Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  129 317 inlägg

 1. MR  |  2 minuter sedan


  Hur många timmar kan anses vara effektiv arbetstid per vecka för en spelare i IFK:s allsvenska trupp? Jag räknar då träning med truppen + förberedande tid före och efter, samt andra aktiviteter som teoripass och kanske någon sponsaktivitet här och där. Eventuell egen träning utöver den gemensamma om den inte sker parallellt, i form av t.ex. rehab, kan vi räkna bort. Någon som vet?

 2. Wahlstrom  |  26 minuter sedan


  Går att permittera på mindre än 40% och det är inga problem att reglera så de hinner 1-2 pass om dagen + deras gemensamma frukost som spelarna omöjligt kan ordna åt sig själva.

 3. nr4_js  |  32 minuter sedan


  permitteringar ja… då skall enligt regelverket de anställda går ner till 40% tjänst (väl?). Undrar hur de efterlever det i AIK. Jag är ju skeptisk till att de gör det, minst sagt – men gör de det så är det ju bara att tacka och ta emot att vi kan träna mer än dubbelt så mycket som de framöver. Det kanske kan vara värt pengarna ;)

 4. MA  |  56 minuter sedan


  PoLo//

  Jag har ingen uppfattning om det tyvärr då AIK nyss har suttit i karantän och börjar trappa upp träningen igen. Häcken har jag bara läst om att man har accepterat korttidspermettring och vet inte mer om det och likadant med Elfsborg.

  Jag bara hängde upp mig på det jag läst att Jens Magnusson sa i veckan att IFK ligger i förhandlingar med anställda och spelare om korttidspemetteringar och AIK tycks redan fått igenom sitt och var bara det att jag fick en känsla att det gick snabbt i AIK att få igenom allt.

 5. PoLo_ByXa  |  1 timme sedan


  MA

  Har du någon uppfattning om hur mycket spelarna gått ner i arbetstid(träningstid) i övriga klubbar? och hur mycket mindre tycker du att våra hjältar ska träna?

 6. MA  |  1 timme sedan


  Alla klubbar pratar om korttidspermitteringar och jag läste och länkade här inne om att IFK förhandlar både med anställda och spelare i klubben men jag fick en känsla av att det har gått så mycket snabbare i t.ex AIK och Häcken där jag har förstått att det redan är klart medans i IFK så förhandlar man just nu för tillfället. Varje vecka som går utan att man kan få igenom det kostar klubben pengar. Elfsborg har gjort på ett annat sätt och lyckas få spelare och anställda att sänka sina löner utan att behöva använda sig av skattepengar i korttidspermetteringar.

 7. MA  |  5 timmar sedan


  Ur FD:
  Kan du se dig ta över Östersunds FK igen, är det verkligen en realistisk tanke?

  – Ja, det tror jag. När jag blir frikänd så vill jag börja jobba igen och jag kan garantera att vi ska börja jaga exempelvis Djurgården som är mästare, både sportsligt, men hälsa även Bosse Andersson att jag vad det lider ska sälja spelare för större pengar än honom. Det kan du skriva säger Daniel Kindberg med ett skratt.
  https://fotbolldirekt.se/2020/03/27/nar-jag-blir-frikand-ska-jag-salja-spelare-for-storre-pengar-an-bosse-andersson

 8. MA  |  16 timmar sedan


  Theodore Rask, från IF Sylvia
  Den 19-årige mittbacken Theo Rask flyttas upp till A-truppen från IF Sylvia. Han är från Motala från början, och har gått fotbollsgymnasiet i Norrköping. De senaste säsongerna har Theo utvecklats mycket i Sylvia och nu flyttas han alltså upp till IFK. Det innebär att han tillhör IFK:s A-lag, men fortfarande kan spela matcher med Sylvia i division ett. Theo Rask säger så här i en intervju med Motala Vadstena Tidning:

