Gnällbänken

Grattis Gnällbänken 25 år!

Sponsra Gnällbänken och hjälp till att utveckla sajten! Läs mer här: https://gopeking.net/sponsra-gnallbanken/

Sponsorer (uppdaterat 18 maj 22:00): Smirnoff, Sylten, JL, Tepper, Nya MC, Klocket, Okänd, Cricka Hult, Putte Kock, sthlmsnok, Okänd, Bom Ikaros, Okänd, Natrix, TVS, PEKING2020, Fiffen, Micke, KÄNDIS, Matsl, Wellpappan, ifk forever, Okänd, LIGHT, Okänd, Okänd, Parken 4-ever, Kellerman, Ola_76, jaensson, Snoka97, Varvsgatanblues, byebyekarlsson, McPherson, Okänd, PS, Patrikh, SirLing, VelåcityBoy, 18970529, Jeanette, Kamelonten, Joro, Okänd, Tgtat, Majsan, Okänd, Okänd, Manxen, hedemora, Okänd, Becks, Wahlstrom, CW, Olga, Gorano, NAF, guess, Its time to get remble , Osiris, Whizz kid, Olle, Laser1, ThePro, Cox, Bonamigosthlm, Frank, Ett Liv Ett Lag, Drutten, Guldvittring, Poeten, CHT, Anonyman, Cosmo Kramer, vipassana, Julles, NN, Hoola, Roland, Anonym, Kimbala, Bambam, Ocean race, n0rdangard, Kamrat11, HL, Eruchar, Whassen, Puttes bakhuvud, Nicos Merca, Nordanz


Fyll gärna i denna enkät så sajten kan bli så bra som möjligt: https://forms.office.com/e/FwNruDnBiq

37 386 tankar på “Gnällbänken

 1. Baggesen ut, Kalley in. Verkligen lågt intresse för matchen…ännu värre för damerna som har 0-1 mot BP halvtimmen kvar (ganska uselt om man ska vara ärlig)


  Report comment

 2. Två inlägg på 3 dagar på gb inför match, finns nåt deppigt med de. Torsken mot ellos tog hårt på mig, matchen idag känns verkligen 50/50. Måtte glädjen få drabba oss idag 💙


  Report comment

 3. Idag spelar Sylvia en viktig match i botten mot Karlstad. Hoppas de vinner Sylvia får absolut INTE ramla ner i division 2. Vi har flera ”överflödiga” spelare i A truppen. Sätt in dem i Sylvia satsa sen nästa år på att gå upp i Superettan. Ger bättre ekonomi samt ett bättre steg för talangutveckling… Fast å andra sidan kan det bli ett rent Norrköpingsderby i division 1 om Sleipner går upp! Men hur som helst Sylvia får absolut inte bli degraderat!


  Report comment

 4. Burkinho

  Ja, eller kravet är att spelaren i fråga har tillbringat minst 3 år i Sverige under åldrarna 15-19, för att räknas som svenskfostrad.

  Joseph Colley har svenskt pass men är inte svenskfostrad, t.ex. Samma borde ju då tyvärr gälla Mujo också inser jag nu.

  Det är lättare att komma på Svenskfostrade alternativ till Castegren i en mittback/backup roll. Att hitta någon kontraktslös/billig Svenskfostrad spelare med Franssons egenskaper och potential, 27 år eller yngre… betydligt svårare?

  Jag är visserligen inte scout eller sportchef, men jag kan inte komma på någon i Allsvenskan eller utlandet.

  Om Mujo är tillgänglig men räknas som ”utländsk” tycker jag det bara bygger på argumenten för de andra två ytterligare.


  Report comment

 5. // dani
  Jag vet det, men jag påpekar att det finns andra svenskar än Castegren och Fransson.
  Kravet är på ett visst antal svenskar, inte ett visst antal egna produkter.

  Vill vi ha egna produkter i A-laget så måste vi göra plats för dom. Om vi packar truppen full med hemvändare och medelmåttor så kommer talangerna dra vidare. Det har ju till stor del redan hänt.
  Var hade Fransson varit idag om Janne hade köpt in nån 27-årig innermitt från Mjällby på hans plats?


  Report comment

 6. Burkinho

  Handlar ju inte riktigt om någon vill eller inte vill bara värva svenskar. Det handlar om att vi värvar fler Icke-svenskar så är det någon annan icke-svensk som måste plockas bort. Det är Allsvenskans regler.

