Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  141 962 inlägg

 1. Morre  |  5 dagar sedan


  Uli Hoeness, klubbdirektör i FC Bayern, sa det bäst (i detta fall angående priset på årskort på deras ståplats)

  “We could charge more than £104, let’s say we charged £300.
  We would get £2m more in income but what is £2m to us?
  In a transfer discussion you argue about that sum for five minutes but the difference between £104 and £300 is huge for the fan.
  We don’t think that the fans are like cows who you milk.
  Football has got to be for everybody and that is the biggest difference between us and England.”

  Låt säga att 3000 säsongskortsinnehavare på Curva Nordahl hade krävt pengarna tillbaka. Det innebär 3,6 miljoner kr. Det är nästan en tiondels Pontus Almqvist!

  Jag har full förståelse för alla supportrar som undrar varför just de ska avstå från sin 1200 kr eller 2600 kr eller vad ett årskort på sittplats kostar, när det uppenbarligen går väldigt bra för klubben. Jag har också full förståelse för att klubben gärna vill slippa den administration det innebär att behöva godkänna en himla massa återbetalningar, det måste ju vara en mardröm. Och full respekt för de som utan att blinka avstår från en ansenlig summa pengar för att stötta sitt hjärtas lag.

  Men jag hoppas att nån läser upp Uli Hoeness ord för Hunt, Jensa Magnusson och co så att de inte glömmer bort vad fotboll handlar om.

 2. It’s time to get remble!  |  5 dagar sedan


  Många som redan begärt kompensation skulle nog hellre ha valt att få ett nytt kort för 2021. Många som redan efterskänkt sitt kort för 2020 hade nog hellre valt att få ett nytt kort för 2021. Så ser verkligheten ut.

  Jag kan bara se till mig själv men jag kan tycka att erbjudandet att få sitt kort förlängt över nästa år är mest fair för alla parter. Med ett tillägg att man ej kan begära kompensation ifall även nästa säsong blir utan publik.

  Jag är dock helt fine med upplägget.

 3. Dubbelgurra  |  5 dagar sedan


  Det håller jag med dig om. Ju tydligare desto bättre så klart. Men håller inte med om att de som inte efterskänkt är de som premieras. Kanske att man också kan ha lite förståelse för att allt inte är helt tydligt i en extrem tid och att klubben successivt utifrån det försöker få så många möjliga inkomstkällor som det går för att säkra för alla tapp. Grundfrågan skänka för detta år eller ej har ju inte ändrats. Men ja, case closed då.. man kan se olika på saker och ting :)

 4. Jojje  |  6 dagar sedan


  Hade bara önskat lite mer tydlighet från klubben, det är det enda. Har pratat med 3 andra som skänkte sina säsongskort idag och alla hade uppfattat det som att det var antingen pengarna tillbaka (hur mkt beroende på hur många matcher med publik som kunde genomföras) eller att skänka dom. Det är ju ingen som säger att man ändå inte hade efterskänkt sitt årskort även om denna valmöjlighet hade funnits som ett alternativ direkt.

  “De som inte velat stödja klubben för denna säsong får nu dock ett smidigt sätt att stödja för nästa istället, plus förhoppningsvis se fotboll.” Det är väl det här som stör också, att de som inte ville hjälpa klubben ska premieras. Men skitsamma, vi ses på Parken!

 5. Dubbelgurra  |  6 dagar sedan


  Jojje/ känns som du borde funderat ett varv till innan du valde att efterskänka ditt kort för DENNA säsong. Ditt resonemang känns väldigt konstigt. Det är ju pengar för denna säsong klubben vädjat om. Sen får du väl ta ställning till nästa säsong nu. Det har ju varit förutsättningarna för beslutet hela tiden. De som inte velat stödja klubben för denna säsong får nu dock ett smidigt sätt att stödja för nästa istället, plus förhoppningsvis se fotboll.

