Gnällbänken

32 180 thoughts on “Gnällbänken

 1. Vore helt sjuk hit rate om vi erbjuder 4 av de provspelande spelarna kontrakt? Kanske bäst någonsin vid ett provspel. Särskilt om Ssewankambo INTE skulle räknas in bland de fyra.


  Report comment

 2. Jojje//

  Gissar på att Oppong, Elvis, Bolma och Laxdal kan vara av intresse. Räknar han in Ssewankambo bland de 2-4 spelarna så tror jag att han är en av dom. Men med tanke på att han talade om att de man kontrakterar är spelare för framtiden, så tolkar jag det som att Ssewankambo inte är en av dom han syftade på utan snarare en av de man kan kontraktera utöver talangerna.


  Report comment

 3. Glen säger att han vill skriva kontrakt med 2-4 av de provspelare som varit här. Gissar på Oppong och Elvis men sen kan jag verkligen inte se vilka de andra skulle kunna vara. Kanske att den förkylda ytterbacken gjorde en kanonträning…


  Report comment

 4. Han förstod att skämtet, utlöst av alkohol, var smaklöst och raderade det och bad om ursäkt. I och med att folk hann printscreena och dela det till vansinne, så blev det större än det borde vara


  Report comment

 5. Ja, samtiden är galen. Skämtet var smaklöst och med usel timing, men att hota familjemedlemmar – numera legio på twitter – är så jävla långt över gränsen.


  Report comment

 6. Kakadua//

  Jo precis. Utan några tyngre värvningar ligger vi risigt till och talangerna får ingen bra miljö att utvevklas


  Report comment

 7. Bongo

  Håller med – känslan är att vi inte är riggade för att både scouta supertalanger och hantera större komplicerade värvningar. En komplicerande faktor är förstås osäkerheten kring Levi, Nyman och någon till.

  Blir väldigt viktigt att pricka rätt med de tunga värvningar vi gör nu i vinter (om det nu blir något efter sommarens shopping). Talangppfyllnaden kan egentligen vänta till i sommar tycker jag.


  Report comment

 8. Det kluriga är att klubben just nu är i ett läge där man behöver satsa på två fronter samtidigt. Ja, vi behöver satsa på egna talanger och hitta talanger som vill komma till oss. Här har vi varit bra. Men nu verkar vi sålt slut.
  Men, vi är tämligen desperata att visa att de senaste två åren varit ett undantag. Att vi är en klubb som alltid är en topp-trekandidat. Detta kräver att vi värvar spelare som kan ta oss dit. Sigurdsson är en sådan. Men han lär lämna i sommar. Levi är en sådan, men lär också lämna. Linus likaså och oklart kring Nyman. Trasten och kanske Ekpolo kvar.
  Ortmark, Anton, Lund och Shabani kan nog lyfta IHOP med rätt spelare. Typ Wiklander bredvid Johansson.

  Såå: En bred satsning på bägge fronter krävs. Något som tyder på att vi kommer lyckas?


  Report comment

 9. Burwana

  Tror i ärlighets namn att Peking nu har blivit vad många av oss härinne befarade – en ”agentmegafon” som är enkel att koppla sin spelares namn till och lösa en deal någon annanstans. Nu kanske det aldrig fanns något konkret, men både Lindgren och Aiesh är i alla fall indikationer på att det går åt det hållet. Vilket inte är så märkligt när allt sker helt öppet (och andas viss desperation).

  Ssewankambo är jag ganska övertygad om kommer att erbjudas kontrakt, han fick ju ett erbjudande i somras och så mycket sämre kan han inte ha blivit på den tiden. Peking är snarare mer desperata den här gången.

  Har Elvis visat tillräckligt på träningar för att motivera ett kontrakt? En provspelsmatch på seniornivå är minst sagt ett ganska skralt underlag att basera sitt kontraktsförslag på. Särskilt när han nobbats av andra klubbar vid tidigare tillfällen.

  Mittbacken känns som ett riktigt lågriskbet sett till möjlig uppsida, säger jag utan att ha sett en spelad minut från hans sida. Men ålder + kommentarer härinne + tidigare försäljningar i Allsvenskan talar ändå för att det kan vara värt att ta chansen. Särskilt eftersom vi lär komma relativt billigt undan.


  Report comment

 10. Vilka av provspelarna tror vi får kontrakt då?
  Låter som Ssewankambo kan få ett, mittbacken av Ghananerna känns som man kan utveckla till något bra också. Elvis kanske de också är intresserade av. Samtidigt tror jag inte att hela tre stycken av dessa ska få kontrakt?

  Aiesh har erbjudits kontrakt av FC Seoul i Sydkorea. Bör ju locka mer än oss, om vi nu ens erbjudit ett kontrakt.


  Report comment

 11. Läskigt om den långa tilläggstiden i VM kommer till Allsvenskan. Det kommer bli än mer sent tappade poäng.


  Report comment

 12. Jag kan inte förstå hur någon är förvånad eller besviken, när det är så förutsägbart.
  Nästa förvåning kommer väl 2023.
  Vi slutade tolva, och planen är att sälja de bästa spelarna och ersätta med superettan-hugg. Varför skulle det leda till nånting annat än kamp om överlevnad i allsvenskan?

