Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  132 685 inlägg

 1. Ett liv ett lag  |  30 minuter sedan


  Mjällby har hållit nollan de senaste 8 matcherna
  Helt galet
  Mjällby hemma blir ingen lätt match 🙃


  Report comment

 2. Jojje  |  2 timmar sedan


  Kort på Hussein och Lustig idag och de är avstängda mot oss.


  Report comment

 3. 1897bulldog  |  2 timmar sedan


  Otroligt viktigt att KFF förlorar denna, fan vad bra MAIF! Och gbg på kval som det ser ut nu


  Report comment

 4. Ballack  |  2 timmar sedan


  Siriussyndromet på KFF? 0-3 mot Mjällby efter 15


  Report comment

 5. Cosmo Kramer  |  5 timmar sedan


  Fina Dagerståhl!!

  ”Jag har stenkoll. Några gånger har det krockat med vår match här. Men när jag har kommit hem på kvällen, så har min sambo fått spola tillbaka sändningen medan jag håller för ögonen. Sen kan jag se matchen i efterhand, säger 24-årige Dagerstål.”


  Report comment

 6. Dani  |  8 timmar sedan


  Idé – vi swishar ihop en skön summa till Martin Smedberg-Dalence för att komma hit och nöta inlägg/tillslag med Ishaq i en månad.
  Då har vi allsvenskans bästa kantspringare sista matcherna.


  Report comment

 7. Dani  |  8 timmar sedan


  När Ishaq får ordning på sistatouchen och med lite erfarenhet/rutin också bättrar på defensivt positionsspel, kommer han bli såld för 40+ Mille. Det är helt garanti. Vi pratar 9-18 månader, Max.


  Report comment

 8. 1897bulldog  |  9 timmar sedan


  Bra intervju med daggen i nt, där har vi en kille som gärna får återvända hem sen, han verkar brinna nått oerhört för ifk


  Report comment

 9. alhaji kamara  |  22 timmar sedan


  Skitsamma, du kommer tyvärr få se det på måndag.


  Report comment

 10. alhaji kamara  |  22 timmar sedan


  Nej, där har du rent objektivt fel anser jag. Han har kvalitéer som få spelare i skandinaviska lag besitter. Att dels rent taktiskt kunna ta till sig såpass svåra uppgifter i uppspelningen och att konvertera och växla mellan wing, defensiv back samt ett offensivt hot. Det kan inte många spelare göra, rent fysiskt och den taktiska förmåga och spelförståelsen som då krävs. Ishaq spelar för 2, han hjälper linus, samtidigt som han frigör plats åt både centralt mittfält och levi b.l.a.


  Report comment

 11. It’s time to get remble!  |  22 timmar sedan


  / ak
  Beror väl i o f s mer på att bänken är lövtunn än Ishaqs oumbärlighet. Klart det är ett avbräck oavsett hur man värderar honom.


  Report comment

 12. alhaji kamara  |  23 timmar sedan


  Troligtvis chansar man inte med ishaq på måndag, då kommer de som rattat honom under säsongen förstå vilket avbräck det kommer vara.


  Report comment

 13. Thapper  |  1 dag sedan


  Nytt avsnitt av Framåt Kamrater ute! Med Carl Björk! Om Hammarbymatchen, genombrottet i år, smeknamnet ”Carl Björk”, säsongen som varit, den fina formen, hösten som väntar (samt lite om korv stroganoff). Dessutom lyssnarfrågor från t.ex. IBJ, Oscar Jansson (målvakt) & Falk-Olander. Var trevligt och kul!


  Report comment

 14. Brownie  |  1 dag sedan


  ”Kicken att dra av en bengal är en fin känsla”
  https://www.dn.se/sport/kicken-att-dra-av-en-bengal-ar-en-fin-kansla/


  Report comment

 15. Dani  |  2 dagar sedan


  Kakadua

  Vi har i utgångspositionerna defensivt spelat Ishaq och Agardius på varsin wingback-position, men jag skulle säga att deras roller skiljer sig mycket åt.

  Många gånger har vi i uppspelsfas, och generellt i offensiven, ställt upp i en 4-2-3-1 där Wahlqvist och Agardius blir ytterbackarna, Ishaq och Björk yttar, Levi central.

  Av detta gör jag två reflektioner:

  – Wahlqvists uppväxling har varit direkt avgörande för lagets utveckling de senaste 7-8 matcherna. Att både växelvis överbelasta kant och komma ner till kortlinjen, men också gå in som inverterad-ytterback/def mittfältare a’la Philip Lahm, har otroligt stor svårighetsgrad och måste vara väldigt svårt att försvara sig mot. Ishaq är mycket följsam Wahlqvist och centrerar när Linus kommer upp, och tar bredd när Linus går in.

