Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  141 962 inlägg

 1. pruttbiff  |  30 minuter sedan


  bongo //
  fast med sylvia i superettan skulle det ju innebära att spelare som lindell och björk och framtida som är för dåliga för IFK och för bra för division 1 skulle stanna i stan. det är väl bättre att skicka dem från stan istället och låta dem få karriärer i andra lag.
  bättre att riva av plåstret direkt istället.
  samma sak med äldre spelare i IFK som inte platsar, bättre att telo exempelvis drar till jönköping än att han spelar hos sylvia i superettan. var det inte nico som en period drog till jönköping?
  bäst hade ju varit om sylvia blev laget som fostrade talanger till superettanlag så nära regionen som möjligt, typ jönköping, värnamo, kalmar, degerfors och om de sedan blommar ut där, så har vi liksom alla andra lag samma chans att knipa dem, annars skulle det ju vara lite som att vi gav oss själva förtur, vilket inte gynnar spelaren.
  i det långa loppet hade det ju varit ganska coolt, om grabbarna från stan-laget återförenades om några år i exempelvis jönköping, när de inte håller för IFK längre, mitov, linus, telo, fransson, nyman. kanske skulle IFK rentav försöka skapa ett samarbete med jönköping, inte för nära, så att man måste trängas i samma stad och ändå inte för långt bort.

 2. subjektiv69  |  40 minuter sedan


  Rajderajraj //

  Hypats är felformulerat av mig. Eller snarare hypen från media/andra plattformar. Det är mer vilka alternativ som diskuteras till Norrköping.

  Men 3 alternativ som jag hittar direkt är att vi borde köpa Halmstads målvakt och Baffo pga dom höll många nollor och få insläppta.
  Samt att Bazi måste tillhöra IFK 2021 eftersom allt annat vore fel.
  Där är det mer att dessa namn nämns av ”hypen” kring dom som skapats mer av media.
  Självklart är det imponerande med 18 nollor. Men vi hade 16 nollor förra året med Isak & Co i allsvenskan. Detta är ändå superettan vi pratar om nu.
  Bazi en jätteduktig spelare som haft en bra säsong. Ingen tar det ifrån honom. Det är fortfarande division 1 och om vi vill vinna guld/topp 3 samt prestera i Europa så krävs mycket större namn än dessa 3, samt vissa tidigare nämnda som jag inte minns nu

 3. Taddson  |  54 minuter sedan


  Iwung dementerar sig själv angående Florre.

 4. Bongo  |  1 timme sedan


  Burkinho//

  Tänker också att ett Sylvia till superettan skulle kunan generera en del inkomster för ifk:s del. Betydligt större pengar man får del av i Superettan än i div 1. Kan t.ex. innebära högre hyra etc.
  Jag tänker att det finns en grupp spelare som är i stort behov av att få spela regelbundet men där div 1 inte är rätt nivå. Tänker på t.ex. Ishaq, Kusu och Björk.
  Istället för att som nu låna ut spelare som Lindell och Björk (fler historiskt sett) till superettanklubbar som Degerfors kan de få stanna i stan istället.

 5. MA  |  2 timmar sedan


  Burkinho//

  Iwung spekulerar i att Mathias Florèn kan ta över Sylvia.
  https://twitter.com/davidiwung/status/1331597499161829378?s=21

 6. pruttbiff  |  2 timmar sedan


  jag tror inte ni behöver oroa er. sylvia kommer antagligen rasa ihop totalt nu när alla sticker.

 7. Burkinho  |  3 timmar sedan


  Sylvia till superettan tror jag vore en dålig idé. Väldigt dyrt, klubbarna i SE omsätter runt 20 miljoner, och ännu större steg för talangerna. Om man klarar att starta i superettan så klarar man nog bänken i IFK. Då kommer det behövas en tredje klubb för de yngre. Varför skulle IFK betala 5-10 miljoner per år för att hålla Sylvia i superettan, om de inte får några spelare?

  Nej, ta ett kliv bakåt istället och fokusera på talangutveckling.
  Kanske är det precis det som håller på att hända nu. Blir spännande att se vem som blir ny tränare. Det måste in nån som vill samma sak som IFK, annars är samarbetet meningslöst.

