Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  134 819 inlägg

  Visar WP-sida: 595.
 1. Morre  |  2 månader sedan


  16 oktober möter damerna Bollstanäs borta. Vinner man där så är kontraktet säkrat.

  Oavsett vilket är det i matchen mot Borgeby den 30 oktober där vi antingen kan hylla laget som klarat kontraktet, eller vara med när de säkrar det definitivt. Eftersom Borgeby är ett bottenlag finns det hyfsat hopp om en IFK-seger och kanske målrik match, inte att underskatta för det framtida intresset.

  Jag föreslår att Guldstrupen spelar live i Curva Nordahl-baren inför matchen. Om sen supportergrupperingar gör sitt för att dra dit folk kanske det kan bli årets bästa publiksiffra i serien i alla fall?

  Så boka in 30 oktober redan nu!


  Report comment

 2. Pekingsoul  |  2 månader sedan


  Det gamla publikrekordet för damfotboll är på 9 413 åskådare, när Linköping FC mötte Umeå IK. Vore fint att slå det det rekordet och sätta standarden för damfotboll på den här nivån.

  En fylld Curva redan under den här säsongen är fullt möjligt.


  Report comment

 3. Guldstrupen  |  2 månader sedan


  Ballack //

  Jag tänker att det skulle behövas en mobilisering både från IFK och supporterföreningarnas håll. Att man gemensamt marknadsför matchen och försöker dra publik till den. Jag kan maila lite folk idag och se om det finns intresse att göra något på damernas sista hemmamatch.


  Report comment

 4. Ballack  |  2 månader sedan


  //Guldstrupen
  Hur får vi till det?
  Vore sjukt häftigt att få vara med på också
  Embryot till ngt som kanske kan växa och få damlaget att växa?
  Finns det ngn som kan kraftsamla?
  Även om det är div 1 så ska vi göra allt för att locka spelare till IFK, dam som herr.


  Report comment

 5. Guldstrupen  |  2 månader sedan


  Ballack //

  Helt enig med dig. 13/11 möter damerna Alingsås och spelar då sin sista hemmamatch för säsongen. Hade varit magiskt att ge dom ett riktigt pangavslut inför en stor publik på Parken! Det förtjänar dom. Ser med glädje fram emot att följa deras resa framöver!


  Report comment

 6. PekingKing  |  2 månader sedan


  Ballack/ Absolut


  Report comment

 7. Ballack  |  2 månader sedan


  /PK
  Klart det är skillnad
  Men det vore en grym grej att ”ordna” för tjejerna!


  Report comment

 8. PekingKing  |  2 månader sedan


  Ballack/ Är väl lite skillnad på nivå där . Så såg det inte ut när Stockholmarna lirade på samma nivå heller. Tyvärr en bister verklighet, men det är väl ändå produkten som bestämmer intresset.
  Vore kul annars att ha två lag på toppnivå att följa. Sylvia herr har väl inte heller de fulla läktare vad jag förstår.


  Report comment

 9. Ballack  |  2 månader sedan


  När fyller vi Curvan likt Bajen-AIK dam och ger IFK dam en liknande upplevelse?


  Report comment

 10. Puttes bakhuvud  |  2 månader sedan


  EXILSNOKAR STOCKHOLM samt besökare i Stockholm
  Vår pub i Gamla Stan renoveras
  Tillfälligtvis samlas vi på
  O’Learys Nortull Sveavägen 143
  längst ut på Sveavägen vid Sveaplan.
  Buss 2 som passerar bl.a. Slussen och Odenplan stannar i närheten,
  annars 1 km att gå från Odenplan


  Report comment

 11. MR  |  2 månader sedan


  Från svenskafansalstret: ”Ingen utanför styrelserummets väggar tycks veta exakt vad som har hänt, men att klubben befinner sig i ett mycket utsatt ekonomiskt läge står bortom allt tvivel och på ett eller annat sätt lär man vara lovade kapital i och med detta tränarbyte.”

  Om det stämmer låter det likt upplägget i Nyköping. Skulle vara intressant med lite gräv kring den ekonomiska uppgörelsen och vem motparten är. I Nyköpingsfallet var det lätt att lägga pusslet mha google och de namn som klubben själv släppt till den lokala tidningen, men i Ljungskilefallet verkar klubben vara mindre transparent. Dags för lämplig lokaljournalist att ta fram spaden.


  Report comment

 12. MR  |  2 månader sedan


  Exakt. Ljungskiles problem har väl mer att göra med en allmän ökning av spelarlönenivåer och den ständiga professionaliseringen av fotbollen än det har att göra med bristen på ideellt arbetande resurser? Det har antagligen blivit dyrare för Ljungskile att mäta sig med övriga lag i serien än för några år sedan, och då faller man sportsligt då man saknar samma ekonomiska förutsättningar som konkurrerande klubbar från större orter.


