Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  129 318 inlägg

 1. Burkinho  |  3 dagar sedan


  // Polo

  De kan göra som de vill, men hela poängen var att klubben knappast kan förvänta sig nåt stöd från supportrar när spelarna inte bidrar med en spänn. Och det är stötande att skattepengar ska gå till några av de mest välbetalda och minst arbetande i samhället.

  Jag tror många fortfarande inte har fattat hur allvarligt det här kan bli. Hela fotbollsvärlden är förlamad, och värdet på många trupper har gått ner till nära noll. De flesta allsvenska klubbar kommer inte dra in mer än kaffepengar på försälnngar. Även om spelet kommer igång igen i höst, så lär det knappast bli fullsatt på läktarna. Sponsorer dukar under. TV-pengarna är väl någorlunda stabila, men allt annat kommer rasa.

  Många spelare utan kontrakt kommer få svårt att hitta nån klubb alls, och lönerna kommer störtdyka.

 2. Laya  |  3 dagar sedan


  Och samtidigt kan väl vi hängivna supportrar redan nu handla de matchtröjor och souvenirer, betala medlemsavgift, stötta föreningens kringverksamheter och annat produktivt och “okontroversiellt” (med hänsyn till debatten som rullat på gb), som kanske har hållits inne med av olika anledningar. Ett ändamålsenligt tillfälle att visa sin kärlek till klubben, även om det ekonomiska tillskottet inte mycket förslår. Men symbolvärdet är stort.

 3. Guldstrupen  |  3 dagar sedan


  PoLo_ByXa //

  Jag tycker inte att spelarna automatiskt borde gå ner i lön bara för att arbetsköparens förutsättningar plötsligt ändras. På samma sätt som jag inte tycker att jag borde gå ner i lön för att min arbetsköpares förutsättningar nu blivit annorlunda. Allas kamper ser olika ut men är viktiga. För att spinna vidare på exemplet om piloterna så tycker jag att de har lika stor rätt att strejka som alla andra yrkesgrupper. Att jag sen personligen har svårare att engagera mig känslomässigt i just deras kamp är en annan femma och ganska ointressant i sammanhanget. Samma sak med IFK. Jag begär inte att någon ska gå ner i lön eller göra avkall på sina rättigheter. Jag vet inte ens om det vore det bästa i den här situationen. Men det jag vet är att jag redan nu har pytsat in ganska många tusenlappar i en säsong som kanske inte ens blir av. När klubben sedan går ut och ber om ekonomisk hjälp, utan att presentera vad de själva är beredda att göra, sticker det lite i ögonen på mig.

 4. Snoka som snokar  |  3 dagar sedan


  Snart ligger Haksabanovic och Fjolusons signerade tröjor ute… Va trevligt

 5. MA  |  3 dagar sedan


  IFK Göteborg permitterar alla spelare – och säger upp personal
  https://www.fotbollskanalen.se/sverige/ifk-goteborg-permitterar-alla-spelare—och-sager-upp-personal/

 6. Morre  |  3 dagar sedan


  Håller med Polo till viss del. Det är lite som när pilotfacket får kritik för att lyxstrejka, alla har ju rätt att kämpa för sina villkor. Det är inte säkert att varken spelarna eller piloterna ska stå tillbaka, i de fall det finns pengar hos föreningen/arbetsgivaren.

  Jag tycker dock att spelarna är väldigt tysta i det här hela. Man måste inte gå med på lönesänkningar, men man kanske kan göra något. Signera lite souvenirer, lägga ut på tradera och säga att alla intäkter går till XXX. Samt att lova att motsvarande belopp som auktionerna inbringar bidrar också spelartruppen med. Till exempel.

  En annan sak, var det nödvändigt att lägga internmatchen kl 15 i morgon? För att det ska vara bekvämt för spelare och ledare? För att det inte ska krocka med ungdomsträning? Det är ju kanske inte en tid som passar så många supportrar?

  kan väl haka på något intiativ i alla fall?

