Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  139 162 inlägg

 1. Olga  |  2 timmar sedan


  Apropå snacket här inne om att alla VFK hittills inte gett något. Kan vi inte ha en liten gissningslek vem som först ger ännu mer cash in. Jag lägger min röst på Jordan som nu är uttagen i landslaget i riktiga tävlingsmatcher. Janne kommer bidra till ett ännu större internationellt genombrott för honom!!!

 2. Zigge  |  3 timmar sedan


  Okej betalt för Rasmus. Han har ju blivit omtalad i allsvenskan som målgörare. Kommer sakna vår dansk.

 3. MA  |  5 timmar sedan


  En annan viktig sak är att ju fler spelare som IFK säljer som gör/gjort sig ett namn ute i Europa desto fler klubbar kommer vända blickarna till Sverige och IFK Norrköping.

  Här nedan har vi 5 spelare som spelare som gått via IFK Norrköping ut i Europa och en 6:e är på gång och sen finns det några i IFK som förhoppningsvis kommer göra samma resa.

  Sebastian Andersson
  https://www.transfermarkt.com/sebastian-andersson/leistungsdatendetails/spieler/147573/wettbewerb/L1/saison/2020

  Arnór Sigurdsson
  https://www.transfermarkt.com/arnor-sigurdsson/leistungsdatendetails/spieler/377665/wettbewerb/RU1/saison/2020

  Jordan Larsson
  https://www.transfermarkt.com/jordan-larsson/leistungsdatendetails/spieler/308552/wettbewerb/RU1/saison/2020

  Niclas Eliasson
  https://www.transfermarkt.com/niclas-eliasson/leistungsdatendetails/spieler/251813/wettbewerb/GB2/saison/2020

  Tesfaldet Tekie
  https://www.transfermarkt.com/tesfaldet-tekie/leistungsdatendetails/spieler/283185/wettbewerb/NL1/saison/2020

 4. MA  |  5 timmar sedan


  Med tanke på att IFK säljer fler och fler spelare utomlands så tycker jag att det är bra att Hunt och klubben skriver in % i vfk. Just nu har man vfk på Jordan, Sigge och Lauritsen. Vad det gäller Eliasson vet jag inte om vfk gäller efter att han förlängde sitt kontrakt med BC.

  Det finns iaf en hel del klubbar som vill köpa loss honom innan fönstret stänger och innan har det varit Nîmes, Aston Villa och Celtic nu vill Besiktas ha honom.

  @BCFC_Supporters.
  Turkish media outlet @yenisafak are reporting that Fenerbache have offered #BristolCity €3 million euros (£2.7 million) for Niclas Eliasson.

  They report that talks are currently ongoing and they hope to get a deal done as soon as possible.

 5. 1X2  |  8 timmar sedan


  I Disco o Noa senaste podd sades att Hunten ville ha en 30% vidareklausul medan Zagreb inte ville ha någon alls. Mest troligt är att dem hamnade någonstans i mitten. Vilket någon skrivit om på twitter. Vore ju kul om någon av alla IFK:s vidareklausuler ger en bra avkastning någon gång. Närmast är väl Sigurdsson o Jordan, Eliasson men sjukt hur många som inte blivit sålda för mer än vårt försäljningspris. Tänker 🤔 på spelare såsom Smith, Tekie, o Bärkroth, Fransson, kujovic, Totte, Linus, Moberg Karlsson, gäller nog inte Gudi, Telo o Fjoluson (ev ingen vidareklausul o ursäktade pga ålder) , Sebbe (såld till fel lag). Har jag missat någon?

  En vacker dag så går säkert någon vidareklausul in o vi får en massa ”bonus” pengar men historisk sätt så är det än så länge inte någon större hit. Tillbaks till Lauritsen så är det rätt att sälja till detta covid rabatterade pris då man säkrar föreningens ekonomi och skickar än en gång signaler om att kom till Norrköping o bli proffs. Hade det inte varit Corona så hade man säkert fått minst 5 miljoner till tror jag. Undrar vem som visar fram fötterna nästa gång …

 6. kakadua  |  10 timmar sedan


  Det är ju också så att Lauritsen har 8 matcher + en säsong kvar på kontraktet. Går inte att ta hur mycket betalt som helst. Om ett drygt år är hans marknadsvärde noll (för det lär ju vara rätt svårt att förlänga med en spelare direkt efter att ha nekat honom CL-spel).

  Nej, det är inte kul. Men det är som det är.

 7. rajderajraj  |  10 timmar sedan


  PekingKing//

  Stämmer, helt galen affär det också. Men då handlade det om en 18-årig oslipad diamant från Elfenbenskusten. Helt annan marknad för den typen av spelare som större klubbar främst ser som en ekonomisk investering.

