Gnällbänken ARKIVERAD


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  156 122 inlägg

 1. Snoken  |  4 år sedan


  – IFK Norrköping anno 2016 plus lån låter som en antites. Men okej då, med köpoption får vi väl blunda för att det är ett “lån”.
  – Raj// Kujovic tolv mål i turkiska ligan är (tyvärr) bland det mest meriterade vi kan hitta hos en svensk anfallare idag, på tal om rutin alltså.
  – Eliasson är inte spelartypen vi skriker efter. Men kvalité, i synnerhet potentiell kvalité går före speciella spelartyper, helt rätt.
  – Att vi värvar “left overs” från våra guldkonkurrenter känns… märkligt. Men det finns verkligen ingen anledning att inte ha orubbat förtroende för klubben och dess nya tränare.
  – Bortsett från transferkarusellen har Jens haft fem matcher på femton dagar. Hoppas verkligen att han får tillräcklig backning så att han inte bränner ut sig direkt.
  – För klubbens räkning får Nyman gärna skriva livstidskontrakt. Men jag vill då inte träffa en Nyman efter karriären som inte gav sig själv chansen att bli utlandsproffs. Självklart ska han gå nu, för att eventuellt komma tillbaka på karriärens höst.

 2. pruttbiff  |  4 år sedan


  lustigt samantraffande med namnet.
  tur det ar holmberg som ar fran orebro

 3. jepovic  |  4 år sedan


  IFK forsätter på “ung talang som kört fast” – spåret. Funkade bra med Sebastian och blomman.

 4. mvh  |  4 år sedan


  Option, bra.

 5. mvh  |  4 år sedan


  Ok, grattis AIK då. Eller missar jag nått underligt i kontraktskrivningen här?

 6. mvh  |  4 år sedan


  Båda två!

 7. mvh  |  4 år sedan


  Är det ett lån så blir jag väldans besviken.

  Vi kan ju inte låna av en sämre konkurrent och låta de kassera in på våra framgångar?

 8. Svensson87  |  4 år sedan


  När börjar PK i appen?

 9. Lasse_kongo  |  4 år sedan


  Att vissa går och tror att vi kan ersätta Kujo med liknande spelare. Ska Jensa sikta in sig på Guidetti?

 10. Albert  |  4 år sedan


  Alla läser in vad de vill i ordet “ersättare”.

  Om man inte överdramatiserar utan bara konstaterar att om spelare X lämnar truppen så uppstår en vakans.
  Denna vakans fylls av spelare Y.
  Y är alltså X ersättare.
  Det säger ingenting om spelstil, krav eller förväntningar.

  Att Sebbe ersätter Kujo betyder ingenting annat än att Sebbe fyller vakansen som uppstod när Kujo lämnade.
  Punkt.

 11. HTPK  |  4 år sedan


  Markymark// så vad fyller isåfall syftet med att göra ett sådant uttalande? Vad vinner man på det? jag ser inte poängen.

  Hur som, jag släpper detta nu. Kanske är han även felciterad eller något. Vad vet man egentligen. Tycker bara man ska vara försiktig med media. Alla vet hur det riskerar att bli.

 12. rajderajraj  |  4 år sedan


  Tycker att vi överskattar Kujovic “rutin” rejält. Innan han lämnade som bosman till Turkiet så hade han speltid i AS motsvarande 40 matcher. I Halmstad agerade han som regel inhoppare och startade som mest häften av matcherna under en säsong. Han gjorde aldrig mer än 8 mål på en säsong innan han kom till IFK. Väl i Turkiet så hann han samla ihop speltid motsvarande 22 matcher innan han fick vända hem. Han hade alltså speltid motsvarande ca 2 säsonger som startspelare vid 25-års ålder. Sebbe har vid samma ålder som när Kujovic kom hit gjort motsvarande 55 matcher i AS samt hunnit med att kvala till Europa League i motsvarande 5 st. Dvs i ren speltid så har dom samma erfarenhet vid motsvarande ålder. Och när det gäller mängden mål i AS så hade Sebbe varit något vassare än Kujovic när han kom hit.

