Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  130 295 inlägg

 1. Wahlstrom  |  11 timmar sedan


  Gigovic och wonderkid rimmar inte riktigt ännu iaf.

 2. MA  |  13 timmar sedan


  Premiär utan publik – då erbjuder fansen tusenlappar för balkongplats: “Fantastiskt tänkt”
  https://www.fotbollskanalen.se/superettan/premiar-utan-publik–da-erbjuder-fansen-tusenlappar-for-balkongplats-fantasti/

 3. johjo  |  14 timmar sedan


  Så nu är det inte en italiensk serie B klubb, utan massa toppklubbar som är ute efter helsingborgspelaren? Känns mest som en agent som planterar rykten.

 4. MA  |  15 timmar sedan


  Arsenal och Man City sägs vara ute efter HIF:s talang Gigovic och priset sägs ligga någonstans mellan £2.5-3.5m. Kan vara lite intressant med dom talanger vi har i klubben i IBJ och Ishaq som vi tror mycket på och är ungefär i samma ålder.
  https://www.archysport.com/2020/06/man-city-arsenal-battle-to-sign-wonderkid-set-for-3-5m-summer-transfer/

 5. Guldstrupen  |  17 timmar sedan


  Pj //

  När jag var inne på IFK-shopen senast såg jag att de hade flaggor till försäljning.

 6. rajderajraj  |  18 timmar sedan


  Om jag ska fortsätta min kritik mot Helsingborg så kan vi ta ett exempel.

  På mittbackspositionen så hade dom gjort allt det svåra jobbet med den vänsterfotade mittbacken och egna produkten Charlie Weberg. Gett honom en startplats redan som 19-åring i SE när man slutade 6:a 2017 och när man vann serien 2018. Sen tog man helt riktigt in lite rutinerade rävar inför Allsvenska återkomsten och Weberg fick nöja sig med 10 matcher från start vilket kan vara lagom som 21-åring under sin första AS-säsong. Allt rätt så långt och i år hade man bara behövt ge honom en startplats med 2 år kvar på kontraktet bredvid rutinerade Granqvist så hade han troligtvis varit uttagen i Januariturnen och såld med vinst i sommar el nästa vinter. Bakom honom hade man kunnat placera 19-årige egna talangen Jakob Voelkerling Persson och som 4:e val 17-årige lagkaptenen i U17-landslaget Casper Widell på tillväxt. 0 kr i övergångspengar, minimala lönekostnader, troligtvis en försäljning med vinst under säsongen och ett långsiktigt lagbygge med kontinuitet. Den typen av strategi som tog både MFF och IFK Norrköping till toppen.

  Istället lånar man ut Charlie Weberg till Gais och värvar in 26-årige matchfixningsanklagade Egzon Bejtulai från Makedonien som stod för det 3:e målet i den här katastrofen https://twitter.com/macedonianfoot/status/1121091908145696768 samt 29-årige fd BP liraren Erik Figueroa från Chile med 1 Allsvensk säsong på meritlistan.

  Ett halvår senare så har Bejtulai brutit sitt kontrakt och flyttat hem till Makedonien, Webergs lånekontrakt kan inte brytas, Figueroa har varit skadedrabbad under försäsongen och det ryktas att 19-årige Jakob Voelkerling Persson trots allt ändå kan ta startplatsen. Massor med pengar har försvunnit ut i tomma intet när man hade kunnat valt att satsa på sina egna talanger bredvid Granqvist från första början. Unga talangfulla spelare med vidareförsäljningspotential som lyfter laget både sportsligt och ekonomiskt om man faktiskt bygger en trupp långsiktigt och inte slänger in 10 nya spelare i ett och samma transferfönster. Så här ser det ut i Helsingborg på i stort sett varje position, dom lyckas aldrig få en slutprodukt utan alla spelare kostar i slutändan bara föreningen pengar.

  Just nu är tex Kalle Joelsson 2:e målvakt. Dom “satsar” istället på 36-årige Anders Lindegaard. Iaktta hur IFK snart värvar deras egna produkt Joelsson till rea-pris från bänken där hans värde devalverats, satsar på honom fullt ut under något år och säljer honom med rejäl vinst. Att Helsingborg aldrig lär sig. Vill dom förstöra sin egen förening genom inkompetens så får dom väl göra det, men låt inte mig och andra betala för det.