 8. Bongo  |  3 timmar sedan


  Ang Sylvia tänker jag så här
  – Dels så tror jag att Sylvia till viss del vill ha sitt eget liv med sina egna prioriteringar
  – Dels så handlar det också om att vi insett att en del spelare utvecklas lite senare än andra.
  – Det kan också handla om att det för både Sylvias del och IFK:s del skulle vara gynnsamt att ha Sylvia i Superettan. Hade ju t.ex. varit perfekt för Kusu och kanske även Ishaq att ha fått speltid där under året. Därav en lite tydligare sportslig satsning i år än tidigare.

  Slutsatsen blir väl att Sylvia alltmer går mot att bli en samarbetsklubb där spelare som står på gränsen till allsvenskan kan få speltid än en klubb där våra 17åringar ska få utvecklas. Sen är det helt klart en berättigad fråga om en del invärvade spelare håller särskilt mycket högre nivå än våra egna juniorer.

 9. Ruben  |  4 timmar sedan


  Raj

  Du har så rätt. Lägg till att inga akademispelare har ens tränat med Sylvia under året. Samarbetet är obefintligt. Och vi ser även akademispelare lämna allt tidigare för seniorspel i lokala klubbar. Det är knappast bra långsiktigt. Att hävda att inte en enda spelare av mer än 100+spelare i kullarna 99-03 håller nivå, är ju helt fel. De får inte ens chansen.

 10. rajderajraj  |  4 timmar sedan


  Burkinho//

  Framförallt har det handlat om att Rickard Johansson värvat in sina gamla spelare från Åtvid och gett dessa fullt förtroende i Sylvia. Max Olsson är en av dessa. 25-årige Ryan Binns en annan.

  Antalet akademispelare födda 99 el senare som fått speltid i Sylvia i år är obefintligt. Då är det ändå spelare som är mellan 18-21 år och som i allra högsta grad bör vara redo för seniorfotboll.

  Speltid i IFK Norrköping och Sylvia under hösten 2020 för spelare från Norrköping födda mellan 99-02 dvs 21-18 år gamla. 4 st årskullar.

  Manasse Kusu – 6 min

  Något har gått allvarligt fel.

 11. Burkinho  |  4 timmar sedan


  Jag håller med raj om Sylvia, vad är meningen med den nuvarande strategin från IFK? Tex Max Olsson som värvas från skåne som 21-åring. Ingen verkar tro på honom som framtida IFK-spelare, så varför tar man in honom? Det blir inte heller speltid till de yngre när man värvar såna spelare. Ge hellre speltid till yngre spelare, även om det betyder div 2 på sikt.

 12. MA  |  6 timmar sedan


  Då kan vi nog räkna med att Bosse Andersson i DIF nog har hört av sig till Simon Thern och kollat hans intresse.
  https://fotbolldirekt.se/2020/11/25/avslojar-guldsitsen-efter-djurgarden-tva-storklubbar-in-i-bilden

 13. Laya  |  6 timmar sedan


  //Bongo
  Baffo har jag länge förespråkat! :)

 14. Taddson  |  6 timmar sedan


  Rickard Johansson tar över KIF Örebro i Damallsvenskan.

 15. rajderajraj  |  6 timmar sedan


  subjektiv69//

  Har du några exempel på spelare som hypats på GB senaste tiden?
  Har själv svårt att komma på några exempel på det du skriver.
  Det fanns en tid när det du skriver stämde in väl på GB, men tycker att
  det numera överlag finns en ganska rimlig syn på nyförvärv och spelarna i laget.
  IFK jobbar efter en mall som är tydlig (förutom när vi ger oss iväg till Sydamerika).
  Förr svingade klubben däremot vilt på transfermarknaden och diskussionen på GB blev därefter.

 16. subjektiv69  |  6 timmar sedan


  Jag är glad att det inte är vi på gnällbänken som värvar spelare till klubben.
  Det skall värvas alla möjliga spelare, som diverse aldrig sett, för att det hypeas eller statistiken såg bra ut.
  Åsikterna om spelare i andra klubbar men även i IFK får mig att tappa hakan.
  Det är ett forum där det skall tyckas och tänkas, men testa ibland att säga er tankegång högt innan ni skriver det. Blir mörkrädd ibland av vad folk verkligen tror och tänker.

 17. Christos  |  7 timmar sedan


  Ur Bazis intervju:
  ”IFK Norrköping är en kittlande tanke förstår jag. Kan det bli aktuellt tror du?
  – Den frågan får jag ofta, IFK är min moderklubb och klubben jag har allra närmast hjärtat. Att spela för IFK Norrköping hade verkligen varit något och kommer chansen så tar jag den, men om de blir i år eller i framtiden visar sig.”