  På många sett så ser jag Sebbe värdig som Kujovic ersättare.

 13. Markymark  |  4 år sedan


  HTPK //

  Jag utgår ifrån att Jens i egenskap av beteendevetare diskuterar dessa processer med berörda spelare utanför media så att de vet hur eventuella citat bör tolkas.

 14. HTPK  |  4 år sedan


  Spelarna följer och läser media som vi gör. Kanske inte alltid lika intensivt och följer forum dagligen men dom är mer uppdaterade än vad man tror. Vad som händer med exempelvis Nyman vet nog ingen inte ens Totte eller IFK men vi leker med tanken att han blir kvar. Han är självskriven som en av två forward i startelvan och detta vet givetvis övriga spelare om. När det sedan går att läsa att Jens vill ersätta Kujovic (startspelare) med en likasinnad (vilket vi vet inte går och även Jens själv) hur uppfattar exempelvis Sebbe det? Han är människa som övriga och tänker som vi gör här. Sebbe har varit bra, i särklass bäst målsnitt om man räknar minuter den här säsongen. Varför utsätta spelare för tankar? Varför ens riskera skapa oro där. Jens är utbildad just med människor och psykologi och hsr flertalet gånger pratat om “människor” är det viktigaste. Jag tänker inte döma Jens redan för managerrollen men det var just sådana här saker jag var orolig för. Att han är en bra tränare är jag säker på men är han en manager som ska vara ansikten utåt till media angående värvningar? Jag vet inte. Han är fortfarande färskt.

 15. Markymark  |  4 år sedan


  Balasz //

  Hoppas inte det. Har inte gjort ett enda mål i Isländska ligan i år och varit rätt medioker i de matcher jag sett.

 16. drosen  |  4 år sedan


  Tycker både Kalle och Eliasson är bra tillskott. Kalle fortf relativt ung med ytterligare potential men ssmtidigt en färdig allsvensk spelare med ett par säsongers erfarenhet som ska kunna leverera omgående.

  Eliasson har levererat på seniornivå men sen kört fast, hoppas han kan blomma ut i IFK nu. Som boende i Fbg har jag rätt bra koll på honom och han är verkligen en genomsympatisk person och mycket träningsvillig. Tidigare Uppfattat honom som lite tillbakadragen och blyg så Stockholm och AIK kanske inte har varit optimalt för en småstadsgrabb.

  Även om det bara är lån säsongen ut så gör det ju oss mer slagkraftiga inför guldracet, bra! Men vore konstigt om det inte finns en köpoption med.

 17. jepovic  |  4 år sedan


  / Ballack
  Jag tycker det är precis det Jens har sagt. Det är i alla fall det budskapet jag har uppfattat. Ingen trodde väl på allvar på tex goitom?

 18. jepovic  |  4 år sedan


  Kujovic som spelare är svår att ersätta, men jag hoppades/trodde att IFK skulle ersätta hans rutin. Ingen av Sebastian, dmk och Holmberg har ens varit riktigt ordinarie i allsvenskan under en längre tid.

 19. Ballack  |  4 år sedan


  HTPK// Där är du “spot on”
  Som läget är nu i truppen så bör vi realistiskt försöka försvara en Europaplats.
  På sikt kan det bli bra, men som du säger, bättre att uttrycka sig annorlunda som ” att ersätta K går inte, men vi fyller på för framtiden och hoppas det slår väl ut”

 20. HTPK  |  4 år sedan


  Ballack// instämmer. Det är inte realistiskt. Hur man förmedlar information är en konst och kontakt med media är mer konst än vad man kan tro. Det största skräckexempel i svensk fotboll stavas Hammarby. Där är det ständigt prat från ledningen att plocka in spelare för startelvan som ska leverera omgående. Det får otroliga förväntningar från supportrar och dessutom sätter en onödig stor press på spelarna som kommer. Kort och gott räcker det med att säga att man behöver ta in en forward för att öka konkurrensen på forwardsidan och kunna förändra matchbilder.

 21. Balasz  |  4 år sedan


  Undrar om Holmbert fortfarande kan finnas på radarn.

