Gnällbänken ARKIVERAD 2021-02

32 845 thoughts on “Gnällbänken ARKIVERAD 2021-02

 1. Mårdh hintar om att Jens M kan komma tillbaka, Tror det redan är en done deal. Bra, Norling behöver avlastning och fokusera 100 % på laget
  moderated

 2. Vegas-Lidas//

  Tack! Jag kör när det dyker upp saker av intresse som rör IFK, svensk fotboll/allsvenskan eller ekonomi.


  Report comment

 3. Ingen aning om hur representativ jag är, men har hur som rätt stor nytta och glädje åt den omvärldsbevakning som MA bedriver och delar här på Gnällbänken. Har ingen som helst möjlighet beroende på jobb, familj och andra åtaganden att ens komma i närheten av den dagliga scanning MA gör. Om en stör sig är det väl inte värre än att scrolla förbi. Ville på förekommen anledning meddela detta. Kör på MA!


  Report comment

 4. MR: Ja, man får väl göra sin egna bedömning där. Det kan jag hålla med om. Vi vet inte hur mycket som vinklats heller i tidigare artiklar. Denna tillät ändå lite utläggande svar.

  Men intressant ang. Magnusson och att han kan tänkas komma tillbaka. Kul att den frågan togs upp och om det sker skulle det minska utmaningen med klubbdirektörsfrågan framgent.


  Report comment

 5. Då har man fått sina inlogg i alla fall till årsmötet, kommer bli jobbig abstinens när ni släcker ner!

  Hoppas det inte blir lika jobbigt efter mötet bara…


  Report comment

 6. Majsan //

  Sorry, läste ditt inlägg lite slarvigt och missförstod det du skrev. Det har varit en lång dag. Både på Gnällbänken och utanför. :) Jag minns inte hur det brukar vara med anmälan ”i vanliga fall”, men nu när det är digitalt ser jag inte varför det inte skulle gå med en sen anmälan. Jag håller tummarna att det löser sig för dig!


  Report comment

 7. 1. Föreställningen att det är bra att driva en förening som ett börsbolag och dåligt att driva en förening som en förening är befängd.

  2. Inget i stadgarna medger såvitt jag vet att ajournera årsmötet i X tid.

  3. Den till antalet lilla skuggstyrelse som på kort tid i desperat panik skakats fram är ett ännu sämre alternativ, även om Jora nu skulle ha rätt på varje punkt om valberedningens förslag.


  Report comment

 8. Tycker ändå att han fick en en bra möjlighet att prata ut även i dagens NT – där ser Sakarias Mårdh inget som helst samband mellan hans kandidatur till ordförandeposten i IFK Norrköping och den kritik som Ivo riktat mot delar av hans företags verksamhet.

  ”Ordförandekandidaten om kritiken: Hör inte ihop med IFK
  Samtidigt som Sakarias Mårdh lanserades som nästa ordförande i IFK Norrköping kom kritik mot hans företag. ”De här två händelserna hänger absolut inte ihop”, säger han inför torsdagens årsmöte.”

  https://nt.se/nyheter/artikel/ordforandekandidaten-om-kritiken-hor-inte-ihop-med-ifk/lww8xz7l (låst)


  Report comment

 9. Guldstrupen/ Jo jag såg det nyss, det var ju därför jag skrev?.. Hur brukar det vara på ett fysiskt årsmöte, har man krävt anmälan några dagar innan på dem också? Då förstår man ju med tanke på storlek på lokal, men till detta årsmöte förstår jag inte riktigt. Är det för att upprätta röstlängd?


  Report comment

 10. Det här med att Hunt förberett nån slags skuggstyrelse som ska utmana på årsmötet. Var det en av alla konspirationsteorier eller ligger det nån sanning i det?

  Oavsett blir det nog ett intressant årsmöte.


  Report comment

 11. Majsan //

  Sista anmälningsdag till årsmötet var 21/1, så tyvärr har du nog missat möjligheten att deltaga.


  Report comment

 12. @Majsan

  Outch hoppas det löser sig, trots allt är ju alla röster lika mycket värda oavsett vilken sida av myntet man balanserar på!