 8. MA  |  10 timmar sedan


  @Ghananen
  Förhandlingarna var aldrig över. Nu verkar parterna har kommit överens och Rasmus Lauritsen ska vara på väg till Zagreb 🔜
  IFK Norrköping och Dinamo Zagreb möts på mitten och Peking får ungefär 17 miljoner kronor.
  (Jutarnji)

 9. PekingKing  |  10 timmar sedan


  Har för mig att Hammarby fick mellan 30-40 mille för Odilon, oxå han mittback.

 10. pruttbiff  |  11 timmar sedan


  wahlstrom //
  kanske var den eldige dansken alldeles för dominant vad gäller att visa känslor, så att det hämmade resten av laget…

 11. Morre  |  11 timmar sedan


  IFK Göteborg sålde Starfelt till Rubin Kazan för 13 miljoner i fjol. Tror att ryska pengar lägger mer pengar än kroatiska. Som många har varit inne på, riktigt bra pengar för en mittback som är något av en late bloomer och egentligen bara varit bra i IFK.

 12. Wahlstrom  |  11 timmar sedan


  Ja, nästan allt talar för att vi äntligen börjar visa lite känslor på planen nu när den tillbakadragne och timida Dansken lämnat..

 13. pruttbiff  |  11 timmar sedan


  förhoppningsvis är det nu allt sitter. vi blir stärkta av detta.
  vi blir ett lag igen och vi går som tåget och kniper sista europaplatsen.
  kanske var det så att det var lauritsen som måste bort, kanske var han hela tiden den ojämna pusselbiten som inte passade.
  jag hoppas att någon kliver fram och visar att lauritsen inte behövdes, lite som när sebastian ersatte kujo

 14. It’s time to get remble!  |  12 timmar sedan


  Har IFK nånsin cashat in på en vidareförsäljning?

 15. MA  |  12 timmar sedan


  Jag var glad i förgår när det kom in rapporter i media där IFK nobbade 18M och ville ha 20M och en bättre VFK. Nu ryktas det om runt 17M och jag hoppas att IFK lyckades med att förhandla upp % på VFK och gick ner i pris på Lauritsen för annars tycker jag att Hunt och IFK för första gången gått förlorande ur en spelförsäljning. Så just nu känns det för mig som ett nja för mig denna spelarförsäljning av det som går att läsa i media.

 16. rajderajraj  |  12 timmar sedan


  Pruttbiff//

  Går man på Transfermarkts uppgifter så blir Lauritsen Dynamo Zagrebs dyraste mittback någonsin. Dom säljer en startspelare strax innan Europa-League gruppspelet och är desperata. Därför vi får en så här hög transferssumma trots Corona-tider.

  Tror förövrigt att vi ändå kommer lyckas ta Europaplatsen.

 17. pruttbiff  |  12 timmar sedan


  rajderajraj //
  ja de gjorde sannerligen en riktigt bra affär, särskilt eftersom de lyckades knipa en av de viktigaste spelarna i ett lag, som dessutom febrilt kämpade för att nå en europaplats.

 18. rajderajraj  |  12 timmar sedan


  pruttbiff//

  Mittbacken dom sålde var 18 år, Kroatisk U21-landslagsman, startspelare i Kroatiska mästarna Dinamo Zagreb och såldes till RB Leipzig. Viss skillnad, men visst har dom värvat en väldigt bra spelare i Lauritsen.

 19. pruttbiff  |  12 timmar sedan


  vi måste också vara nöjda för dinamos skull som gjort en riktigt bra affär och fått en sådan spelare, för kaffepengar i deras mått.
  den spelare som lauritsen ersätter sålde de väl nyligen för alldeles galna pengar…där kan vi prata om scoutning och förhandling.
  hoppas det finns en bra vfk, om de nu säljer honom vidare till typ tyskland för fantasisummor vid nästa fönster.

 20. rajderajraj  |  12 timmar sedan


  Bongo//

  Exakt, det är det här jag förväntar mig från IFK Norrköping under Hunts ledning. Att vi lyckas trygga ekonomin samtidigt som vi tillslut lyckas ta Europaplatsen med befintligt manskap medans övriga klubbar går på knäna. Nu får som så många gånger förr några andra ta klivetet fram i laget. Vi brukar alltid vara som bäst under hösten efter en större försäljning.

 21. Wahlstrom  |  12 timmar sedan


  AO1518 /

  Jo, hela MFFs forum var fyllt med folk som tyckte Toivonen var en idiot som riskerade rött på det sättet och tyckte han “egentligen borde visats ut”.

