Gnällbänken

32 180 thoughts on “Gnällbänken

 1. /Laya & Anonyman

  Kanske beroende på att han inte är tillräckligt bra?
  Helmer Andersson som var i samma läge i samma ålder med landslag tidigt höll inte han heller. Gick till KIF (de spelade ihop i KIF) nu div 6..
  Jag skrev tidigt när vi tog ET att det fanns tveksamheter kring den mentala biten
  (Förhoppningsvis har han mognat)
  Har inte E själv tålamodet så blir det inget tillslut..


  Report comment

 2. Anonyman
  Instämmer helt. Obegripligt. Tellgren har hela säsongen varit långt från A-laget. Varför? Ge honom chansen nu.


  Report comment

 3. Är det inte märkligt att vi jagar mittbackstalanger i 18 års åldern när vi sitter inne på landets största talang på positionen i samma ålder?

  Tellgren har startat u19-landskamper som 17-åring och jagades av Manchester United, Inter, Bologna och hade kontraktsförslag från Parma. Samtidigt jagades han av MFF, Göteborg och Häcken i Sverige samt FC Köpenhamn och Bröndby i Danmark. Men han valde IFK Norrköping. Är det inte läge att satsa på honom nu när han fyller 18 år i Jan?

  Inte konstigt att A-landslaget har brist på mittbackar när de främsta svenska talangerna inte får chansen. Tellgren värvades tom som startspelare i Div 1 men har bara spelat med U19-laget i IFK. Varför inte ens spel i Sylvia?


  Report comment

 4. Oscar Pettersson känns superintressant!
  Bra ålder, fina egenskaper och som det kanske kan finnas en uppsida på.
  Gällande att IFK figurerar i vissa rykten så kan det ibland vara spelare/agent som tjänar på att det kommer ut. Det är ju inte ovanligt att de vill spela ut klubbar mot varandra, samt att trissa upp lönen vid en kontraktsförhandling med nuvarande klubb.


  Report comment

 5. Oscar – ja tack.

  Har tittat på lite klipp idag och han ser väldigt intressant ut. Han hade bra statistik i SE men kollar man på klippen ser man att det är ”riktiga” prestationer (jämför med Markovic vars youtube-highlights var ca 45% straffar). Några väldigt fina längre passningar där han uppfattar situationen snabbt och slår passningarna ur rätt snåriga lägen. Ser dessutom rivig och rätt så fysisk ut. Sen är det väl som vanligt inte säkert att det funkar lika bra i högre tempo.

  Känns spontant betydligt mer intressant än Aiesh.


  Report comment

 6. IFK svingar vilt på transfermarknaden, men tycker ryktet gällande Oscar är intressant. Rätt typ av ålder, spelartyp och potential. Ser inga naturliga konkurrenter om hans signatur i AS så länge inte Djurgården mot förmodan ger sig in i bilden el om han väljer att stanna i BP.

  Skriver han på för IFK så bör det vara för en startplats. Han valde att lämna Djurgårdens bänk och lär inte vara sugen på att hamna på en ny när en given startplats i AS med BP är ett av alternativen. Så det gäller att IFK har en tydlig plan för hur han ska användas. Trist bara att så mycket information verkar läcka ut till media, det är väl agenterna som är i farten som vanligt.

  Största frågetecknet nu är om Glen tänker spela med en el två centrala anfallare? Börjar bli många anfallsrykten vid det här laget.


  Report comment

 7. Oscar Pettersson ryktas enligt Fotbolldirekt.

  Dom är väl halvt pålitliga dock. Men om det stämmer så excalterar det överlägset mest av alla vi ryktats till såhär långt.


  Report comment

 8. Ssewankambo känns som en smart värvning tycker jag. Tror kanske inte att han är den givna defensiva mittfältare vi behöver, men en allmänt stabil och bra spelare som kan användas på flera positioner.

  Är faktiskt inte 100% emot Aiesh heller – beror lite på hur vi vill spela förstås, men det finns en uppsida där och 27 är ingen ålder. Har väl en känsla av att det kanske kostar lite mer än det smakar bara, om det finns konkurrens från utlandet.

  Viktigast nu dock:
  – En stöttepelare på innermittfältet (anchor man bakom Traustasson och Ortmark).
  – Vänsterback (enbart Telo som är kvar och han verkar ju i princip vara borträknad).
  – Klarhet så tidigt som möjligt kring Nyman, Linus och Levi. Linus behöver inte ersättas, men det gör de andra två.