  Offerkoftegrejen med ”riktig supporter” kan du skippa.. jag dömer ingen för hur man gör. Själv är jag dock glad att jag har de ekonomiska förutsättningarna att efterskänka mitt kort för detta år.

  På tal om annat, någon som vet om det blir en jultröja även i år?

 6. Buffon  |  6 dagar sedan


  Skönt att se att vissa har funnit sin plats här i livet att kopiera andras inlägg och publicera dom här i gnällbänken :)

 7. sthlmsnok  |  6 dagar sedan

 8. Jojje  |  6 dagar sedan


  AO //

  Öh, va?

  Grejen är väl att det framstod som om det var en vädjan till de med säsongskort att “hjälpa klubben” istället för att begära pengarna tillbaka, dvs det fanns 2 sätt att göra det på. Då hade det varit bättre om de från början sagt att antingen skänker du ditt årskort eller så kan du föra över det till nästa år oavsett vad nästa års säsongskort kommer kosta eller då som tredje alternativ få tillbaka hela summan.

  Nu blir eftersmaken att man har vädjat till folks hjärtan men hela tiden vetat om att man kan dra det här kortet för att locka kvar de som inte bestämt sig och som man då annars riskerat ska begära hela summan tillbaka. Borde kunnat skötas snyggare och mer tydligt helt enkel.

 9. AO1518  |  6 dagar sedan


  Men vad gnäller ni om? Alternativet att inte efterskänka sitt årskort och istället få pengarna tillbaka har funnits hela tiden. Med de pengarna hade man kunnat köpa ett nytt årskort. Vad är skillnaden på att få ett nytt årskort eller få tillbaka pengarna och köpa ett nytt årskort för dessa?

 10. kakadua  |  6 dagar sedan


  pruttbiff

  Skapa content.

 11. MA  |  6 dagar sedan


  Jag har själv förespråkat att klubben kan titta på talanger från t.ex Superettan men det finns även riktigt bra spelare i ettan som kan explodera om man kommer till rätt klubb och omgivning där man får tränarens förtroende och mycket speltid och just därför skulle jag inte bli förvånad om t.ex Bazi går till Varberg och gör det så bra så att han kan få anbud från danska, holländska, belgiska eller ryska klubbar som betalar bra för honom.

  11 mål visar att det trots allt finns klass i honom men jag förespråkade i fjol om Sylvias Bahdke men han lämnade klubben i somras. Det finns många bra spelare i ettan och Superettan som även på sikt kan slå sig in i ett topplag i allsvenskan. Se bara på Varbergs Selmani och Hammarbys Ludwigson

  Astrit Selmani
  https://www.transfermarkt.com/astrit-selmani/profil/spieler/423879

  Gustav Ludwigson
  https://www.transfermarkt.com/gustav-ludwigson/profil/spieler/558269

 12. pruttbiff  |  6 dagar sedan


  nr4_js//
  fantastiskt!

 13. Jojje  |  6 dagar sedan


  nr4 // Som säsongskortsinnehavare på Östra i över 10 års tid (ca 2600:-) känns det lite snöpligt ja. Men absolut, det gagnar ju klubben så fine. Däremot blir man ju inte kanonpepp på att chansa o köpa nytt för i år.

 14. MA  |  6 dagar sedan


  Det har pratats en del om Marwan Bazi här på forumet och såg FD:s intervju med Varbergs sportchef Martin Pringle som säger

  ”Tror stenhårt på division 1-scouting och pekar på Astrit Selmani.”

  https://fotbolldirekt.se/2020/11/19/bara-att-titta-pa-astrit-det-storsta-beviset-pa-att-det-gar

 15. nr4_js  |  6 dagar sedan


  Pruttbiff//
  Jag gör det själv ibland för att utmana mig själv.

  Jojje//
  Ja det känns lite snöpligt, jag hade ett billigt årskort på curvan som jag skänkte men hade jag haft en stol på långsidan för x antal tusen så hade jag nog känt mig lite förfördelad.

