Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  128 113 inlägg

  Visar WP-sida: 367.
 1. Garda Albrektsvagen  |  3 dagar sedan


  Vid denna tidpunkt förra året, just idag, hade vi 6 vinster, 2 kryss och låg etta i tabellen.

  Jensa var skit, glöm aldrig det!


  Report comment

 2. Taddson  |  3 dagar sedan


  Wahlström

  Tack!


  Report comment

 3. Sibbe  |  4 dagar sedan


  – Oscar Jansson var Allsvenskans bästa målvakt 2020.
  (16 allsvenska tränare, 16 allsvenska lagkaptener och 32 fotbollsexperter, t.ex. Fjellström, Helin, Axén, Lundh, Bohman, Laul, Avdic, Strömberg, Nannskog, Lühr, Birro och Gustafsson (NT))

  – Oscar Jansson var 6-7:a i Allsvenskan 2020. Det såg jag tidigt.
  (Taddson)


  Report comment

 4. Wahlstrom  |  4 dagar sedan


  Din envishet i att ha rätt och din envishet i att stå på dig kring saker, samt fortsätta stångas när du målat in dig i ett hörn.. Den egenskapen är både fascinerande, imponerande och otroligt irriterande.


  Report comment

 5. Krog-Lasse  |  4 dagar sedan


  Vi vinner bollinnehavet och slår betydligt fler passningar än motståndarna, men gör inga mål. Däremot släpper vi in ett, där försvarsspel, målvaktsinsats och motståndarens prestation gemensamt väger ungefär lika. Tycker då bara det är lite skevt att man väljer att gå så hårt åt just målvakten. Det ger vibbar av drev.


  Report comment

 6. vipassana  |  4 dagar sedan


  Haha, absolut. Nu tycker vi väl olika vad som är en självklarhet i det här fallet dock.

  Nej, bäst 2020 var ju Isak Pettersson utan något som helst tvivel och han hade säkert vunnit priset igen om han haft en i alla fall hyfsad defensiv framför sig vilket man inte kan kalla det, under de sista två tredjedelar av säsongen. Sen tycker jag Oscar är på samma nivå som flera av målvakterna du nämner, medan en klass över vissa. Sen kan vi ju inte ha Isak som måttstock heller då han varit på en annan nivå än andra svenska målvakter senaste åren. Jag var inte i extas när Oscar värvades men det hade jag nog inte varit oavsett vilken allsvensk målvakt som värvades då de aldrig skulle vara på Isaks nivå. Sen har Oscar flera positiva egenskaper där han är bättre än Isak, och är nöjd med hans första 11 matcher även om jag inte är överväldigad.

  Men oavsett om han i vissa matcher släppt in ett av få skott så tycker jag det blir intressant att titta på de faktiska målen och det är skillnad på om det var tavlor han släppte in men det är det ju inte. Bara för att man spelar i IFK Norrköping och inte ÖSK så måste man få släppa in mål. Det blir lite väl mycket hybris över vad du förväntar dig av målvaktspositionen. Det är ändå Allsvenskan.

  Jag tycker att det är lite att göra det lätt för sig att säga att han måste vara felfri i nio av tio matcher och han måste ta skott när det är egna spelare som tabbar sig. Ingen målvakt klarar det. Isak tex släppte in smått bedrövliga 46 mål förra året, pga en massa misstag av egna spelare. Oscar släppte in 41 mål i Örebro som exempel. Jämför inte de två men det visar ju ändå att har du en dålig defensiv framför dig så släpper du in mål. Isak räddade verkligen inte heller sina motspelare 99 av 100 gånger.

  Nu när vi har något på gång, som kanske inte räcker hela vägen i år men ändå kan bli riktigt bra till nästa år så känns det som att du skapar ett helt onödigt drev bara för att Oscar inte är Isak P, vilket han aldrig kommer bli. Såklart. Men du är ju inte ensam då vissa verkar ifrågasätta unga killar som Ishaq och IBJ efter en dålig insats. Men det är väl fotbollsforum i ett nötskal I guess. Vi har tappat Haksa, vi saknar hela anfallet och ändå hänger vi med hyfsat i toppen. Kan bli riktigt intressant i höst.


  Report comment

 7. hedemora  |  4 dagar sedan


  Jamendåså. Tack för utförligt svar!


  Report comment

 8. Taddson  |  4 dagar sedan


  Hedemora

  En poäng förlorades där.

  Att tre poäng inte vanns är utspelarnas fel.


  Report comment

 9. superintemer  |  4 dagar sedan


  Zigge
  Synd för dem att de inte gjorde så mot Halmstad i förra omgången.


  Report comment

 10. 18970529  |  4 dagar sedan


  Årets käpphäst är alltså Jansson. Förra årets var Hunt.
  Nu ska det ältas ad infinitum igen tills alla ger upp.
  Kan vi inte bara hålla med honom så kanske han lägger ner tjatet.


  Report comment

 11. Zigge  |  4 dagar sedan


  Djurgården käkar upp Sirius.

  Orsak följande:
  * De skjuter
  * De går rakt på mål, inget pass i sidled eller hem. Kolla i IFK vilka som vågar gå på eget avslut. Det är vart fall inte telo , inte Is Isak.