  Jag hade gärna bara ”bytt ut” Gudjohnsen, Lund, Skulason, De Brito och Eid, men de är spelare under kontrakt och det kan vi inte påverka utan måste förhålla oss till tills deras kontrakt tar slut.

  Eller tycker du att vi skall värva spelare och förpassa andra till läktaren? Det är nog inte en jättegynsam strategi, eftersom 7-8 av våra utländska spelare är regelbundna startspelare.

  Jag tycker absolut att Dino skall vara med i truppen nästa år. Istället för Skulason, Sema, Elvis t.ex. Personligen hade jag gärna sett det redan iår, men de två förstnämnda stog ju redan under kontrakt när Tonna & Glen tog över. Jag tror säkert att de försökt att flytta på dem men utan framgång.


  Report comment

 7. I slutet av maj går Tankovic kontrakt ut och det är den ända hemvändaren jag vill se i detta fönster. Möjligtvis Castergren som högerback.


  Report comment

 8. // dani
  Om du bara vill fylla ut truppen med svenskar finns det andra spelare än Castegren och Fransson, med framtiden för sig.
  Salihovic tex.

  Men jag ser hellre bra spelare som förstärker laget. Om man värvar etablerade spelare med hög lön, så måste målsättningen vara att de ska förstärka laget. Att värva färdiga spelare direkt till bänken är dyrt, men det leder också till begränsad speltid för yngre talanger. Vi har värvat alldeles för många medelmåttor sen Jens fick sparken, och nu har vi i princip inga talanger kvar. Varför skulle tex Salihovic stanna hos IFK om vi värvar Castegren och Fransson?

  Baggesen är ett undantag, där IFK tog in en yngre spelare och gav honom speltid. Mer sånt!


  Report comment

 9. Våga vägra Fransson o castegren. Grabbarna från stan, jo visst. Men blir det så mycket bättre då? Är det verkligen dom vi behöver.


  Report comment

 10. Vi sitter i en ganska komplex situation gällande utlandskvoten som någon sa. Jag har funderat en del runt den, ev. Värvning av Castegren / Fransson och gjort några reflektioner och kommit fram till att det är lite av ett domino det här och har faktiskt fått mig att svänga (typ) i Castegren frågan.

  Vi har i dagsläget 2 spelare som inte kan vara med på bänken i varje match (oftast Oppong och Skulasson). Vi behöver alltså applicera metodiken en ut / en in gällande utlandskvoten.

  Dessutom kommer vi inom kort ställas inför valet Yayah Kalley eller De Brito. Av enbart ekonomiska skäl ser jag inte att vi kan gå för Kalley, då jag inte tycker vi skall lägga 8 miljoner (eller vad det har pratats om) på en just nu truppspelare. Värvning av Kalley skulle också leda oss till att ha tre kontrakterade vänsterbackar (= Icke försvarbart ekonomiskt). Slutsats – troligt att De Brito blir backup i höst (och ta upp ännu en plats i utlandskvoten jämför med Kalley).

  En in, alltså.

  Jag tycker att Castegren är en bättre truppspelare för IFK än nuvarande backups – > CDM / HB än Ortmark, > MB än Gunnarsson och Oppong.

  Den allra enklaste ekonomiska lösningen för IFK är Kalley & Gunnarson ut – De Brito & Castegren in. Inte tydliga förstärkningar. Skulason fortfarande utanför truppen och Lund, Eid, Shabani/Khazeni startspelare.
  Det känns inte som en satsning direkt.

  Ifall Skulason fortsatt inte kan ingå i en matchtruppen pga kvot, måste han ersättas med någon som kan. Här är svaret väldigt enkelt: Alexander Fransson.

  Personligen, om vi skall uppgradera laget på riktigt, ser jag att vi behöver få in 3 nya startspelare. Ersättare till Sigge, högerback och mittback, och nedgradera Lund och Eid till backups. Då finns inte behovet för Castegren kvar, men problemet runt utlandskvot blir större. Med Skulason och Oppong helt borträknade skulle 2 utav 3 de hypotetiska nyförvärven (exklusive Fransson) behöva vara ”ej utländska” (1/3 om vi inte även skall behöva förpassa Gudjohnsen till läktaren vilket jag iofs kan leva med)

  Mina slutsatser är:

  – Värva Alexander Fransson omgående.