  Dags att börja identifiera nästa syndabock. Glen ligger nog löst till, och jag skulle tro att han får sparken till sommaren.

  // Laya
  Det här med att det skulle vara ”ett projekt som kommer ta många år” är helt missvisande, för det bygger ju på ett antagande att IFK utvecklas och långsamt tar sig närmare toppen. I ett sånt läge kan man förespråka tålamod.
  Faktum är att klubben blir sämre år för år, inte bättre. Det vi kommer närmare är superettan, inte medaljstrid. Tålamod kommer inte hjälpa ett dugg.


  Report comment

 13. Hur länge ska klubben gå och grunna på Jensas skambud på Linus? Det är väl bara att komma med ett motbud eller att tacka nej och hantera situationen därefter. Truppen skulle sätta sig snabbt sa Tonna, hittills har ingenting av värde hänt, varken på ut- eller infronten. Ett flummigt provspel där en av provspelarna gått och blivit förkyld, ett av de mest intressanta namnen kan inte spela nästa träningsmatch och den tredje blev klar för Degerfors istället. Sedan har vi hela Tottesituationen utöver det här. Om det inte presenteras något nytt inom några veckor börjar det osa ännu mer fars över hela klubben, än vad tabellplaceringen bidrog med. Min optimism efter säsongens slut naggas för varje dag som går utan nyheter med substans.


  Report comment

 14. Ja, i dagsläget är det väldigt svårt att se hur IFK skall kravla sig över mitten. Snarare är det att undvika bottenstrid som gäller under kommande år. Intrycket nu är att det blir ett projekt på många, många år för att nå toppen igen. Finns ju ingen grund längre att stå på.


  Report comment

 15. Instämmer med Cosmo. Är orolig för hur man nu scoutar och letar. Vilka ska ingå i lagets stomme? Vilken är identiteten?

  Är fullt på det klara med att det kommer ta ett tag att bygga upp någonting, men jag får inga tunga ledarskapsvibbar från någon och jag saknar en rejäl ryggrad som man ser kommer vara hos oss i ett par år. Ett ankare, en tydlig centrallinje.


  Report comment

 16. I samma stund som vi diskuterar hur IFK ska ta sig till toppen genom utveckling av unga spelare så gnager det i mig av en annan oro, transferfönstret och vilket lag vi kommer ställa på planen i premiären.

  Om vi tappar trion Linus, Nyman, Levi och Sigurdsson efter sommaren, då är det riktigt farligt. Visst kommer IFK agera för att ersätta dessa och det blir i så fall ett riktigt svårt test för vår sportsliga ledning.


  Report comment

 17. Scouse//

  Ja absolut, tänkte skriva samma sak angående Sema och Telo, det är väl upp till 5 spelare vi kan ha avtal med som kan spela dubbelt?

  Här tänker jag också att IFK behöver bli hårdare som arbetsgivare och våga skicka ner spelare till Sylvia för matchträning, det ska inte ses som ett nederlag att få bygga upp självförtroendet i div 1 under en period och har spelaren problem med det så behöver IFK faktiskt höja kraven och kräva att spelare förhåller sig professionellt.

  Exempelvis för forwards, där är ju momentum och självförtroende att då få matcha på en lägre nivå kan vara precis det man behöver om man ex precis är tillbaka från en skada eller är en talang som behöver matchträning


  Report comment

 18. Cosmo Kramer/ Håller fullt med.
  Spelare som är för bra för Sylvia drar till Superettan, till andra lag. Hade Sylvia varit i Superettan, så hade de istället varit kvar i stan. Samarbetet nu är ju snarare att IFK hjälper Sylvia att utveckla spelare till andra lag i Superettan, istället för till IFK.
  IFK borde snarare ha samarbete med en klubb i Superettan, för steget är för långt från division 1 till Allsvenskan. Smidigast då vore ju att skjuta upp Sylvia, som redan ligger i stan.
  Vi har dessutom äldre spelare i IFK som inte håller för Allsvenskan, men som hade funkat i Sylvia med deras erfarenhet, exempelvis Telo och Sema

  Nu ser ju samarbetet bara meningslöst ut,


  Report comment

 19. Ballack
  Begriper inte varför inte Tellgren kunde matchas i Sylvia, innan han mognar till för IFK? IFK har ju haft Sylvia för det ändamålet, för yngre att få spela A-lagsfotboll på god nivå och som inkörsport till IFK-s A-lag. Det borde vara själva meningen med Sylvia, men på sistone har vi givits många exempel på att samarbetet verkar hacka betänkligt. Visst, bättre om Sylvia hade legat i SE, men nu är det som det är. Annars låna ut honom då till SE.


  Report comment

 20. Angående Sylvia, det är ju lätt att skrika sig hes att man ska satsa och allt kostar ju pengar. Men bör inte Sylvia med en tydlig koppling till IFK Norrköping ha en stark dragningskraft på unga talanger?