  Report comment

 9. Ssewankambo gillar jag spontant tanken av.

  Har spetskompetens, utvecklingsbar, troligen inte svindyr och kan användas på många positioner.

  Personligen ser jag nog honom främst som en defensiv mittfältare, men väl användbar som både mittback och ytterback.

  Men som någon direkt ersättare till Linus tror jag inte han ska ses, räknar med att Eid och Ekpolo får slåss om den platsen. En av få positioner vi kan skryta med att ha 2st fullgoda alternativ till en och samma position. För även om Linus är en nivå högre, och Ekpolo hade en knackig säsong från att vi började spela 4-backslinje, så är högerbacken inte positionen vi behöver stärka laget för att kunna utmana i toppen igen.


  Report comment

 10. Tror (och hoppas) inte att Isak är Linus ersättare. Karin har ju spelat ganska lite högerback men desto mer mittback och defensiv mittfältare. Tror snarare att han konkurrerar med Lund och som standin på centrala mittfältet. Högerbacken Tror jag Eid eller Ekpolo tar hand om. Man har ju pratat om att man sökt en mittback. Här har vi honom?!


  Report comment

 11. En riktig lågoddsare i och med att han erbjöds kontrakt i somras men gav oss nobben. Då borde vi kunna lösa honom billigare den här gången. Lite stökigt att Elvis inte kan vara med på en träningsmatch till? Jag har svårt att se att Peking har sett tillräckligt för att erbjuda ett kontrakt vid det här skedet, men vem vet, han kanske har briljerat på träningarna.

  Undra vem den gambianska ytterbacken är då? Lär väl ha varit ungdomsspelare i Bologna på sin höjd. För det kan inte vara någon av de som är aktiva där nu, de är tio nivåer över dagens Peking.


  Report comment

 12. Anonyman
  Håller egentligen med om mycket av det du skriver, men 2010 hade vi heller inget val. Dessutom. Pengarna fanns inte på samma sätt och vi fick helt enkelt spela Lindskog, Tankovic och Nyman. Och wow! Och med ett kanonjobb av Bergort!


  Report comment

 13. Laya//

  Funkar inte riktigt så. De beslut man tar nu får konsekvenser för kvaliteten på spelarna som ska bära laget om 5-10 år. Saknas tålamodet nu så kommer vi inte få några nya Nymans. Man hade kunnat sagt att för mycket stod på spel 2010 för att låta en 18-årig debutant spela och låtit honom bli kvar på bänken. Men han kom in och skrev historia. För att han fick chansen.

  Vi har redan testat den vägen vi vandrar nu under början av 2000-taket och vi vet vad utfallet blir. Inga spelare tar klivet in i IFK. Kusu hade kunnat starta, Lima hade kunnat bli en ny Nyman, Salihovic hade kunnat få speltid under hösten istället för Skulason osv. Med speltid och förtroende så blir talanger bättre, alltid. Potentialen kommer alltid finnas här i staden. Handlar bara om hur man prioriterar inom IFK.

  Hade Janne fortsatt träna IFK så hade det aldrig slutat komma fram talanger från de egna leden.


  Report comment

 14. Anonyman
  Akademien får lyfta vartefter. Vi är i stort behov av att fylla på med ynglingar med potential och dessa två verkar ha något. Varför inte ta in dem i truppen? De är unga och räknar säkert inte med att få spela regelmässigt direkt. Om de visar samma inställning, kan säkert tillfällen ges till spel tidigare än man anar, mtp den omsättning vi sannolikt står inför. Nu gäller även att finna de där centrala stöttepelarna i backlinje och på defensivt mittfält; mycket hänger på om vi t.ex. får in Fransson, Tekie, Antonsson, Ylätupa (tyckte att han var riktigt bra hemma mot oss!), Aiesh eller den typen av spelare. Jaja, det var förvisso inte många defensiva stöttepelare jag räknade upp där, men du begriper andemeningen :). Vilka spelare väljs för att verkligen lyfta IFK och vilka kan utkristallisera sig till naturliga ledargestalter?


  Report comment

 15. Laya//

  Oppong visade helt klart potential. Och det ska man vara ärligt krass och säga att när Allsvenska klubbar värvar Afrikanska spelare så gör man det för att tjäna pengar. Och då handlar allt om ålder och potential. Har Oppong de fysiska förutsättningarna att bli grym, men ser något oslipad ut så är det snarare en fördel i de här sammanhangen. Det är den typen av oslipade diamanter som klubbar letar efter.

  Det man ska ha klart för sig är att spela dessa talanger som mittback kostar poäng. Det har det gjort för alla Allsvenskan klubbar som gjort den typen av satsningar. Frågan är därför när IFK skulle våga ge Oppong speltid.