  Report comment

 12. hedemora  |  4 dagar sedan


  Tadde, jag gillar ju (oftast) vad du skriver, men nu har det gått troll i det. Stånga inte pannan blodig mot dina inbilska väderkvarnar. Ge oss en krönika istället om varför vi inte skapar mer trots 65-35 i bollinnehav. Alla här inne ser ju att vi inte förlorar matchen på en felplacerad jansson utan oförmågan att göra mål.


  Report comment

 13. Zebra  |  4 dagar sedan


  Tycker också vi har något intressant på gång. Det som måste förstärkas är mittfältet då Fransson nog kommer att lämna samt IBJ och Skulasson har åldern emot sig. En stark mittback ska hittas och så hoppas vi på att Gurfinkel är ett guldkorn, för en bra vänsterspringare har vi saknat.


  Report comment

 14. Taddson  |  4 dagar sedan


  Vipassana

  Började ett svar till Sibbe, men blev avbruten. Du vet hur det är, semester i skärgårn och biran och ungarna och frugan är viktigare än bråk om självklarheter på ett forum, inte sant?

  Naturligtvis är tre matcher ett för litet sample size. Men under uppehållet trunpetades att Jansson var typ trea i räddningsprocent på åtta matcher. Samtidigt var han den enda topp-5 som släppt in fler faktiska mål än förväntat (negativ relativ xG=borde räddat fler än han gjort).

  Det jag tycker är intressant i fallet Jansson är 1) generell placering och 2) skott utifrån. Målet mot Häcken berör 1, en hög andra mål berör 2.

  Jag har börjat undersöka detta och kommer redovisa det. Men just nu är jag fullt upptagen med att åka båt, sola och bada. När jag har en fast uppkoppling, en dator och ork ska jag göra något av det.

  Och, igen – jag vill att alla spelare i IFK Norrköping ska lyckas. Varje insinuation om “Taddson bestämde sig för att hata Jansson innan han värvades” är fullkomligt befängd. Däremot studerade jag statistik i olika former och såg tidigt att han inte var i närheten av att vara bäst 2020 (6-7:a beroende på hur man värderar) i en samlad bedömning (Aly Keita, Tim Rönning, Pontus Dahlberg, Isak Pettersson var alla head and shoulders före). Överskattad betyder inte dålig. Men det är skillnad på att vara bäst och att vara sjua.

  Det vi ser är ett NHL-syndrom. En målis som varit bra som backup värvas som förstekeeper och visar sig vara rätt medioker. Väldigt vanligt. Cam Talbot, Antti Rantaa, Martin Jones, Matt Murray.

  Jansson är en bra målis i ett sunkigt lag som ÖSK. Har massor att göra, gör tonvis av fina räddningar i ett lag som släpper till massor. Framstår som mycket, mycket bättre än han är. I IFK Norrköping har han mindre att göra, vilket i princip innebär att han måste vara felfri i nio av tio matcher. Finns inte utrymme för ett lite svagt ingripande per match. Frestar på mer att stå sysslolös. Men när motståndaren väl bryter igenom, måste han ta den. Oavsett om det beror på en tabbe av en utespelare. Hans uppgift är att rädda utespelarna 99 av 100 gånger. I de senaste två matcherna, har det inneburit två skott på mål. Det är alltså inte skitofta, eftersom utespelarna generellt är bra, även i försvar.

  Alltså blir svagheterna extra synliga. Kraven höjs. Och målis var 6-7:a i serien ifjol. Här är vi nu.

  Det handlar INTE om att “hänga” någonstans för mål. Det är vanlig jävla kravställning. Var bättre. Jag är övertygad om att Jansson själv känner att han måste vara bättre än vad vi sett såhär långt.


  Report comment

 15. superintemer  |  4 dagar sedan


  Så lätt att man har sina åsikter efter en förlust. Men. Vi var det klart bättre laget mot Häcken. Förluster kommer oävet ibland. Liksom vinster. Det är fotboll.
  Känslan är att vi har nåt på gång. Nåt verkligen bra.


  Report comment

 16. Laya  |  4 dagar sedan


  Plats 8 kan vara en ungefärligt realistisk slutplacering för IFK i år.


  Report comment

 17. Chinatown  |  4 dagar sedan


  Balasz/
  Ett liv ett lag kommer inte spelas som inmarschlåt förrän det blir full publikkapacitet.
  Igår spelades ”Härliga IFK” vid inmarsch.


  Report comment

 18. Slobodan  |  4 dagar sedan


  Och Sirius som vi brukar ha ett litet helvete emot…..5-1….


  Report comment

 19. vipassana  |  4 dagar sedan


  Taddson /

  Har för mig du är intresserad av statistik, eller att du i alla fall hade en blogg om det om jag inte minns fel. Då antar jag du vet du är väl insatt i hur viktigt det är med i alla fall en betydande mängd data för påvisa något, och du då nämner då de tre senaste matcherna.

  Vilket av de tre målen tycker du han skulle ha räddat?


  Report comment

 20. Balasz  |  4 dagar sedan


  Spelades Ett liv ett lag vid inmarschen igår?

  Är Levi skadad eller petad?


  Report comment