Gnällbänken ARKIVERAD 2021-02


  153 568 inlägg

  Visar WP-sida: 1640.
 1. Gurkburk  |  11 månader sedan


  När jag läser SuperSnokens inlägg känner jag att jag knappt kan vänta på att Gnällbänkens stängs ner, så man slipper pina sig själv med detta. I bästa fall ett höhö-troll, i värsta fall så totalt ignorant att man blir mörkrädd.


  Report comment

 2. Putte Kock  |  11 månader sedan


  Joro// Har ingen insikt så att jag kan bedöma hur IFK har skötts men är helt enig med dig om att svårighetsgraden ligger på den nivå du nämner.


  Report comment

 3. mvh  |  11 månader sedan


  Skönt att gnällbänken går ut med värdighet.


  Report comment

 4. SuperSnoken  |  11 månader sedan


  //Joro

  Superinlägg och håller med i allt du säger.
  IFK kan väl knappast tillåtas bli experimentstuga för politiskt vänsterflum! Inse att vi har att göra med ett FÖRETAG med relativt hög omsättning och komplex organisation. Bort med alla föreningsplyschbyxor som helst vill sitta och kramas på filten med Clair Wikholms rödvinspolare!

  Ge oss en kompetent styrelse med en stark och erfaren ordförande annars rösta för bövelen nej till valberedningens förslag och se till att driva genom bolagiseringen så att IFK på sikt har en chans att hävda sig mot 08 å Malmö-äcklen!


  Report comment

 5. curvan  |  11 månader sedan


  Sakarias Mårdh ser inget som helst samband mellan hans kandidatur till ordförandeposten i IFK Norrköping och den kritik som Ivo riktat mot delar av hans företags verksamhet.

  ”Ordförandekandidaten om kritiken: Hör inte ihop med IFK
  Samtidigt som Sakarias Mårdh lanserades som nästa ordförande i IFK Norrköping kom kritik mot hans företag. ”De här två händelserna hänger absolut inte ihop”, säger han inför torsdagens årsmöte.”


  Report comment

 6. Radamel Falk Olander  |  11 månader sedan


  Joro

  Finns det överhuvudtaget något som pekar på att tjänstemän blivit arbetsmiljöproblem? Och finns det överhuvudtaget något som pekar på att det skulle ha uttnyttjats i maktsyfte av någon annan?

  Rätt allvarliga påståenden som det inte finns någon som helst grund för.


  Report comment

 7. UncleDirty  |  11 månader sedan


  @Joro

  WORD!

  Kan inte annat en hålla med på samtliga punkter!

  Bästa inlägget i denna debatt by far!


  Report comment

 8. curvan  |  11 månader sedan


  Radamel Falk Olander

  Det absolut största trollet på forumet är Taddson och med tanke på att du gillar alla hans inlägg måsta det bero på att du också är ett troll – ja – så är det nog


  Report comment

 9. Joro  |  11 månader sedan


  admin//
  Hejda er nu. GB fyller en funktion och det måste vara ett forum för både fotbollssnack och debatt om styrningen av IFK. Vissa skribenter har en väl utvecklad förmåga att idiotförklara, förlöjliga och nedvärdera sina meningsmotståndare. Vi vet alla vilka de främsta exemplen på detta är. Men debatten måste kunna fortgå på GB.

  Jag har på ett antal år inte skrivit inlägg på GB. I stället har jag valt att försöka påverka valberedning och styrelse inkl. Hunt med synpunkter baserat på min erfarenhet från den börsnoterade företagsmiljö jag levt i ända sedan studieåren. Ledaruppdrag, inkl. styrelseuppdrag i ett antal fall, i svenska, norska, finska, engelska, tyska, franska och amerikanska företag har gett kunskaper. Svårighetsgraden i att leda IFK jämför jag med att leda företag på börsens Small Cap lista eller First North lista. Tyvärr tycks en betydande del av medlemmarna inte förstå kraven utan lever kvar i en föreningsromantik som är föråldrad.

