Gnällbänken ARKIVERAD

35 399 thoughts on “Gnällbänken ARKIVERAD

 1. – IFK Norrköping anno 2016 plus lån låter som en antites. Men okej då, med köpoption får vi väl blunda för att det är ett ”lån”.
  – Raj// Kujovic tolv mål i turkiska ligan är (tyvärr) bland det mest meriterade vi kan hitta hos en svensk anfallare idag, på tal om rutin alltså.
  – Eliasson är inte spelartypen vi skriker efter. Men kvalité, i synnerhet potentiell kvalité går före speciella spelartyper, helt rätt.
  – Att vi värvar ”left overs” från våra guldkonkurrenter känns… märkligt. Men det finns verkligen ingen anledning att inte ha orubbat förtroende för klubben och dess nya tränare.
  – Bortsett från transferkarusellen har Jens haft fem matcher på femton dagar. Hoppas verkligen att han får tillräcklig backning så att han inte bränner ut sig direkt.
  – För klubbens räkning får Nyman gärna skriva livstidskontrakt. Men jag vill då inte träffa en Nyman efter karriären som inte gav sig själv chansen att bli utlandsproffs. Självklart ska han gå nu, för att eventuellt komma tillbaka på karriärens höst.


  Report comment

 2. Är det ett lån så blir jag väldans besviken.

  Vi kan ju inte låna av en sämre konkurrent och låta de kassera in på våra framgångar?


  Report comment

 3. Alla läser in vad de vill i ordet ”ersättare”.

  Om man inte överdramatiserar utan bara konstaterar att om spelare X lämnar truppen så uppstår en vakans.
  Denna vakans fylls av spelare Y.
  Y är alltså X ersättare.
  Det säger ingenting om spelstil, krav eller förväntningar.

  Att Sebbe ersätter Kujo betyder ingenting annat än att Sebbe fyller vakansen som uppstod när Kujo lämnade.
  Punkt.


  Report comment

 4. Markymark// så vad fyller isåfall syftet med att göra ett sådant uttalande? Vad vinner man på det? jag ser inte poängen.

  Hur som, jag släpper detta nu. Kanske är han även felciterad eller något. Vad vet man egentligen. Tycker bara man ska vara försiktig med media. Alla vet hur det riskerar att bli.


  Report comment

 5. Tycker att vi överskattar Kujovic ”rutin” rejält. Innan han lämnade som bosman till Turkiet så hade han speltid i AS motsvarande 40 matcher. I Halmstad agerade han som regel inhoppare och startade som mest häften av matcherna under en säsong. Han gjorde aldrig mer än 8 mål på en säsong innan han kom till IFK. Väl i Turkiet så hann han samla ihop speltid motsvarande 22 matcher innan han fick vända hem. Han hade alltså speltid motsvarande ca 2 säsonger som startspelare vid 25-års ålder. Sebbe har vid samma ålder som när Kujovic kom hit gjort motsvarande 55 matcher i AS samt hunnit med att kvala till Europa League i motsvarande 5 st. Dvs i ren speltid så har dom samma erfarenhet vid motsvarande ålder. Och när det gäller mängden mål i AS så hade Sebbe varit något vassare än Kujovic när han kom hit.

  På många sett så ser jag Sebbe värdig som Kujovic ersättare.


  Report comment

 6. HTPK //

  Jag utgår ifrån att Jens i egenskap av beteendevetare diskuterar dessa processer med berörda spelare utanför media så att de vet hur eventuella citat bör tolkas.


  Report comment

 7. Spelarna följer och läser media som vi gör. Kanske inte alltid lika intensivt och följer forum dagligen men dom är mer uppdaterade än vad man tror. Vad som händer med exempelvis Nyman vet nog ingen inte ens Totte eller IFK men vi leker med tanken att han blir kvar. Han är självskriven som en av två forward i startelvan och detta vet givetvis övriga spelare om. När det sedan går att läsa att Jens vill ersätta Kujovic (startspelare) med en likasinnad (vilket vi vet inte går och även Jens själv) hur uppfattar exempelvis Sebbe det? Han är människa som övriga och tänker som vi gör här. Sebbe har varit bra, i särklass bäst målsnitt om man räknar minuter den här säsongen. Varför utsätta spelare för tankar? Varför ens riskera skapa oro där. Jens är utbildad just med människor och psykologi och hsr flertalet gånger pratat om ”människor” är det viktigaste. Jag tänker inte döma Jens redan för managerrollen men det var just sådana här saker jag var orolig för. Att han är en bra tränare är jag säker på men är han en manager som ska vara ansikten utåt till media angående värvningar? Jag vet inte. Han är fortfarande färskt.


  Report comment

 8. Balasz //

  Hoppas inte det. Har inte gjort ett enda mål i Isländska ligan i år och varit rätt medioker i de matcher jag sett.


  Report comment

 9. Tycker både Kalle och Eliasson är bra tillskott. Kalle fortf relativt ung med ytterligare potential men ssmtidigt en färdig allsvensk spelare med ett par säsongers erfarenhet som ska kunna leverera omgående.

  Eliasson har levererat på seniornivå men sen kört fast, hoppas han kan blomma ut i IFK nu. Som boende i Fbg har jag rätt bra koll på honom och han är verkligen en genomsympatisk person och mycket träningsvillig. Tidigare Uppfattat honom som lite tillbakadragen och blyg så Stockholm och AIK kanske inte har varit optimalt för en småstadsgrabb.

  Även om det bara är lån säsongen ut så gör det ju oss mer slagkraftiga inför guldracet, bra! Men vore konstigt om det inte finns en köpoption med.


  Report comment

 10. / Ballack
  Jag tycker det är precis det Jens har sagt. Det är i alla fall det budskapet jag har uppfattat. Ingen trodde väl på allvar på tex goitom?


  Report comment

 11. Kujovic som spelare är svår att ersätta, men jag hoppades/trodde att IFK skulle ersätta hans rutin. Ingen av Sebastian, dmk och Holmberg har ens varit riktigt ordinarie i allsvenskan under en längre tid.


  Report comment

 12. HTPK// Där är du ”spot on”
  Som läget är nu i truppen så bör vi realistiskt försöka försvara en Europaplats.
  På sikt kan det bli bra, men som du säger, bättre att uttrycka sig annorlunda som ” att ersätta K går inte, men vi fyller på för framtiden och hoppas det slår väl ut”


  Report comment

Lämna ett svar

Back To Top
Loading...