  Det närmsta IFK kommit den här typen av destruktivt agerande var förövrigt förra säsongen och det får vi betala för även i år. Vi lärde oss dock av vårt misstag direkt och skar ner på kostnaderna rejält inför årets säsong och gick tillbaka till att satsa på unga talanger med vidareförsäljningspotential. Det krävde mod och kompetens och är ett tecken på en mycket välfungerande förening. Bra så.

 7. Pj  |  18 timmar sedan


  EFTERLYSNING:

  Söker en IFK-flagga. Någon som vet vart jag kan få tag på den sådan? Tacksam för alla svar.

  Glad nationaldag alla peking vänner

 8. rajderajraj  |  19 timmar sedan


  Helsingborg har samtidigt genom de här uttalandena lyckats sätta sig i ett helt värdelös förhandlingsläge när dom ska sälja Gigovic som tillsammans med Max Svensson hade potentialen att kunna rädda deras ekonomiska resultat 2020. Dom kanske skulle invänta transferfönstret innan dom började gråta ut i media.

  Och dom kanske skulle ha satsat på fler egna talanger med vidareförsäljningspotential istället för massa 26-27 åringar från världens alla hörn. Nu är det vi skattebetalare som får betala istället. Värt.

 9. Lasse_kongo  |  19 timmar sedan


  Helsingborgs kommun tar emot 1,5 miljarder i kommunalt utjämningsbidrag. Så Helsingborg ber egentligen övriga Sverige att betala deras galenskap.

 10. rajderajraj  |  19 timmar sedan


  Helsingborg är en förlorad förening för länge sedan. När man plockar in sportchefer från Dalkurd och värvar mittbackar från Makedonien som varit anklagade för matchfixning så vet man att dom har förlorat kampen om föreningen. Deras transferfönster i år har varit en katastrof med som sagt 10(!) nya spelarlöner in i en redan ansträngd ekonomi, dom lär sig verkligen aldrig.

 11. Rattens  |  20 timmar sedan


  Ja det är ju inte direkt några ovanliga nyheter att Helsingborg har ekonomiska problem. Det känns lite som att supportrarnas inställning och kapacitet till saker och ting, så som ekonomi, även letar sig in i styrelserummet där.

 12. culinho  |  1 dag sedan


  Helsingborg har ekonomiska problem o behöver räddas av kommunen, trots ett flertsl värvningar. Skönt med lite normala allsvenska nyheter igen.

 13. MA  |  1 dag sedan


  Kollar man hur HIF har värvat så är det 10 nya spelare inför denna säsong men bara en enda spelare kommer från HIF:s egna akademi.
  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/helsingborg-2020-allt-handlar-om-ekonomin-igen/

 14. MA  |  1 dag sedan


  IFK var i samma situation för några år sen och man fick värva spelare från Sleipner samt satsa på egna talanger men det gick ju det också.

 15. Cosmo Kramer  |  1 dag sedan


  Hif:s ordförande Azelius säger att han inte ser någon annan lösning än att kommunen räddar klubben.

  Här är ett förslag: släpp 15 spelare och ta in juniorer, varsågoda att kavla upp ärmarna och ta ansvar

 16. MA  |  1 dag sedan


  HIF vänder sig än en gång till kommunen och behöver ett lån på 57 miljoner.
  https://fotbolldirekt.se/2020/06/05/hifs-vadjar-om-kommunens-hjalp-overlever-inte-av-egen-kraft

 17. MA  |  2 dagar sedan


  Bajen gör som IFK gjort med Sylvia

  Bajen räddar Frej och tar över styrelsen: “Vi köper ingenting”
  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/planen-bajen-raddar-frej-och-tar-over-styrelsen-vi-koper-ingenting/

 18. Stockholmskamrat  |  2 dagar sedan


  Får alltmer känslan över att det blir Kevins år i år, känns mer bekväm med livet i Norrköping och ser bättre tränad än tidigare. Fokuserad och till freds med livet, brukar va bra förutsättningar för att prestera.

 19. MA  |  2 dagar sedan


  Birro skriver på twitter:
  Vilken suverän profil svensk fotboll och IFK Norrköping har i fantastiska Jonathan Levi. Snabbtänkt, modig, frispråkig, med glimten i ögat. Och så en befriande självdistans. En glädje att lära känna honom lite. Publiceras snart.