  Om IFK generöst lånar ut spelare av lite högre kvalitet för att höja nivån på truppen och spetsar det med några unga talanger som redan bevisat sig på nivån , ska vi inte kunna nå superettan istället då? Ja det kräver en satsning och självklart kräver det större utgifter men vi bör också tänka på att tv-pengarna i superettan är minst 7 miljoner per säsong, att göra en satsning mot superettan kan därmed vara en väg att få ekonomi i samarbetet. Har tagit upp det förut och en del menar att det är en utopi osv, men jag tänker att vi behöver ha visioner om vi ska bli en toppklubb. Att ha en samarbetsklubb i superettan som kan erbjuda matchning för nordens bästa talanger på sin egen bakgård tycker jag rimmar väl med IFK:s målsättning med talangutveckling.


  Report comment

 21. Taddson//

  Ja faktiskt intressant men också märkligt eftersom man har två målvaktstalanger med 1-2 år kvar på kontrakten. Var ska en ny målvakt hamna? Är OJ på väg bort? Ska man då ersätta honom med en målvakt som inte spelat högre än div 1? Har dock för mig att jag läst för ett tag sedan att utlåning av både Wille och Otto skulle kunna vara aktuellt till nästa säsong. Vill man då ta in en ny andremålvakt? Och så har vi Julle med 2 år kvar på kontraktet.


  Report comment

 22. Ballack//

  Tror du sätter fingret på ÖSK:s problem. Talangutveckling handlar inte om hur bra spelaren ÄR utan om hur bra han el hon har potential att BLI. Talangutveckling är en investering för framtiden. ÖSK har alltid agerat kortsiktigt.

  Helmer Andersson var uppenbarligen en stor talang men det finns ingen spelare som kan uppnå ens närheten av sin fulla potential efter de 262 min fotboll i ÖSK som han fick. Han fick aldrig ens chansen att lyckas.

  IFK har sällan haft de största talangerna i landet i våra egna led, men vi var under Janne skickligast i Sverige på att ge dem regelbunden speltid. För att Janne byggde laget långsiktigt. Det var det som gjorde oss unikt skickliga och som la grunden till SM-guldet.


  Report comment

 23. /Anonyman
  Jag vet precis hur RN uttryckte sig och det sa man om Helmer A också.
  (Han tyckte ju att en viss Binakus vänster var ett ”trollspö”…:/)
  Fler har fått det epitetet genom åren. Elias Durmas, Adam Bark, Manasse Kusu talades det om i tidiga år.
  Elias D funderar man nu på om han håller i allsvenskan(7år senare), Bark huserar i div 2, Kusu höll uppenbarligen inte.
  Talangerna är många men det är få som orkar hela vägen och framförallt får den utvecklingen som folk tror de ska få med automatik när de kommer upp i senior.
  Att ET skulle spela i Sylvia är ju ingen idé då hade han kunnat vara kvar i Karlslund
  Nålsögat från fantastisk junior och juniorlandslagsman till seniorspelare i Superettan/Allsvenskan är enormt mycket större än man tror.
  Jag har pratat mycket med hans gamla tränare i KIF och fått höra samma sak, ”en jättetalang” men det är en sak att vara det och sen ta nästa steg.
  Vi får se vad som händer men det är nu karaktären på ET prövas då IFK varit tydliga med att en mittback ska in


  Report comment

 24. Kan inte IFK utveckla den största talangen i hela landet på positionen så är det uppenbarligen inte spelaren det är fel på. Då är IFK Norrköping helt enkelt dåliga på talangutveckling. Precis som ÖSK varit värdelösa på talangutveckling så länge jag kan minnas. Den enskilt största anledningen till att dom slåss för kontraktet i Superettan istället för att tampas mot Elfsborg med liknande förutsättningar i toppen av AS.

  Kakdua//

  Exakt, mycket märkligt att han inte fått spela i Sylvia som knappt hade 11 spelare att ställa på planen under hösten.


  Report comment

 25. Om det bedöms att Tellgren inte håller för att utmana om speltid så är det väl självklart att han bör lånas ut, oavsett om det rör sig om en flytt till Sylvia eller ett vanligt lån någon annanstans. Gäller inte bara honom utan alla ungdomar runt 18 eller mer. Det ger så satans mycket mer att spela med seniorer än juniorer.


  Report comment

 26. Ballack//

  Så här sa Norling när Tellgren debuterade i AS som 16-åring.
  – Edvin är en fantastiskt talangfull spelare. Hans utveckling har varit jättefin och jag ser bara den kommer fortsätta gå uppåt. Han har börjat jättebra och är bara 16 år, det är kul att kunna ge unga spelare chansen, säger han till NA-sporten.

  Uppenbart en enorm talang och imponerade den tiden han spelade under träningsmatchen i helgen. Ska han nå sin fulla potential så måste han få speltid på seniornivå, trodde det var därför vi hade sammarbetet med Sylvia. Under hösten såg jag knappt någon spelare från IFK i Sylvia. Förstår inte riktigt vad som pågår där. Nu har sportchefen Adnan Ergul lämnat klubben också. Rörigt.


  Report comment

Lämna ett svar

Back To Top
Loading...