Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  132 549 inlägg

 1. MA  |  1 minut sedan


  johjo//

  Detta är Hallenius chans att vinna ett guld med ett allsvenskt lag sen har han spelat tillsammans med Maic Sema som jag tror säkert har ett finger med i spelet och övertalat honom att välja Norrköping.

 2. AJ  |  1 minut sedan


  Ytterligare en håll käften-värvning som visar att nu jävlar är det guldet och inget annat som gäller. Bra IFK!

 3. peking1973  |  1 minut sedan


  blir en grym supersub

 4. henkanfantasia  |  3 minuter sedan


  Perfekt med Hallenius!! Ovanlig IFK-värvning men ack så bra!

  Bitterheten på blåvitts forum är imponerande.

 5. johjo  |  9 minuter sedan


  Trodde inte att Hallenius skulle ansluta, om det nu stämmer. Jag antog att andra lag var mer desperata.

  Hoppas bara att man inte var indragna i budgivningskrig och betalade för mycket.

 6. MA  |  9 minuter sedan


  På MFF:s forum:

  Namn: Abel Abelsson
  Sänt: 2020-07-11 12:26:23
  Norrköping går från klarhet till klarhet. Radar upp klassnyförvärv, imponerande att våga spendera. Kommer mig dyka upp ytterligar klass.

  Vi får vackert stå och titta på.

 7. MA  |  17 minuter sedan


  Gå in och läs på Blåvitts forum nu.

  Namn: Hånken
  Sänt: 2020-07-11 12:12:55
  Sorgligt med Hallenius, sämsta valet ur många perspektiv

  Namn: Blue&White army
  Sänt: 2020-07-11 12:18:06
  Hoppas Peking floppar totalt nu!

  Namn: Blåvit Wiking
  Sänt: 2020-07-11 12:16:51
  Kan ju helt enkelt vara så att Hallenius kärlek till plast fällde avgörandet

  https://www.svenskafans.com/fotboll/ifkgoteborg/forum.aspx

 8. Balasz  |  20 minuter sedan


  Fy fan vad fint med Hallenius. Björk och Almqvist i all ära men Björk behöver ett tag till innan han kan ersätta rakt av. Almqvist är mer skadad än hel.

 9. lantzaaajr  |  25 minuter sedan


  Nämen så trevligt! Fina tider vi lever i nu. Njut kamrater, njut!

 10. MK  |  28 minuter sedan


  Hoppsan. Då gasar vi för guldet!

 11. rajderajraj  |  28 minuter sedan


  ???????

 12. MA  |  30 minuter sedan

 13. rajderajraj  |  33 minuter sedan


  Ber om ursäkt om jag blev väl anklagande mot vissa klubbar igår, dom är såklart oskyldiga tills motsatsen bevisats.

  Om man får drömma lite så vore det väldigt häftigt att gå in i ett CL-kval med Haksa – Nyman – Levi på topp. Kontraktsläget i anfallet ser väldigt bra ut och vi borde kunna behålla samtliga åtminstone över ett ev Europa-kval. Det är offensiv spets som är oerhört svår att få tag på för en Allsvensk klubb och kan potentiellt ta oss längre än någonsin tidigare. Framtiden ser ljus ut, men en match i taget måste fortsätta vara mantrat i och runt laget.

 14. MA  |  37 minuter sedan


  Levi frustrerad över ljumskskadan: “Sjukt irriterande – hade nästan hellre brutit benet”
  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/levi-frustrerad-over-ljumskskadan-sjukt-irriterande—hade-nastan-hellre-bruti/

 15. XJesperX  |  39 minuter sedan


  Tycker ända sen Ante lämnade har ett av våra stora problem varit att vi inte har haft någon mittback som har vågat ta initiativ med bollen, ta lite fart framåt och slå en öppnande passning framåt i planen, som slår ut någon spelare och sätter fart på ett anfall.

  Tycker ingen av våra mittbackar har bemästrat detta i närheten av Ante, vilket iofs kanske är mycket att kräva.