  – På andra kanten tror jag detta är anledningen varför Agardius går före Skula: Både Samuel och Björk, som har huserat mest där ute, mår bäst av att få komma inåt i plan, ofta i löpningar bakom backlinjen.

  De gångerna Skula har spelat wing har han tenderat att komma inåt i plan, ”inverterat” som en 6a, typ. Då har forward tvingats hålla bredd, vilket varken laget, Björk eller Samuel mår bäst av.

  Agardius däremot, skickar kanten 90 + tillägg och gör det med bravur, vilket bidragit till att vi fått utväxlingen på Carl och Samuel.

  Summa summarum kan man konstatera att vi spelar både en offensiv och en defensiv med hög svårighetsgrad och att det har tagit 20-25 tävlingsmatcher för alla att hitta rätt. Men just nu känns det otroligt bra och det känns som att ett par spets-nyförvärv och en försäsong till i benen kan detta räcka hur långt som helst.


  Report comment

 16. kakadua  |  3 dagar sedan


  nidett

  Då förstår jag hur du menar – lite ovanligt att kalla högerytterbacken för Nr 10 men det spelar ju ingen roll.

  Det vore lite konstigt om ”Levi inte behövde springa så mycket” eftersom våra wingbacks i dagsläget springer oerhört mycket – inte så konstigt eftersom de har ansvar för en väldigt stor yta på planen. Motståndarna försvinner ju liksom inte för att vi flyttar runt våra gubbar, utan de behöver markeras precis som vanligt. Levi är ju dessutom vänsterfotad och kan inte slå inlägg på samma sätt som Ishaq.

  Det vore kanske ett modigt beslut att byta plats på dem, men man skulle också kunna kalla det dumdistrigt. Att flytta runt spelare kan ju göra spelet sämre också, och jag tycker att det är ganska rimligt att tro att det skulle bli så, med tanke på att det ändå handlar om två av våra bästa spelare på senare tid. Däremot håller jag med om att jag gärna vill se Ishaq i en offensivare roll, men då hellre på andra sidan så att han kan vika in från vänster och skjuta. Och helst en lite rejälare spelare än Levi som högerytterback (det är på många sätt lite crazy att vi har Agardius och Ishaq i samma roll på varsin kant, men det funkar ju).


  Report comment

 17. nidett  |  3 dagar sedan


  Kakadua
  Levi bättre avslutare än Ishaq kan ju alla se, sen hur man kommer till avslut som vingback (10 ) :a
  kommer säkert att finnas utrymme för det när försvaret är utdraget. Varför kan inte Levi spela på Ishaqs position menar du, tror inte han behöver springa så mycket som Ishaq iaf. Bättre tryck framåt o bättre defensivt är det som jag ser, möjligheten är större än att inte våga alls. Tror på RN o vet han ser möjligheter att utveckla laget.


  Report comment

 18. kakadua  |  3 dagar sedan


  nidett

  Menar du att Levi ska spela tia eller högerback (som ju är Ishaqs position i dagsläget)?

  Oavsett tycker jag att båda fungerar väldigt bra i sina nuvarande rollen, iaf på senare tid.


  Report comment

 19. nidett  |  3 dagar sedan


  Dani
  Tror inte Levi behöver springa så mycket, behövs inte då Ishaq kan täcka upp en del med sin fysik, Levi är bättre defensivt än Ishaq o kommer mer till sin rätt som tia enligt mig med bättre avslut.
  Kommer öppna upp med fantastiska möjligheter för anfallet. Ser hellre på möjligheter än att stångas blodiga mot bussen som många spelar mot IFK då är det ett vapen som få kan stoppa.


  Report comment

 20. Dani  |  3 dagar sedan


  Nidett

  Tror inte det skulle fungera i praktiken. Ishaq har ju fått en specialsydd roll som i princip innebär att han är någonting mellan Högerforward och 10a i offensiven och WB i Defensiven.

  Levi har absolut inte kapacitet att springa så mycket och tror det skulle leda till ett mer statiskt anfallsspel.

  Tycker det är perfekt så som det är nu, då Ishaq öppnar ytor åt Levi hela tiden.


  Report comment

 21. nidett  |  3 dagar sedan


  Ishaq är super o kommer bli en fruktad ytter. Ett byte på Levi o Ishaq skulle ge större effekt i anfallet, han kommer dra två försvarare på sig o öppna upp för Kazeni o Levi o vem som än spelar i anfallet av Sam, Björk, Nyman . Det tror jag Rickard redan har klurat ut men hoppas han inte väntar tills nästa år. Kör på från Häcken nästa match så kommer det att bli en fantastisk höstavslutning.


  Report comment

 22. Ballack  |  3 dagar sedan


  Ishaq ett större råämne än IBJ
  Som det skrivs här, den otroliga farten tränar du dig inte till
  Teknik mm går att slipa
  Thern sade väl ngt liknade det Sam Sam om Ishaq?


  Report comment