Gnällbänken

30 407 thoughts on “Gnällbänken

 1. Exakt vad är det ska jag ha en egen åsikt om?

  Har du skyddad identitet och har någon röjt den här? Eller har någon spridit ut känsliga personuppgifter, och i sådana fall på vilket sätt?

  Vad menar du egentligen? Tala ur skägget istället för att kasta diffusa anklagelser omkring dig. Det är mitt råd, i all välmening.


  Report comment

 2. Folk liknande ”Nidett”, lär vi få vänja oss vid framöver.
  Inte för att dömma men alternativa sanningar,besserwissrar,preppers m.m kommer explodera, vi är bara typ 10 år efter USA.
  Vi är också extremt konservativa även jämfört med övriga Västeuropa vilket lär gynna de som tror jorden är platt.


  Report comment

 3. Cox//
  Vi har redan listat ut vad du insuenerar.
  Kan du inte komma med egen åsikt är min fråga?
  Ställer du dig bakom utlämnande av personer som hålls skyddade?
  Skall bli ordentlig överraskad om presenterat materiel kommer till utan
  åtgärd från myndighetsinspektion. Det är en rättsskandal som uppdagas nu
  och det får konsekvenser över all föreningsaktiviteter som finns.
  Gäller dig och mig.


  Report comment

 4. Någon skriver alldeles obegripligt, tror sig vara övervakad och hotar med rättsliga åtgärder som en följd av detta. En klassiker.

  Det finns en passande benämning för de som ägnar sig åt dylika beteenden, och jag behöver väl knappast skriva ut vilken, med risk för att själv anklagas för förtal av vederbörande.


  Report comment

 5. Tadde//
  Det du gör är att lämna ut personuppgifter. Vem Gjorde det möjligt!
  Vad anbelangar mig och många här inne är angrepp på sina åsikter
  inkl personuppgifter du kommer åt. Det stör konkreta uttryck för vad
  vi känner för klubben. Dina ord väger tungt här inne, men gå inte på
  mig som person och blandar konsekvenser som drar ner föreningen


  Report comment

 6. Ehm. Vadnu?

  Menar göken det jag skrev om JL:s cykel och att jag hade besök av GB-folk för att kolla på fotboll för typ snart tio år sedan?.

  Det ska fan försöka vara trevlig och uppskattande mot forumkollegor med sånahär.


  Report comment

 7. Det anbelangar Taddes/konto
  hur han kopplat mitt konto till skyddad identitet.
  Det är tex kopplat till personuppgifter som berör oss alla.
  Skrämmande och en oerhört skrämmandes värld vi lever i
  Var rädda om er och tänk på säkerheten// Nidett


  Report comment

 8. Vill att alla här inne tänker på Personuppgifter om sin säkerhet.
  Det Tadde just skrivit är ett övergrepp i rättssak om er och min säkerhet.
  Det kommer bli polisanmälan o h det är åtalbart.

  Med vänlig hälsning, Nidett


  Report comment

 9. // Tadde //
  Hur har min pseudonym läckt ut till dig?
  Du sitter i korthuset och kan enligt lag åtalas.
  Tycker du inte om min åsikt det så håll det för dig själv men
  jag förstår att du sitter inne på personuppgifter som är skyddade och det kommer utredas.
  Kan bara säga ditt A……


  Report comment

 10. Taddson// Ditt brev till föreningen är kanske det bästa och viktigaste jag läst på bänken. Var själv på min plats på Östra och det var vedervärdigt. När IFK gjorde ett och två noll så haglade det småflaskor och öl över oss. Sedan dess hatar jag Djurgården som pesten och vill aldrig se dem vinna nåt igen. Som komplement till större sponsorer kanske vi årskortinnehavare skulle erbjudas köpa upp extraplatser till något reducerat pris för att stödja föreningen och hindra Djurgårdare att vara på annan plats än på bortastå. Görs inget radikalt för att garantera att 2019 inte upprepas så kommer mina två platser att stå tomma på matchen. Vill inte riskera att mitt barnbarn utsätts för dessa idioter.


  Report comment

 11. Artikeln i NT med Schollin är förresten bra. IFK arrangerar och måste hantera matchen på bästa sätt. Samtidigt, var är intervjun med Djurgårdens motsvarighet? Hur ska de ta ansvar för sina fans? Kommunikationen är jätteviktig i ett sånt här läge och bäst på att nå supportrarna torde vara den egna klubben. Jag hoppas bara alla förstår allvaret. Stod man på borta stå 2019 är det klart att man kanske inte såg hela problemet (stöket före match är en annan sak), utan bara upplevde att man fick fira ett guld.


  Report comment

 12. Förövrigt anser jag att IFK:are som säljer sina biljetter eller årskort till djurgårdare borde bli avstängda från Parken i minst ett par år.

  Quislingar.


  Report comment

 13. Taddson, mailet är strålande bra! Djurgårdarna är de mest osympatiska supportrar som man kan stöta på, de skall ha ett minimalt antal biljetter. Baserat på tidigare beteende


  Report comment

 14. Majsan//
  Ursäkta mitt svar , har dålig conektion på Atlanten.
  Bolagisering finns att tillgå på Bolagsverket.se
  Sen att det finns vissa här inne som inte vill du skall söka info är skrämmandes.
  Ta en bira tjata medgång i med eller motus är rena smörjan enligt mig.
  Bilda egen uppfattning och gör så vi får en förening i framtiden.


  Report comment

 15. Bra initiativ Taddson. Jag hoppas verkligen det går att hindra en liknande situation som 2019.

  Obehagligt att läsa Twitter och få intrycket att visa Djurgårdare är stolta över den händelsen. Självklart förstår jag att man vill vara på plats för att eventuellt fira ett guld (2015 i Malmö var magiskt), men alla Djurgårdare som var på fel läktare 2019 bör ändå känna en skam över det som skedde. Det var inte värdigt.


