Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  123 905 inlägg

  Visar WP-sida: 133.
 1. Krog-Lasse  |  6 dagar sedan


  Jag tror på något liknande, Dani. Hans namn står garanterat högt på många listor. Skulle även kunna tänka mig att det gäller för några danska och norska klubbar med, men ska vi tippa?

  Jag gissar AIK.


  Report comment

 2. AO1518  |  6 dagar sedan


  Dani//

  Jag tror att han helt enkelt är utbränd och mår skit


  Report comment

 3. Balasz  |  6 dagar sedan


  Kommer Kusu att blomma ut överhuvudtaget? Känns inte som han är så bra som folk vill att han ska vara och tiden går….


  Report comment

 4. AO1518  |  6 dagar sedan


  IFK har släppt teaser till årets hemmatröja.


  Report comment

 5. Dani  |  6 dagar sedan


  Visst är det så att Jens G inte gjort något officiellt framträdande eller media sen han lämnade? Snart 5 månader.

  Vad tror ni är tanken/planen bakom detta?

  Jag tror han slickat såren, druckit ramlösa och skaffar sig ny inspiration inför att hoppa på första bästa lediga jobb i en annan topp-8 förening. Vilket för övrigt antagligen blir Malmö, Hammarby eller Göteborg.


  Report comment

 6. Bongo  |  6 dagar sedan


  Jag tänker så här:

  I värsta fall står vi utan IBJ, Fransson och Sead i sommar. Extremt tunga tapp givetvis.
  Samtidigt har vi delvis förberett oss för detta redan. Sama ersätter Sead och Skulason låter väldigt mycket som att han är tänkt för det centrala mittfältet efter i sommar. Sen återstår det att se. Salihovic har gjort det bra som central mittfältare och vi har Kusu och Sema som både skulle kunna spela där. Men visst känns det som att en central mittfältare och (beroende på Telo och Binaku) en vänster WB står högt upp på önskelistan i sommar?


  Report comment

 7. Taddson  |  6 dagar sedan


  Laya

  Jag håller med! Det är framför allt laguttagningen i kvartsfinalen som skaver, avseende Norling-skimret. Den var usel.

  Att man inte kunnat rekrytera en vänsterspelare förrän kl 21 på deadline day kan väl tillskrivas både Den Nya Covidvärlden och det faktum att föreningen – vi behöver inte diskutera hur det kom att bli så, det är så känsligt att prata om sanna ting – hade väldigt dålig likviditet under den period likviditet behövs som mest.

  Med en vettig vänsterspelare på plats i februari hade backlinjen mot Häcken sett annorlunda ut och vi hade haft ett annat utfall. Om detta är jag övertygad. I så fall hade marschen mot cuptiteln varit spikrak och glasklar och läget 2021 hade varit helt annorlunda.

  What a difference a day makes.


  Report comment

 8. Laya  |  6 dagar sedan


  //Taddson
  Helt korrekt. Och just därför IFK med sponsorer och supportrar fortsatt borde gräma sig över cup-sortin (cup-titeln som för första gången på länge verkligen låg utstakad). Även om det i sig inte leder någon vart :).
  Tycker att Norling-skimret redan har fått sig en rejäl törn faktiskt.


  Report comment

 9. Burwana  |  6 dagar sedan


  Jofa//

  Självklart måste vi kunna det!
  Men tycker inte man kan förvänta sig det i år med en ny tränare och ett nytt spelsystem.


  Report comment

 10. Taddson  |  6 dagar sedan


  Det kollektiva försvarsspel som visades upp i den enda match av värde som spelats under vintern, var knappast imponerande. Häcken sprang in tre bollar på vad som knappt var tre målchanser. Snarare individuella misstag och otroligt slappt tillbakaspring på somliga fötter. Häcken gjorde tre mål på en långboll och två bollvinster. Not good enough.

  Nå, sedan dess är backlinjen reformerad och består nu av de spelare på de positioner man föreställde sig när planen sattes i januari. Över tid kommer det att funka allt bättre, men det vore naivt att tro att man spikar igen helt från söndag och fram till EM. Försvarsspelet kommer att kosta poäng under första halvan av säsongen.

  Och till andra halvan vet vi inte alls vad vi har för lag. I den allra värsta av världar har Fransson gått gratis, IBJ sålts till England och Sead hamnat i La Ligas mellanskikt. Det kommer självklart ge stålar in att handla nytt för, men det blir ändå ganska mycket tillbaka på ruta ett och som vi sett nu i vinter, när MFF fått ägna sig åt att shoppa videojuggar, är det inte alldeles lättrekryterat. Inte spelare av den klass IFK Norrköping behöver.

  Det är ju faran med att förlita sig på så kallade stjärnor – de riskerar alltid att bära laget och när de försvinner, faller allt ihop. Vill man se det så, är det ungefär 50-50 i Starkt Kollektiv vs. Dyra Stjärnor som gett guld 2015-2020.

  Utifrån spelar- och ledaromsättning, skadeläge, försäsong och systemskifte är det fullt rimligt att förvänta sig en placering kring plats 4-6 i höst. Ja, offensiven är nu idag vrålstark. Antagligen bäst i Sverige, står sig nog ganska bra i Skandinavisk kontext. Men helheten är inte bättre än en fjärdeplats i Allsvenskan, objektivt sett. Om man får ett jäkla stäm kan det bära iväg långt. Med en halvtrasslig start, låt säga en seger första tre, lär det mesta kännas risigt.