  -Det här har varit mitt mål och det jag velat sen jag kom till Norrköping. Det är tuff konkurrens med flera riktigt bra mittbackar. Nu fokuserar jag mest på bra träning och att utvecklas. Jag behöver förbättra till exempel min explosivitet och kvickhet, så det jobbar jag mycket på. Men på sikt hoppas jag absolut på att kunna slå mig in och ta en plats. Det är målet. https://www.svenskafans.com/fotboll/norrkoping/silly-season-20192020-nagra-pa-vag-att-forsvinna-609905

 9. MA  |  19 timmar sedan


  Theo Rask har blivit intervjuad i lokaltidningen om steget till IFK Norrköping men tyvärr är det en betalvägg bakom.
  https://twitter.com/mvtsport/status/1243589239352123393?s=21

 10. LeTigre  |  19 timmar sedan


  Raj /

  Jag är så otroligt glad att jag fått se Haksa briljera på parken. Värt varenda krona. Säkert den dyraste men i mitt tycke också den bästa.

 11. Peking2020  |  20 timmar sedan


  MK//

  Instämmer till 100% – kul att det blev över 300 sjukhuslådor…

  Från officiella hemsidan:

  “Vi åker till Vrinnevi med matlådor nästa fredag igen – om du köper en matlåda från restaurangen, för avhämtning eller på plats, kan du välja att betala 100 kronor istället för 65 kronor. Överskottet går då till matlådorna vi levererar till Vrinnevi.
  Det går att stötta projektet genom att swisha 65 kronor. Då köper du en matlåda som levereras till sjukhuset.
  Swishnummer: 1233364841.

  Märk swishbetalningen med “Sjukhuslådan.”
  https://ifknorrkoping.se/det-kanns-riktigt-bra-i-hjartat-tack-alla/

 12. MK  |  20 timmar sedan


  Väldigt fint initiativ av IFK med lunchlådan. Fullträff att både bidra till IFK och den fantastiska personalen på Vrinnevi samtidigt. Fortsätt att swisha!

 13. It’s time to get remble!  |  1 dag sedan


  /Brownie

  Ja, man kan ju diskutera om det är rätt eller fel. I slutändan kommer ingen klappa IFK på axeln för att man avstått.

 14. MA  |  1 dag sedan


  Ur GF:

  Namn: Herr Kolsäck
  Sänt: 2020-03-27 11:06:00
  Vilken klubb tror ni går konkurs först av de allsvenska klubbarna, förutom Östersund?
  Jag gissar på hammarby.

  Namn: PAL
  Sänt: 2020-03-27 11:27:00
  //Herr Kolsäck
  En annan bubblare är Norrköping vars arena verkar vara ryggraden i deras ekonomi, något som i normala fall inte nödvändigtvis är speciellt lönsamt och i nuvarande läge är ett rent sänke.

 15. MA  |  1 dag sedan


  Fifas besked: Förlängning av transferfönster på gång: “Ska göra en smidigare lösning för alla”
  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/fifas-besked-forlangning-av-transferfonster-pa-gang-ska-gora-en-smidigare-los/

 16. rajderajraj  |  1 dag sedan


  Historiken visar att IFK principiellt borde undvika:

  – Att låna spelare.
  – Släppa startspelare som bosmans.
  – Chansvärvningar från Sydamerika.
  – Värvningar från Estland.

  Dessa oskrivna regler borde aldrig brytas, men man lär sig tydligen inte av våra egna el andra klubbars misstag, oavsett hur många gånger man går i fällan.

 17. rajderajraj  |  1 dag sedan


  Nu ska jag vara lite negativ som omväxling.
  Hoppas vi aldrig mer får se IFK låna in en spelare.

  Haksabanovic är väldigt skicklig sportsligt, men behövde ett halvår på sig att komma igång, var högst bidragande till den skrala starten 2019 och kommer troligtvis bli den dyraste spelaren per spelad match i klubbens moderna historia.

