Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  123 905 inlägg

 1. pruttbiff  |  5 timmar sedan


  fotboll ska vara en lustig rund boll som vi alla kan samlas och flina kring, låt inte pengar sticka hål på vår härliga foteboll!
  lycka till, jordan i gamla deutschland eller brexitshire! glöm aldrig bollen på vägen!


  Report comment

 2. kakadua  |  6 timmar sedan


  MA

  Det allra bästa är förstås att få 200 mille och en vfk på 100% för alla spelare men nu handlar det ju om att komma överens om ett pris med en köpande klubb.

  För att ta en liknelse: om ICA tar 200 kr för ett kilo potatis så blir du kanske inte så imponerad över hur bra de är på att ta betalt, utan går till Coop och köper likvärdig potatis där istället. Och det är väl ganska självklart att mer pengar innebär sämre klausuler rent generellt? Sen lär det ju vara så att klausulen bara är på det belopp som överstiger summan de köpte för – lite konstigt om de skulle gå med på att ge IFK pengar ifall de säljer med förlust tänker jag.


  Report comment

 3. Ett liv ett lag  |  8 timmar sedan


  20% på allt över 40 mille är väl inte otänkbart.


  Report comment

 4. Zigge  |  8 timmar sedan


  Om vi vinner över de randiga i helgen är vi med då eller? Vad säger experterna?


  Report comment

 5. Thordarsons skor  |  9 timmar sedan


  MA //
  Vi kanske ska ta in dina twitterkompisar så kan de förhandla om priset!

  ;-)


  Report comment

 6. MA  |  9 timmar sedan


  Jo jag vet att vi fick bra betalt för att vara en allsvensk klubb men det skadar ju inte att ha även en hög vfk. Svenska lag rent generellt är dåliga på att ta betalt för sina bästa spelare. Snart är det bara BoA kvar som kan/kommer göra det. IFK måste även fortsätta med det även om inte JG/Hunt är kvar längre i klubben. Jag hoppas verkligen att Jönsson är hård i nyporna när han förhandlar och ser till att IFK får rätt betalt den dag då IBJ och Sead lämnar.

  Folk jag pratar med på twitter säger att en rimlig summa på Sead är 70 miljoner samt 15-20% i vfk och IBJ 85-90 miljoner och 20% i vfk. Får hoppas också att inte IFK tar in någon som förhandlar upp priset på spelarna och tar själv 20-25 miljoner som AIK gjorde med Isak affären.


  Report comment

 7. kakadua  |  9 timmar sedan


  MA

  Jordan fick vi ju bra betalt för från början så tvivlar på att det är särskilt högt. Vad som menas vet nog bara de som sett kontraktet.


  Report comment

 8. 1897bulldog  |  9 timmar sedan


  // ELEL

  Ja haksa borde tända till ett snäpp till, men det kommer nog!


  Report comment

 9. Ett liv ett lag  |  10 timmar sedan


  //bulldog

  Som sagt, oftast är Laul ute och cyklar och analyserar det mesta fel.
  Just i det här fallet så tycker jag själv att Haksa borde kunna trampa förbi de flesta i allsvenskan men det ser ut som att han håller igen lite, nästan för mycket lagspelare för hans eget bästa.
  Han har snabbhet, styrka, teknik så att han borde kunna trycka sig förbi oftare. In i straffområdet och sedan blir han fälld, borde kolla lite på hur Janne S gjorde på 80-talet 😊


  Report comment

 10. 1897bulldog  |  10 timmar sedan


  //ELEL

  Just det kan det ligga något i ja, förstå sen när ibj kan spela upp bollen till en rivig nyman som inte fruktar något försvar utan klampar på som om han kom hem till föräldrarna efter en längre semester, vem har han bredvid sig? Jo strikern Adegbenro, och skulle anfallet misslyckas har vi Ari, haksa och levi som kan slägga in returen i krysset, offensiven sätter sig nog

  Ang laul så påstår han ju att det är ett ”faktum” att IFK inte kan vinna efter en förlust i cupen och oavgjort i premiären, några snäpp för hög växel han lägger i va?


