Gnällbänken

25 345 thoughts on “Gnällbänken

 1. Efter Dagges besked om fortsatt satsning utomlands, IFK:s prekära läge till trots är det väl bara att inse att pengarna styr, vare sig vi vill eller ej.Många här inne har klandrat såväl Mujo som K. Olsson för detsamma. . Har en önskan om att se Olsson , Tankovic och Ken Sema komma hem och bidra till nästa guld, hur skönt skulle inte det sitta.🍾


  Report comment

 2. Nej vad fasen. Sommaren 2022 är väl då allt vänder?

  Dagerstål sticker till USA, Marco Lund kliver in och från ingenstans agerar han som en Lauritsen på planen.

  När till och med Sylvias 3:e val på vänsterbacken är skadad så hittar Egzon Binaku in i startelvan här i sommar. Killen har tränat sina första 3 veckor i streck utan skada. Kliver in och blir landslagsmässig till hösten.

  Skulason får efter alla möjlig om och men från Rikard Norling till slut starta på det centrala mittfältet. Ett par matcher senare tror vi Daniel Sjölund gjort comeback med en frisparksfot av Seb Larsson klass.

  Totte Nyman missar inte en målchans på hela hösten, Arnor Sigurdsson kommer hem på lån och står för 10 assist 2022.

  Totte vinner skytteligan, IFK krigar sig ikapp och tar en andraplats efter Häcken.

  Stockholmsklubbarna sliter sig i håret så hårt i vinter att AIK öppnar plånboken för att köpa loss Norling tillbaka till Stockholm.

  Tonna ringer Hellberg Jr och lockar hem han till en huvudtränarpost och en årsförbrukning saltängsbullar.

  2023 blir Kim helgonförklarad när han tog oss till guldet trots att Totte testade vingarna utomlands igen efter säsongen.

  Nyckeln blev Tonnas manöver att locka hem Bruno Santos som ”players manager”. På ett par veckor fick pizzeria Napoli bygga ut och Lucas Lima blev skyttekung i samma veva.

  Mitt i säsongen skadade sig Oscar Jansson olyckligt, Mitov värvades hem på korttidskontrakt och stängde igen hela vägen till guld.

  Jansson firar med helrör i rullstol på Tyska torget november 2023.

  Gott så?


  Report comment

 3. Fransson från 2016 är mer än välkommen. Frågetecken bara hur det är med formen efter förra säsongen. Vore det inte intressant att ta en kortsiktig lösning i väntan på ”rätt”lösning o då hyra in någons resten av säsongen? Romain Gall o Erik Friberg sitter inte ens på bänken utan läktaren o iaf Friberg skulle ju vara gjuten i IFKs mittfält (sämre koll på Gall)


  Report comment

 4. Arnor vore drömmen.. Tror dock att han kmr ha erbjudanden i europa. Även om han trivs i Norrköping osv.. Så lär det finnas med spännande alternativ än ett Peking ingen vet var vi har just nu.


  Report comment

 5. Väldigt tråkigt att det ser ut att inte bli någon fortsättning med Daggen, hade lite räknat in honom i Peking även de kommande året.


  Report comment

 6. Lär väl inte bli någon fortsättning för Dagerstål. Truppen känns verkligen lövtunn just nu. Blir väl fyra värvningar med andra ord

  Back: Han från Sundsvall
  Mittfältare: Shabani och Fransson
  Anfall: Arnor!


  Report comment

 7. Vipassana

  Hörde hans namn när IFK förnedrade Sundsvall och såg en av matcherna under U21-kvalet nu i juni, men kan inte säga att jag vet särskilt mycket om honom. Men en U21-landslagsman med utgående kontrakt är ju bara att plocka upp. Suveränt nappat av Tonna, i så fall.


  Report comment

 8. Garda Albrektsvägen

  Hur var det med Alles presentationsvideo? Skulle väll presenteras Måndag/Tisdag enligt dig?


  Report comment

 9. Kommer bli 3 tuffa matcher innan eventuella nyförvärv kan komma in. 2 av dessa borta på gräs dessutom. Kommer behövas samma inställning och krig som mot Kalmar borta, det kommer inte se snyggt ut.