  På senaste åren har IFK på ledningsnivå utsatts för en hel rad misstag och missförhållanden. Till exempel:
  – En styrelse som uppenbarligen inte haft klart nedtecknade styrdokument med regler för delegering och beslutsfattande.
  – En ordförande som varit mycket drivande, med framgång, men som inte balanserats av kunniga styrelseledamöter. D.v.s. svaga styrelser.
  – En mängd misslyckade rekryteringar av styrelsen till nyckelbefattningar på tjänstemannanivå.
  – Flera befordringar av för tjänsterna okvalificerade tjänstemän.
  – Tjänstemän som hårt pressade börjat sprida missmod omkring sig och därmed blivit arbetsmiljöproblem, vilket utnyttjats av styrelseledamot/möter i maktsyfte.
  – Hunt har ingått avtal på ett sätt som gick att utnyttja i en uppblossande maktkamp. Kanske rätt avtal men osmart.
  – Revisorerna har uppenbarligen inte gjort ett fullgott jobb under en följd av år. Deras skrivelse saknar motstycke och framstår som ett sätt att rädda eget skinn.
  – Revisorerna skall aldrig delta i en medlemsdebatt utan det är revisionsberättelsen som skall tala. Har de fog för att ansvarsfrihet för styrelsen inte skall beviljas så skall det fram. Nu verkar de rädda för att omkullkasta valberedningens förslag.
  – Valberedningen har de sista åren gjort ett uselt arbete. Jag har gett flera förslag och jag har ifjol motsatt mig nomineringen av Kvick och Mård, som jag anser inte har rätt erfarenhet. Jag har också framhållit vikten av att få fram en tänkt efterträdare till Hunt, som borde vara styrelsemedlem något år innan avlösningen. Hela valberedningsarbetet tycks ha havererat.
  – Att föreslå omval av nuvarande styrelse är horribelt. De övertramp Hunt anses ha begått skulle kassören Ringborg ha förhindrat. Sekreteraren Steen tycks ju helt ha missförstått sekreterarens roll. Jönssons agerande som vice ordförande är ju bedrövligt.
  – Min slutsats är att valberedningen inte förstått svårighetsgraden i att leda IFK. Här krävs betydligt högre erfarenheter än att leda företag i icke konkurrensutsatta företag.

  Jag skulle kunna utveckla min kritik ytterligare och mer i detalj men hinner inte mer just nu.

  Min slutsats inför årsmötet är att Jonas Lind är en välkommen ledamot. Ingela Anderssson har en befogad plats för att föra damfotbollens tala. tyvärr fläckas hon av deltagandet i nuvarande styrelse. Berglund kan väl tillföra synpunkter från supporterleden. Här behövs 4 – 5 nya namn. Resterande namn i valberedningens förslag är okvalificerade och har gjort bort sig grundligt.

  Jag vill med detta inlägg stötta Crickas åsikt att det är bäst att ta skiten nu. Då är det min absoluta uppfattning att rösta nej till styrelseförslaget och framför allt rösta nej till föreslagen ordförande. Det som då kan hända är att årsmötet måste ajourneras i förslagsvis 4 veckor. Valberedningen får ta nya tag och vi kan få fram en arbetsduglig ny styrelse med relevant kompetens från konkurrensutsatt företagsmiljö med internationella verksamheter.

  Låt oss se till att IFK får en styrelse som är bättre än bra!


  Report comment

 10. rFisH  |  11 månader sedan


  För vad det kan vara värt så är min bild, lite sådär från sidan, liknande den som RFO ger. Även om det varit tveksam nivå från båda ”sidor”.
  Jag är förbluffad över vissa kontos aktiviteter härinne, varav många är rätt nya. Foliehattvarning på en del. Eller är det ryssarna som är här inne och sår split? :-o
  Jag hoppas verkligen att Manxen har rätt att det kan lätta efter årsmötet. Men jag tvivlar. Se you later, maybe.. Heja IFK!
  :-)


  Report comment

 11. nordkleven  |  11 månader sedan


  Det verkar vara ganska tydligt varför detta forum heter det det heter. Sällsynt med positiva kommentarer. Vanligt med just gnäll och negativa kommentarer på det mesta från inlägg till personer eller företeelser. Är det så vi IFK:are vill ha det kring vår förening?


  Report comment

 12. Radamel Falk Olander  |  11 månader sedan


  Laya

  Tur då att trollande inte är att man är av en annan åsikt. Det vore helt debilt.
  Och jag förstår inte hur man kan landa i den slutsatsen för isåfall hade jag väl varit tvungen att anklaga typ 90% av skribenterna här för att vara troll. Men det gör jag inte. Jag anklagar ett par specifika konton, baserat på att ha följt deras agerande i över två månaders tid.

  För egen de är det helt ofattbart hur någon kan läsa t.ex UncleDirtys inlägg och inte reagera på det. Eller på det faktum att han DIREKT gick in på en stor facebook-grupp och började sprida lögner om anledningen till att GB stänger ner.