  Report comment

 11. Ett liv ett lag  |  10 timmar sedan


  Tänk att Laul har en poäng för en gångs skull.
  Han hade en analys om att Peking har för många bra offensiva spelande spelare som gärna behåller bollen i laget, vänder hem, istället för att gå lite egoistiskt själva. Ligger något i det.
  Tycker själv att Haksa skulle kunna sätta fart rätt igenom fler gånger för att han har den kapaciteten. Stannar dock upp ofta när han istället kan utmana.

  Tror vi behöver Totte som är mer direkt i djupled och även IBJ som hellre hittar passningar framåt än i sida.

  Sirius hade 3-2 i skott på mål, så det offensiva var väl sådär nu efter att vi analyserat 1 av 46 baklängesmål 😉

  OBS – inte ofta man håller med Laul.


  Report comment

 12. MA  |  11 timmar sedan


  Vad menas med en mindre vfk? Är det 5-10%?

  IFK har en mindre vidareförsäljningsklausul på Jordan om han lämnar Spartak Moskva, säger ordföranden Sakarias Mårdh till tidningen. https://fotbolltransfers.com/site/news/137526


  Report comment

 13. 1897bulldog  |  12 timmar sedan


  Härligt med en spelredo IBJ på söndag, även bra med Jordan affären det snackas om, kanske ger lite extra likviditet så ifk kan invänta större bud på IBJ och inte stressälja


  Report comment

 14. Ballack  |  12 timmar sedan


  /Ett liv ett lag
  Janne Svensson skäller man inte på ;)


  Report comment

 15. MA  |  13 timmar sedan

 16. bikemi01  |  14 timmar sedan


  Veckans roligaste 😂

  https://magasinetnisch.com/start/2021/4/9/s-blir-allsvenskan-2022

  IFK NORRKÖPING säsongen 2021
  Läget i laget: Spelade väldigt fin offensiv fotboll och slutade säsongen 2021 på en femteplats med målskillnaden 120-120. Blev stor uppståndelse när laget sålde hela truppen från 2021 för 860 miljoner kronor och valde att ersätta den med landet Island. Med medborgarskapet ingår nu ett kontrakt i IFK, och Rikard Norling kommer helt enkelt välja de islänningar han vill och spela med. Hemmamatcherna kommer spelas i Reykjavik på nybyggda ICA Maxi Stormarknadur Arena.
  Positivt: Försäljningspotentialen! Island är ett land på uppgång och klubben hoppas kunna sälja vidare med god vinst till Ryssland inom ett år.
  Negativt: Klubbens podcast Framåt Kamrater, som numera alltid görs på mycket dålig, östgötsk engelska och bara handlar om isländska barns matlagningskunskaper.


  Report comment

 17. Ett liv ett lag  |  15 timmar sedan


  //bulldog

  Tror inte Janne Svensson blev kritiserad heller.

  Tänk vikken nivå de två är/var på :)


  Report comment

 18. Ett liv ett lag  |  15 timmar sedan


  //Zigge

  46-1 blir 45, blir det som förra säsongen så.


  Report comment

 19. 1897bulldog  |  16 timmar sedan


  //time to get remble

  Exakt, det är den enda jag kan komma på med som inte kritiserats av massorna hittills


  Report comment

 20. It’s time to get remble!  |  16 timmar sedan


  /1897bulldog

  Nyman-comebacken var lyckad. Men förstår din poäng. Ofta har utfallet varit betydligt svalare.


  Report comment

 21. 1897bulldog  |  16 timmar sedan


  Jag menar bara tänk efter en sekund, vilka spelare som lämnat efter 2015 och kom tillbaks har gjort en insats folk generellt är nöjda med?


  Report comment

 22. 1897bulldog  |  16 timmar sedan


  Detta ständiga vurmande för spelare som en gång spelat i peking är helt obegripligt för mig, låter nästan som att man aldrig sett något annat lag än peking spela och därav bara kan tänka sig nyförvärv i form av spelare som redan kommit och gått i norrköping?

  Smith va bra sin första sejour i peking, den andra inte övertygande alls, folk är ute efter någon som tar sin markering, står rätt och inte alibijoggar? Inget ont om smith, han har bra egenskaper han med, men han besitter just motsatsen till de egenskaper som efterfrågas på forumet just nu, jag hade aldrig ersatt någon i 11an som den ser ut idag med Smith för hans egenskaper är inget vi behöver


  Report comment