Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  135 541 inlägg

 1. AJ  |  4 veckor sedan


  Dagges marknadsvärde är enligt Transfermarkt 800 000 € (ca 8,3 miljoner kr) och Fotbollstransfers 10 miljoner kr. Har ingen aning om hur tillförlitliga dessa siffror är men 3 miljoner kr som nämnts här känns för lite för en affär trots den korta kontraktstiden, och definitivt inget vi borde tacka ja till enligt mig. Om bud på minst 5 miljoner kommer så kan det kanske övervägas. Annars måste det in en rejäl vfk.

 2. Balasz  |  4 veckor sedan


  Lustig är ju bra men fyller 34 i år, lär ha jobbigt hög lön och rimligtvis inte mer än två säsonger i sig. Kanske lägger av nästa sommar efter EM.

  Nja spontant…och att Smith och Lustig snackar med varann är ju inte konstigare än att de lirade ihop i Belgien.

 3. UncleDirty  |  4 veckor sedan


  @MA

  De där me klasul e ju en inte helt tokig tanke, men försvarare hm nja.

 4. Ballack  |  4 veckor sedan


  Heller Jon än Lustig
  Vill ha in en vänsterslägga!

 5. MA  |  4 veckor sedan


  Skulle man sälja Dagerstål om han nu vill lämna och samtidigt får in Lustig vilket jävla mittbackspar i luftrummet med Lauritsen/Lustig.

 6. MA  |  4 veckor sedan


  UL//

  Samtidigt som Hunt har flaggar för det kan komma in en stjärnvärvning.

 7. MA  |  4 veckor sedan


  Sef kritisk mot supportrar utanför arenan
  https://www.aftonbladet.se/a/EWOVA3

  Laul: Är det en tävling i idioti som pågår?
  https://www.aftonbladet.se/a/9v5979

 8. UL  |  4 veckor sedan


  Eric Smith lägger ut bild där han och Lustig haft video samtal. Jag påbörjar ryktet. Lustig på väg till Norrköping 😄

 9. MA  |  4 veckor sedan


  Det är väl inte själva övergångssumman som är intressant i Dagerståls och kanske Mv-Isaks fall utan i såna fall är att IFK kan få en vfk för låt säga att Dagge gör det jätte bra i Holland och större klubbar blir intresserade och lägger 35-40 miljoner och kan man få 15-20% av det så blir det fina pengar in till IFK.

  Man har ju trots allt en chans under 3-4 år att casha in fina pengar på en vfk och det är nog där som kanske Hunt och IFK kan tänkas sälja spelare som t.ex Dagerstål.

 10. johjo  |  4 veckor sedan


  /Bollnaldo

  Frågan är hur mycket någon är beredd att betala för att få Dagerstål 3 månader tidigare än när kontraktet går ut. Tror inte det är några större pengar och även lagen i Nederländerna kommer nog hålla hårt i plånboken närmaste året.

  Bättre att behålla Dagerstål och gå för guld än att sälja för en eller max två miljoner.

 11. Laya  |  4 veckor sedan


  Jag håller Dagerstål oerhört högt i IFK-truppen, sedan många år egentligen. Men på senare år har han ju varit rent formidabel.

 12. Bollnaldo  |  4 veckor sedan


  Internationella transferfönstret stänger 5:e oktober iår.
  Dagerstål skulle kunna spela i IFK fram till omgång 23 innan han sticker till Holland.
  Det betyder att IFK behöver spelar 7 matcher utan honom. Det kan funka om vi har hyffsat skadefritt i försvaret och en genomförd värvning av Linus under sommaren.

  Dock tar jag hellre ett Guld än tjänar in ett fåtal miljoner på Dagerstål!

 13. Morre  |  4 veckor sedan


  https://imgur.com/a/m1DjPRD

  Vilken föredrar du?
  (H är inte så seriöst menad)

 14. Roffe  |  4 veckor sedan


  raj //

  Ja, Emil Holm har verkligen varit ett utropstecken de senaste matcherna. Han slog passningen till Wernerssons avgörande cupmål igår, han slog in bollen som Mets petade i eget mål i deras vinst mot AIK och det var han som slog passningen fram till Göteborgs 1-1 mål mot oss. Dessutom var det han som stod för inspelen till Göteborgs två lägen i första halvlek mot oss. Man kan tycka att LKG hade en hel del problem med Holm men det är fasen inte helt lätt att stoppa honom uppenbarligen.

  Men han har ändå en del kvar att lära och rutin att skaffa sig vad gäller defensiven vilket blev extra tydligt mot våra skickliga och formtoppade spelare. Vid 2-1 fick han täcka upp som mittback för att hindra Totte centralt. Där blir han grundlurad av Totte som först går vänster in bakom Holms rygg för att sedan studsa fram på hans högra sida och sätta in en lätt men vältimad axeltackling precis innan IBJ:s inspel (väl inom räckhåll för Holm) dyker upp. Lätt att glömma bort Gerson på bortre när man har fullt upp med att täcka bollen för två st Totte Nyman :) Strax innan 3-1 försöker han på slutkörda ben glidtackla Sead men får (vad det verkar) kramp i båda benen samtidigt (!), misslyckas helt med tacklingen och ligger fortfarande kvar på marken vid mittlinjen när Sead lurar upp de sista fem göteborgarna på läktaren.