 7. MA  |  3 dagar sedan


  Här är de allsvenska klubbarnas löneplaner

  IFK Norrköping:

  – Vi ser över alla alternativ som finns för att säkerställa klubbens långsiktiga ekonomi och hantera den uppkomna situationen på bästa sätt. Precis som alla idrottsklubbar så ligger stora delar av våra kostnader i personalkostnader så vi ser över olika lösningar både gällande permittering och tillfälliga lönesänkningar, med såväl spelartrupp som övrig personal. Ambitionen är att komma igång under veckan, klubbdirektör Jens Magnusson. https://svt.se/sport/corona-och-idrott/allsvenskaklubbarnas-loneplaner

 8. kakadua  |  3 dagar sedan


  Polo

  Alla får väl göra som de vill såklart. Vill man vara paragrafyttare så kan man vara det och då går det såklart inte att kräva någonting.

  Tror dock att det blir svårt att få fart på det där swishnumret som IFK presenterade i mars om ändamålet är att finansiera massagesätena i Seads Merca..

 9. Majsan  |  3 dagar sedan


  PoLo_ByXa/ Jag förstår ditt raljerande men samtidigt tycker jag det känns lite malplacerat. Om våra konkurrenters spelare väljer att acceptera lönesänkningar tillfälligt så har jag svårt att se varför inte våra spelare skulle kunna göra detsamma. Annars är ju risken att IFK kommer stå som förloraren på den här krisen bara p.g.a. att vi ha en bra kassa, dvs vår fördel med det raderas ut av att lönekostnaderna inte reduceras på samma sätt som andra föreningars.

  För min del är min lön till 100 % provisionsbaserad och jag utgår ifrån att jag, vare sig jag vill eller inte, kommer att drabbas av en kraftig lönesänkning kommande månader. Och då tjänar jag inte direkt 100 k i månaden från första början.

 10. PoLo_ByXa  |  3 dagar sedan


  Det verkar vara en hel del hedervärda personer här inne, som förmodligen själva bad om att få sänka sin lön hos sina arbetsgivare för några veckor sedan!

  Men samtidigt rätt osmakligt att begära att andra yrkesgrupper måste sänka sina löner. Planen är väl fortfarande att det ska liras allsvensk fotboll 2020 och förmodligen 30 matcher? Det är väl därför vi har kontrakterat dessa spelare?

  Eller är er tanke att de ska gå ner i lön för att de ”enbart” tränar nu? Precis som en del andra månader under försäsongen annars? Ska de då kompenseras tillbaka när allsvenskan sedan kickar igång? Eller ska de dessutom få extraersättning för att de ska spela 2 matcher i veckan under perioden de egentligen skulle haft semester (juni) med sina familjer?

  Det är ju inte så att IFK har likviditetsproblem, för då hade jag förstått argumenten.
  Att styrelsen har valt att ”investera” pengar i andra verksamheter och agerar gymägare, restaurangägare och fastighetsägare. Branscher som gått relativt bra historiskt. Ska spelarna vid första möjliga nedgång då sänka sina löner bara för att styrelsen vill bedriva andra verksamheter?

  Sen att spelarna skulle kunna göra det som en fin gest är ju en annan sak, men absolut inget jag kan kräva. Det är ju inte heller så att relationen mellan spelarna och styrelsen verkar vara superstark för tillfället.

  Att Corona kommer ha stor påverkan på fotbollen, både i Sverige och i övriga världen är väl inget snack. Det känns som att det kan ha ritat om fotbollskartan och givit nya utmaningar och möjligheter. Jag hoppas att vår förening kan nyttja möjligheterna.

  sKITKul
  20 mkr i kapitaltillskott och sedan garanterat att delta i nyemission för 40 mkr har Peter Hunt gjort via Trading House Scandinavia. Går att läsa i bilaga 11 avseende konkursen.

