Gnällbänken

32 180 thoughts on “Gnällbänken

 1. /Scouse
  Men det är ju aldrig värt att bära brorsans bruttokostnad för att få hit Ken.
  Det om ngt är att skjuta sig själv i foten i mitt tycke


  Report comment

 2. Ballack/
  IFK är mer i behov av Ken Sema och hans erfarenheter och kunskap än vad han är i behov av bottenlaget IFK. Han kan tjäna bättre i Malmö eller Stockholm och dessutom få spela Europa. Dragplåstret skulle vara att återförenas med sin bror. Dessutom är han nybliven familjefar. Man får ju tänka lite strategiskt.
  IFK har inte jättemånga av den kalibern att hoppas på att få tillbaka till stan. Ken Sema, Kristoffer Olsson och Pontus Almqvist, fast den sistnämnde kommer ta många år.


  Report comment

 3. /Taddson

  Oliver ja så heter han nog, menar målisen i Götet som gjort en ganska bra säsong typ 10 ggr bättrr än OJs fast det säger ju egentligen ingenting. Faan vill inte ens förnya årskortet om OJ är kvar, orkar inte stå å vänta på hans nästa juniormisstag som kommer i 9/10 matcher


  Report comment

 4. Om Ken Sema inte kan tänka sig IFK för att brorsan inte får vara kvar👋👋👋
  Är han beroende av brorsan som en snuttefilt..?


  Report comment

 5. Gör vi oss av med Maic, så kommer vi knappast få hem Ken, när det är dags, utan då går han istället till Malmö eller Stockholm.


  Report comment

 6. Hoppas Levi blir kvar. Även om han inte vill förlänga är han så pass bra och viktig att det är värt att låta honom spela ut kontraktet. Vår kanske bästa spelare i år (innan Arnor kom) Ser ingen anledning till att han skulle vara omotiverad. Snarare tvärtom då han vet att hans nästa klubbadress bygger på nästa års prestation


  Report comment

 7. GSP

  Håller med om Sema, trots några fina inhopp. Men det är lite samma där: vem vill ta över den lönekostnaden? Hade jag varit i karriärens slutskede hade jag krävt i princip alla pengar jag hade rätt till för att bryta mitt kontrakt. Om man måste köpa ut honom från kontraktet är vinsten (ett par månadslöner?) så liten att han lika gärna kan vara kvar.

  Totte förtjänar ett fläskigt lönekuvert såklart. Tänker mer ur köpande klubbars perspektiv: en 30-åring med en del skadeproblem bakom sig som snittat 11 allsvenska mål de senaste fyra säsongerna – klart att det alltid finns någon som är intresserad och har pengar, men sannolikheten att det är tillräckligt intressant för Totte själv också kanske inte är skyhög ändå?


  Report comment

 8. Taddson

  OJ minst sagt blandar och ger, men jag vet inte om han är en så pass stor säkerhetsrisk att det är värt att köpa ut honom. Däremot borde hans position utmanas lite genom att peta honom någon gång då och då, eller åtminstone spela någon underifrån på försäsongen. Hans löjliga streak med antal spelade matcher på raken behöver skakas om.

  Kakadua

  Tror som du gällande allt, Tottes vara eller icke vara är dock en slantsingling känns det som. Stämmer ryktena om Sydkorea och andra liknande destinationer kommer han nog att få ett för fett lönekuvert för att tacka nej. Sigurdsson tror jag definitivt stannar lånet ut och det jobbas som sagt febrilt på att lösa honom permanent, vilket vore en dröm. Dock en svårgenomförbar dröm.

  Lund borde blir kvar i och med Glens intåg. Sema har inget i Peking att göra längre, det är inte hållbart att betala den lönen för att någon ska vara kvar och sprida god stämning i omklädningsrummet tills brorsan (kanske) anländer någon gång i framtiden.


  Report comment

 9. GSP

  Jag är nästan säker på att Levi lämnar nu om någon är beredd att betala. Och det är nog rätt att casha in (någon enstaka miljon) snarare än att behålla en omotiverad spelare som går gratis i sommar. Det starka intresset för Pettersson och ryktena om andra yttrar pekar egentligen i samma riktning – vi behöver ju inga yttrar ifall alla är kvar.

  Linus räknar jag också bort. Han lär vara sugen, det borde finnas intresse från hyfsade klubbar och vi har två högerbackar i truppen.

  Jag har däremot en känsla av att Nyman förlänger. Sigge hoppas jag stannar hela lånetiden, längre blir nog jävligt tufft att ordna men tio poäng av tio till IFK och Tonna om det går i lås.

  Andra ut-diskussioner här ser jag som lite orealistiska faktiskt. Spelarna har sina kontrakt och löner, oavsett vad man tycker om dem och någon ska vara beredd att betala också. Det är möjligen Lund i så fall men vi har inget överflöd av mittbackar och Glen verkar gilla honom.

  Tillägg: när man säger att det är ”värt” att betala för att bli av med spelare så är det ett bra exempel på vad jag skrev om igår: lätt att säga att något är värt si och så mycket när man pratar om andras pengar. IFK kommer troligen inte att göra någon dyr försäljning i år och därmed göra en brakförlust. I den mån vi tar ut svängarna ekonomiskt måste det vara kloka investeringar i spelare som går att sälja senare.

  På målvaktssidan har vi nu en erfaren allsvensk målis och bakom honom ett antal målvakter som åldersmässigt borde vara redo snart. I det läget är det slösaktig lyxkonsumtion att betala för att bli av med den erfarna målvakten och satsa på någon annan som kanske är bättre 2023.


  Report comment

 10. GSP

  Tror inte det måste vara ett inkommande bud, faktiskt. Att signa en ny målis gör nog att OJ tappar lite sugen och då kan man nog finna en ekonomisk lösning.

  För IFK Norrköping är det värt att betala pengar för att bli av med OJ. Så illa är det.


  Report comment

 11. Taddson

  Helst inte målvakter också… där lär det inte hända ett jota? De släppte inte OJ till Tyskland, har svårt att se någon mer komma med ett bud där?

  Tror Zuta är för mycket av en stapelvara i Allsvenskan, det är inget som har meriterats hittills vid ytterbacksvärvningar, det blir nog något mer exotiskt än så… :-)

  Jag är mest nyfiken på vad som händer på ut-fronten? Vad tror ni om Levi? Han känns bye bye, särskilt med tanke på Rydströmidoliserandet efter hans hanterande vid klubbytet.


  Report comment

 12. Ok, vilka realistiska målvakter finns tillgängliga?
  Isak P
  Linner
  Kahn
  fler eller duger nån av våra egna på bänken?


  Report comment

 13. Burwana

  Nä. Hör över huvud taget inte särskilt mycket numera. Kanske för att jag stängt av hörseln en aning. Noterade diskussionen om intresse häromdan och jag kan väl bara instämma. Det är svårt att KÄNNA nånting just nu.

  Det är väl bara en grej jag vet pågår och det blir nog klart om ett par dagar eller så. Tar det då.

  Men jag ÖNSKAR att man ryckte tag i Isak Pettersson, vars karriär helt dönat utför de senaste åren.


  Report comment

Lämna ett svar

Back To Top
Loading...