Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  135 541 inlägg

 1. Bongo  |  1 månad sedan


  Filip Rogic har gjort väldigt mycket poäng i allsvenskan för Örebro. Nu utan kontrakt. En bra spelare att bredda truppen med?

  Lite fel ålder bara.

 2. Peking2020  |  1 månad sedan


  Sylvia har tagit ledning med 1-0 mot Karlstad

 3. Taddson  |  1 månad sedan


  Wahlstrom

  Jag TROR att Linus kritar på för IFK. Inget femårskontrakt utan out, kanske ett kortare avtal. Men jag har trott att det blir en återkomst ända sen pandemin slog till.

  Dresden har haft en riktig skitsäsong. Linus blev pappa i vintras. Familj – mamma, pappa, lillebror, sambo med familj – finns i stan redan. Under säsongsavslutningen, när Dynamo var isolerade och hejåhå, var sambo och lilla dottern hemma.

  Det är ganska rimligt att tro att det tär ganska hårt att vara ifrån sin förstfödda. Alla föräldrar kan nog bekräfta den saken. Och för att inte riskera en sådan ofrivillig separation igen, TROR jag att Linus väljer Sverige. Säsongen ut, kanske ett år till. Chansen att komma ut i Europa försvinner inte, han är 24 år, ingen ålder för enkel försvarsspelare.

  I Sverige finns en klubb för Linus. Därför blir det IFK.

  Det här är mina helt egna funderingar, utan inside någonstans ifrån. Det känns rimligt, logiskt, mänskligt. Unnar verkligen Linus att få spela i en europeisk toppklubb och det är långt ifrån osannolikt att det blir så. Men pandemirövåret 2020 tror jag inte karriären går först.

  Det går ju att vara profet i sin egen stad också.

 4. UncleDirty  |  1 månad sedan


  Mikael Ishaks på g till Polen enligt aftonbladet.

  Om man bara mäktar med ett mål i Tyska andra ligan är det rimligt att tro man får speltid i en Polsk topp klubb då?

  Har inte riktigt koll på han ska sägas, men på pappret lite av en stukad jensa värvning som på sikt kan avlasta Totte i den centrala rollen? År ju där jag helst ser en förstårkning även om Linus e galet bling bling och en tydlig satsning!

 5. hogjoh  |  1 månad sedan


  /raj

  Intressant iaktagelse! Jag tycker det är mycket glädjande att IFK verkar ha hittat rätt med sitt 4-3-3 och utnyttjar dess styrkor för att kontrollera matchbilden. Det är ett väldigt flexibelt system som kan anpassas efter motstånd och matchsituation:

  https://m.youtube.com/watch?v=GcJdUbghpLc

  Jag tror dock att det på sikt kan vässas ytterligare genom att använda ”riktiga” ytterbackar, framförallt offensivt. Linus vore naturligtvis en otrolig förstärkning av laget. Han har kapacitet att stänga sin kant, och bidra med mer offensivt.

 6. Peking2020  |  1 månad sedan


  Skön intervju med Ísak Bergmann Jóhannesson på Solidsport.
  “Hemma hos Ísak Bergmann Jóhannesson”
  https://solidsport.com/ifknorrkoping/watch/hemma-hos-isak-bergmann-johannesson

 7. MA  |  1 månad sedan


  Här är alla spelare som Dahlin representerar
  https://fotbolltransfers.com/site/agent/41

 8. Curvan12  |  1 månad sedan


  Långsökt kanske, Martin dahlin tanka sin bil bredvid min vid ingelsta för en liten stund sen. Kan det vara något på g?

 9. UncleDirty  |  1 månad sedan


  Om man letar fördelar för IFK i den Linus gate som håller på att skapas.

  Borde det inte kännas skakigt att hoppa på ett tåg som bosman nu när halva Europa letar billiga spelare. Är det ens spikat när de Engelska ligorna ska dra igång igen? Kontrakt året ut så missas inte jättemycket av säsongen samt han undviker en tråkig försäsong :)

  Året ut i Peking och visa vad man går för och med all glädje och trygghet det medför, för att sedan återigen bli bosman. Förhoppningsvis är ju även då korona situationen något stabiliserad kanske även eventuell andra våg inkluderad.

