndare i närkamperna i straffområdet som det ger resultat. Det borde vi ha lärt oss för länge sedan. Sjukt trött på att se våra yttrar halvbåga sig från ena sidan av planen till den andra utan att sätta motståndarnas backlinje på några som helst prov. Utmana!

  I går har vi dock tur att domaren äntligen väljer att blåsa för den typen av företeelser som vi drabbats av under hela säsongen och inte varit smarta nog att utnyttja. Motståndaren hänger som en ryggsäck på Nymans axlar under en alldeles för lång stund, men Nyman är så van el naivt omedveten att han inte ens verkar inse att det är en typ av närkamp som ska rendera straff och som han själv borde ha gjort domaren uppmärksam på.

  I bland så verkar spelarnas personliga fetischar för närkamper, avslut med favoritfoten, alibidribblingar mm komma i vägen för vad som faktiskt är det bästa för laget. Alla vet vad våra spelare vill göra, det borde vara ett alldeles ypperligt läge att överraska och utnyttja det till våran fördel, men vi fortsätter istället banka huvudet i väggen match efter match. När bjöds vi senast på något oväntat och uppenbart inövat?

 24. Bongo  |  2 månader sedan


  Vid straff nr 2 handlar det väl primärt om att backen är totalt ointresserad av att komma åt bollen.

 25. kallekula  |  2 månader sedan


  Man blir ju smått mörkrädd när man ser folk som på allvar hellre har Thern i elvan än Fransson. Jösses.

  Perlskog är för övrigt en aningslös pajas, så det han säger ligger helt i linje med hans kompetens. Sveriges kanske sämsta kommentator – topp tre, i alla fall.

 26. Ballack  |  2 månader sedan


  Solklar även nr 2
  Pinsamt av Perlskog, Ekvall mfl att säga annat

  I regelverket står det:

  Direkt frispark tilldöms om någon av följande regler bryts:
  ”Håller fast en motspelare”

  Det borde väl rimligen gälla straffområdet också?!

 27. rajderajraj  |  2 månader sedan


  Efter att ha sett nya repriser så tycker jag faktiskt första straffen är rätt dömd. Falkenbergaren går fram och knuffar Castegren med raka armar i ryggen utan minsta försök att gå på bollen. Dåligt försvarsspel. Att Johansson dessutom kör över Castegren i den efterföljande duellen gör ju inte straffen mindre korrekt.

 28. Laya  |  2 månader sedan


  //Burkinho
  Orättvist utlåtande, tycker jag. Det räcker att kolla efter vid vilka tidsperioder Totte- resp Alle-matcherna utspelades. Dessutom det faktum att Alle aldrig kommit i riktig form i år. Men jag håller med om att Alle borde ha sluppit kaptensbindeln i år, just med hänsyn till att han hade behövt fokusera på sin egen form.

 29. MA  |  2 månader sedan


  Robert Perlskog på twitter:
  Sett Norrköpings beramade ”tre straffar på en kvart” och förstår fan ingenting. Frågan som dyker upp är varför? Den fåniga teater som ger första straffen ska ge gult kort, till Peking. Straff #2 hade inte heller klarat VAR-granskning. Det händer öht ingenting?4 försvarare ivägen

  Tredje straffen ser iaf lite ut som om det kunde vara något. Men rätt tydligt på reprisen hur backen verkligen försöker undvika kontakt. Men straff nummer 2 alltså… Vilket jävla rån mot ett lag som kämpar för allsvensk överlevnad. Stäng av pajasen med pipan. Får finnas gränser

 30. Ballack  |  2 månader sedan


  /Laya
  Vilka namn:)
  Marre, Shenka och Ranko
  Håller med om Fransson
  Påminner om Shenka i stilen.
  Lugn, bra driv med bollen