Gnällbänken

Grattis Gnällbänken 25 år!

Sponsra Gnällbänken och hjälp till att utveckla sajten! Läs mer här: https://gopeking.net/sponsra-gnallbanken/

Sponsorer (uppdaterat 18 maj 22:00): Smirnoff, Sylten, JL, Tepper, Nya MC, Klocket, Okänd, Cricka Hult, Putte Kock, sthlmsnok, Okänd, Bom Ikaros, Okänd, Natrix, TVS, PEKING2020, Fiffen, Micke, KÄNDIS, Matsl, Wellpappan, ifk forever, Okänd, LIGHT, Okänd, Okänd, Parken 4-ever, Kellerman, Ola_76, jaensson, Snoka97, Varvsgatanblues, byebyekarlsson, McPherson, Okänd, PS, Patrikh, SirLing, VelåcityBoy, 18970529, Jeanette, Kamelonten, Joro, Okänd, Tgtat, Majsan, Okänd, Okänd, Manxen, hedemora, Okänd, Becks, Wahlstrom, CW, Olga, Gorano, NAF, guess, Its time to get remble , Osiris, Whizz kid, Olle, Laser1, ThePro, Cox, Bonamigosthlm, Frank, Ett Liv Ett Lag, Drutten, Guldvittring, Poeten, CHT, Anonyman, Cosmo Kramer, vipassana, Julles, NN, Hoola, Roland, Anonym, Kimbala, Bambam, Ocean race, n0rdangard, Kamrat11, HL, Eruchar, Whassen, Puttes bakhuvud, Nicos Merca, Nordanz


Fyll gärna i denna enkät så sajten kan bli så bra som möjligt: https://forms.office.com/e/FwNruDnBiq

37 386 tankar på “Gnällbänken

 1. Sebbe har ju tidigare sagt att vi är hans lag i Sverige. Så visar vi intresse och har ekonomin för det, samtidigt som man inte avskräcks knähistoriken, så är jag övertygad om att Sebbe kommer hem.

  Nyman och Sebbe – skaplig drömduo att ha där framme.


  Report comment

 2. Finns många frågetecken vad gäller åldersstruktur, skadehistorik och påverkan på spelsystem etc.

  Men nog är det en intressant tanke att kanske kunna ersätta Sigge genom att plocka hem Sebbe Andersson?

  Övergå till ett mer klassiskt 4-4-2 med två centrala anfallare, eller rent av ett 3-5-2 (men inte ändrar Glen till 3-backslinje nu?).

  Kanske inte är någon perfect fit, men man hade ju gärna sett Sebbes kvalitet tillbaka i Peking. Tänk vilket anfallspar. Den tyngden och löpstyrkan.

  Gissar annars på att Häcken och Malmö kan vara där och hugga också.


  Report comment

 3. Jag tycker inte att poängskörden ursäktar spelet alls. Man kan ju vara nöjd med tabellplaceringen och samtidigt konstatera att vi inte spelat särskilt bra under säsongen.

  Det blir ju ofta att man ska hitta en logik bakom de enskilda resultaten hela tiden: i den matchen förlorade vi och då måste man hitta en specifik anledning till det. Ett målvaktsingripande till exempel. En annan match vann vi och då är det helt självklart på grund av X, Y, Z (t.ex. ”målvakten var fantastisk och satsningen på kontringar var genial”). Men i en enskild match kan det vara väldigt små saker som avgör: en millisekunds oskärpa från en målvakt eller mittback och en snedstuds på friläget efter kontring så förlorar man istället för att vinna.

  Jag tänker mer på det som att spelet ute på planen skapar en sannolikhet för ett visst resultat. Man kan vinna tre matcher i rad även om sannolikheten för att vi ska vinna är ganska låg sett till prestationen i varje enskild match. Precis som att man kan slå tre sexor i rad med en tärning. Men i längden jämnar det ut sig och man får ungefär vad man förtjänar.

  Skulle jag summera säsongen så skulle jag säga att vi har fler poäng än vad vi förtjänat spelmässigt. Att vi spelat dålig fotboll är främst Glens fel. Men poängskörden är också delvis Glens förtjänst – det är smart att riskminimera om man inte har förutsättningar att spela bra samtidigt som man har offensiva spelare som kan göra grejer på egen hand och skapa bra chanser ur få lägen. Sen hade jag hoppats att vi skulle kunna utveckla vårt spel betydligt mer, så att vi slapp förlita oss på att målvakten och mittbackarna är hundraprocentiga i 90 minuter samtidigt som Sigge och Nyman trollar fram mål ur tomma intet.

  I längden kommer det inte att fungera att motståndarna har så mycket boll på vår planhalva och dunkar in inspel efter inspel i straffområdet. Det är smart / cyniskt att inte spela tiki taka med den backlinje och mittfält vi har, men det också väldigt ocyniskt att tro att fyrbackslinjen och Oscar Jansson ska klara av att hantera så många defensiva utmaningar som de ställs inför med det spelsätt vi valt. De håller inte PL-klass och kommer att göra misstag. Som det är nu tycker jag att Glen ställer för låga krav på utespelarnas förmåga att samarbeta när vi har bollen och för höga krav på både samarbetet och de individuella prestationerna i defensiven.

  Så sammantaget från min kant, när det börjar bli dags att summera våren:
  – Glens insats när det gäller det mest basala (principerna i defensiven främst): VG
  – De individuella prestationerna överlag: VG (de flesta spelare har varit bättre än jag förväntade mig)
  – Glens förmåga att utveckla spelet: IG (ser egentligen inga tecken på att vi spelar bättre, jämfört med motståndarna som ju också spelar ihop sig över tid)
  – Totalt: G


  Report comment

 4. @Kakadua

  Tror inte heller Klubbarna kan göra så mycket utan att det bli kollektiv bestraffning av det, utöver lyckas stänga av enstaka identifierade, det måste komma inifrån supportrarna själva.

  Tex så måste skynken bort där de gömmer sig bakom, hur i helvete får man med Peking Fanz på det?


  Report comment

 5. Cox

  Inte för att vara sådan, men det är samma sorts resonemang som ursäktar avgörande målvaktstavlor för att målvakten tidigare i matchen gjort ett par räddningar. Håller med, det är supermärkligt tänkt.


  Report comment

Lämna ett svar

Back To Top
Loading...