  Tycker personligen att Gerson och eventuellt om man skulle spela Eric Smith som mittback är de enda med de egenskaperna att kunna göra det från mittbacksrollen.

  Stundvis förra året när firman Larsen/Dagerstål/Castegren och Lauritsen rullade sidled till varandra var så illa så man blev mörkrädd, INGEN tog initiativet att sätta fart, och istället fick en mittfältare jogga ned och hämta bollen, och vi fick alltid anfalla mot ett helt uppställt lag.

  Detta tycker jag har varit en av Dagerståls som nu var samtalsämnet stora svagheter. Och därför har jag länge önskat få Gerson centralt. Även när Filip tagit kliv framåt i planen, så har det ändå slutat med en lam passning i sidled.

  Vill dock ge ett stort plus för att jag tycker Filip och även Lauritsen tagit stora kliv framåt i detta spel i år! Man tar mer gärna ett kliv fram med boll och söker en öppnande passning. Något som var obefintligt från vår backlinjen 2019. Även om de i år haft en del hjälp av Eric Smith.

 16. Ballack  |  55 minuter sedan


  /Taddson
  Lägg ner din besserwisser ton.
  Nöj dig med att vi tycker olika.

 17. Taddson  |  1 timme sedan


  Ballacks skiva är hackig.

  Påståendet att Lasse Krogh är en bättre passningsspelare än Filip Dagerstål saknar allt stöd i siffror. Likaså föreställningen att Gerson är en mer vågad passningsspelare än Daggen. Det kommer sig inte bara av att det är väldigt svårt att jämföra en inverterad ytterback med en mittback, det beror också på att Dagerstål slår fler passningar. I alla riktningar.

  Dagerstål:
  Passningsprocent tot 93%
  Från egen planhalva 96%
  Offensiv planhalva 85%
  Långbollar 48%

  Gerson
  Passningsprocent tot 78%
  Från egen planhalva 85%
  Offensiv planhalva 69%
  Långbollar 50%

  (Andel passningsförsök som nått en medspelare.)

  Bara lägg ner ditt eviga hat mot Daggen. En av allsvenskans bästa mittbackar med bollen, om inte rentav den allra bästa. Klart han ska bänkas…

 18. UncleDirty  |  1 timme sedan


  Angående publik debaclet på Strandvallen i cupen.

  Skulle vi ha idioter till supportrar som gör något liknande så hoppas jag VÅRA spelare har kurage nog att vända fansen ryggen när de firar och inte fira med dem.

 19. Ballack  |  4 timmar sedan


  /Roffe
  Som sagt…
  Skillnaden på dina tankar och mina är att du använder ord som ”är” dvs att du har bestämt att så är det dvs noll utrymme för andra att tycka då du t ex skriver att Dagge är en bättre mittback än LKG

  Jag använder mig/försöker använda mig av ”jag tycker” dvs låter dig tycka och bygga upp en åsikt som är motsatsen och leder till en diskussion.

  Du ger dock utrymme för en diskussion kring blåvitts mål. Jag tycker fortfarande att det dåligt försvarsarbete i markeringsspelet. De försvarar en ”zon” och i den zonen är de 2vs 2 då kan/ska du inte ligga 3m från din motståndare i golden zone dvs straffområdet.
  Märk nu att detta är min syn på det hela. Jens och Co har kanske en annan syn på det, vad vet jag.

  Sen måste jag fråga kring ”Janne tar ut honom i landslaget”?
  Mig veterligen så har han inte varit uttagen förutom till januariturnen?
  Med det sagt så tycker inte jag(märk ordet jag) att han är tillräckligt bra för det och jag tycker trots detta att han Är en bra mittback men inte så vass som han framställs, men återigen så är det i mitt tycke.

