Gnällbänken

33 692 thoughts on “Gnällbänken

 1. Tycker det är många saker som är frustrerande just nu.

  1) Brister i kommunikation – Norling sparkades med motiveringen att vi behöver hitta tillbaka till klubbens DNA. Sedan den självförtroendepumpade sägningen i en TV-studio har vårt DNA inte definierats och än mindre kommunicerats till supportrarna. Det har varit någon halvdan sägning om att vi ska vara bolltrygga och spela med högt tempo. Tycker det här främst är applicerbart på ledningen + Tonna, då Glen började helt exemplariskt i sin välkomstintervju (nästan läst enligt manus?), men sen har han också tappat lite. Det finns inte någon kontinuitet och tydlighet från de som borde kommunicera mest. Jag vill veta mer om ambitionerna för nästa säsong, de kommande tre åren. Jag vill veta mer om vilken typ av fotboll vi ska spela. Jag vill veta mer om vad analysen av den gångna säsongen har mynnat ut i. Jag vill veta mer om hur det ser ut med ekonomin. Jag vill veta mer om hur vi ska locka fler till läktarna trots de bristande sportsliga resultaten.

  2) Otydlighet i sportslig riktning – jag fattar att det inte går att ha en hur stor trupp som helst. Men! Det borde den sportsliga ledningen ha tänkt på redan under förra säsongen, vilka spelare hade kunnat spela 10-15 minuter här och där för att öka sin attraktion på marknaden? Många av spelarna som är kvar nu, lyfter lön och verkar snudd på omöjliga att locka intressenter till, fick ju knappt spela en minut under höstsäsongen 2022. En spelare som Maic Sema till exempel, sitter på en av de högsta lönerna i klubben och där är det bara att fråga sig vem som köper grisen i säcken här? Det är i princip omöjligt att veta hans nuvarande status och huruvida det är värt att slanta upp den lönen för honom.

  Jag förstår, men stör mig även en del på att det inte verkar vara glasklart hur den sportsliga organisationen och hierarkin ska se ut. Det känns som att det finns en inneboende ängslighet i allting som ledningen gör och jag tror inte den blev bättre av att experimentet sportgruppen misslyckades fatalt. Som jag och många andra var inne på i höstas kan det här transferfönstret handla om do or die. Då är det inte särskilt betryggande att det verkar råda en viss oenighet och stundtals halvdan internkommunikation mellan tränar, sportchef och övrig ledning. Stämmer det att Glen lagt sitt veto mot Kaib, ligger ett stort ansvar på hans axlar. Vilket det kanske inte ska, när tränaren har varit i klubben så pass kort tid och värvningarna ska vara i synergi med Pekings DNA?

  3) Marknadsföring och intressebringande aktiviteter – jag gillar initiativet med att bjuda in supportar tillsammans med spelare för att måla players’ lounge. Det är dock rätt småskaligt och ingenting som tilltalar den stora, breda massan som vi vill ska gå på fotboll i stan. Jag ser att många även klagar på hur årskortsförsäljningen har gått till och att det inte finns några bra paketlösningar för herrarnas och damernas matcher. Samtidigt som vi har ansträngd ekonomi kommer det nyheter om att klubben köpt upp gamla tennishallen, kulturhistoriskt viktigt, men här är det heller inte glasklart vad den ska användas till. Nej, istället kommuniceras det att möjligheterna till att använda hallen på andra sätt ska ses över. Ett politikersvar. Här skulle man gärna vilja ha en klar plan presenterad till sig redan vid första nyheten. Allt känns så baktungt och reaktivt hela tiden gällande marknadsbitarna. Vilket är raka motsatsen till vad som krävs nu.

  Och sedan har vi såklart det faktum att våra nyförvärv hittills är helt oprövade provspelare och en kontraktslös (som jag visserligen tror kommer att bidra med mycket nytta). Det osar inte högflygande ambitioner.


  Report comment

 2. Det mest frustrerande med hela situationen i IFK just nu är ju att ledningen går ut med massa tomma löften.

  Om man nu inte kan leva upp till att stärka truppen eller direkt ta sig upp till toppen och kriga igen så är det ju inte läge att uttala sig då i media.

  Tror vi hade sett en väldigt annorlunda inställning här om klubben signalerat nytag med andra ramar än sådana de uppenbarligen inte kan leva upp till.