  Bazi brinner för Peking och förtjänar en plats i IFK Norrköping 2021, allt annat vore fel.

 18. Bongo  |  7 timmar sedan


  Måste säga att jag är imponerad av Halmstad. Hållit nollan 18 ggr och bara släppt in 16 mål.
  Kanske skulle vi försöka värva Baffo?

 19. rajderajraj  |  7 timmar sedan


  Att dom bästa spelarna lämnar Sylvia får man räkna med när man fyller ett lag med talanger, så kommer det vara varje säsong. Däremot så tycker jag att man bör ha en tränare som är beredd att fokusera på talangutveckling utifrån IFK:s premisser och att jobba i föreningen över tid. Rickard har gjort det fantastiskt sportsligt, men tycker att Sylvia har tappat i vissa avseenden. Tror IFK på både kort och lång sikt får väldigt lite nytta av det som hänt i Sylvia i år. Så har inte varit fallet tidigare säsonger.

  Vad jag menar med det är att tidigare säsonger så har Sylvia fungerat som det första steget till seniorspel för IFK:s talanger. Det har gett dessa ett försprång på jämnåriga talanger och mängder har sedan tagit steget in till IFK. I år har man istället värvat in en stor mängd 22-åringar som befinner sig i ett läge i karriären där dom behöver ha en startplats. Om dom då inte är tillräckligt bra för en startplats i IFK Norrköping så lämnar dom för andra klubbar vilket vi nu ser. Då väldigt få av dessa haft någon koppling till Norrköping som stad så kommer dom inte heller komma tillbaka. Dessa spelare kommer inte ge IFK Norrköping någon som helst sportslig el ekonomisk fördel. Bakom dessa inväntade etablerade spelare så har talangerna fått lämna för andra klubbar och kvar står vi med en extremt ihålig trupp nästan helt utan lokal förankring.

 20. Bongo  |  7 timmar sedan


  Vad gäller Sylvia så är det väl så här det funkar på div1-nivå. Har man unga bra spelare så lämnar dom snabbt. Varje säsong blir lite som en nysatsning. Tråkigt, men ser inget dramatiskt i detta.

 21. Bongo  |  7 timmar sedan


  Verkar ju inte som att Jensa kommer lämna. Däremot ser jag det inte som otroligt att man kommer förändra hans roll till att mer likna en sportchef. Hunt har ju hintat om att managerrollen är väldigt krävande. Man kanske kommer komma fram till att det behövs mer odelat fokus på träning och match. Vore ju det allra bästa.

 22. Taddson  |  8 timmar sedan


  Bärande spelare lämnar till höger och vänster, tränaren försvinner. Tror inte det här är de sista avhoppen vi ser. Sylvia var alldeles för unga, alldeles för bra för att lämnas ifred. Mest förvånad över att Rickard Johansson försvinner. Hade uppfattningen att han skulle bli kvar ett varv till. Men han kanske fått ett bud att gå uppåt i systemet och då är det klart att han tar det.

 23. AO1518  |  8 timmar sedan


  Söderberg, Olsson och Bazi lämnar Sylvia och nu verkar det som även tränare Rickard Johansson inte förlänger.

 24. rajderajraj  |  8 timmar sedan


  Taddson//

  Vad syftar du på?

 25. Taddson  |  8 timmar sedan


  Plötsligt inte bara pyspunka i Sylvia, utan en jävla jättepunktering. Yikes.

 26. Manxen  |  8 timmar sedan


  Det här med att Jens är så bra på att utveckla unga spelare…
  Tycker han ska ha kraftig kritik för att han i år med det kompakta spelschemat o möjligheten till 5 byten per match inte gett varken Kosu eller Isaq fler minuter. Dessutom när vissa spelare på just deras positioner dessutom varit ordentligt ur form eller skadade/avstängda.
  Tänker alltså primärt på Kosu.

 27. Laya  |  8 timmar sedan


  Det handlar om att sätta ett försvarsspel och en funktionell idé över hela planen. Det har IFK saknat i år.

 28. Manxen  |  9 timmar sedan


  Det surras ju lite om en spricka mellan Jens o Hunt så det ska bli intressant att se vad som händer.
  Jens är tydlig med att han har ett avtal o Hunt är tydlig med att IFK har ett avtal.
  Jag tror att Hunt kommer sätta Jens under sjuk press, leverera nu annars får du typ ta hand om P15 eller dra härifrån. Han tänker inte köpa ut en tränare som han tycker underpresterar.