 20. MA  |  2 dagar sedan

 21. MA  |  2 dagar sedan


  Laul vill stänga allsvenskan
  https://www.aftonbladet.se/a/vQMagV (låst)

 22. MA  |  2 dagar sedan


  Vad tror ni om Khazeni på Seads position när han lämnar. Dom som har sett Khazeni säger det är en snabb och teknisk spelare och kan man få igång Hans poängproduktion så kanske vi redan har Seads ersättare där.

 23. kakadua  |  2 dagar sedan


  Att Russel börjat jobba åt Lika som Bär värmer hjärtat.

  Burkinho

  Tror det hade funkat bra (han gjorde ju några bra matcher i den positionen i fjol, bl,a. i Europakvalet). En stor skillnad mot Sead är dock att Thern inte är lika explosiv som förr. Lite samma med Sema. Och då tycker jag att det är naturligt att man flyttas lite längre bak i banan.

  Egentligen är det ju meningslöst att prata om en “Sead-roll”. Det handlar ju inte bara om spelartyp utan också om att han har spetsegenskaper som ligger två snäpp över allsvensk nivå. Det blir ett annat spel när en så bra spelare försvinner.

  Är hursomhelst oerhört attraherad av ett innermittfält med Smith bakom Fransson och Thern. Balansen är perfekt.

 24. Albert  |  2 dagar sedan


  Angående klubbstol och att få se matcherna från restaurangen.

  Den nöten är inte lätt att knäcka.
  Klart att det känns lite sisådär att den med störst plånbok “vinner”.
  Å andra sidan så ingår det i klubbstolen att man har garanterad plats i restaurangen varje hemmamatch.

 25. Burkinho  |  2 dagar sedan


  Thern i Seads roll hade absolut varit intressant att testa. Det var väl ungefär i en sån roll som han slog igenom.

 26. MA  |  2 dagar sedan


  Russell Mwafulirwa har blivit flyttgubbe åt ”Lika Som Bär”
  https://www.expressen.se/sport/fotboll/profilens-nya-liv-som-flyttgubbe/

 27. MA  |  2 dagar sedan


  Peking Fanz om läget i IFK just nu
  https://pekingfanz.nu/om-laget-i-ifk-just-nu/

 28. MA  |  2 dagar sedan


  Apropå Sead så finns det en intervju med honom på SVT. Om man inte lyckas med att värva honom permanent till IFK så hoppas jag att man som klubb fortsätter scouta talanger som kört fast i storstadslagen eller ute i Europa det är klubbens grej att här blommar man ut och tar nästa kliv och får en ny chans att ta sig ut i Europa och förhoppningsvis är man mer redo då än tidigare.

  Tillbaka till intervjun med Sead så säger han.

  Jag trivs väldigt bra här och vet att Norrköping försöker köpa loss mig. Jag vill spela en säsong till här. Det hade inte varit en mardröm direkt. Men vi får se hur det kommer bli, det är också upp till West Ham, säger han.

  Hur förvånad är du över succén förra säsongen?

  – Jag är inte förvånad. Jag har några ytterligare nivåer i mig.

 29. Den obligatoriska esten  |  2 dagar sedan

 30. Morre  |  2 dagar sedan


  Förresten: KFF, apropå tunt lag.

  Kikade på truppen och även om jag inte har följt KFF jättemycket de senaste åren så ser det minst sagt överkomligt ut. Hur många av de här spelarna ha ens gjort 20 allsvenska matcher? 10-12 stycken?

  https://kalmarff.se/lag/a-laget/

 31. rajderajraj  |  2 dagar sedan


  Morre//

  Tror den defensiva innermittfälts-rollen kommer vara väldigt flexibel och när vi väl har bollen kommer vi sjunka ner i en 3-backslinje för att få dom ”vinklarna” som det alltid pratas om i uppspelsfasen och då trycker vi upp ytterbackarna väldigt högt. Sen i försvar blir vi nog mer en 4-backslinje, men med en väldigt defensiv innermittfältare som täcker framför backlinjen. Vi vill vara väldigt flexibla taktiskt.

 32. Bongo  |  2 dagar sedan


  Morre//

  Sant.