  Report comment

 3. Häcken kom på 12 plats för att sedan vinna guld säsongen därpå. MEN! Det var ingen slump, de värvade massvis med spelare innan guldsäsongen och dumpade många spelare som inte var bra nog. Dags att Peking agerar! Annars lär vi få en bottenstrid igen.


  Report comment

 4. Det är uppenbart att IFK 2023 ej kommer vara förstärkt. Hur ser det ut för våra bottenkonkurrenter? Är de mer eller mindre försvagade än IFK?

  Värnamo utan Antonsson och Magashy lär väl i alla fall bli ett par nivåer svagare och en nedstigningskandidat.


  Report comment

 5. Ska vi ta in en U-spelare från Danmark som startande vänsterback så måste han ju vara den bäst scoutade spelaren i föreningens historia så vi inte hamnar i läget att Agardius blir förstavalet och går sönder direkt igen.


  Report comment

 6. Intressant!
  Fanns en del U spelare i trupperna men valde att gå dem som har fått speltid i A-laget.
  Då kan jag nog känna igen namnet om/när det väl dyker upp ;)


  Report comment

 7. /Laya
  Det handlar nog mer om vad Edvin vill:)
  Inte vad jag tycker😁
  Han vill ”säkerligen” hem och KIF är tryggheten
  Jag kan tänka mig att ÖSK är på och sen lånar ut honom till KIF
  Samma väg som Helmer Andersson gick som var lika haussad som Edvin(född-01)


  Report comment

 8. I så fall måste Glen tro stenhårt på denne yngling, om han skall kunna gå in som ordinarie till vänster redan i år.


  Report comment

 9. Lantzaaajr

  Gedigen insats med researchen där, vore nog inte kattpiss att få in ett av de namnen. Tyvärr är det ingen av dessa, spelaren tillhör U-laget i sin klubb. Lite osäker på om det är värt att droppa namnet, tror inte det, för nu vill vi inte ha fler intressenter till våra ytterbackskandidater. Den positionen behöver bara lösa sig.


  Report comment

 10. Ballack
  Jag vet att du har den uppfattningen sedan tidigare. Men vore det inte klokt ändå att låna ut Tellgren i så fall? Önskar att vi inte bryter banden där.
  Precis som att låta spela Isak som defensiv balansspelare på mitten, en roll vi verkligen saknat! Måtte det ske.


  Report comment

 11. Jo, Maic har rätt bra lön. Särskilt för att spela så lite. Men innan Totte skrev på sin förlängning var Marco Lund, Ari Skúlason och Oscar Jansson bäst betalda i truppen. Ekpolo är däruppe (över med sign-on) också. Det är oerhört mycket pengar för väldigt lite kvalité.


  Report comment

 12. GSP(?) nämnde att Pekings spår på vänsterback var i åldersspannet 18-19år och var från några av topplagen i danska ligan.
  Gjorde mig ett litet gräv och hittade några kandidater.

  Valdemar Lund Jensen, 19år FC Köpenhamn.
  Spelat mest som vänstermittback i treback och har skapligt med speltid. Vänsterfotad.
  Ej troligt.

  Victor Bak Jensen, 19år FC Mittjylland.
  Vänsterback, okej med speltid, trodde han kunde vara spåret men skrev på ett flerårsavtal för två dagar sedan.
  Ej troligt.

  Aske Adelgaard, 19år, Odense BK
  Vänsterfotad vänsterback, skrev på A lagskontrakt i sommras till 2027, sedan dess spelat 12 matcher, varav 7 från start.
  Troligt.

  Martin Agnarsson, 19år, Viborg FF
  Vänsterfotad vänsterback, sparsamt med speltid. Kom till Viborg från Färöarna i somras.
  Ej troligt/troligt

  Elias Jelert, 19år, FC Köpenhamn
  Högerfotad, spelat mest som högerback, skapligt med speltid i FCK.
  Ej troligt.

  Lucas Hey, 19år, Lyngby
  Lyngby huserar i botten av ligan men tyckte kvalifikationerna stämde in.
  Högerfotad mittback/vänsterback, 9 matcher, 6 från start. Kontrakt till 2024.
  Troligt med tanke på kontraktssituation och tabellläge.

  Magkänslan säger mig att Victor Bak Jensen i Mittjyland var på tapeten inne på Tonnas kontor eller i Glens tankar men att det vände efter förlängningen för två dagar sedan.