  Apropå det där 2-1 målet så är det ett perfekt exempel på vad som gör Totte så jäkla bra. Sånt som inte är så lätt att upptäcka eller se just när det sker men när man väl sett det så måste man titta på genidraget 10 ggr till.

 15. Ballack  |  4 veckor sedan


  /Roffe
  Med det inte sagt att han är en dålig passningsspelare mer att vi återigen får en annan dimension i passnings och mittbacksspelet

 16. Ballack  |  4 veckor sedan


  /Roffe
  Inte mycket för den typen av statistik då den tenderar att ”dra” alla pass över en kam.
  Jag vill/tänker inte hamna där igen kring kritik runt Dagge etc då jag redan sagt mitt i frågan.
  MEN det jag menar är att LKG slår en annan typ av ”passningar” än Dagge om du förstår vad jag menar/tänker på.
  Att rulla boll i sidled 3m eller på sittande mf (Smith)i ett typ av triangelspel/kvadraten tycker jag ger en skev bild av passningsprocenten.
  Med det sagt så försöker jag påvisa vad jag menar att LKG är en bättre/modigare passningsspelare än Dagge.
  Håller sen med dig i det du skriver kring Henkas spel.

 17. Roffe  |  4 veckor sedan


  Ballack //

  Inte för att LKG är en dålig passningsspelare men känns väldigt konstigt att lyfta fram just passningsspel som något som skulle bli bättre än med Dagge. Det är ett fåtal spelare i hela AS som slagit fler lyckade passningar än honom i år (Smith är en av dem) och han har en av de allra högsta passningsprocenten. Mot Göteborg lyfte kommentatorerna fram flera gånger att Thern har så sjukt bra passningsprocent på motståndarnas planhalva. Dagge har ännu högre. Visst, Thern slår fler svåra/avgörande passningar där men att Dagge är en väldigt bra passningsspelare och att det är en av hans främsta styrkor som försvarare är väl ändå vida känt och allmänt accepterat?!

  Sedan kan jag hålla med om att något i det nästan perfekta som skulle kunna förbättras är offensiv skicklighet på ytterbacksposition. Det var väldigt tydligt mot Elfsborg att vi är rätt svaga där. I flera perioder under matchen blev vi “tvingade” att starta anfallen från kanterna (framför allt höger) och det blev ofta pannkaka med misslyckade inlägg (även om ett av de misslyckade nästan gick i mål) eller hemåtpass och att börja om igen. Castegren har varit väldigt bra defensivt men när han ska utmana med boll eller komma till inlägg har det funkat mindre bra. Det kändes som att Elfsborg hade gjort sin läxa, sett detta som vår svaghet och gjorde allt de kunde för att tvinga oss till det.

 18. rajderajraj  |  4 veckor sedan


  Som regel svårt att plocka in värvningar utifrån och få dem att prestera direkt, men hemvändare verkar vara ett undantag så Fjoluson och Wahlqvist är såklart högintressanta om vi letar startspelare under avslutningen. Alla andra behöver nog sitt obligatoriska halvår och stjälper mer än dom hjälper om vi ska gå för guldet. Dock så finns som sagt ersättare i den befintliga truppen om det skulle behövas. Det brukar vara den bästa lösningen kortsiktigt.

  Wahlqvist vill nog agera högerback om han kommer, där har han en kort väg in i A-landslaget när Lustig lägger skorna på hyllan efter EM. Kommer dock få konkurrens på sikt från bla Emil Holm som ser hyperintressant ut med sin längd, sitt flytande löpsteg och sitt beslutsfattande på den sista 3:e delen. Högerbackar med fysik, fart och slutprodukt växer inte på träd och lär få det att vattnas i Jannes mun.

 19. Ballack  |  4 veckor sedan


  /Kamara

  Mer som en tanke OM Linus kommer och Dagge rör sig vidare.
  Kan inte ifrågasätta 5-1-0
  Men jag håller Linus som än bättre offensiv än Henka, LKG en bättre passningsspelare än Dagge och Telo som en mer naturlig vb än LKG..

 20. Burkinho  |  4 veckor sedan


  // raj

  En trupp förändras ja, men det kan bli både bättre och sämre. 2016 sålde vi tex sönder laget.
  Just nu spelar vi lysande, så det är troligare att vi blir sämre än bättre.

  För övrigt hade vi säkert varit lysande även med Gudi och Kalle i laget, varför inte? Du får det att låta som att Binaku och Björk har varit nyckelspelare.