  Report comment

 13. Majsan  |  2 månader sedan


  Taddson/ Jag tror just det kommer att vara ett problem, folk kommer sluta samma stund som ens barn slutar. De här gamla materialarna som hållt varenda liten IP vid liv kommer dö ut och knappast ersättas av t.ex. oss 80-talister.

  En annan grej på samma tema tycker jag är det här med a- resp. b-lagsserier som fanns förr. Att det är som idag, med mixade serier, tycker jag är riktigt uselt. Vad finns det för charm för ett litet by-lag i div 6 att spela mot större klubbars b- och c-lag? Tror detta starkt påverkat att många små klubbar försvinner.


  Report comment

 14. Burkinho  |  2 månader sedan


  Jag vet inte heller om jag köper det här med att föreningssverige håller på att dö pga kommersialiseringen av elitidrotten. Kopplingen till Man city är luddig. Är inte det största problemet för småklubbar helt enkelt att färre vill spela fotboll? jag tror inte MFFs pengar gör vare sig från eller till för intresset för att engagera sig i sin lokala förening.

  Ljungskile har det förstås tufft och de sitter i gränslandet mellan amatörer och proffs, men egentligen var det ju ett mirakel att en så liten ort kunde ha en elitklubb. De har 3700 invånare och får Åtvid att framstå som en metropol.

  Angående Ljungskiles nya tränare så tänkte jag direkt på samma spår som MR tyvärr.


  Report comment

 15. Taddson  |  2 månader sedan


  Ja, det var en läsvärd text, Kakadua. Även om inte heller jag håller med i alla slutsatser. Jag spenderade gårdagen på cup med min dotter, snart 6 år. Första matcherna i livet. Den glädjen! Och så många fina idellt arbetande människor, både i arrangerade förening och kring deltagarna. Vi var hundratals spelare, föräldrar, syskon och andra åskådare.

  Kanske missar artikelförfattaren den delen, att det inte sällan är just föräldrar till barn som engagerar sig i föreningar ideellt, för barnens skull. Det vi kanske saknar idag, som var vanligare förr, är de här geniuna föreningseldsjälarna. De som fortsätter år efter år efter år, långt efter att deras egna barn slutat eller gått vidare i livet.

  Men att det skulle vara sådan nedgång på ideellt arbete i mindre föreningar går jag faktiskt inte med på.


  Report comment

 16. Bongo  |  2 månader sedan


  Kakadua//

  Intressant artikel. Tror säkert det ligger mycket däri. Måste dock bara påpeka att när man ser undersökningar över frivilligt ideellt arbete i Sverige så llgger Sverige på en märkligt hög och väldigt konstant nivå. Det minskar inte. Ev kan man se en tendens att färre gör mer men antalet timmat har legat tämligen konstant under väldigt lång tid.

  https://idealistas.se/kurage/2021/02/03/vad-vi-vet-om-medborgerligt-engagemang-av-johan-von-essen/


  Report comment

 17. Majsan  |  2 månader sedan


  Burkinho/ Men vår trupp är ju i dagsläget lövtunn? Och helt ärligt, ingen av Kusu, Salihovic eller Lima konkurrerar väl nämnvärt med Sema och Telo? Salihovic är redan i truppen och Kusu och Lima har knappast hållits utanför pga dessa två.

  Nästa säsong har vi säkert tappat nån av de övriga Norrköpingskillarna, vilket gör det ännu viktigare att ha kvar dem tycker jag.

  Sen håller jag med om att de ännu inte presterat på topp på planen. Men lokala spelare med erfarenhet och ledaregenskaper (tror jag) växer inte på träd.


  Report comment

 18. MR  |  2 månader sedan


  @kakadua
  Välskrivet. Tur att IFK fortfarande engagerar många att lösa medlemskap och att merparten av oss har lokal förankring. Borde öka möjligheten för den ideella föreningensmodellen att överleva. I Ljungskiles fall, undrar om det är det där internationella matchfixsyndikatet som är i farten igen. De som försökte ta över Nyköping BIS.


  Report comment

 19. It’s time to get remble!  |  2 månader sedan


  Sema är ju nyckeln till Ken.


  Report comment

 20. kristercollin  |  2 månader sedan


  Pippi; jag tycker det är för hårt att formulera det så. Jag menar inte att man ska ha kvar spelare som en tjänst för att de varit bra tidigare, eller för att de är bra personer, men har tyckt att det känts stabilt att ha dem som inhoppare. Måste vara till rätt löner och med rätt inställning såklart men om det finns ett samförstånd där så varför inte. Det är ju inte som att de stängt vägen för unga spelare, och vi kommer aldrig kunna ha två hela uppsättningar med jämnstarka spelare.


  Report comment