 22. kuljul  |  4 år sedan


  Talang efter talang när kommer nån rutinerad utespelare kommer bli väldigt tung rott med bara talanger i laget då lär man kunna glömma topp tre

 23. Computer Biyela  |  4 år sedan


  HTPK //
  Håller med dig om att det är en onödig kommentar av Jensa. Även att gå ut så hårt som han gjorde inför Djurgårdsmatchen (där han i princip sa att en ersättare skulle vara klar inom några dagar) kändes märkligt, samt hans lite väl öppna snack med media om förhandlingarna med Vaikla och Mitov. Tycker även Hunts offentliga utspel om förhandlingarna med Totte känns trist.

 24. Ballack  |  4 år sedan


  HTPK, då får vi värva en trasig, otränad lirare som behöver 1år på sig för att hitta tillbaka, om han gör det som Kujjo gjorde. Inte realistiskt. Ska vi ersätta Kujjo rakt av heter dom Marcus Berg eller liknande och det vet vi att det inte är realistiskt.

 25. HTPK  |  4 år sedan


  Snoka97//
  Nej det kan jag inte göra och det hör inte ens till saken. Har inte nämnt att vi ska ersätta honom utan hänvisade till ett citat Jens sa så sent som igår på din kommentar. Min poäng är att man ska vara försiktig vad man säger till media angående framtida värvningar. kolla skillnaden hur man förmedlade Sebbe till IFK. Där var det istället att man skulle ta in en forward för att få konkurrens. En himla skillnad.

 26. Ballack  |  4 år sedan


  Finns ingen anledning att kalla någon en annan spelares ersättare. Alla är unika och olika typer av spelare. Det handlar ju om ersättare i truppen, då kanske han är Kujjos sådan. Vi bygger nytt igen precis som vi gjorde när Kujjo kom och inte var spelbar på länge, lätt att glömma.
  Sebbe borde ses som “ersättaren” gällande målfabrikation osv, inte som individ på planen eller hur han rör sig jämfört osv.
  Vi kommer behöva ändra i “spelstilen” förmodligen bara av de orsaken då vi inte har Kujjo och hans egenskaper. Jag tror det på sikt är bra om man behåller grundtanken och speluppbyggnaden. Helt plötsligt kanske vi trampar runt på kanterna i fart, spel snett inåt bakåt osv istället för att söka targetspelaren Kujjo.
  Tycker det ska bli intressant att följa och se utvecklingen av det. Räcker med att backa banden ett par år då värvningarna hette Magro, Khalili osv

 27. snoka97  |  4 år sedan


  HTPK// Kan du föreslå någon spelare i Kujovic klass som IFK har pengar till att värva ? han har i tidigare interjuver sagt att spelare kan växa och utvecklas i IFK.

 28. HTPK  |  4 år sedan


  Snoka97//

  – Vi har tidigare uttalat att vi är ute efter att ersätta Emir (Kujovic) och det är fortfarande något som vi jobbar med. Det ska ju vara en spelare som kan hjälpa laget på ett liknande sätt som han gjort.

  Det uttalandet sa Jens så sent som igår till NT.

  Ett “liknande” sätt tolkar jag åtminstone som en likvärdig ersättare. Hur man kan tolka det på annat sätt som du säger förstår jag inte

 29. sektionK  |  4 år sedan


  Enligt Expressen så ska även Eliasson pressenteras:
  http://www.expressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/avslojar-eliasson-presenteras-vid-15/

  HTPK//
  Ta det där med en nypa salt. Jensa/IFK kan lika gärna mena att man fyller på med ytterligare en forward, då en plats efter Kujo finns. Tror att man ersatte Kujo redan inför säsongen, när Sebbe värvades. Tror även att Sebbe o Nyman kommer vara startspelare under resterande säsong, där Holmberg finns som backup.

 30. MA  |  4 år sedan


  @AnelAvdic: Avslöjar: Enligt uppgifter till SportExpressen kommer Niclas Eliasson att presenteras av IFK Norrköping kl 15 idag.

  https://t.co/XRiABuFhLn

 31. snoka97  |  4 år sedan


  Jens har sagt att IFK inte kan värva en spelare i Kujovic klass direkt, men en spelare som med tiden i IFK kan utvecklas här och bli samma klass eller t.o.m bättre än Kujovic.