 20. rajderajraj  |  13 timmar sedan


  Krog-Lasse//

  Googla Dalkurd och matchfixning och fundera på hur du som Allsvensk förening skulle agera om du ville undvika den typen av mörka krafter. Jämför sedan med hur de ekonomiskt pressade klubbarna Helsingborg och Östersund har agerat det senaste året. Dom 2 föreningar som ”råkar” ligga sist i ligan med 10 resp 11 insläppta mål efter 6 omgångar.

 21. Krog-Lasse  |  13 timmar sedan


  Raj, tänker du så p.g.a. fördomar eller finns det något konkret kopplat till korruption? Gällande den eventuellt nya tränaren för ÖFK alltså. Jag är dåligt påläst.

 22. nordbecks frisyr  |  14 timmar sedan


  Nani16/
  Låt oss aldrig glömma den dystra tiden.

 23. Roffe  |  14 timmar sedan


  Ballack //

  Nej, jag förstår faktiskt inte hur du menar. Det kan vara så att ALLA (Jensa & co som sett Dagge spela varje dag i några år, Janne som tar ut honom i landslaget, diverse experter som hyllat honom, alla dom som motsäger dig här på Gnällbänken samt Sampdoria, Twente Alkmaar mfl.) har fel och du har rätt. Eller…så är inte hela världen emot dig utan Dagge helt enkelt är en relativt komplett modern mittback i ett spelande lag som är lite för bra för Allsvenskan. Det borde vara en extra ögonöppnare att det är just Holländska klubbar som ryktas dra i honom då de i den ligan ofta är ute efter försvarare som är starka på just de saker som du med jämna mellanrum drar upp som hans svagheter.

  Du beklagade dig häromdagen över att du ofta blir sågad här när du kritiserar “vissa spelare”, men det beror ju på att du alltid bara hänvisar till din känsla/upplevelse utan några vettiga bakomliggande resonemang och slår ifrån dig statistik och lite mer djuplodande analyser. Som exempel så kritiserade du i samma inlägg (indirekt) Dagge och Castegren för deras bristande “markering” vid Göteborgs kvittering där du uppmanade till att “stanna bilden” när de slår bollen i mål. Det alltså i en situation där de två ställdes mot fyra framrusande Göteborgare där de potentiellt hade att välja mellan: 1) ge Aiesh friläge (Dagge) 2) ge Kharaishvili friläge (Castegren) eller 3) låta Paka (eller den fjärde framrusande Göteborgaren) ta skott utifrån med två försvarare mellan boll och mål. Dom valde alt.3, Holm slog bollen mot Aiesh som “släppte” den till Paka (eftersom Dagge föll och stod i Aieshs väg) och både Castegren och Dagge slänger sig för att blocka skott men Dagges ben var ett par cm för kort. Jag har svårt att se att någon tränare lastar de tre kvarvarande försvararna för deras val där efter att Smith, Blomman och LKG klantigt nog gick in samtidigt i samma duell (och förlorar) och därmed skapar 5 mot 3 läget (Ralle tar LKGs plats och blockar Holms väg mot mål och “tvingar” honom att utmana eller passa). Det är ett svårt läge för ett övermannat försvar utan mittfältshjälp där det ju bara handlar om “damage control” och tvinga Göteborg fram till fler passningar och det minst riskfyllda läget även om risken för avslut på mål är stor oavsett hur man gör.

  Med det sagt så älskar jag Lars Krogh Gerson och vill att han spelar med stjärnan på bröstet tills han går i fotbollspension. Om jag själv var någon i IFK så skulle jag vara Lars: inte bäst på något men helt OK på allt, lojal som fan, lätt tunnhårig och med ett “funktionellt” utseende. Jag tycker att han genomgående, sett över hela säsongen, var en av våra bästa spelare 2019 men han är inte bättre än Dagge som mittback i en fyrbackslinje, varken offensivt eller defensivt.