 16. Jojje  |  6 dagar sedan


  Men det är ju en rätt stor skillnad på att välja mellan en halsduk (som medlem har jag redan 15% osv) och få ha sitt årskort ett år till. Känslan blir ju lite att man straffas för att man som du säger ville hjälpa sin klubb.

  O jag kan inte minnas att de “skulle återkomma med alternativ om man ville återkräva sin betalning”. Jag gick på denna där det iaf inte framgår: https://ifknorrkoping.se/information-om-arskort/

  Men du har väl rätt, borde inte ha gått på magkänslan och “stötta klubben” direkt utan väntat…(som en riktig supporter?).

 17. Dubbelgurra  |  6 dagar sedan


  Jojje/ fast det du valde var ju att efterskänka årskortet. De skrev ju att de skulle återkomma med alternativ om man ville återkräva sin betalning.

  Två olika saker mao så du kanske skulle funderat på om du verkligen ville stötta klubben för denna säsong innan du efterskänkte årskortet isf.

 18. Bongo  |  6 dagar sedan


  Taddson//

  Inklusive Siemens?

 19. Jojje  |  6 dagar sedan


  Remble // De har lagt till den meningen nu. Tittade på sidan jag hade uppe efter du skrev ditt inlägg och fanns ej med, uppdaterade sidan och då stod det där…

  Rätt uselt kan man tycka. Förstår att de måste ta till olika medel nu men jag tar ju hellre ett årskort nästa år med än en halsduk värd 50 spänn…

 20. It’s time to get remble!  |  6 dagar sedan


  /Jojje

  “nu öppnar vi upp för ytterligare två alternativ för dig som ännu inte gjort ditt val.”

 21. Jojje  |  6 dagar sedan


  https://ifknorrkoping.se/information-om-arskort-2020/

  Bra såklart. En sak jag inte förstår helt dock (visar min dumhet här kanske men ja, ja…). Vi som redan skänkt vårt årskort, dvs inte krävt någon återbetalning (och fick en halsduk etc) kan även vi bara föra över vårt kort till nästa år också? Eller vänder de sig nu till de som inte gjort något val med sina kort än? Känns lite orättvist isf då man ju såklart hellre tagit detta alternativ.

 22. pruttbiff  |  6 dagar sedan


  kakadua //
  av vilken anledning? det vore extremt märkligt

 23. Taddson  |  6 dagar sedan


  Bongo

  Finspång kraftsamlade för att betala han som gick till AIK och ett SM-guld 2018.

 24. kakadua  |  7 dagar sedan


  pruttbiff

  Varför inte?

 25. pruttbiff  |  7 dagar sedan


  kakadua //
  varför skulle ma ha skrivit på isländska och sedan översatt det på google?

 26. MA  |  7 dagar sedan

 27. kakadua  |  7 dagar sedan


  Taddson

  Som jag ser det var Isak Bergmann Johannesson, 12 år, tungan på vågen när Island (med 10 man) spelade 0-0 mot England fr.o.m. att han byttes in i minut 88.

  MA

  Kanske kul att veta vem som skrev originalet på isländska. Du?

 28. MA  |  7 dagar sedan


  Ibland blir Google translate jävligt roligt 🤣😂🙈

  Översatt från isländska
  Jag minns när den 15-årige Ísak Bergmann kom stolt till mig och berättade att han rakade sina bollar för första gången, idag spelade han på Wembley medan jag satt i soffan och gjorde soppa på en piss varm Tuborg Classic

 29. alhaji kamara  |  7 dagar sedan


  Härligt att se IBJ byta till sig Phil Fodens tröja. Bara en tidsfråga innan Ishaq Razak har den på sig….

 30. Taddson  |  7 dagar sedan


  A-landslagsmannen Ísak Bergmann Jóhannesson. Kommer in i underläge 0-4. Vinner två närkamper, slår fyra passningar, alla till rätt adress. Jag såg bara den avslutande kvarten, men enda gången Island var ens på offensiv planhalva var när IBJ fick bollen. Mäktigt. Vilken jävla talang det här är.