  – Om planen är att fortsätta spela antingen Lund eller Eid från start – värva Castegren som back up (om han accepterar den rollen samt lönen därefter). På sikt kan vi fasa ut Marco och Eid mot Castegren och ta in andra startspelare.

  -OM vi kan få in både en högerback och mittback av tydligt högre kvalitet varav en har svenskt pass – avvakta Castegren.

  Och så drömscenariot om Tonna snortat ett paket tvättmedel eller liknande:
  – Värva 3 stycken otroliga spelare (utöver Fransson) med utländskt pass till MB, HB och VY, samt ta in Yayah Kalley för att fixa kvoten. Detta alternativ känns HÖGST otroligt och icke helt genomförbart ekonomiskt. Det skulle nog kräva Rysslands-Haksa-Pengar samt att man blir av med t.ex Skula, Sema, Roback, De Brito och kanske lånar/säljer någon ytterligare. Men helt klart roligast?

  Ger oss alltså följande trupp för hösten:
  NY (Pino Sisto?) – Nyman – Lind
  Bänk: Khazeni / Shabani

  Traustasson – Ceesay – Vito
  Bänk: Fransson / Ortmark

  Baggesen – Eriksson – NY – NY
  Bänk: Brito eller Kalley, Lund, Eid

  Läktaren/sålda/utlånade:
  Gudjohnsen, Sema, Skulason, Oppong, Roback mm.


  Report comment

 11. Fransson och Castegren känns inte som det som behövs för att spetsa till laget, det känns som nödlösningar för att bredda truppen.
  Tycker att det ska värvas klass om det ska värvas, annars kan det vara.
  All in för att behålla Sigurdsson t o m 2024 bör vara prio ett.


  Report comment

 12. Ska Peking komma tillbaka till nivån 2015-2020 måste man bli mer noggrann med vilka som får ett kontrakt. Alldeles för många har fått kontakt dom senaste åren som inte skulle haft de. Castro e tyvärr inte bra nog. Man kan inte få ett kontrakt bara för att man e en go kille från Norrköping. Känns lite jobbigt att skriva för jag älskar grabbarna från stan o dom e så viktiga men dom måste göra laget bättre! Mitov, underbar person o Guld-hjälte, e en annan av gfs som inte skulle göra laget bättre. Frasse, Koffe, Tanken, Ken, Linus o Filip skulle med stor sannolikhet göra laget bättre!


  Report comment

 13. En sak med Castegren som det inte pratats så mycket om är just det faktum att han är från Norrköping. Fundera på det utifrån egna produkter och utländska spelare i spelartruppen. Just nu har vi flera utländska spelare och vi har haft situationer där det påverkat uttagningar.


  Report comment

 14. Likt tidigare sagt. Castegren anser sig vara för bra för att sitta på en allsvensk bänk och ha lön som en allsvensk bänkspelare. Samtidigt så är han inte bra nog för att platsa på något annat än en bänk hos oss när spelartruppen är hel och frisk.

  Samma läge som man stod i när beslutet togs att inte förlänga kontraktet senast när han istället skakade till sig ett avtal i Polen.

  Nog kan det finnas en plats för Henka i truppen om Gunnarsson lämnar i augusti samtidigt som Lund ev lämnar i vinter, men jag har extremt svårt att se kalkylen Castegren till Norrköping gå ihop sommaren 2023 när han och klubben ska enas om lön och roll i laget.

  Tror Glen och Tonna är överens om vad som behövs till backlinjen för att ta nästa steg i utvecklingen, jag gissar på att träben inte står på den önskelistan.

  Vi går mot ett sommarfönster där det sannolikt kommer finnas intressanta namn på marknaden, Colley kan vara ett, Jonas Knudsen ett annat.

  Där tror jag man lägger sina resurser, samt på Alle Fransson då förstås, som är en klasspelare given att ta hem såklart.

  Henka får nog se sig om efter ett kontrakt i Värnamo, Degerfors eller dylikt.

  Med det sagt är jag inte emot att ta hem honom till en billig peng med en tydlig roll som 3:e mittback. Men enas man i det? Känns osannolikt.


  Report comment

 15. Kakadua
  Har full förståelse för den farhågan, men tycker att det är värt ”risken” om nu den gode Alle inte kräver något orimligt ekonomiskt.


  Report comment

Lämna ett svar

Back To Top
Loading...