 21. Chinatown  |  4 veckor sedan


  Väldigt svårt det här med att hitta rätt blå nyans…
  Men efter att ha erhållit 7,5 högskolepoäng i färglära på Borås Textilhögskola så borde jag väl ha något att säga, så här kommer några snabba tankar…
  – Har alltid tyckt att Chelsea brukar ha en bra blå kulör som liknar den IFK använder sig av. (Mellanblå med ett uns av svart i sig. )
  – Men personligen skulle jag vilja ha en lite mörkare nyans för att få lite mer tyngd och mognad i kulören.
  – Tottenham tycker jag har fina dräkter, men lite för mörk blå för att vara en IFK-blå
  – Idealt skulle vara att ligga mellan Chelsea och Tottenham.
  – När man jobbar med blå textil måste man vara väldigt försiktig med att addera rött, för det är väldigt lätt att det upplevs som lila, och det vill vi väl inte…?

 22. alhaji kamara  |  4 veckor sedan


  Ballack,

  Jag håller med dig egentligen men är det inte lite dumt att ifrågasätta jensas lagbygge och backlinje och amatörmässigt endast säga hur man själv spelat backlinjen. Jag tänker mest på att vi har 5-1-0…

 23. rajderajraj  |  4 veckor sedan


  Vilken status hade Binaku haft i truppen idag om vi hade sålt Gudi, hur mycket mer redo hade Björk varit idag om vi sålt Holmberg? Hade Björk gjort mål mot Elfsborg istället för missat? En trupp är i ständig rörelse.

 24. Ballack  |  4 veckor sedan


  Jag hade spelat
  Linus, LkG, Rasmus, Telo alla dagar i veckan före nuvarande backlinje
  Blir en helt annan dimension framåt.

 25. alhaji kamara  |  4 veckor sedan


  Tänk dem som la tygd i att vi tappade gudi, kalle och skrabb🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 26. HTPK  |  4 veckor sedan


  Sälj Dagerstål och ta in Linus. Plötsligt är laget ännu bättre.

 27. rajderajraj  |  4 veckor sedan


  Morre//

  Gudi och Holmberg förra året är en anomali sett till de senaste 10 åren och övertygad om att vi hade klarat oss minst lika bra utan dem, nästan de enda startspelarna med försäljningspotential som lämnat som bosmans.

  Innan det har det tex varit Khalili, Thorvaldsson, Thelin, Bärkroth, Fjoluson, Kujovic, Telo, Wahlqvist, Jakobsen, Nyman, Mitov-Nilsson mfl. Spelare som lämnat med ett drygt halvår kvar på kontraktet istället för som bosman. Flera precis innan Europakval där det säkert vore sportsligt fördelaktigt att behålla dem. Men det blir ganska många miljoner när man lägger ihop dessa försäljningar och minskade lönekostnader tillsammans med värdeökningen på deras ersättare. I år är vi mer ekonomiskt pressade än någonsin, vi är på väg mot ett historiskt minusresultat. Det vore nog naivt att tro att IFK ett sånt år skulle hålla i spelarna mer än vanligt.

  Jag säger inte att vi garanterat kommer sälja, men vi ska nog inte bli allt för överraskade om så blir fallet. IFK har dock varit fruktansvärt skickliga på att få in ersättare till spelare som lämnat. Inte utifrån utan från den befintliga truppen. Förra året sålde vi tex skytteligaledaren och blev bättre.

 28. UL  |  4 veckor sedan


  3 miljoner för Dagge? Mitt i en brinnande säsong där vi dessutom är serieledare. Vi har eget kapital på 100 miljoner och vi har en drös spelare som vi kan få en slnt mellan 35-75 miljoner. Jag vet att klubben inte sätter stopp för spelarna men i detta fall handlar det om 6 månader och har Dagge seriösa intresse så kommer han ha det även då hans kontrakt löper ut.

  Nu kör vi mot SM guld

 29. Morre  |  4 veckor sedan


  Jag tycker nog klubben haft bra omdöme när det gäller att släppa spelare. Det var ganska tydligt att varken Kalle eller Gudi skulle inbringa några pengar att tala om. Bättre då att ha ett slagkraftigt lag. Hoppet om en skaplig placering levde ändå ganska länge.

  Visst kan man diskutera timingen när tex Eliasson och Sebbe såldes men det var bra pengar och något spelarna önskade. Inte mycket att säga om.

  Med Dagerstål vet jag inte riktigt. För hans del är det säkert önskvärt att lämna, lättare att komma in i ett nytt lag under deras försäsong. Men jag tror inte vi egentligen behöver pengarna.

 30. Burkinho  |  4 veckor sedan


  // raj

  Varför skulle vi riskera den här säsongen för att “spela ihop ett lag inför kommande säsong”?
  Det är helt bisarr logik. Bättre läge till guld än så här kommer vi aldrig få. MFF och stockholmslagen har problem, men nästa år kan det vara annorlunda. Sead lär säljas, Isak försvinner, osv.

  Att vi aldrig låter spelare stanna kontraktet ut stämmer inte, utan det har vi gjort många gånger. Ingenting tyder heller på att Thern eller Dagerstål vill lämna.