Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  135 541 inlägg

 1. Wahlstrom  |  1 vecka sedan


  Nu är ju Niklas Westberg något senare (10-11), men inte väldigt mycket senare än vissa andra burväktare som nämns. Förvånad att jag inte sett hans namn alls i flödet idag. Minns honom som elegant och väldigt trygg i målet, och en personlig favorit från de åren!

 2. kallesone  |  1 vecka sedan


  Eddie Gustafsson då? På tal om fina målvakter och barndomsidoler. Född 87. Rätt många gånger man ”var” Eddie nere på grusplanen mellan stolparna.

 3. Peking2020  |  1 vecka sedan


  IFK HJÄRTA//

  Kul att du hade Jan-Åke Jonsson som ungdomsidol – då vi hade den samma.
  Jag stod själv i mål för ett av pojklagen och Jan-Åke var målvaktstränare för oss yngre målvakter. Minns att vi tränade i ridhusets gamla lokaler bredvid badhuset och att jag brukade få skjuts hem av Jan-Åke – jag bodde själv i Klockartorpet på den tiden.

 4. IFK HJÄRTA  |  1 vecka sedan


  Jan-Åke Jonsson då, min ungdomsidol i målet i slutet av 70-talet, början av 80-talet…😊

 5. Peking2020  |  1 vecka sedan


  “Nästa vecka kommer ett nytt avsnitt av Framåt Kamrater, då med Rasmus Lauritsen!
  Ställ frågor till Rasmus här eller maila till framatkamrater@ifknorrkoping.se
  https://twitter.com/ifknorrkoping/status/1289122079640637440

 6. Peking2020  |  1 vecka sedan


  AO1518//

  Så sant som det är sagt – inte första gången det ryktas bomber utan knall och lite fart tog det ju på bänken. Betydligt roligare än tema Balkan…

 7. Burkinho  |  1 vecka sedan


  // MA

  Jo, Ian Smiths återkomst skulle vara en bomb

 8. Whassen  |  1 vecka sedan


  När man tillsätter Norlings assistent som hans efterträdare förstår man att kassakistan ekar tomt hos AIK. Lär inte finnas några stora pengar att värva sig ur krisen. Inte direkt bottenstriden men snäppet ovanför lär de sluta i tabellen.

 9. AO1518  |  1 vecka sedan


  Peking2020//

  Bara en sak jag hörde via ”mellanhänder” och tänkte att det kunde vara kul med lite skvaller. Vore ju inte första gången någon skriver något här som sedan visar sig inte stämma.

 10. Peking2020  |  1 vecka sedan


  “Nu är det klart vem som ska över tränarposten i AIK.
  Rikard Norlings tidigare assistent Bartosz Grzelak, 41, har skrivit på över säsongen 2022.”
  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/officiellt-bartosz-grzelak-ny-tranare-i-aik/

 11. Peking2020  |  1 vecka sedan


  AO1518 | 5 timmar sedan
  Jag har väldigt obekräftade uppgifter att Willner sagt att IFK kommer släppa ”en bomb” under fredagen.
  ————————————————

  Jag har funderat lite på vart du fått dina obekräftade uppgifter ifrån – efter att jag tog mig en funderare kring ett inlägg från en kollega till Willner på NT några dagar tidigare. Visserligen är inte Iwung den samma som Willner och det har gått några dagar, men ändå…

  2020-07-29, 14:57:33
  David Iwung
  Vad gäller möjligheten att värva med öppningen av fönstret har ha svårt att se att det kommer hända något in i IFK. När klubben köpte loss Sead Haksabanovic och köpte loss Linus Hallenius rustade man för att vara med och slåss om guldet. Dessutom lånades Eric Smith in i början av sommaren så det finns en bredd och en spets som heter duga.
  ——————————
  Hoppas i vilket fall på en bomb och att du har mer rätt än jag…

 12. MA  |  1 vecka sedan


  Det har varit en intressant diskussion här på forumet om våra talanger i Sylvia som får mindre och mindre speltid. Nu får tre talanger lämna Elfsborg. https://www.fotbollskanalen.se/bloggar/sillybloggen/2020/07/31/officiellt-tre-talanger-lamnar-elfsborg/

 13. Defensor  |  1 vecka sedan


  Stewart: Det kallas Wernerssonsk Etnicitetscheck, WE i korthet, och har praktiserats av många sedan IFKs senaste comeback i Allsvenskan.
  Den går till såhär:
  1. Slutar spelarens efternamn på sson->Svensk
  2. Slutar spelarens efternamn på något annat, till exempel -lo, -ic kan det omöjligt vara en egen produkt och bör fördömas med antydan om bristfällig moral eller “trist med så många utländska dussinspelare i Allsvenskan.”

 14. MA  |  1 vecka sedan


  Här är det någon som inte har koll på Ian Smith

  @FANEpodcast
  Tre kontraktslösa spelare vi tror kan vara aktuella:
  Ian Smith
  Mattias Johansson
  Linus Wahlqvist

 15. MA  |  1 vecka sedan

 16. MA  |  1 vecka sedan


  Detta tweet har jag missat men Thern har rätt där att det känns som att Totte får mycket frisparkar emot sig då han är tuff, stor och stark i närkamper och domarna tycker när han sätter kropp till att han gör det unfair.