  Tragiskt att det blivit som det blivit, men det kunde lika gärna ha handlat om en skada, tycker inte man skulle ha frångått principen att undvika lån. Visserligen ville väl Jens samla ännu en lärjunge till sin samling och struntade i om det var på lån el inte.

  Det har han säkert lyckats med vilket stärker hans möjligheter till större jobb inom Skandinavien, men för IFK som förening kommer det bli en rejäl förlustaffär och vi kan nog tyvärr glömma Sead som framtida hemvändare.

 18. PekingKing  |  1 dag sedan


  MA//
  Tycker det är stötande . När andra klubbar dock går före och nyttjar möjligheten så ser jag dock inte varför IFK ska avstå. Den goda ekonomi som klubben lyckats få till är annars hotad och andra lag som bara kört på och köpt dyrt gynnas.
  Hoppas dock på att truppen tar sitt ansvar mot klubben och självmant sänker rejält i detta utsatta läge. De går ju inte under ändå , Coronan varar inte för evigt.

 19. MA  |  1 dag sedan


  Vad tycker ni om detta?

  Permitterade spelare får behålla höga stjärnlönerna
  https://www.aftonbladet.se/a/8mApe1

 20. Brownie  |  1 dag sedan


  It’s time to get remble!
  “Vad finns det för skäl att inte göra det i dagsläget?”

  Skälet skulle i så fall vara att det finns det som är mer angeläget att lägga skattemedel på i dagsläget.

 21. MA  |  1 dag sedan


  Om/när allsvenskan kommer igång så verkar det att IFK iaf har värvat färdigt enligt JG så kommer man satsa på sina egna talanger och drar upp exemplet Theo Rask.

  Djurgården har redan aviserat att det råder köpstopp och därmed är mittbacksjakten lagd på is. IFK Norrköping resonerar likadant.
  https://www.expressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/haksabanovics-framtid-vi-forhaller-oss-till-det/

 22. MA  |  1 dag sedan


  Fifa vill att spelare ska gå med på att sänka sina löner med 50 procent.
  https://fotbolldirekt.se/2020/03/27/vill-sanka-loner-med-50-procent-sa-kan-nya-transferfonstret-bli

 23. MA  |  1 dag sedan


  Jag länkade ett inlägg ifrån IFK:s Klubbdirektör Jens Magnusson i förgår där han nämnde att man håller på och förhandlar med spelarna att gå ner i lön och det kommer väl ta 1-2 veckor kan jag tänka mig innan vi får veta hur det går.

 24. It’s time to get remble!  |  1 dag sedan


  Borde väl bli permitteringar idag? Känns som en otroligt stor ekonomisk fördel för de lag som utnyttjar detta. Det är ju i princip skattemedel som pumpas rätt in.

  Vad finns det för skäl att inte göra det i dagsläget?

 25. MA  |  2 dagar sedan


  Ovisst läge för Haksabanovic: “Såklart att det är jobbigt”
  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/ovisst-lage-for-haksabanovic-saklart-att-det-ar-jobbigt/

 26. Wahlstrom  |  2 dagar sedan


  Tolkar det som att Kevin får betyg 3,5/5 enbärsbuskar?

 27. Krog-Lasse  |  2 dagar sedan


  Matchens delikatess var Ishaqs yttersida till Ísak. Förutom den geniala framspelningen var det också imponerande hur han lyckas dra med sig bollen utan att tappa fart.

  Om nån är nyfiken sker sekvensen vid 86:59.

 28. PekingKing  |  2 dagar sedan


  Tack rajderajraj för målande sammanfattning .👍

 29. rajderajraj  |  2 dagar sedan


  Mest iögonfallande under matchen var att Gerson startade som vänsterback medan Telo spelade till höger i det blå laget. Ingen aning varför, men dom såg obekväma ut och när dom tillslut bytte kant efter ca halva matchen så blev båda bättre.