 22. Peking2020  |  12 timmar sedan


  Nöjd för föreningens ekonomi och glad för Rasmus skull…

 23. Bongo  |  12 timmar sedan


  Bra affär och bra betalt för en mittback i den åldern. Tyxker vi ska vara glada och nöjda.

 24. rajderajraj  |  12 timmar sedan


  Vad gäller Skrabb så var han lite oväntat vår kanske allra bästa spelare i Europa-kvalet och fick dessutom speltid i det finländska A-landslaget som tog sig till EM. Det var det som fick honom såld till den imponerande summan. Det är den typen av skyltfönster som är direkt avgörande för att man ska kunna sälja lite äldre spelare dyrt från AS. Danielson hade tex aldrig varit aktuell för Kina om han inte hade startat och varit målskytt i det svenska A-landslaget under förra hösten.

 25. rajderajraj  |  13 timmar sedan


  Med det sagt så har Lauritsen varit helt fantastisk under sin tid i IFK Norrköping och alltid gett sitt yttersta i varje situation och är därmed väl värd att få chansen att tjäna de riktigt stora pengarna och kanske äntligen få upprättelse på hemmaplan och chansen i det danska A-landslaget. Hatten av för fantastiska 1,5 år och lycka till om affären nu går igenom.

  Även hatten av till Stig som snart kan lägga sin första riktigt lyckade övergång till handlingarna. VI får hoppas att han kan vaska fram något nytt guldkorn på någon bänk i den danska ligan. I mina ögon är det på den skandinaviska marknaden han borde fokusera framöver. 100% där hittills.

 26. bikemi01  |  13 timmar sedan


  Arnor Sigurdsson med ett ”timglas och ögon” på Insta. Håller tiden på att gå ut, han blickar framåt?

  Så tänkte jag, jag övertolkar väl kanske.

  Men…sen så lägger han upp i sina händelse en bild där där det står”I love 🇮🇹”

  Är det jag bara jag eller kan det finnas intresse fr Italien?Långsökt?

  https://www.instagram.com/p/CFxMc5QHQtI/?igshid=i4rrq0001hgx

  https://instagram.com/stories/arnor.sigurdsson/2409774317788185567?utm_source=ig_story_item_share&igshid=1fmpohwbhdmm

 27. alhaji kamara  |  13 timmar sedan


  burkinho, vet inte riktigt om du är rätt ute där! Slutet av 2019 var skrabb förvånansvärt bra, var helt given nästa hela säsongen 2019 och gav kontinuerligt 7 mål/5 ass. Flexibel spelare som kan spela wingback, anfallare, 10a och ytter…

  Inte många allsvenska klubbar som lyckas sälja deras mittbackar för mer än 7 miljoner även hur bra dom är undantag danielsson vilket alla kan komma överens om var en väldigt konstig affär. Milosevic var väll även lite högre men 16/18 lille i dessa tider är JÄVLIGT bra och antagligen gör jens och ledarstaben bedömningen att man klarar att ta en europaplats tills nästa säsong utan honom samtidigt som man tar in någon bra rutinerad back nästa år när dagge försvinner…

 28. rajderajraj  |  13 timmar sedan


  Burkinho//

  Vad baserar du din prislapp på? Vad tror du att vara “bästa mittback i AS” egentligen är värt ute i Europa? Det som säljer från AS är potential, men mittbackar i 25-årsåldern får man som regel inte ens betalt för, dom lämnar som bosman om dom mot förmodan går utomlands.

  Vad skulle IFK Norrköping vara beredda att betala för den “bästa mittbacken i Isländska ligan” om den spelaren var 25 år och aldrig hade satt sin fot i ett A-landslag?

 29. Burkinho  |  13 timmar sedan


  // raj

  Skrabb var en oerhört imponerande försäljning, ja, men inte det här. Skrabb platsade knappt, och hans status var väl mer jämförbar med Castegrens, medan Lauritsen är allsvenskans kanske bästa mittback.
  Om IFK säljer Castegren för 16 mille lyfter jag på hatten

 30. rajderajraj  |  13 timmar sedan


  Gigovic är 18 år, men tvivlar starkt på ryktena som kommit ut återkommande sedan i vintras. Verkar vara planterade av agenten och slutar alltid med att Helsingborg dementerar att det överhuvudtaget funnits någon kontakt.Hade det funnits bud på den nivån hade Helsingborg tackat ja för länge sedan, dom är desperata att rädda ekonomin och Gigovic är deras enda chans.

  https://fotbolltransfers.com/site/news/129008

 31. peking1973  |  13 timmar sedan


  tycker försälningen på Ralle är en bra försäljning.Sen budet Gigovic är ju inte konstigt.Talang på en mer offensiv position ger alltid ett högre pris.Sen lär ju IBJ pris bli sjukt högt när han säljs.