  Elvis visade potential, men samma sak där. IFK kan inte erbjuda speltid och då finns det troligtvis andra klubbar som lockar mer. Antingen så satsar man på en spelare el inte. Men klart IFK kan försöka värva om man vill ha bredd i truppen och känner för att vrida om dolken i ryggen på den egna akademin några varv till.


  Report comment

 16. Anonyman
  Såg du matchen i lördags? Svårt förstås att värdemäta utifrån den, men tycker personligen att det fanns något hos t.ex. Oppong och Elvis att gå vidare med för IFK. Det är ju avhängigt förstås vad man har tänkt sig. Men utifrån de kriterier som IFK borde ha skissat upp, ter de sig intressanta. De hade lite av ”det” och visade att de ville något. Om träningarna visar detta också, varför då inte slå till :)? Med reservation för att vi alla har sett ganska lite av dem :).


  Report comment

 17. GSP//

  Absolut, provspel är främst relevant för spelare från helt andra ligor el kontinenter där man inte har något konkret att jämföra med, men även då bör man vara i slutet av processen att värva. Nu kommer vi egentligen bara hjälpa spelarna marknadsföra sig och våra konkurrenter att hitta nya spelare.

  Tror man inte riktigt litar på varandra inom IFK ännu. Glen har en helt ny grupp anställda som ska sammarbeta och som har fått komma med förslag på nya spelare under hösten. Tror man för tillfället värderar varandras förmåga att hitta talanger mer än man på allvar tänkt sig värva dessa spelare.

  IFK har bla en ny sportchef, tränare, scout, målvaktstränare och assisterande tränare. Ingen av dessa har jobbat ihop tidigare. Inte konstigt om tilliten till varandras kompetens inte riktigt finns där ännu. Samtidigt vill man troligtvis inte säga nej direkt när förslagen läggs fram, då kan man ju framstå som en tyrann på GB. Lösningen blev att bjuda in allas förslag på spelare till provspel och sen låta Glen bestämma. Lite ängsligt, lite ineffektivt, väldigt mycket det ”moderna” IFK. Men en inlärningsprocess och teambuilding som man troligtvis behöver ta sig igenom. Vi har som sagt börjat om på ruta 1 igen.


  Report comment

 18. Den där spelaren som spelat allsvenska matcher i år och som skulle komma idag och träna. Har någon hört något mer ?


  Report comment

 19. Anonyman

  Sorgligt men väldigt sant. Det känns som att provspel är mer relevant och träffsäkert om man redan kommit en bit i processen och är desto närmare ett beslut än i fallet med Lindgren. Provspelet fungerar i de fallen som en slutgiltig sanity check på hur spelaren dels presterar, men även passar in i truppen och de befintliga strukturerna. I Pekings nuvarande fall verkar det mer som att det fiskas med det grovmaskiga nätet.


  Report comment

 20. Prilooh//

  Absolut, vi får hoppas att Glen kan fortsätta i den andan även i IFK. Bara något orolig för att han förväntar sig en nivå på talangerna som IFK kan få mycket svårt att locka till föreningen i nuläget och därmed ignorerar dem som faktiskt finns till förfogande. Emil Holm var U21-landslagsman och Sveriges största försvarstalang. Han såldes till serie-A efter endast ett halvår och 11 ligastarter i Sönderjykke. Där var det IFK Göteborg som tog ett obegripligt beslut. Inte riktigt den typen av ”talanger” Glen kan förvänta sig att värva till IFK i nuläget.

  Men utvecklingen på Shabani under hösten lovar väldigt gott inför fortsättningen. Och det är troligtvis i den typen av fyndlåda vi kommer få leta om vi ska locka nya mer etablerade talanger. Spelarna i landet vet inte hur IFK vill spela fotboll. Ingen verkar veta hur IFK ska spela fotboll.


  Report comment

 21. Anonyman

  Är det någon som lyckats skapa riktiga stjärnor så är det faktiskt Riddersholm. Om han lyckas lyfta laget kan man vara skeptisk till. Men när det kommer till att utveckla spelare kan han sin grej. Kommer ju fram mer och mer om det. Senast att han snodde Emil Holm från Göteborg till lilla sönderjyske.


  Report comment

 22. Lär inte dröja länge innan någon av klubbarna i Göteborg erbjuder Elvis kontrakt. IFK kommer inte kunna erbjuda någon speltid.


  Report comment

Lämna ett svar

Back To Top
Loading...