 30. rajderajraj  |  2 dagar sedan


  Har sett dagens match och tycker att tempot och kvaliteten var hög för att vara en internmatch i ett ganska avslaget läge med långt till seriestart.

  – Flera spelare som tidigare haft skadebekymmer verkar vara helt återställda. Både Sema och Almqvist verkar vara i full fysisk form, klarade 90 min och blev målskyttar båda två. Framförallt Sema såg väldigt spelsugen och spetsig ut.

  – Carl Björk fortsätter att vräka in mål och visar upp ett fantastiskt självförtroende. Börjar se riktigt klinisk ut i avsluten. Bidrar även med en kombination av starkt targetspel och sårande djupledsslöpningar. Exakt den forwardstyp som vi behövde när Holmberg lämnat.

  – Ingen spelare faller ur ramen och utifrån dagens match så hade samtliga startspelare kunnat varit A-lagsspelare i IFK utan att man hade höjt på ögonbrynen nämnvärt. Sylvia kommer ha ett väldigt starkt lag 2020. Egnell påminner om en ung Fransson och imponerar med speluppfattning och passningsspel. Max Olsson har bra fart, fysik och vänsterfoten gör honom garanterat intressant för IFK. Baze har tagit kliv framåt och bidrog med smarta vändningar och snabba löpningar med boll. Hotade många gånger i offensiven, men behöver bli rejälare på den sista tredjedelen för att ta sista steget. Samtliga lär bli nyckelspelare i Sylvia 2020.

  – Alvarez imponerande oväntat på den ovana rollen som vänsterback. Han fick visserligen mycket ytor och drog ner tempot för ofta. Men han visar trots allt upp ett bättre passningsspel, ett starkt hemåtjobb och hade flera fina inlägg som bla ledde till mål. Visade upp mycket bättre tendenser än tidigare matcher.

  – Fransson såg tung ut, men blixtrar ibland till med prestationer av allra högsta klass. Över 90 minuter dock överglänst av en rörligare och kreativare Blomqvist i motståndarlaget.

  – Bergmann Johannesson har tyvärr fortsatt svårt att hitta ytor centralt och trampar ofta vatten som innermittfältare, åstadkommer mer när han får agera högre upp i banan. Hävdar fortsatt att han skulle komma mer till sin rätt som högerytter på den här nivån.

  – Theo Rask såg ut som i tidigare matcher jag sett. Har alla fysiska och tekniska egenskaper för att bli en riktigt bra mittback, men slarvar lite för ofta i beslutsfattandet och behöver bli stabilare och rejälare för att utmana på allvar i A-laget. Fullt naturligt när man bara är 19 år och lite gänglig.

  – Mannasse Kusu imponerar stort och har ett sanslöst lugn och flyt med bollen kombinerat med en svårslagen fysik. Väldigt avig i sina rörelser, i stort sett felfri och 2020 skulle han gå före Bergmann Johannesson som 1:e inhoppare på innermittfältet i AS om jag fick bestämma.

  – Ishak visar upp extremt spännande egenskaper i löpstyrka, teknik och intelligens i sitt rörelsemönster och passningsspel. Ett fantastiskt råämne som IFK skulle få stor nytta av. Visade inte upp någon vidare avslutsfot i dagens match, men misstänker att han har mer att ge där. Annars är det där man får lägga störst fokus om han ska kunna ersätta Haksabanovic redan i sommar.

  Kul att kunna kolla på IFK igen och hoppas att Nt fortsätter sända om det blir fler internmatcher. Bör även hjälpa spelarna att tända till lite extra. Tack för bra sändning, uppskattat.

 31. Parken75  |  2 dagar sedan


  Såg matchen, underbart att se lite fotboll igen! + till: Kevin, Kusu, Isak B, namnlös, Björk o Sead! Hyfsat låg medelålder på dom grabbarna.