  Lyssnade lite på intervjun med Ante efter att HBK blev klara. Han hyllar Haglund o sa att de i detalj nöter på försvarsspelet på varje träning, 18st hållna nollor o inget insläppt mål på fast situation. Jens kanske skulle åka till Halmstad o studera vad Haglund gör.
  O vi kanske borde köpa deras målvakt…

 29. smirnoff  |  12 timmar sedan


  Hunten har helt rätt i senaste intervjun, precis som vanligt.
  Det gnälls mycket på våra spelare och vår manager, vilket inte är konstigt. I mitt tycke så är det bristen på samarbete, aggressivitet och fysik som saknas. Larsen och Lauritzen bidrog med detta under år 2019. Det behövs olika egenskaper i ett lag och vårt lag har blivit för likformigt.

 30. pruttbiff  |  18 timmar sedan


  inte för att vara sådan, men jag vågar inte tänka på vad som hade hänt utan hunta…samtidigt – vi storklubbar kommer ju alltid resa oss, nästa gång är det väl fiskrens att komma tillbaka. malme var ju i superettan med zlatan. vad hunta gjort med IFK Norrköping alltså…

 31. alhaji kamara  |  18 timmar sedan


  Är det bara jag som tycker intervjun med hunt är väldigt intressant? Han säger att vi ska vända på varenda sten och inte agera som en liten lille-bror, nåt i den stilen. Han kanske blivit lite trött på allt gullande och nu är det dags menar han på? Jag gillar det skarpt. Tack gode gud att hunten finns kvar iaf…

 32. X-et  |  19 timmar sedan


  Spelade verkligen Ronnie Hellström för IFK Norrköping och fick även guldbollen tillhörande Peking 1971? Enligt TV4 annonsering av guldbollenvinnare genom åren är det tydligen så. Hur reagerar Bajen fans på detta, eller Ronnie själv för den delen, eller oss peking fans, hehe. Vad tycker ni?

  Spektaklet finnes ca 12 s in i detta klipp som annonserar årets guldbollen vinnare, Zlatan:
  https://www.fotbollskanalen.se/fotbollsaret-2020/tv-guldboll-nummer-tolv-till-zlatan-ibrahimovic-siktar-pa-en-i-50-arsaldern-o/

 33. Frank  |  19 timmar sedan


  En tanke jag haft är att det har ju uttalats att Kim Hellberg sköter anfall, spel med boll. Men jag ser också en annan röd tråd. Det är Thern. Inte bara Simon utan Jonas. Naturligtvis fallet ju äpplet inte så långt från trädet men det är samma filosofi.

  Den stora friheten, tron på spelaren, att lösa situationer medan de uppstår. Jag vet inte om det är en slump, mycket är den filosofi Jonas tillämpat i Värnamo. Att lära spelare att spela fritt och efter eget huvud, utveckla smarta spelare.

 34. MA  |  19 timmar sedan


  pruttbiff//

  AIK vet jag men är inte säker men har ju hört tidigare om Bajen och ÖSK men jag är osäker.

 35. MA  |  19 timmar sedan


  Norrköpings-bossen: “Vi ska vända på alla stenar för att bli bättre”
  https://fotbolldirekt.se/2020/11/24/norrkopings-bossen-vi-ska-vanda-pa-alla-stenar-for-att-bli-battre

 36. mvh  |  19 timmar sedan


  Det är lite respektlöst mot årsmötet när Jensa uttalar sig så tydligt i någon riktning om VAR i egenskap av tränare för IFK.

  Senast det röstades om frågan så beslutades att IFK skulle invänta mer utredningar innan man tar ställning för eller emot.

 37. pruttbiff  |  21 timmar sedan


  vilka fler har bolagiserats i allsvenskan?

 38. Laya  |  23 timmar sedan


  //XJesperX
  Tyckte inte att NT-artikeln innehöll något nytt. Skulle i så fall vara att stundande bolagisering i sig lär leda till en omorganisation av klubben. Vilket heller inte är konstigt alls.

 39. Morre  |  23 timmar sedan


  Lugn. En person (Burkinho) skrev att han ville släppa både Thern och Alle. Man kan ju tolka det bokstavligt, eller så kan man gissa tolka det som ett uttryck för frustration, att ett innermittfältspar vi på förhand trodde skulle vara bland de absolut bästa i serien underpresterat grovt.