  Chansen att plocka sitt andra SM guld med Peking ska inte heller föringas!

  Inte svårt att hitta Peking fördelar, sen hur Linus själv tänker är ju en annan sak, vi får ju hoppas han läser detta ;)

 10. MA  |  1 månad sedan


  Både Sigurdsson och Jordan börjar på bänken idag i Moskva derbyt.

 11. MA  |  1 månad sedan


  IBJ har även blivit uttagen i omgångens lag i Dplay
  https://twitter.com/totalfl/status/1277984332540284928?s=21

 12. Wahlstrom  |  1 månad sedan


  Taddsson

  Du får gärna både tro och hoppas på saker, det gör en gott. Var mest nyfiken på om du hade snappat upp nåt nytt som jag missat under dagen!

 13. UncleDirty  |  1 månad sedan


  Jag hoppas med på Linus!

  Stora förloraren skulle vara som det ser ut Castegren, men Casten borde kunna fungera som en offensivt begränsad vänsterback med! Dock parkerar Gersson där nu och han gör det inte dåligt, samtidigt som man önskar Telo kunde tuffa igång på den nivån vi sett förut. Tror vi alla hoppas på den finns kvar.

  Skulle det visa sig det tar tid för Telo att komma i slag så kan det vara en oerhört viktig bredd värvning framför allt om någon går sönder. Även vi kommer bli tvingade att rotera mera i längden en vi gjort en så länge. Känns som Binaku eller Alvarez inte är jätte nära speltid.

 14. rajderajraj  |  1 månad sedan


  Det som talar för IFK lär väl vara att det bör vara ganska destruktivt för psyket att ständigt förlora och åka ur serien med ett lag och att man då behöver hitta tillbaka till glädjen och självförtroendet för att kunna ta klivet ut igen. En av de vanligaste motiveringarna till varför man väljer att gå till just IFK Norrköpings trygga och inspirerande miljö. Klart Linus ska hem!

 15. Taddson  |  1 månad sedan


  Wahlstrom

  Alltså. Jag TROR. Min högst personliga TRO, utan några som helst belägg.

  Jag måste väl också få tro saker? Eller?

 16. rajderajraj  |  1 månad sedan


  Verkligen på tal om ingenting. Men tycker det är intressant att Sylvia förra året spelade 4-3-3 med långe, starke mittbackstypen Hadar Sundberg som löpstark högerback och omskolade högerfotade innermittfältaren Jakob Lindahl som spelskicklig vänsterback under Kim Hellbergs ledning 2019.

  Lätt att dra paralleller till IFK:s mycket oväntade men framgångsrika användning av Castegren och Gerson som ytterbackar 2020 trots andra naturligare alternativ i truppen. Har man kort och gått implementerat taktiken från Sylvias 2019 till IFK 2020 likt Janne tog med sig taktiken från IFK 2015 till A-landslaget? Hävdar att det kan vara en av anledningarna till att IFK varit så framgångsrika och effektiva under Corona-avbrottet. Där andra lag fortsatt experimenterade så hade vi en tydligt utarbetad “manual” som endast behövde nötas in på träning, men där stora delar av truppen redan kunde den utantill.

  Ska bli intressant att se Sylvia spela idag för att se ev paralleller i spelstil. Har klubben rentav blivit en medveten möjlighet för IFK att experimentera med nya taktiker i tävlingsmiljö?

 17. pruttbiff  |  1 månad sedan


  hade ju varit kul om linus gick till gröningen och spelade med robben och utvecklades lite mer innan han kom hem. jag tycker att linus förtjänar ett lite roligare utlandsäventyr

 18. MA  |  1 månad sedan


  Tror ni att det var den spelare som Hunten hintade om i FD om eventuellt en stjärnvärvning till. När Hunt gick ut med det så låg Dynamo Dresden sist och såg en potentiell värvning att få hem honom åtminstone på ett korttidskontrakt säsongen ut.

 19. Wahlstrom  |  1 månad sedan


  Väldigt het på det nu Taddsson, är det pga att Disco hoppa in och ”bekräftade” att det jobbas på Linus eller nåt annat? Hittar inga artiklar som utvecklar ryktet.