 32. PekingKing  |  2 dagar sedan


  Låter ändå hoppfullt beträffande Alvarez. En träningskamp är alltid just en träningskamp, men två assist och inblandad i ett tredje mål….
  Finns nog något där ändå, vore synd om han blomstrade i ett annat lag.

 33. drosen  |  2 dagar sedan


  Alvarez med två ass och involverad i det tredje målet också. Jag såg inte heller matchen men det såg jävligt slött ut på klippet med höjdpunkterna.

 34. PekingKing  |  2 dagar sedan


  Hade inte möjlighet att se matchen . En som dock gjorde detta plussade ändå lite för vår hackkyckling Alvarez. Någon mer som sett och i så fall uppfattning om just Alvarez. Sa ju tidigare att vårt guldägg som inte får nämnas vid namn troligen behöver tid att aklimatisera sig och växa på sig. Någon kommentar om hans insats idag?

 35. Morre  |  2 dagar sedan


  Corona har kastat om världen, men Rajs optimism rår den inte på:

  “Har Baze blivit bra nog för att vara nästa Norrköpingskille in i A-laget?”

  Hmm, var det inte så att Norrby utan vidare släppte Baze till Sylvia? Det är nog troligare att vi får se Hadenius i IFK-tröjan.

  No offense Raj, jag gillar dig.

 36. Taddson  |  2 dagar sedan


  Vit 3-2 Blå.

  Vit: Björk, Sema, Björk
  Blå; Haksabanovic, Almqvist

 37. Gronk  |  2 dagar sedan


  Slutade 3-2.
  Haksabanovic och Almqvist reducerade för Blå.
  Björk x2 och Sema målskyttar för vit.

 38. Cricka_Hult  |  2 dagar sedan


  Ektorp//

  3-0 till Vit – referat finns på Twitter…

  https://twitter.com/ifknorrkoping/status/1243173598354976775

 39. MA  |  2 dagar sedan


  Björk fortsätter att göra mål och det känns för mig mer och mer som en spelare som ska vara med i startelvan.

 40. ektorp  |  2 dagar sedan


  hur går det i matchen?

 41. MA  |  2 dagar sedan


  Jag såg detta foruminlägg på GF och det är lite av samma frågor jag har om det nu skulle bli så illa så man skjuter fram allsvensk start några månader till låt säga augusti vad händer med tv-pengarna och det man får från Unibet och vad händer med dom lokala sponsorerna som pumpat in pengar i klubbarna men inte kan få exponera det i tv.

  Namn: Curva
  Sänt: 2020-03-26 08:56:00
  Om vi inte kan komma igång med matcher från Allsvenskan med publik i början av juni är det inte då bättre att spela första omgångarna utan publik än inte alls?
  Discovery betalar ju en brutal summa pengar varje år för att sända Allsvenskan och finns inga matcher att sända så kommer dom inte betala, då ryker inte bara matchdagsintäkt från publik utan också TV-pengarna. Med spel utan publik skulle man kunna komma överens med Discovery om en ännu bättre deal på ppv och abonnemang som ersättning för dom som skulle sett matchen på plats.

  Samma sak gäller rimligtvis spelavtalet med UNIBET, spelas inga matcher så blir det nog inga pengar där.

  Lägger man samman dessa två avtal så är det hela fundamentet klubbana och SEF står på, och just detta skulle kunna räddas med spel utan publik.

  Och ja, alla fattar och vill att fotbollen ska spelas med publik men om vi kommer till det läget så kanske detta är enda sättet för att överleva över huvud taget.

 42. Kaustinen  |  2 dagar sedan


  Märker att att man måste prenummerera och sen säga upp nt för att se matchen..
  ok då. Sen märker jag att man måste använda blufföretaget klarna för att kunna betala..
  suck. Det går dessutom inte att göra en normal kortbetalning, utan jag måste koppla mitt bankkonto till klarna men nån slags autogirofunktion.. Nu har man nog skrämt iväg dom flesta, men inte mig, min envisa fårskalle..