 11. MR  |  3 dagar sedan


  Spelarna behöver bjuda till. Och det ganska rejält. Drabbar som sagt ingen fattig.

 12. MR  |  3 dagar sedan


  @Majsan
  Det stämmer att taket för statligt stöd är 44k. Hur man löser resterande del är en förhandlingsfråga lokalt. På mitt företag t.ex. kommer vi jobba 40% med 92,5% bibehållen lön. Staten står då för 45% av lönen upp till 44k. För de som tjänar över 44k har sedan företaget valt att stå för alla 92,5% av återstående lön. Så skulle IFK också kunna göra. Eller så får spelarna själva ta den förlusten som du säger. Eller någon annan lösning. Som sagt, en förhandlingsfråga.

 13. skITKul  |  3 dagar sedan


  Det är ju lite ödets ironi att spelarna erbjöd sig att sänka sina löner för en person, men nu är det betydligt mer som står på spel.

  Meanwhile försöker Peter Hunt rädda bröderna Eklöfs Venue Retail Group (Morris, Rizzo etc) från konkurs, enligt Dagens Industri.

 14. MA  |  3 dagar sedan


  Klart: Nytt kollektivavtal på plats – klubbarna kan permittera sina spelare.
  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/klart-nytt-kollektivavtal-pa-plats—klubbarna-kan-permittera-sina-spelare/

 15. Guldstrupen  |  3 dagar sedan


  Jag håller med Morre i dennes inlägg som var för någon dag sedan. Självklart vill man att IFK ska komma ur det här på ett så bra sätt som möjlig. Men jag tycker att innan de vänder sig till allmänheten och ber om pengar borde de själva föregå med gott exempel och visa vilka åtgärder de själva har tagit/är beredda att ta. Vad är Jensa beredd att göra? Hur agerar spelartruppen? Att jag ska känna mig motiverad att stötta klubben för att spelarna ska kunna fortsätta plocka ut sina groteska månadslöner känns inte jättesexigt. Blir lite som att ta från de rika och ge till de fattiga. Fast tvärtom.

  Med det sagt tycker jag att IFKs initiativ att skänka matlådor till Vrinnevi är snyggt gjort! Swisha för en matlåda som kommer vårdpersonalen till gagn samtidigt som jag i ett andra led stöttar IFK är bara positivt. Win-win. Plus att jag är lite sugen på en signerad Ante-halsduk…

 16. Cazzo  |  3 dagar sedan


  Mjsan //
  Håller med dig helt.

  Är det någon som läst / hört om t.ex. restaurangpersonalen på Parken permiterats?

 17. kakadua  |  3 dagar sedan


  Majsan

  Håller med. Själv skänker jag inte en spänn till IFK innan truppen berättat hur de själva bidrar.

  https://www.expressen.se/kvallsposten/sport/fotboll/allsvenskan/haksabanovics-lyxkop-har-massagesaten/

 18. Majsan  |  3 dagar sedan


  Kan någon som kan detta bättre förklara vad det innebär att spelarna permitteras rent ekonomiskt? För vad jag förstått så ersätts den anställde med 90 % av lönen men bara upp till brytpunkten runt cirka 44.000 kr/mån. Så allsvenska spelare som tjänar 100.000 kr går då ändå med på en lönesänkning på kanske 60 %, vilket ju ändå får anses ganska saftigt.

  Jag tycker att det borde vara mer kritiska röster kring IFK:s spelartrupp och varför man inte kunnat läsa att dem går ner i lön under tiden? Känns inte jätteintressant att köpa matlådor och prylar för att stötta klubben samtidigt som spelare med över 100.000 kr tar ut full lön utan skrupler.

 19. Snokasnack  |  3 dagar sedan


  LOTTERI

  Som vi pratade om i gårdagens avsnitt kan du delta i ett lotteri om en halsduk signerad av Ante Johansson (förstapris) och en matchtröja XL signerad av Alle Fransson (andrapris) – och samtidigt stötta både IFK Norrköping och Vrinnevisjukhuset.