 24. rajderajraj  |  14 timmar sedan


  Åh herregud ska man skratta el gråta. ÖFK ersätter Burchnall med Amir Azrafshan från div 4, tidigare assisterande i Dalkurd. Räkna med några väldigt tveksamma ageranden från den klubben i eget straffområde framöver, förstår att Aly Keita är positiv till en sådan förändring, inte första gången det väcks frågetecken runt hans lojalitet. Då kan vi räkna ännu en Allsvensk förening som förlorad till korruption. Sanslöst tragiskt. Hatar den ”moderna” fotbollen.

  Hade samma tankar runt Helsingborg tidigare och Ravy Tsouka har inte direkt motbevisar mig. Fortsätter vi på det här sättet kan vi begrava Allsvenskan inom några årtionden. Dags att det goda bjuder upp till kamp. Svensk fotboll är döende.

 25. Burkinho  |  15 timmar sedan


  Dagerstål var visserligen med 2015, men mest på bänken. Nog vill han väl vara med och ta chansen att verkligen spela hem ett guld?

  Nja, den enda spelaren som oroar mig lite är Haksabanovic. Han skulle kunna dra på sig ett riktigt stort bud.

 26. Nani16  |  16 timmar sedan


  Minns ni Svenska Cupen-segern mot Assyriska när IFK vann med 13-12 efter straffar? Markus Hansson avgjorde straffläggningen. Kan ha varit runt 2005. På löpsedeln i NT dagen efter stod det med stora bokstäver: Tack Hansson!

 27. Taddson  |  16 timmar sedan


  Tror inte IBJ lämnar om så Barcelona kommer i sommar. Han är helt inställd på att köra 2020 i IFK och därefter se framtiden an. Aldrig hört en så otroligt målfokuserad spelare. Närmast aggressiv i tanken på att alltid bli bättre.

  Om vi får drömma lite stannar han ju ytterligare ett år. Låt säga över ett kval till en europeisk turnering…

 28. SuloPower  |  17 timmar sedan


  F.ö. ska vi såklart behålla IBJ säsongen ut, även om det kommer bud på 50 miljoner. Fortsätter han på samma nivå kan det bli en 100-miljonersförsäljning i vinter.

 29. SuloPower  |  17 timmar sedan


  För helvete inte Lustig! Gamla avdankade, omotiverade hemvändare som vill mjölka de sista slantarna ur karriären kan vi lämna därhän!

 30. MA  |  17 timmar sedan


  IBJ kunde slå frisparkar redan som 14-årig. 😀
  https://www.instagram.com/p/Ba1smX3g1S8/?igshid=1xhv793yi8rzq

 31. kakadua  |  18 timmar sedan


  patrikh

  Måste ju va LINUS?!

 32. MA  |  18 timmar sedan


  UncleDirty//

  Jag tänkte mer om nu t.ex Dagerstål lämnar IFK för någon holländsk klubb och gör det bra så har man större chans att få upp transfersumman och har man en bra % på vfk så kan man få in bra med pengar där.

 33. UL  |  18 timmar sedan


  MA

  Hunt säger i senaste Podden att han missuppfattades angående stjärnvärvning och ifall man ska värva någon idag som ska in i elvan så måste det vara en landslagsman.

  Välkommen Lustig haha

 34. Peking2020  |  18 timmar sedan


  Vi kan inte sälja Dagerstål innan truppen förstäkts med en fullgod ersättare (mittback). I dagens trupp har vi tyvärr ingen som kan konkurera på den platsen. Nej – vare sig Castegren eller Gerson räcker till som mittbackar…

  Oavsett om Dagerstål kommer förlänga eller gå vidare behöver vi få in en till mittback i truppen som komplement till Dagerstål och Lauritzen ifall någon skulle bli skadad…

 35. MA  |  19 timmar sedan


  AJ//

  Jag tror Dagerstål är värd runt 5-6 miljoner med 6 månader kvar på kontraktet men kan man istället sänka övergångssumman med någon miljon och höja vfk så är det en bra deal för alla parter men frågan är vill Dagge lämna IFK nu i sommar.

 36. patrikh  |  19 timmar sedan


  Hört att det skall vara presskonferens imorgon.
  Låt spekulationerna börja !