 40. rajderajraj  |  24 timmar sedan


  Med det sagt, om vi lyckas behålla ambitiösa Jens så kommer även vi kunna ta hem de spelare som han har slussat ut i Europa och som är trogna honom som tränare.

  Man kan jämföra med HBK-tränaren Janne som under sina år i IFK tog hit fd Halmstaspelarna Thorvaldsson, Ante och Kujovic som blev helt avgörande för att hålla oss kvar i AS och tillslut ta oss till SM-guldet. Hade Janne varit kvar i HBK hade dom troligtvis hamnat där istället. Dom blev inte sin klubb trogna utan sin tränare. Det kan mycket väl bli fallet även för Jens adepter och det är han fullt medveten om och något han självklart jobbar väldigt hårt för ska bli fallet. Med starka namn i sitt stall kommer ökad makt och attraktionskraft på arbetsmarknaden. Dom enda han inte kommer nå fram till är garanterat Norrköpingskillarna och där kan nog därför uppstå en viss schism.

  Självklart vill Jens vinna SM-guld med IFK Norrköping, men han är 42 år och sköter han sina kort rätt så har han mängder av år på sig att vinna och stor fokus ligger självklart på att bygga sin egen karriär. Precis som för övriga ambitiösa talanger i vår trupp.

 41. Oraklet  |  24 timmar sedan


  Självklart ska Alle vara kvar hans inhopp igår var i princip felfritt.
  Det är JG som ska bort han har inte mer att tillföra här.
  Gårdagens match tycker jag mest ställde till frågetecken, visst en seger men inte ett spelmål mot Falkenberg på 90 min.
  Tre straffar och ett nickmål efter hörna är inte bra och det mot ett av de tre sämsta lagen säger ganska mycket.

 42. rajderajraj  |  24 timmar sedan


  Är det inte lite så att Thern har tagit Jens som gisslan? Simon är en av de mest inflytelserika karaktärerna inom svensk fotboll genom sitt twittrande och utrymme i media och han är inte orädd för att gå ut och såga tränare, domare, spelare mfl. Norling fick sig ju tex några rejäla sågningar efter tiden i AIK i artiklar, podcasts etc och Jens kanske förstår att det kan vara smart för sin egen karriär att ha Thern på sin sida. Att Therns pappa har länkar direkt in i A-landslaget och är minst lika upprorisk som sin son gör såklart inte relationen mellan Simon och Jens mindre laddad.

  Man ska komma ihåg att Jens är väldigt ambitiös vilket var det vanligaste ordet spelarna i IFK använde när dom skulle beskriva Jens som person. Han siktar mot toppen och han vet vad han ska göra för att ta sig dit. Har tidigare skrivit att han helst verkar satsa på karaktärer och spelare som han sedan tror sig kunna ta med sig till nästa klubb han hamnar i. Där ingår inte “Norrköpingskillarna” som kommer vara trogna IFK och därför är det mer konstruktivt för Jens egna karriär att få en nära relation till spelare som Thern, Sead, Eliasson, DMK, Smith mfl som kommer kunna gå till den klubb som Jens tränar.

 43. Laya  |  1 dag sedan


  Att ens någon IFK-supporter vill göra sig av med Fransson är för mig helt j-a ofattbart! Helt galet och beklämmande så in i h-e!
  Får han bara vara frisk en längre tid och får förtroende (på riktigt) från ledningen, kommer han att dominera allsvenskan samt återgå till någon betydligt större liga.

 44. rajderajraj  |  1 dag sedan


  Enligt Transferkarusellen så är Helsingborgs IF intresserade av Sylvias Max Olsson.

  https://twitter.com/TransferKarusel/status/1331238474381484033

  En skåning som sett för bra ut för Div 1, men kanske inte bättre än för SE så Helsingborg blir nog perfekt. Stort frågetecken på att skicka iväg Badhke mfl och plocka in en skåning där det enligt egen utsago var förbestämt med tränaren att han skulle få mycket speltid för att sedan lämna Sylvia. Snacka om att köra över de lokala killarna som enligt planen skulle få speltid i just Sylvia för att INTE behöva lämna Norrköping. I år har det utan att överdriva varit fler Norrköpingskillar i IFK:s A-lag än i Sylvias startelva.

