Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  125 451 inlägg

  Visar WP-sida: 207.
 1. Burkinho  |  1 vecka sedan


  Alla som är sugna på äldre hemvändare som Hamad måste ta en titt på blåvitt. Det är ett absurt namnstarkt lag, men ändå får de kämpa för en pinne mot Halmstad. Djurgården hade en hel drös stjärnor ett tag, men det var inte förrän de föryngrade laget som det lossnade. Fotboll är färskvara.

  Man hör så ofta att klubbar ska satsa på “säkra kort”, dvs kända namn, men det vore väldigt intressant att se statistik på den saken. Visst finns det en del extremt lyckade värvningar i kategorin 30+, men det är massor av floppar också. Jag tror inte att de värvningarna är säkrare kort än 20-åringar. Yngre spelare är dessutom billigare, och om det går dåligt så vill de själva röra på sig. Äldre spelare som floppar måste köpas ut. IFK har visat att de yngre hemvändarna, som har floppat på sitt första försök utomlands, är en intressantare kategori.


  Report comment

 2. sthlmsnok  |  1 vecka sedan


  AO//
  Tack, just det frispark var det.


  Report comment

 3. kakadua  |  1 vecka sedan


  AO1518

  Tyckte den varianten var rätt smart – de var 2 mot 2 men genom att spela bollen till en back blev vi övertaliga och Isak blev fri. Men det såg inte så i tränat ut och man kan förstås också säga att det var ganska dumt av den ÖSK:are som rusade mot den försvarare som fick bollen utan att ha koll på om det fanns täckning bakåt. Ett fint mål blev det i alla fall – hög klass på Isaks inspel.


  Report comment

 4. Taddson  |  1 vecka sedan


  Grusplan

  Han tackade nej till buden flera gånger, ända från slutet av sommaren eller början av hösten (första kontakten togs väl i augusti). Senast bara någon dag innan han kovände och tackade ja. Vilket omhuldade Disco alltså pratade om i sin podcast där och då. Jag hade egna kanaler som sa samma sak, “IFK försöker fortfarande men Norling vill inte”.

  En del i det handlade om mandat och managerrollen, den som nu är skrotad. En annan om ekonomi. Norling fick helt enkelt igenom sina krav och tog sen jobbet. Förutsättningarna ändrades. Inga konstigheter. Men där och då, 17/12 2020, hade jag inte fel.


  Report comment

 5. AO1518  |  1 vecka sedan


  sthlmsnok//

  Det var en frispark. Norling sa i en intervju att det var en variant som blev av på lite omvägar. Bollen skulle ut till IBJ men Haksa avbröt och sen fick han läge att spela ut den.


  Report comment

 6. Grusplan  |  1 vecka sedan


  Taddson,

  ok, ber om ursäkt om det inte var ordagrant. Men nått i den stilen var det väll ändå? Har tackat nej, kommer inte bli av, gått vidare med andra namn typ.
  Men det visade sig att även du mot förmodan kunde ha fel..


  Report comment

 7. Burwana  |  1 vecka sedan


  Nej Taddson så exakt har du kanske inte uttryckt dig men du sa helt klart att Norling hade tackat nej till Peking.


  Report comment

 8. Taddson  |  1 vecka sedan


  Grusplan

  Hur du än vrider och vänder det, har jag aldrig uttalat mig så.


  Report comment

 9. kakadua  |  1 vecka sedan


  Jag ser som sagt inte Hamad som en ersättare till Fransson. Tycker inte de är så lika som spelare egentligen. Sen är det inte omöjligt att pussla in honom någon annan stans. Seads roll är väl ett alternativ.

  Däremot tror jag att IFK hellre satsar på yngre förmågor i den offensiva trion. Vi brukar värva offensiva spelare som går att sälja vidare.

  En annan fundering: var det inte så att det skar sig lite mellan Norling och Hamad i MFF? Eller minns jag fel? Behöver inte betyda så mycket idag förstås, men inte omöjligt att det väger över lite.


  Report comment

 10. UncleDirty  |  1 vecka sedan


  Inte säker Hamad ses rakt av som Franssons ersättare inte heller en Haksa utan mer central offensiv i Islands Isaks position!

  Men att han klarar av fler positioner är ju en styrka :)


  Report comment

 11. Grusplan  |  1 vecka sedan


  Taddson

  “vad jag sagt hela tiden”
  ja, precis, det du säger hela tiden speglar ju väldigt sällan verkligenheten tillslut. Tex ” Norling kommer aldrig träna norrköping”

  hur blev det nu igen?


  Report comment

 12. Burwana  |  1 vecka sedan


  Hamad och Fransson är ju inte alls samma spelartyp, om Haksa lämnar skulle säkert Hamad kunna vara aktuell.
  Där har vi dock redan värvat Sammy men jag hade ju inte tackat nej direkt :)
  Tror Hamad hade varit en perfekt ersättare till Sead.


  Report comment

 13. Ballack  |  1 vecka sedan


  /Taddson
  Tror nog att han mörkar ;)
  Vi får se


  Report comment

 14. Taddson  |  1 vecka sedan


  “Inte riktigt spelartypen” är ju 1) ett tydligt besked och 2) vad jag sagt hela tiden.


  Report comment

 15. sthlmsnok  |  1 vecka sedan


  Apropå IBJs framspelning – var det en misslyckad hörnvariant eller en inåt helvete lyckad hörnvariant inkluderande spelad villrådighet som föranledde?


  Report comment

 16. Ballack  |  1 vecka sedan


  /Taddson
  Är den nedskjuten utifrån att Norling dementerar?
  Han demeterade ju sig själv till oss också..
  Vi lär ju vänta och se, tror nog att man är tyst


  Report comment

 17. Taddson  |  1 vecka sedan

 18. Lasse_kongo  |  1 vecka sedan


  Också orolig för att dela ut pensionsförsäkringskontrakt. Burkinhos 10% regel är nog rimlig. Tillfälliga hemvändarspåret känns som det mest lyckosamma. Måste väl finnas några svenskar som kört fast där ute i Europa.


  Report comment

 19. Burkinho  |  1 vecka sedan


  IBJ är fantastisk. Komplett innermitt redan nu. Spelsinne, grym passningsspelare, poängspelare, otrolig löpkapacitet, glidtacklare. Bara njut så länge det varar kamrater!


  Report comment

 20. Wahlstrom  |  1 vecka sedan


  0 guld
  0 pengar
  0 potential för stora försäljningar
  0 mål gjorda
  0 vinster
  0 Oscar Janssons i målet
  0 Jiloan Hamad i laget efter sommaren

  OM Hamad landar hos oss… jag har svårt att föreställa mig hur det måste kännas hos Örebroarna. Risken för deras del är väl att även såna saker snart känns…. 0.


  Report comment