  Och om man märker att det gång efter gång är samma konton som skriver såna tokigheter, och samma konton som gillar varandras tokigheter, så tycker jag verkligen inte att det är över gränsen att kalla dem troll.


  Report comment

 13. Manxen  |  11 månader sedan


  Tror o hoppas att största delen av ”GB-problemet” kommer att lösa sig naturligt efter årsmötet. Då kan vi lägga fokus på fotbollen.
  Skulle det fortsatt vara en generell låg nivå (vilket jag inte tror) så får Admin testa lämpliga åtgärder.
  Vi alla vill ju bara IFK’s bästa, men naturligtvis finns det olika åsikter inför årsmötet, men att förstöra forumet kan ju verkligen inte ligga i någons intresse.


  Report comment

 14. Laya  |  11 månader sedan


  Om ”trollande” är att man är av annan åsikt, så ger jag inte mycket för det.


  Report comment

 15. MR  |  11 månader sedan


  @RFO
  Det gäller väl att enas om vad som definierar ”trollande”? Är det något jag insett under de senaste veckorna så är det att olika personer tolkar begreppet olika. Vi kan väl utgå från fakta så har vi kommit en bit på vägen, och sedan ta det därifrån?


  Report comment

 16. Radamel Falk Olander  |  11 månader sedan


  Burkinho

  Ett forum som tillåter trollande men inte att folk påpekar att det förekommer blir nog en succé.

  För det är verkligen, verkligen inga problem för ett hängivet troll att sabotera utan att använda nedsättande ord.


  Report comment

 17. MA  |  11 månader sedan


  Stewart//

  Jag vet att Norling svarat så men kom bara och tänka på någon podd jag hörde då någon resonerade som så att han trodde att Norling vill satsa på spelare som vill vara kvar i klubben och därför Alle vart av med kaptensbindeln också men vi får se hur det blir och hur ledarstaben resonerar när vi kommer fram till premiären.

  Jag har ju skrivit innan att jag har trott att Fransson kanske kunnat tänka sig att förlänga kontraktet och istället skriva in en utköpsklausul i kontraktet. Hursomhelst har det så här långt varit väldigt kul att se Dino spela och han känns redo och mogen att redan spela i allsvenskan så egentligen så finns det redan en ersättare i truppen men jag förstår att Norling gärna tar in en mer etablerad mittfältare och låter Dino få agera inhoppare om han nu ska fortsätta på den positionen eller om han ska tillbaka till wingback.


  Report comment

 18. Jojje  |  11 månader sedan


  Får vi in en ny rutinerad central mittfältare så är det väl inte mer än rimligt att Alle bänkas till förmån för denne så länge han tvekar med att förlänga. Sen kan man ju tycka att något svar från Fransson borde komma i skapligt god tid innan fönstret stänger.

  Eftersom om han förlänger kanske vi kan ta in en spelare som inte nödvändigtvis måste vara toppklass. Men om han inte bestämt sig innan fönstret stänger behöver vi gå för en högre kaliber. Det kravet tycker jag man måste ställa, bestäm dig senast i början av mars, typ.


  Report comment

 19. Stewart  |  11 månader sedan


  MA/ Enligt Norling kommer inte kontraktsläget att påverka Franssons speltid:
  ”– Är han tillräckligt bra kommer han att spela, och jag har svårt att se någonting annat för han har varit en av våra bästa spelare så här långt under försäsongen.

  Du sätter alltså inte ”Alle” i frysboxen?
  – Absolut inte, han vet hur jag resonerar kring ledarskapet, och han vet att han ingår i en konkurrenssituation om en plats på mittfältet. Där påverkar inte det valet alls.”
  https://nt.se/nyheter/artikel/joxo34yj


  Report comment

 20. Burkinho  |  11 månader sedan


  Om man kollar på andra forum, så tror jag att det enda som egentligen funkar är hårdare moderering av personangrepp och grova angrepp på spelare och ledare.

  Ta bort inlägg som kallar andra för typ troll, idioter, sektmedlemmar direkt. Kanske banna 24 h eller så.
  Lägg in en kort motivering.
  Stäng av användarkonton efter upprepade förseelser.

  Det blir lite mer jobb för admin, speciellt i början, men jag tror inte det finns några andra vägar. Om man är snabb och konsekvent så sätts nivån.

  En idé som jag har sett som förslag på en del ställen, men aldrig sett tillämpats, är att begränsa antalet inlägg (tex 5 per dygn)


  Report comment