  Att heta Christoffer Nyman. Folk får hänga som rycksäckar, aldrig frispark för han står upp.
  Christoffer Nyman tittar på försvararna, frispark emot.

 17. Peking2020  |  1 vecka sedan


  rajderajraj//

  Bra beslut – tack

 18. rajderajraj  |  1 vecka sedan


  Vi hade förövrigt ett par speciella år en tränare som bla lite ologiskt hade gått från att träna ett Div 1-lag i Sydsverige till ett tränarjobb i en Grekisk högstaligaklubb lokaliserad på Balkan. En klubb som sedan dess bla hunnit bli degraderad till den lägsta divisionen pga regelbrott i en liga kantad av matchfixningskandaler.

  En tränare vars tid i IFK (el andra klubbar heller för den delen) inte var helt problemfri el framgångsrik och där flera märkliga värvningar gjordes likt redan diskuterats. I mina ögon misstänksamt. Så nej jag baserar inte mina funderingar på etnisk bakgrund utan på historik och mönster.

  Stänger av mig själv på obestämd tid så vi kan fokusera på roligare saker.

 19. Lauritsens Bror  |  1 vecka sedan


  När går de ut med tiden till presskonferensen för “bomben”? Jag längtar

 20. MA  |  1 vecka sedan


  Vad tror ni om U16 laget som är i ligacup final. Verkar finnas lite talang i den truppen/laget. Speciellt Leo Jonsson som gjorde tre mål i semifinalen kan kanske vara en framtida Totte eller Almqvist.

 21. Balasz  |  1 vecka sedan


  Balasź var högsta klass. Har mitt nick i hans namn då han var en av få ljuspunkter i en mörk period. Även svag för Dick Last som inte var/är längre än 181 om jag inte minns fel. Fantastisk keeper.

  Å Lasse Eriksson… fantastisk

 22. culinho  |  1 vecka sedan


  Stewart/
  Raj har nu slagit fast att alla med ursprung på Balkan innebär hög risk för matchfixning. Samt alla som varit på Balkan.

 23. Stewart  |  1 vecka sedan


  Raj/ Du drog ju in Nurre och Sjanic som är uppvuxna i Småland!?

 24. Defensor  |  1 vecka sedan


  Fint att fler har Balázs som favorit. Minns att jag alltid boostade honom på championship manager.

  Synd att Király höll landslagsplatsen.

 25. rajderajraj  |  1 vecka sedan


  MR//

  Går som sagt inte på ursprung utan historik. En av Ungrarna kom från en klubb i Montenegro (Balkan) den andra från den Indiska ligan. Väldigt skeptisk även till ev svenska spelare som varit i dessa ligor. Ökända för just matchfixning.

 26. MA  |  1 vecka sedan


  Apropå Oscar Hiljemark så har han pausat sin karriär ute i Europa då han och hans fru ska bli föräldrar och flytta hem till Sverige och med största sannolikhet så går han till Elfsborg och Borås då det är bra mycket närmare till släkt och familj som bor i småland och Göteborg.

  Jag såg serien Playmakers då paret höll på att planera sitt bröllop och pratade om barn och sa att nu var det dags och Elins högsta önskan var som förstföderska att få komma hem till svenska sjukvården samt att här kan hon få hjälp av familj och släkt med avlastning. Så jag skulle bli mycket ja MYCKET förvånad om han helt plötsligt skriver på för IFK istället för Elfsborg. Dessutom vill Elfsborg även ha hem Niklas Hult så man kan få ett mycket bra lag i höst och dom kommande säsongerna.

 27. Cricka_Hult  |  1 vecka sedan


  Lämnar gb för en tid eftersom det numera är flashbacks motsvarighet i sättet att generalisera om härkomst och brott. Dessutom där det pekas ut namn där det finns varken bevis, utredningar där deras namn nämnts från officiella håll eller andra källor som kan styrka ngn typ av bevisföring. Rykten och skitsnack om brottslighet och spelskulder – fy f-n!

 28. culinho  |  1 vecka sedan


  Raj/
  Du får tipsa Eko-brott om Sead, att vi tagit en enda poäng med juggemaffians förlängda arm i anfallet.

 29. MR  |  1 vecka sedan


  @raj
  Fast i Nyköpingsfallet kom ingen från Balkan. Var väl en kamerunsk spelare och två ungrare?

 30. rajderajraj  |  1 vecka sedan


  culinho//

  Jag tror definitivt att målvakter med bakgrund från just balkan hamnar under större press från spelsyndikat i balkan än andra målvakter. Med det sagt så är inte alla målvakter från balkan matchfixare, men jag tror som sagt att dom är mer utsatta. Eftersom att klubbar bör veta om det här och logiskt sett borde vilja undvika matchfixning så gott det går så tycker jag det är iögonfallande om man i stort sett bara värvar målvakter med bakgrund från balkan. Procentuellt sett så borde det vara osannolikt. Som sagt, mönster.

  På samma sett så trodde jag inte att det var en tillfällighet att vi värvade flertalet spelare från Estland. Någon inom föreningen var inte helt objektiv och hade i det här fallet en egen vilja som drabbade IFK negativt sportsligt och ekonomiskt.