  Report comment

 13. /Laya
  Tellgren ”flyttar” hem
  Spel i KIF eller Sylvia är ju samma sak
  Men som sagt, ÖSK kommer vilja försöka locka med superettan


  Report comment

 14. Agardius handlar enkom om att ha en färdig spelare att kasta in om ”ordinarie” är trasig
  Tellgren håller inte.
  Jag skrev redan när han kom att han är för långsam och för ”enkel” och ja jag vet att han bara är 18år
  En generaltabbe man gjort var att förlänga med Telo och Sema bland annat.
  De sitter med ok lön och har det bekvämt
  Inte fan flyttar de på sig frivilligt


  Report comment

 15. Förstår att vi måste minska truppen men hoppas på utlåning av Tellgren. Får han en tränares förtroende så kan han blomma ut och så står vi där med ytterligare en ung spelare som dumpats och sedan blommar ut i annan klubb.


  Report comment

 16. Jag kan inte riktigt köpa att vi förlänger med Agardius som ren och skär bänkspelare även om vi samtidigt tar en en ung och lovande vänsterback som är tänkt att starta. Det kommer inte kosta oss mycket tar jag för givet men vi har ändå både Skula och Telo som kan spela där i värsta fall och som vi inte verkar vilja eller kunna göra oss av med. Att vi vill låna ut våra unga spelare hellre än att spela dom i Sylvia måste ju enbart bero på ekonomi?


  Report comment

 17. Nog för att Rask och Stefansson inte kanske utvecklats som förhoppningen var men..
  En snart 34 årig spelare med skadeproblem som dessutom ligger i botten av mätningar om mängden aktioner(parametrar Janne Andersson, Jens Gustafsson, Stefan Hellberg etc) värderade högt. Han gör få aktioner, få löpningar med och utan boll och tar få offensiva beslut som inte är att passa närmaste gubbe. Bra kille om man vill spela Mjällbyfotboll eller varför inte Varberg eller Helsingborg fotboll. Ska man vara IFK Norrköping är han däremot en klar försämring, vilket innebär att ge en ung spelare chansen knappast kan vara sämre. Det kan dessutom ge avkastning i framtiden eller en billig lön för tid på bänken. Agardius ger oss varken kvalitet eller utveckling. Trams av Tonna om han går in i den fällan, hade han varit en sportchef från ex Västerås och inte från stan som fattat det beslutet, hade kritiken varit hårdare.


  Report comment

 18. Bör vara utlåning på Tellgren. J-t märkligt annars! Tellgren har hyllats av många och utvecklingen kan plötsligt ta fart.
  Hur blir det med Rask, Agardius och i viss mån Stefansson bl.a. blir intressant att följa…


  Report comment

 19. /Taddson
  Det är ett väldigt tydligt rykte som rör sig i stan
  MEN precis som du skriver så är det osannolikt.
  MEN det tydliga ryktet är att IFK bjudit Edvin till ÖSK i en affär med Milleskog
  Sen om det stämmer är nog varken du eller jag att avgöra om vi inte har fakta
  Men som sagt, ett ihärdigt rykte


  Report comment

 20. Saxat från NT.

  Sportchefen Tony Martinsson har sagt att klubben behöver banta truppen innan nya spelare kan presenteras och andra som fått samma besked som Tellgren är bland andra målvakten Julius Lindgren och anfallarna Darrell Kamdem Tibell och Emanuel Chabo. Lindgren har tränat med superettanklubben Jönköpings Södra och forwardsduon ska testa med isländska Akranes.


  Report comment

 21. Som andra varit inne på tidigare så är det ju egentligen fr o m onsdag nästa vecka och ett par veckor framåt vi ska börja oroa oss på riktigt ifall det inte händer något på IN- sidan eftersom de flesta transferfönster stänger då.

  Så Oppong och Bolma anländer först i Spanien, någon som vet varför?


  Report comment

 22. Ballack

  Det är väl ingen som påstått att du svamlat i det avseendet? Däremot bytesaffär med Milleskog, den eviga faiblessen för att allt som vidrört närkingsk jord ska spela i IFK Norrköping och den generella avogheten mot Norrköpingskillar – det är saker att reagera på.


  Report comment

 23. Kunde man förlänga med Telo och Sema för två år förra vintern så kan väl Agardius få ett sexmånaders som truppspelare?
  För det ser ganska handlingsförlamat ut vad gäller nya spelare i övrigt.


  Report comment

Lämna ett svar

Back To Top
Loading...