 32. HTPK  |  4 år sedan


  Det IFK gjort när man går ut i media och säger att man ska ersätta Kujovic med en spelare som kan ta hans plats är ju så mycket tjänstefel och vilseledande information till alla oss supportrar. Vi VET man inte har möjlighet att plocka in en spelare som Kujovic. Effekten av det uttalandet är att mängder av supportrar blir besvikna för inte fan är Kalle lika bra som Kujovic som varje insatt person som följer allsvenskan vet.

 33. MA  |  4 år sedan


  Om det nu är Holmberg som anses vara Kujovic ersättare så sätter klubben en rejäl press på Holmberg att leverera direkt och göra mål.

 34. Batman  |  4 år sedan


  Ersätter Holmberg kujo så tappar jag hoppet.

 35. Wahlstrom  |  4 år sedan


  Lånar man in Eliasson är det ju en rejäl käftsmäll mot den ett år yngre Gentrir Citaku.. Tror det räcker för honom att Moberg-Karlsson har kommit in. En ytter till och han börjar nog bli rätt sugen på att leta sig vidare.
  Jag säger nej till Eliasson, satsa på Genta.. En lokal kille som bara är 20 bast för tjyven.

  Folkbladet skriver att skyttekungens ersättare presenteras idag.. De måste ju va fullständigt inkompetenta om de tror att Holmberg ska ersätta Kujovic roll

 36. Laya  |  4 år sedan


  Kalle och Eliasson i klump skulle ej vara tokigt :).

 37. Buffon  |  4 år sedan


  Kalle käkar lunch på Lingongabriken. :)

 38. rajderajraj  |  4 år sedan


  JL//

  Kan mycket väl vara så att vi gått in på en ny 3-årsperiod där Jens har fått en summa pengar att värva för. De senaste värvningarna och ryktena tyder dock på att Jens tillskillnad mot uttalandena kommer ändra en del på den taktik som Janne byggt upp. Mycket talar för att vi kommer gå över till att använda mer renodlade yttrar på båda kanterna. Ett misstag i mina ögon, men inte mycket att göra åt om det är så Jens vill ha det.

 39. Marcus Carlsson  |  4 år sedan


  PK kl 15.00

  Antagligen Holmberg?

 40. JL  |  4 år sedan


  Känns tydligt att IFK börjar om på ny kula med en grupp unga spelare med långa kontrakt. En sak är att utveckla, en annan att skörda. Och vill man vara med på nästa resa måste man kunna stanna i ett antal år också. Därför skönt att få in yngre spelare med hög kapacitet på långa kontrakt. Smith, DMK, Tekie, Holmberg, Andersson, Blomqvist, Fjoluson med flera kan vi behålla ett tag.

  När det gäller Nyman unnar jag honom chansen att sticka iväg nu. Kanske kan han förlänga med ett halvår? Då får IFK ok med pengar, samtidigt som det inte hindrar honom från att gå i sommar.

  Någon insider med koll på om det är aktuellt med ytterligare ett nyförvärv förutom Eliasson och Holmberg? Har inget emot ett etablerat namn.

 41. jepovic  |  4 år sedan


  // IFK1897

  Telo är högerfotad och skulle säkert kunna byta kant utan problem. Det har alltid varit tuffare konkurrens till höger, med spelare som Bamberg och Smedberg.

 42. jepovic  |  4 år sedan


  // Bongo

  Bärkroth gjorde ett mål och en assist i sin första match som vänstermf, så jag tror inte han hänger löst – tvärtom.

 43. Den spänstiga sombreron  |  4 år sedan


  Eliasson har 1,5 år kvar på kontraktet. Lånas han ut har han 1 år kvar sen. Med tanke på att han aldrig tagit en plats i AIK lär han lämna i vinter. Och vill både Eliasson hit och Jensa vill ha honom här lär det lösas oavsett om köpoption finns eller inte.