  Report comment

 13. Jag insåg precis att jag missat anmälan mig till årsmötet, hade inte fattat att det. Skickade mail till marknad om det nyss, hoppas man kan anmäla sig i efterhand. Känns som nåt man inte vill missa! 😀


  Report comment

 14. Någonstans kan jag känna att den här diskussionen varit lite ”too real” för Gnällbänken. Forumet har alltid varit som bäst när det kännetecknats av snicksnack. Idéer om att satsa på kinesiska spelare och storsatsning på marknadsföring under namnet ”Peking”, Haikufestival efter en förnedrande torsk mot Boden, skämt om Bruno Santos mathållning och mystiska teorier om att IFK förlorar på grund av att brassarna lider av sex månaders jetlag, etc etc. Där kan man också kasta lite skit på varandra utan att det behöver betyda så mycket.

  På senare år har jag överlag upplevt att det blivit lite för mycket allvar som inte riktigt passar på ett anonymt forum. Detta har väl kulminerat i den infekterade ordförandeskapsdebatten. Tror helt enkelt att de bitarna är bäst att prata om icke-anonymt och helst inte via skärmar alls.

  Med det hoppas jag att det blir en fin återuppståndelse efter vad som känns som en nödvändig nedstängning.


  Report comment

 15. /UncleDirty
  Nu nämnde jag ju inga namn/nick så…. Överlag så har det spårat ur på båda kanterna. Taddson som du nämner är en av dom, även om jag är benägen att hålla med honom om det som inledde detta inbördeskrig. Man måste ta signalerna om arbetsmiljön på allvar. Taddson, du kan väl tagga ner på sarkasmerna en smula. Fast du DirtyUncle är ju en av de på andra kanten. Jag är apless på den totala brist på sans och nyansering som manifesteras här inne numera. Och enögdheten sen! Sanslöst! Det är med sorg i hjärtat jag lämnar GB för obestämd tid.
  Admin, stäng ner nu. Adjö!


  Report comment

 16. Avsättandet av Generalissimo Hunt är så uppenbart ett led i en omfattande kommunistisk konspiration regisserad av Fidel Castro och Hugo Chavez. De har på ett diaboliskt sätt infiltrerat hela klubben och valberedningen med sin förtäckta bolsjevism.

  Här på gnällbönken är det de politiska kommisarierna Taddson och RFO som piskar upp massorna med sin illvilliga och lögnaktiga agitation, på uppdrag av NKVD.

  Valberedningens ordförande är i själva en hemlig agent från Komintern, och den föreslagne ordföranden är en uppkomling fostrad i Komsomol. Att den förstnämnde är moderat lokalpolitiker och den andre VD för ett företag som mjölkar pengar ur den gemensamma välfärden är bara en alltför perfekt täckmantel för att kunna lura alla stackars örthjörnor hör hur det verkligen ligger till.

  Nu ska jag gå ut i köket och tillverka mig en tricorne av aluminium. Jag tror att grannen spionerar på mig genom väggen, så för säkerhets skull har jag klätt den med madrasser. Man kan aldrig vara nog söker. Jo, en sak kan man vara säker på: Att Hunt är kung och en en riktig go familjeman och att 20 år i fotbollens Gulag vöntar IFK om upprorsmönnen och bolsjevikerna får som de vill.

  Framåt kamrater! Eller vänta lite nu…


  Report comment

 17. Morre

  Ja, men inte av den anledningen som beskrivs där i inlägget. Överhuvudtaget väldigt många frågetecken kring den där posten.


  Report comment

 18. Inte för att Hunt verksamhet kanske var den mest filantropiska och mest hjärtevärmande men Mårdhs känns ytter tvivelaktig och allt annat än skrupelfri.

  Känns som ingen av ovannämnda är handen i IFK-handsken. Som sagt…en känsla snarare än evidens.

  Är det helt orimligt att Patrik Jönsson tar klubban? Han har ju erfarenheten som vice och know-how i klubben!


  Report comment

 19. Tycker Joro sammanfattar det väldigt bra. Problemet i dagsläget är ju att det är väldigt ihåligt på tjänstemannasidan. Att då skjuta fram årsmötet…ja, då kanske viktiga rekryteringar får stå tillbaka nån månad till (sportchef, klubbdirektör – rätt centrala funktioner). Är det värt det? Tveksamt. Även om jag är väldigt skeptisk till Mårdh och Jönsson framförallt.

  RFO// David Bergström var väl ett vandrande arbetsmiljöproblem, det är väl i princip 100 % verifierat.


  Report comment

Comments are closed.

Back To Top
Loading...