 45. Ballack  |  1 dag sedan


  /Taddson
  Hatar inte Henka
  ”Hatar” ju bara D;)

 46. Taddson  |  1 dag sedan


  Bongo

  Det är det ju bara Ballack som gör :)

 47. kakadua  |  1 dag sedan


  alhaji kamara

  Klart att vi inte ska släppa Alle. Och klart att vi inte kommer att göra det. Vi ska få igång Fransson, det är vad vi ska göra.

  Thern kommer att lämna och det ger oss ju en möjlighet att bygga om mittfältet så att Alle (och hela laget) kan prestera bättre.

 48. Bongo  |  1 dag sedan


  Taddson//

  Du kanske “hatar” Tkalcic och Larsen lika lite som vi andra “hatar” Castegren?

 49. kakadua  |  1 dag sedan


  Taddson

  Du kan ju ha rätt i det du skriver, utan att jag har fel. Tkalcic, Larsen och Thern har alla haft sämre perioder, det är ju sant. Du är helt fixerad vid att aggressivt och återkommande såga en spelare i IFK i taget under långa perioder. Det är också sant.

  – – –

  “Kämpar hårt” var ju inte riktigt det jag skrev. Det handlar om huruvida en spelare anstränger sig för att utföra de uppgifter vederbörande har på planen. Det är väl ändå ganska tydligt att Thern har en roll som speluppläggare i år. Det han gör bra är att han hämtar boll på egen planhalva och hittar passningar fram till medspelare. Det har blviit rätt många hockeyassist, skulle jag tro utan att ha räknat.

  Eftersom Thern har den rollen så tycker jag inte att mål och assist är det mest relevanta att räkna, även om det absolut borde vara bättre. Å andra sidan känns det lite billigt att försöka sälja in 7p på 17 starter och 23 inhopp som något särskilt, ifall det nu vore så himla viktigt. Nästan lika billigt som det där med “veckans lag” – dels eftersom det väl känns lite överdrivet (bra inhopp som sagt, men kanske inte så jävla bra) och dels eftersom vi pratar om prestationen över en hel säsong.

  Jag är rätt besviken på både Fransson och Thern i år, men jag ser ju att den ene är betydligt mer aktiv ute på planen. Där har du nog också svaret på varför laguttagningarna ser ut som de gör.

 50. alhaji kamara  |  1 dag sedan


  Haha vänta, har jag förstått rätt om jag uppfattat att människor (vet inte om man kan kalla dom människor) vill göra sig av med alle? Förlåt men är ni helt bakom flötet? Visst han har verkligen inte hållit måttet iår men vanligtvis är han en spelare som går in i samtliga startelvor i allsvenskan. Här i stockholm är han otroligt högt värderade bland bajare och aikare och de skulle inte tveka på att köpa fransson från oss… Vi vill alltså slänga bort en son från norrköping som vunnit titlar utomlands och SM guld för klubben. Dessutom när i sina bästa dagar, (slutet 2019 och säsongen 2018) är en av allsvenskans absolut bästa spelare? Förlåt men vakna nu förfan!!!

 51. Taddson  |  1 dag sedan


  Burkinho

  För att den ena får spela oavsett vad som sker medan den andre petas gång efter annan, trots att prestationerna oftast är bättre än den förras..?

  Jättekonstig fråga. Som att du inte förstått vad det är vi diskuterar här.

 52. Burkinho  |  1 dag sedan


  // taddson
  Varför blandar du in Thern överhuvudtaget? Fransson blir inte mindre kass för att Thern är kass. Jag ser ingen som hyllar Thern här, men en del av oss tycker att han i alla fall försöker (igår gjorde han inte ens det). Och jag tror att det är så Jens tänker också, men det är ren spekulation.

  Om jag fick bestämma hade jag släppt båda två och tagit in spelare som kan och vill vinna matcher. Deras prestationer i år hör inte hemma i ett topplag, och båda har attitydproblem. IBJ är bättre än båda två. Fransson har fått sina chanser i två år nu, och det räcker för mig. Deras två löner tillsammans räcker till halva FFFs elva

 53. rajderajraj  |  1 dag sedan


  Jagar vi Samuel Kroon så är det för att vi anser oss behöva en framtida ersättare till Levi. Kroon är en 23 årig, snabb och teknisk vänsterfotad högerytter med en vass avslutsfot på distans. Har i år stått för 6 mål och 11 assist i SE för HBK.

  https://www.youtube.com/watch?v=RE6TWf0KiQw

 54. Taddson  |  1 dag sedan


  kakadua

  Jag vänder mig kraftfullt mot ditt påstående att jag skulle haft Tkalcic som en “spottkopp”. Under en period, tidigt i hans tid i IFK, var han en rejäl säkerhetsrisk bakåt. De sista skadefria säsongerna var han tvärtom en av seriens allra bästa yttrar, vilket jag framhållit mycket tydligt i flera olika forum.