  Kul med Holmberg i eftermiddag.

 44. IFK1897  |  4 år sedan


  //jepovic
  Telo har alltid spelat på vänsterkanten. Han har spelat till höger i några matcher pga skador/avstängningar. Han spelade vm/anfallare när han kom hit som 15 åring.

 45. MA  |  4 år sedan

 46. Tgtat  |  4 år sedan


  //WW
  Inte skoja om Goitom. Det orkar inte mitt IFK-hjärta. Välkommen Kalle!

 47. Wahlstrom  |  4 år sedan


  Haha din lille jävel :P

  Men presskonferens 15.00
  Jag hoppas på förlängningar med Totte, Ante, Sjöla, Niko, Mitov.. Släng in en värvning likt Goitom också!

 48. Markymark  |  4 år sedan


  Bonga //

  Jensa har tidigare sagt att vi inte direkt kommer värva en ny Kujovic, men att vi får ta in någon som kan bli lika bra eller bättre. Då skulle ju Holmberg kunna passa in beroende på vad man tycker om hans utvecklingspotential.

 49. WWChickenDinner  |  4 år sedan

 50. Bongo  |  4 år sedan


  Förutom anfallet har vi en väldigt god konkurrenssituation i truppen. Framförallt på mittfältet. Gott om alternativ.
  Det som saknas är rutin. Skulle gärna få in en mer rutinerad anfallare.

  Varför inte en rutinerad kille som Oremo?

 51. Bongo  |  4 år sedan


  Tror att Eliassonspåret mest handlar om att det är en spelare som Jens gärna vill ha, inte att det handlar om att ersätta någon som lämnat. Men visst ligger det nära till hands att tänka att Gentrit inte får förlängt kontrakt. Dessutom kan man fråga sig hur tålamodet ser ut vad gäller Bärkrot?

 52. Bongo  |  4 år sedan


  Från NT:

  Hur ser du på er anfallssituation?
  “– Vi har tidigare uttalat att vi är ute efter att ersätta Emir (Kujovic) och det är fortfarande något som vi jobbar med. Det ska ju vara en spelare som kan hjälpa laget på ett liknande sätt som han gjort.”

  Jag tolkar det som att det är någon annan än Kalle Holmberg han har i tanke. Eller??

 53. jepovic  |  4 år sedan


  / Bongo
  Telo skulle kunna flyttas till höger, hans normala kant.

 54. Bomba  |  4 år sedan


  Kan ju vara så att:

  Eliasson själv är osäker på om en flytt till IFK är rätt.

  AIK kanske begär ett väldigt högt pris IFK inte vill betala, men om de ser att han blommar som man vill kan tänkas vara värd att betala det för.

  Osv. Osv. Osv.

  Poängen är att det är fler parter än IFK och Jens i detta. Det verkar många ha glömt.

 55. JL  |  4 år sedan


  Vad säger Jens i tidningen?

 56. Markymark  |  4 år sedan


  Att vi är intresserade av Eliasson och Karlsson skulle kunna skvallra om att Jensa vill gå mer mot en traditionell ytter även på vänstersidan, och lite ifrån den hybridroll som Trasten hade. Om Bärka och DMK startar matcherna (som mot Östersund) har vi egentligen bara en naturlig ytter som avbytare i Genta, men han verkar ju vara i frysboxen. Både Karlsson och Eliasson tycker jag är riktigt spännande för övrigt!

  Inlåningen av Eliasson skulle kunna vara tänkt som kortsiktig ersättare till Nikola under hösten och samtidigt ett sätt för både klubben och spelare att känna på om det är en bra fit. Som andra tidigare nämnt vore det dock riktigt tokigt att inte ha med en vettig köpoption.

 57. Bongo  |  4 år sedan


  Jeahze är för övrigt intressant. Verkar ju vara mycket lovande.

  Kan Telo flyttas upp?

 58. MA  |  4 år sedan


  Det var länge sen IFK var så här aktiva i ett transfer fönster som sommarens fönster och JG har sagt att det ska värvas och ersättas dom spelare som försvunnit och det på flera olika positioner.