  Och vart går man därifrån? Vilken är den nya, röda tråden? 2014-2016 var det hemvävt som gällde. 2017-2020 satsade man vrålhårt på att maximera ett antal spelare för att ta så mycket betalt som möjligt för dem (på bekostnad av laget, helheten). Vilken är nästa nivå?

  Rent krasst måste IFK Norrköping 2021 antingen vinna guld eller nå en europakvalplats och väl där 2022, ta sig till gruppspel. Om man ska bibehålla den nivån man är på, det goda renommé som utvecklande förening man byggt upp under senare år, måste man också börja göra resultat. Man har i år, möjligen nästa år också, på sig. Sen drar Elfsborgsmörkret allt närmare. Redan nu är Djurgården ikapp ekonomiskt och de rider fortsatt på sin guldvåg från 2019. IFK Norrköpings utveckling är ganska plan, till och med med en liten pil nedåt. Fönstret är fortsatt öppet och på glänt, men det kan gå väldigt fort om man inte gör något rejält kommande 18 månader. Som att vinna en titel, till exempel.


  Report comment

 11. Sinson  |  6 dagar sedan


  Hänger som sagt helt på defensiven i år för Snoka. Där är vi nog alla eniga. Hoppet är det sista som överger mig o sedan 2015 är känslan vi alltid kan o ska vara med om de tankarna men sen att förvänta sig guld som Malmö gör varje år det är inte så jag tänker iaf. Ska bli mycket spännande oavsett o hoppas Stig plockat fram ännu en super dansk ur sin hatt!


  Report comment

 12. Jofa  |  6 dagar sedan


  Burwana/

  Nästa år säljer vi några andra precis som förra och förrförra året. Vi måste kunna gå för guld även om vi tappar spelare.


  Report comment

 13. Laya  |  6 dagar sedan


  Instämmer med Burwana om att IFK sannolikt får svårt att hänga med i toppen. Vi har en stark, offensiv förstaelva, men där bakom är intrycket att det känns tunt, trots en stor truppkader. Krävs att några “oväntade” spelare verkligen kliver fram.
  Och defensivt råder ett uttalat frågetecken kring hur säsongen kommer att kunna hanteras.


  Report comment

 14. Burwana  |  6 dagar sedan


  Jag tror inte på guld i år och tror inte någon härinne ska förvänta sig det.
  Även om man såklart ska få drömma lite, men vi behöver en säsong att spela ihop detta.
  I sommar kommer vi tappa Fransson och Haksa, ersättare redan klara där precis som Sinson är inne på.
  IBJ och eventuellt någon mer lär försvinna i vinter.
  Nästa säsong tror jag vi kommer kunna gå för det mer, med ett mer sammansvetsat lag och system.

  Så här tror jag det slutar i år:

  Hammarby
  Malmö
  Djurgården
  Häcken
  AIK
  Elfsborg
  Norrköping
  Göteborg
  Halmstad
  Örebro
  Varberg
  Sirius
  Mjällby
  Östersund
  Kalmar
  Degerfors


  Report comment

 15. Laya  |  6 dagar sedan


  Hoppas och tror att sista ordet inte är sagt avseende Fransson.


  Report comment

 16. Sinson  |  6 dagar sedan


  Fransson går i sommar, den känns given. Hade det varit
  2015-2016 Frasse så hade det varit ett hårt slag. Nu tycker jag inte riktigt han når upp till förväntningarna så kanske det blir bättre med Skula där istället? Disco pratar om P Bengtsson som en aktivt spår fortfarande för Snoka om AIK inte säljer Kahl i sommar vilket inte lär hända. Haksa lär väl gå nästan lika säkert som att Frasse går men där tänker jag vi har supertäckning i Samuel o en hel Totte. Värre om IBJ lämnar men då tänker jag det ”bara” handlar om ett namn att värva o då lär det dessutom finnas pengar. Jag tror på en kanon säsong oavsett försäljningar och ett guld finns i sikte men beror helt i hur pass många steg framåt Lund framförallt, men alla i vår nykomponerade backlinje kan ta.


  Report comment

 17. Taddson  |  6 dagar sedan


  darvhan

  Det är magsår, men tack för pepp!


  Report comment

 18. Vattentornet  |  6 dagar sedan


  Jag sticker ut hakan och säger i år tar vi hem det.
  Tror att vi har en minst lika bra trupp som dom övriga konkurrenterna. Men det stora orosmolnet och frågetecknet är hur hårt sommarförsäljningarna kommer straffa oss för vi lär ju tappa viktiga pusselbitar. Men hatten av till rekryteringsansvariga att vi oftast har hittat bra nyförvärv och ersättare när vi har tappat. Men jag har en bra känsla för vad som komma skall.


  Report comment

 19. pruttbiff  |  6 dagar sedan


  vi har alla baits eller småkryp, som jag hellre kallar det, under våra stenar. ibland blir det som att gräva för långt in i näsan, man träffar nästan på hjärnan och det är inte roligt. det knastrar obehagligt och ibland slutar det inte. lägg tillbaka stenen, kamrater!
  i år tar vi guldet!
  ⚪️🔷


  Report comment

 20. darvhan  |  6 dagar sedan


  På tal om bait, här kommer en med stor portion sanningshalt i sig:

  Tadde : du beter dig som en riktig jubelidiot och vad det än är som förgiftar din vardag så hoppas jag det löser sig…


  Report comment