  Citat från IFK:s styrelserum alldeles efter att Larsen sålts hem till Odense i vintras: “Det var en skitbra affär för IFK. Alltså. I IFK hade han suttit på bänken, han platsar inte i år. Nu fick vi lite drygt fem miljoner för honom.”
  Har i alla fall gott sällskap i mitt “hat” i så fall.

  Ditt halmgubbeflätande kan du ägna dig åt på egen kammare.

  Felet är att du – och flera andra – har helt olika måttstockar för vad som bör ge en startplats och inte. Att “kämpa” är fullt tillräckligt i ena fallet. I det andra krävs landslagsmässiga prestationer, vecka ut och vecka in.

  Tror du inte jag ser att den Fransson som lirar 2020 inte är på samma nivå som 2015? Eller ens 2018? Men där den ene kan begå vilka misstag som helst, vara hur platt som helst och faktiskt inte tillföra ett dyft till spelet på planen, där ska den andre vara i toppklass för att inte bänkas. Det är en otroligt märklig diskussion, som understryks av påståendet att det inte är så viktigt att en innermittfältare bidrar i poängkolumnen.

  IFK Norrköping har fyra innermittfältare som spelar regelbundet. En har skramlat ihop elva poäng, en annan sju. Övriga två har under samma period gjort en poäng. Tillsammans. Men det är inte viktigt?

  Om du eller någon annan frågar random förståsigpåare, “Vilken tycker du är Simon Therns främsta egenskap som fotbollsspelare?” tror jag knappast du skulle få svaret “Han kämpar hårt” från särskilt många. Snarare är den insålda USP:en fart med boll, drivet i steget, förmåga att komma till avslutslägen, kreativiteten.

  Hur mycket av det såg vi igår kväll? Hur många offensiva raider mot Mjällby? Mot Elfsborg?
  Tror du att det är en ren slump att det

  Det är gott och väl att spelare kämpar. Men när det uttalade syftet för säsongen är att ha så många kvalitativa spelare som möjligt i offensiva lägen och ett par av dem direkt motverkar det syftet – varför ska de då gå före andra spelare?

  Det är en helt sjuk laguttagning av JG, att gång efter annan premiera två spelare som oftare än andra misslyckas med det överenskomna agerandet och samtidigt lika frekvent plocka bort en och samma spelare, oavsett hur det går. Fransson togs ut i veckans lag, men är fortfarande inte mer än bänkvärmare i kakaduas och Burkinhos ögon.

  Jag tror det är rätt enkelt att se vilka skribenter som singlar ut spelare att hata på, oavsett insats. Naturligtvis ska vi ha höga krav på Alexander Fransson. Men det måste man i så fall få ha på en så etablerad spelare som Simon Thern också.

  Obviously not.

 55. kallekula  |  1 dag sedan


  Noterbart att vi kan komma på en högre placering än fjolåret, samtidigt som vi i absolut bästa fall (dvs om vi vinner återstående två matcher) drar in åtta poäng färre.

 56. Manxen  |  1 dag sedan


  Då tycker vi ju lika Bongo.
  Undrar hur många poäng Sead hade gjort med Telo som vänsterback i 2015 års form.
  Om Dagge försvinner så borde vi spela ihop Gerson o Smith som mittbackar.
  Gerson duger ju bevisligen som mittback i landslaget.
  Framför dem Alle som defensiv mitt. Tror dessa tre med bra fötter skulle funka hur bra som helst.
  Sedan gärna en målvakt som kan plocka ner en hörna…vi släpper ju in flest mål i serien på hörnor o långa inkast för att vi har en målvakt som inte dominerar sitt straffområde i luften.

 57. kakadua  |  1 dag sedan


  MA

  Det vet jag redan att du gör, jag frågade varför. De som prenumererar på NT har väl läst det och de som inte gör det kan inte läsa den. Så varför?