 20. Taddson  |  1 månad sedan


  Tror vi kan räkna in Linus.

 21. MA  |  1 månad sedan


  Jag tror som Taddson att man tar hem Linus men jag tror på ett korttids kontrakt bara över säsongen allt för att klubben går all in på att vinna guldet samt att man ger Linus en chans att hoppa på en ny utlandsflytt.

 22. Taddson  |  1 månad sedan


  Limpan till Norrköping, tjalalalala! Limpan till Norrköping, tjaaaalalalalala!

 23. Burkinho  |  1 månad sedan


  // MR

  Jag håller med. Nu är det väldigt tidigt än, men om vi leder när fönstret öppnar ska vi så klart gå för guldet. Det är ändå det allt går ut på. Det skulle inte heller sabba IFKs rykte som en klubb som utvecklar och släpper spelare att behålla Lauritsen 2-3 månader extra.

  Att ersätta en spelare är svårt och det brukar alltid ta minst ett halvår för nya spelare att nå rätt nivå (Lauritsen var inte lysande från start heller). Den här säsongen är det matcher hela tiden, så två månaders startsträcka är nästan en halv säsong.

 24. MA  |  1 månad sedan


  Podden Disco & Noah börjar prata IFK Norrköping i nästan 15 minuter där man pratar om IFK:s unga snittålder trots att media skriver och pratar om AIK:s unga lagbygge.

 25. PekingKing  |  1 månad sedan


  Min mardröm är att IFK i år drabbas av Corona i truppen, vårt år, vårt guldår😱
  Vet att truppen ibland syns ute i krogmiljön, snälla spara det till firandet👌

 26. MA  |  1 månad sedan


  Disco på twitter:
  Nytt avsnitt av podden ute. Mycket IFK Norrköping där det redan jobbas för att få hem Linus Wahlqvist, men konkurrens av bland annat Groningen. Dessutom:
  *Varbergs succé
  *Unga Blåvitt imponerar
  *Hammarbys misstag
  *Djurgårdens alla drag
  Plus mycket mer!

 27. MR  |  1 månad sedan


  @jt
  Du får göra skillnad på vad jag tycker och hur klubben hade agerat. Två olika saker. Jag hade behållit min stjärnback och gått för guldet alla dagar i veckan. Visst hade man kunnat sälja och försökt ersätta, med allt vad det innebär i form av risktagande (ny spelare in i gruppen som ska lära sig ett nytt system etc.), men jag tror det hade varit svårt att få den spelaren att prestera på samma nivå. Vi tycker olika. Låt oss lämna det där.

 28. Defensor  |  1 månad sedan


  De intervjuer jag sett med domare inom både hockey och fotboll har alltid talat för att de saknar självinsikt och har noll koll på sina egna fördomar och hur vi fattar beslut.
  Typexemplet är att de säger något i stil med “jag är opartisk” sedan får man följa domarnas genomgång inför match och då talar de on vilka spelare de ska ha extra koll på…

  Vi är väldigt dåligt rustade för att vara neutrala, däremot kan man jobba med sin partiskhet om man är medveten om hur jäkla lättpåverkad man är.

  Tror publikfria matcher kommer att ta bort mycket av hemmaplansfördelen samt förändra fördelningen av straffar/kort bland lagen.

  Sedan är jag ödmjuk för att domarna inte kan ta bort sina egna fördomar ur ekvationen på samma sätt som man kan göra i samband med rekrytering bara genom att ta bort all interaktion (ex meritkrav+test istället för intervjuer och annat som leder till snedtänk),

 29. MA  |  1 månad sedan


  Och nu bekräftar MFF Corona i truppen.

  MFF bekräftar coronafall i A-truppen
  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/mff-bekraftar-coronafall-i-a-truppen/

 30. MA  |  1 månad sedan


  Detta är lite lustigt med tanke på att i helgen kan Danmark öppna upp för mer publik.
  https://www.fotbollskanalen.se/danmark-1/simon-hedlund-har-testat-positivt-for-covid-19/