Gnällbänken ARKIVERAD 2019-10

26 198 thoughts on “Gnällbänken ARKIVERAD 2019-10

 1. Jaha, nu verkar Gnällbänken plötsligt fungera igen. Helt utan handpåläggning. :)

  Om ni märker några ytterligare problem så får ni gärna meddela det.


  Report comment

 2. /Taddson
  Precis. I spelet utan boll är Berg många klasser bättre än Isak. Han är lagom ful i närkamperna, irriterar spanjorerna, fixar billiga frisparkar, och hittar ytor för att bli spelbar. Mycket smart spelare, medan Isak ser precis lika ung ut som han är. Berg påminner om vår Kalle, som är rätt begränsad men smartare än de flesta. Isak har bättre touch, men mot Spanien är det av mindre värde. Med facit i hand hade Sebbe varit nyttigare än Isak på slutet, framförallt på hörnor.

  Roligast att se var faktiskt Pierre Bengtsson, som jag aldrig har gillat förr.


  Report comment

 3. Står fortfarande för min åsikt att Berg som toppforward och tänkt målgörare inte presterar fullt ut. Isak bör få mer och mer speltid i landslaget så målproduktionen kommer igång. Tycker Berg gjorde en gedigen insats igår , men målet Berg gjorde är det få som hade misslyckats med. Bäst i laget förutom Olsen var en. Norrköpingsprodukt, där har vi klass av rang. Motvilligt måste oxå Sebastians insats berömmas, vad killen slet.


  Report comment

 4. Ja, vi verkar ha något slags minnesrelaterat fel. Oklart om det beror på sajten eller webbhotellet. Kollar på det under dagen, men kan inte ge någon prognos för när det är fixat.


  Report comment

 5. Mår Gnällbänken lite dåligt idag?

  ”Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 1179648 bytes) in /www/webvol22/m3/0eos5pu6dl5vpfi/gopeking.net/public_html/wp-includes/class-wp-metadata-lazyloader.php on line 89”


  Report comment

 6. Nä, men kändes väl ändå rätt skönt att Janne fick rätt mot Isak-ivrarna och till exempel Bachner i Expressen, som uttryckte något om att laget var för defensivt balanserat från start. Att det var ”överdrivet negativt” att starta med Sebastian Larsson till höger.

  Allt blev precis som förväntat – Spanien spelar i princip 2-4-4 i anfall, med ytterbackarna som ytterforwards. Svenska yttermittfältare fick gå in centralt för att täcka de spanska mittfältarna. Marcus Berg var fantastisk när Sverige väl fick bollen. Små skarvar, kunde hålla i den där sekunden extra, bra som referenspunkt för uppspel.

  Quaison var väl lite mer.. Sisådär, tyckte jag. Han har fina kvalitéer, men löper inte alltid rätt, släpper inte i rätt ögonblick. Småsaker. Och då blir hela anfallet uppstoppat.

  Fortsätter att häpnas över att folk inte hör vad de själva säger. ”Isak var fantastisk mot Färöarna och gjorde ett jättebra inhopp mot Malta!”

  Ja. Färöarna och Malta. Att starta mot Spanien ställer andra krav på en anfallare. Något alla som inte är AIK:are eller journalist på Expressen tycks förstå, inklusive hans tränare i Sociedad, där han ju inte är ordinarie startspelare heller.
  Att spela anfallare handlar ju inte bara om att dribbla en gubbe och göra mål, man måste kunna pressa i rätt tid på rätt sätt, skära av vinklar och ytor under motståndarens uppspelsfas. En massa småsaker som Isak inte riktigt behärskar på den nivån ännu. I vart fall finns andra som är bättre.

  Jannes klassiskt svenska gnuggarplan funkade utmärkt. Gott målvaktsspel, tålamod och positionssäkerhet räcker långt mot individuellt överlägsna lag, särskilt på hemmaplan. Fattar inte gnället. Sverige kommer aldrig kunna spela ut Spanien. Och Isak kommer vara given startspelare i landslaget under lång tid. Vad det lider.


  Report comment

 7. Tkr inte att man kan skylla målet på Isak men man kan väl konstatera att han såg väldigt valpig ut under hela sitt inhopp. Man ser ändå skillnaden på spelare som Berg och Quaison som i alla fall stör de spanska backarna lite i duellerna och som tar betydligt klokare beslut med boll.

  Sen är det förstås inget enkelt läge att komma in när vi är tillbakapressade och halva laget inte orkar springa mer.


  Report comment

 8. Kravverksamheten//

  Då är jag inte ensam att ha en känslan att Elfvendal har blivit en mer ass tränare. Wettergren sitter längst ut på bänken på vänster sida och han ser inte ut att göra något alls på bänken utan bara sitter där medans JA och Elfvendal ofta är ute och skriker och gestikulerar samt sitter på bänken och korrigerar vissa grejer i spelet när Maths visar upp det för Janne på paddan precis som han gör i IFK med Jensa.


  Report comment

 9. Jag får nästan en känsla att Maths Elfvendal är lite av ass förbundskapten för han sitter bredvid Janne med sin padda och visar olika sekvenser och han är den som är ute vid spelarna och gör likadant där vid byten visar grejer på sin padda. Wettergren tycker jag att man sällan ser i aktion på bänken. Är det någon mer som delar min analys av Elfvendal.


  Report comment

Lämna ett svar

Back To Top
Loading...