 58. kakadua  |  1 dag sedan


  Taddson

  Ja precis. Vi får nämligen inte prata om att Fransson kan bättre utan att du förvandlar det till en diskussion om Thern istället. Och såhär har det alltid varit. Bara att det var t.ex. Tkalcic och Kasper Larsen som fick vara spottkopp tidigare. Men det måste alltid vara en, och endast en, i taget.

  Jag är också lite besviken på Therns poängproduktion. Å andra sidan är det ju knappast en innermittfältares primära uppgift att göra mål och assist, så tycker kanske inte att det är riktigt så relevant. Att jag tycker att Thern är bättre beror på att han (som inte heller varit bra i år) ändå gör grundjobbet, som är att vara delaktig i speluppbyggnaden och att hålla defensiva positioner och – inte minst – ta en närkamp när så krävs. Och det handlar definitivt inte om att springa för springandets skull.

  Franssons stigande formkurva har inte oväntat jag en annan uppfattning om. Bra inhopp igår, men innan dess får man gå tillbaka till Djurgårdsmatchen för att hitta en match då han utmärkte sig något särskilt.

  Kollar man på sofascore så har Thern 6.94 över hela säsongen och Fransson 6.83. Det är bara statistikbaserat och ger inte någon perfekt bild av hur de spelat, såklart, men det speglar min bild rätt väl. Mellanmjölk+ respektive mellanmjölk, typ.

  Lite handlar det här förstås om förväntningar. Vi vet ju vad han kan och det är därför jag är så besviken. Och i samma anda tycker jag verkligen att det är en spelare vi måste satsa på och få igång till nästa år. Kan tycka att han inte gynnas av att spela med varken Thern eller Smith egentligen, utan att det skulle behövas mer av ett rivjärn bredvid. Men i första hand tycker jag att det är han själv som får ta tag i det.

 59. XJesperX  |  1 dag sedan


  Många här har kritiserat Alle för att inte leva upp till förväntningarna. Men som Taddson skriver, Thern har varit underpresterande sen omgång 8, och har fått fortsatt förtroende.

  Gissar på att Thern med undantag för Sead möjligtvis lyfter högst lön i hela laget? Där kan vi snacka om att inte leva upp till förväntningarna.

  Men Jens har tydligt visat att hans förtroende är hos Thern, det är hans favoritspelare som han vänder sig till först i spelartruppen. Vilket gör det ofattbart varför Jens har lämnat dubbla budskap genom att ge Alle kaptensbindeln.

  Hade jag varit lagkapten i ett lag, men blivit förbisedd av tränaren som valt lagkamraten (som delvis konkurrerar om samma position som jag själv) som sin högra hand ute på planen, så hade jag nog också varit lite vilsen kring vilken roll man ska ta i laget och därför ha svårt att leverera sin maximala potential.

  Jens har tydligt genom sina år i IFK prioriterat att framhäva vissa spelare för att maximera dessas prestation, på bekostnad av några andra spelare då såklart.

  Lyckades rätt väl under DMKs tid, då vi slutade 2:a. Lyckades ganska bra med Eliasson, trots att laget blev lidande då och tappade poäng.

  Nu är det väl tilltänkt att Thern och Sead är dem som ska ges maximalt utrymme, Thern har inte lyckats utnyttja förtroendet, och har inte blivit spelaren som leder ett allsvenskt topplag mot segrar via hårt jobb OCH poäng. Samma visa som han misslyckades med i AIK, vilket gjorde att Norling petade honom.

  Sead har glimrat stundtals, men är väldigt självförtroende beroende och har inte lyckats axla ansvaret, delvis på grund av Jens mindre begåvade manövrar att byta ut honom samt kasta runt honom på ovana positioner när han som mest behöver förtroende i sin tilltänkta roll för att växla upp självförtroendet.

  Summan av detta blir alltså att vi slutar 4-5:a i allsvenskan med vår dyraste trupp någonsin under en säsong där massvis av topplag underpresterat.

  Såklart allt annat än godkänt, och Jens visar pånytt hans oförmåga att få ett lag att bli starkare än summan av individerna.

  Föreningen får göra ett vägval, fortsatt prioritera inkomst före resultat, eller göra en förändring.

  Jag hoppas och tror att det finns en lösning som kan generera sportsliga resultat utan att behöva äventyra ekonomin avsevärt. Vi behöver arbeta likadant som vi gör i stort i föreningen, men addera en mer taktiskt kunnig tränare som kan maximera resultatet av spelarmaterialet som han får att tillgå, samt tillföra någon ledartyp ute på planen in i truppen.