  Hade kört på:

  OJ
  Ekpolo- Linus- Dagerstål (sen Agardius om Filip ej blir kvar efter 30/6)
  Eid (motvilligt)- Ortmark- Skula- Telo
  Levi- Totte- Markovic

  Startar Norling Markovic centralt igen kommer vi vara illa ute.


  Report comment

 10. Nu har jag noll koll på den här killen från Sundsvall, men ponera att han är det man läser att han är så är det ju såklart helt rätt typ av spelare sett till ålder osv. Även Shabani som jag vet lite mer om och sett själv flera gånger. Tycker sedan Tonnas intåg redan spridits fler bra rykten om spelare in än vad som kommit in senaste året. Skulle antingen Arnor eller Pontus komma in offensivt så kan det till och med se ganska intressant ut på planen om det kompletteras med en till central värvning.


  Report comment

 11. Jag vill att vi tittar på receptet när vi har lyckats tidigare och försöker se om vi kan få till en lika fin stew igen. Jo, jag vet, jag är väl några procent såväl neandertalare som papegoja.
  Backlinjen är bäst orörd. Ekpolo är magnifik. Sjukt att vi lyckades värva honom. Jag gissar på att det beror på familjeskäl (barn, flickvän?) snarare än att vi lockar sportsligt? Eller har jag fel? Filip har ju varit grymt bra också.
  På mittfältet ser jag Dino som arvtagare till Ari. En Ari som inte får spela som def.mittf. av orsaker som övergår mitt ringa förstånd.
  Lima är tillräckligt intressant på alla sättgör att jag är villig att gå all in på speltid för honom. Vi har sett det förr. Speltid till talang ger ofta en fin utveckling (senast Björk).
  Levi kan lämna med riktigt högt huvud! Han har varit lite ojämn emellanåt, men det känns som att han verkligen har haft hjärtat med sig varje gång han går ut på planen. Jag unnar honom ett utlandsäventyr. Eggson måste ju hitta nånstans han får spela kontinuerligt. Ortmark är en lirare som kan lyfta om han får luft under vingarna.
  Kan vi bygga kring detta och värva in både spets (Arnor!) och talang så är jag nöjd.


  Report comment

 12. Anton, who? Efter lite närmare googling känns det dock som en klok värvning. En ”Wikijugge” för mig, fast med positiv tongång då.


  Report comment

 13. Lösa Daggen permanent tror jag blir väldigt svårt, i princip omöjligt, då han garanterat vill ut i Europa igen. Så den skulle jag inte räkna med.

  För Shabani tror jag det bara handlar om de sista procentenheterna innan det blir klart. Den kan vi nog redan räkna hem.

  Sigurdsson vore lite av en drömvärvning, förutsatt att den mentala biten är med honom såklart. Tyvärr känns den värvningen väl inte särskilt långsiktig?


  Report comment

 14. Tja, en värvning av Sigurdsson vore ju alldeles för bra för att vara sant.

  Vi kan bara hålla tummarna.

  Värva Filip permanent, låna hem Sigurdsson, värva hem Alle, värva en mer central anfallstyp (Almqvist eller Sebbe drömmen) och sedan en vinge typ Shabani/Bergh.

  Att hoppas på för mycket? Men faktum är ju att det behövs, ett fönster med den mängden spelare som alla ska in i startelvan händer nästan aldrig, men det behövs, och är till och med logiskt sett till vad vi tappat senaste 2 åren som bara ersatts till knappa hälften.

  Då kan vi dessutom skeppa Levi utomlands för 15 miljoner och sen ställa upp med:

  Jansson
  Ekpolo-Linus-Daggen
  Eid-Fransson-Ortmark-Shabani
  Sigurdsson
  NY-Totte

  Backup

  Lindell
  Tellgren-Lund-Agardius
  Telo-Salihovic-Skulason-Binaku
  Markovic
  Lima-Sema

  Då hade jag följt hösten med spänning.


  Report comment

Lämna ett svar

Back To Top
Loading...