 32. Burkinho  |  13 timmar sedan


  Hm. Tror faktiskt vi gör bort oss här. Lauritsen kan bli riktigt bra.
  Men visst, han är mittback och inte purung.

 33. rajderajraj  |  13 timmar sedan


  16,8 miljoner är mycket bra betalt för en snart 25-årig mittback. Utöver Danielson som såldes till Kina så kan jag inte komma på en enda Skandinavisk mittback som sålts från AS för mer pengar än vi nu verkar få för Lauritsen. Det motsvarar som nämnts innan alltså ett helt års publikintäkter. Att lyckas sälja 25-årige Skrabb och snart 25-årige Lauritsen för den här typen av summor som vi snart gjort 2020 är oerhört imponerande.

 34. alhaji kamara  |  13 timmar sedan


  Helt rätt its time to remble!

  Man ger sig tiden att mjölka ur dom stora pengarna hos t.ex IBJ, pontus, haksa…

 35. It’s time to get remble!  |  14 timmar sedan


  Man riskminimerar ekonomin samt möjliggör mer tid innan IBJ eller Almqvist måste säljas. Det är väl det positiva. Att Ralle försvinner lämnar dock ett stort hål i truppen. Stig behöver snyta fram en ny pjäs till defensiven. Helst 2.

  I Norge och med Rosenborgspåret finns ju Even Hovland på utgående kontrakt.

 36. pruttbiff  |  14 timmar sedan


  viktigast är att vi är bussiga

 37. Rattens  |  14 timmar sedan


  1.6 × 10.5018 = 16.8 miljoner.
  Helt ok för en 24-årig mittback men med tanke på vad Helsingborg ryktas få för Gigovic så känns det ändå inte helt ok.

 38. kallekula  |  14 timmar sedan


  Skit också.

 39. Buffon  |  14 timmar sedan


  Från en Göteborgs supporter vad tror ni det blir hehe :)
  Namn: JJonathan
  Sänt: 2020-09-30 17:55:04
  Kan verkligen bli fågel eller fisk ikväll när man kollar på elvan vi ställer upp med

 40. pruttbiff  |  15 timmar sedan


  härligt att vi kan hjälpa dinamo såhär!

 41. alhaji kamara  |  15 timmar sedan


  Längtar redan till lauritsens återkomst på parken.

 42. bogart  |  15 timmar sedan


  Ja, då får man börja kolla Dinamo matcher nu då! Tack för allt Raz och välkommen tillbaka :)

 43. alhaji kamara  |  15 timmar sedan


  Finns inget annat än att tacka lauritsen, synd att han inte fick bli avtackad på parken efter att skallat gett en skallning mot toivonen och gett tillbaka för den armbågen, sicken krigare. Vilken hjälte!

  Om ni vill gråta och skratta, kolla norrköping-hammarby 2-0,2019 när imad khalili är på isak. Larsen och lauritsen men de danska illröda ansikterna framrusande!!!

 44. PekingKing  |  16 timmar sedan


  Grattis Zagreb till en kanonaffär. Billigt med 16 mille för vår Ralle, kan bli hur bra som helst . Trodde man skulle kunna nå 20, istället blev det back 2 från de 18 man gick ut med först. Får hoppas att det finns en gedigen VFK och att vi får honom åter i klubben någon gång. En kämpe i Islandsklass.

 45. MA  |  16 timmar sedan


  @CRO_Scout
  IFK Norrköping CB Rasmus Lauritsen (24) 🇸🇪 is moving to Dinamo Zagreb.

  After a lot of talks, the clubs agreed to a fee of €1.6M.

  Looking at his stats, he looks pretty good. For a CB his offensive record is very impressive.

  Allsvenskan ’20 🇸🇪:

  22g
  6⚽️
  5🅰️

 46. MA  |  16 timmar sedan


  Uppgifter i Kroatien: Lauritsen är klar för Zagreb
  https://nt.se/artikel/5lzdnpzr

 47. bogart  |  16 timmar sedan


  Har Khazeni varit skadad hela säsongen? Skulle vara roligt att få se honom nån gång

 48. MA  |  17 timmar sedan


  Mer från Iwung och IFK:s träning.
  Isak Ellbring, 16-årige pojklandslagsmannen som kom till IFK från Jönköpings Södra, är med och tränar med A-laget i eftermiddag.