  Allt du behöver göra för att delta är följande:
  -Swisha 65 kr till IFK:s swish-nr 1233364841 och märk betalningen “Sjukhuslådan”
  -Posta en skärmdump av betalningen som en kommentar under vårat inlägg på facebook eller twitter.

  Vinnarna koras av Macke i slutet av denna vecka.

  Läs mer om “Sjukhuslådan” här:
  https://ifknorrkoping.se/ifk-levererar-mat-till-vrinnevi-vi-har-knappt-tid-att-ata-annars/

 20. Snokasnack  |  4 dagar sedan


  Avsnitt 53 – Covid-19
  https://soundcloud.com/user-154683921/53-covid-19

  Vi går tillfälligt ur karantän och gästas av Macke, känd från Pekingpodden. Vi snackar bland annat om försäsongen inklusive svenska cupen-debaclet, ovissheten, samt den ev. uteblivna säsongen. Vi försöker också väcka Mackes beryktade temperament genom att prata om årsmötet, nya arenanamnet och träningsmatchen som skulle ha spelats i Katrineholm. Macke startar ett lotteri (signerad Alle-tröja resp. Ante-halsduk) till förmån för IFK:s matlådeförsäljning som vi gärna vill att ni deltar i.

  Snokasnack finns på Spotify, Acast och överallt där poddar finns.

 21. MA  |  4 dagar sedan


  AIK:s sportchef tror likadant som spelaragenten Patrick Mörk att allsvenska klubbar kommer få skambud på dom bästa spelarna och det är inte många klubbar som kommer ha råd att säga nej till ett bud på sina bästa spelare.
  https://fotbolldirekt.se/2020/03/24/inga-leenden-langre-aik-varnar-for-devalverad-spelarmarknad

 22. Peking2020  |  4 dagar sedan


  “Nya anläggningen – en dröm för IFK”
  “En respekterad ungdomsverksamhet och en akademi i toppklass. “Det här är nödvändigt för att kunna ta nästa steg”, säger Tony Martinsson om IFK Norrköpings historiskt stora satsning på Himmelstalund.”
  https://www.nt.se/sport/akademichefen-ser-flytten-som-ett-maste-om6553327.aspx

 23. Peking2020  |  4 dagar sedan


  Härligt inslag i NT med: “historien om Sejad “Sigge” Bilajbegovic och hans resa, som började i en Volvo 240 i Finspång och som idag är Platinumcars.
  https://www.nt.se/nyheter/norrkoping/katastrofen-blev-starten-pa-framgangssagan-om6552896.aspx

 24. Cazzo  |  4 dagar sedan


  //MA

  Jo, Simon Thern gick nog ner direkt.

 25. MA  |  4 dagar sedan


  Ingen i IFK vad jag har sett i media som har erbjudit sig att gå ner i lön under tiden allsvenskan inte spelas men man har läst andra klubbar göra det som Elfsborg, Häcken men även Bajens Rodic har erbjudit sig att gå ner i lön.
  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/rodic-erbjod-sig-att-ga-ner-i-lon-en-fin-gest/

 26. MA  |  4 dagar sedan


  Över 100 matlådor nu till Vrinnevisjukhuset
  https://www.instagram.com/p/B-HkSHTD9ma/?igshid=atgsc2q89y61

 27. MA  |  4 dagar sedan


  Häckens spelare går ned i lön: “Vi vill att klubben ska må bra”
  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/hackens-spelare-gar-ned-i-lon-vi-vill-att-klubben-ska-ma-bra/

 28. MA  |  4 dagar sedan

 29. Albert  |  4 dagar sedan


  Jag är inte helt nöjd med att AIK kan permittera sina spelare.
  Tycker rent ut sagt att det är förjävligt att skattemedel ska finansiera deras överbetalda spelartrupp.

 30. Gronk  |  4 dagar sedan