  Report comment

 16. Cox

  Herzlich Willkommen till mitt enkla tjäll mot Sundsvall! Återtar vi den gamla fina traditionen med Gnällbänkare som hänger! JL fick en cykel av farsan för en evighet sen, Froste satt i min soffa och såg nån match (premiären 2013?) i min soffa i Karlstad. Plus ett otal människor härifrån jag genom åren träffat.

  En gång var GB faktiskt till för förbrödring. Värt att komma ihåg i denna Nidetts, Joelds et el tidevarv.


  Report comment

 17. Laya//

  Tror det kan ha varit 1999, mot Assyriska. Gick på gymnasiet då och minns att det kändes lite märkligt att matchen spelades på en lerig och gropig grusplan där jag själv lirat några år tidigare.

  Minns att Mankan Nilsson var där också, tillsammans med ett gäng andra IFK:are. Det fanns inga ordentliga läktare utan folk stod packade längst sidlinjen runt planen. Andra tider då :)


  Report comment

 18. Cox
  Åh f-n. Visst torde det ha varit på Kleber Saarenpääs tid? Undrar om inte Simon Dogan kan ha fått chansen i försvaret i den matchen? :) Med risk för att jag rör till det…


  Report comment

 19. Taddson//

  Det var som fan, det är ju nästgårds!
  Ja, gör gärna det, jag är på. Kul!

  Och Laya tror jag mig ha träffat tidigare, på en cupmatch på Järna IP:s grusplan runt 2000.


  Report comment

 20. Såhär skrev jag. Till del teatraliskt, men framför allt innerligt.

  Kära Kamratförening,

  För tre år sedan drabbades vår förening av ett djupt sår i själen. Att uppleva adrenalinstinna och hotfulla djurgårdare på Östra är något av det värsta jag varit med om. Jag bevittnade berusade män knuffa äldre farbröder. Jag fick se fullvuxna karlar skrika ”DJUUUU” i ansiktet på en åttaårig pojke i IFK-halsduk.

  Det var en vedervärdig upplevelse.

  Själv blev jag knuffad av en djurgårdare som därefter försökte sno min nyinköpta halsduk och tog stryptag på mig. Två dagar efter matchen mailade jag och fick svar från dåvarande klubbdirektören Jens Magnusson, som lovade att detta aldrig får ske igen. Några veckor senare hade vi ett långt telefonsamtal om saken. Jag förutsätter att det löftet gäller än idag, även om Jens längre är anställd av föreningen.

  Denna skammens dag i november 2019 får aldrig upprepas. Aldrig. Aldrig igen får IFK Norrköping behandlas på detta sätt. För det är inte bara ett ohyfsat beteende vi talar om – det är en attack på vår 125-åriga förening. Jag skriver ”vår”, eftersom jag är medlem. Det är vi medlemmar som gör föreningen. Om detta är jag förvissad, att detta ideal är återupprättat i IFK Norrköping.

  31/10 är det dags igen och jag vet att föreningen, med Johan Schollin i spetsen, jobbar hårt för att vi inte ska hamna i samma beklämmande sits igen. Nedan följer några konstruktiva förslag kring arrangemanget:

  – Upplåt hela Berget (minus säkerhetszoner) till Djurgården. Där kan de få hållas.

  – Slopa all lösbiljettförsäljning via nätet, sälj enbart lösbiljetter som förköp och på plats på kansliet. Ja, det kan potentiellt minska publikantalet. Jag återkommer till det.

  – Ändra inpasseringen. Personligen älskar jag de smarta digitala vändkorsen, men vid just denna match bör inpasseringen kompletteras med publikvärdar som (innanför grindarna, inte i kön) avvisar personer som bär djurgårdsfärger. Oavsett om de har giltig biljett eller ej.,

  – Lägg fram saken för penningstarka sponsorer med hjärta för föreningen. Låt dem ”köpa upp” biljetter på VM och Östra (Curvan är ju utelsuten), med motivet att de ska skänkas till ungdomslag, till skolor, till barn i utsatta områden. Det är såklart viktigt att det är vuxna som hanterar själva utdelandet. Det viktiga är att absolut inga djurgårdare får tillträde till Östra, VM och Curvan. Ett sådant förfarande garanterar dessutom ett utsålt Parken, även om alla biljetter inte nyttjas.

  Vi kommer såklart inte lyckas med nollvisionen ovan. Men att komma så nära som möjligt är gott nog. Skammens dag 2/11 2019 får aldrig, aldrig upprepas.

  Vänligen,
  Magnus Cadelin
  Medlem i IFK Norrköping


  Report comment

 21. Att IFK satt Stockholmssupportrarnas behov framför sin egen publik är ingen direkt nyhet. Minns hur det var för 15-20 år sedan, när Eva Åberg härjade som värst.

  Barnfamiljer fick bland annat flytta på sig för att fler Djurgårdssupportrar skulle få plats på Berget. Jag satt på VM-läktaren då och såg skiten på nära håll. Fy fan.

  Och det som hände 2019 vill man ju inte ens tänka på. Det var ett jävla övergrepp på Parken och IFK som klubb, och man behövde inte vara överdrivet intelligent för förstå att det skulle hända. Det får aldrig upprepas igen.

  Stockholmssupportrarna ska inte ha några kollektiva sittplatsbiljetter överhuvudtaget, vare sig på Östra eller någon annanstans.


  Report comment

Lämna ett svar

Back To Top
Loading...