Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  119 584 inlägg

 1. Garda Albrektsvagen  |  2 veckor sedan


  Robin är epostad han med nu. Får se om det blir någon återkoppling.

 2. Taddson  |  2 veckor sedan


  Halvkollade U21-matchen och offensivt var Sverige rätt bra i första halvlek. I andra tappar man allt tryck, allt samspel och försvaret är allt annat än stabilt. Och det är väl lite så det är med den här generationen – det är inga superstjärnor där bak. Förutom Dahlberg då, som både räddar straff och gör nån mer bra räddning.

  Tycker framför allt de brister taktiskt. Det hänger inte riktigt ihop, är inte samspelt alls. Det finns guldkorn i kullen, men knappast någon landslagsstomme framöver.

 3. Computer Biyela  |  2 veckor sedan


  MA/

  Såg inte matchen, men tror man får skilja på spelarmaterialet och hur ”laget” presterar. 3 av 4 svenska mittfältare får redan speltid i Serie A. Även Isak ingår i denna U21-kull. I målet är Dahlberg såklart en stor talang. Egentligen bara backlinjen som ser tunn ut. Min gissning är att denna kull kommer generera rätt många A-landslagsmän (i relativa mått). 99:orna brukar ju ofta lyftas fram som en gyllene generation, och de har fortfarande ett tag kvar i U21-sammanhang.

 4. Tromben  |  2 veckor sedan


  Vilka sajter erbjuder bättre än 60ggr pengarna på Peking SM guld 2019?

 5. MA  |  2 veckor sedan


  Den här upplagan av U21 känns inte alls bra och man har stora problem med Irland

 6. MA  |  2 veckor sedan


  Ser Sverige-Irland (1-0) på Guldfågel Arena och den mattan ser livsfarlig ut för det släpper i gräset precis hela tiden och Irland fick precis nyss göra ett byte för en spelare vart skadad då det släppte när man sprang.

 7. Taddson  |  2 veckor sedan


  Honduras-Chile ikväll. Har Kevin blivit landslagsinkallad last minute?

 8. Brownie  |  2 veckor sedan

 9. Taddson  |  2 veckor sedan


  Man längtar ju till Luxemburg-Serbien ikväll.

 10. Cricka_Hult  |  2 veckor sedan


  Burkinho//

  Japp – och för att få saker och ting att gå ihop har han kontant betalat spanjorer och ”öststatare” 12600 timmar med egna privata pengar, sisådär 2,6 mkr som han hade liggande från gamla spelvinster mm….

 11. Burkinho  |  2 veckor sedan


  // cricka, Frank

  Speciellt imponerande när Sollefteåföretagaren omsatte några miljoner per år. Så han har alltså dragit in 2-3 miljoner, skickat häften till ÖFK plus en dryg miljon till Kindberg. Intressant affärsmodell.

  Är det nån som är förvånad?

 12. Frank  |  2 veckor sedan


  Med ett konsultarvode på typ 1000kr i timmen, före skatt ska tilläggas- skulle väl detta innebära 5 timmar i veckan, varje vecka, i fem års tid. Låter som en dålig investering om man inte ens vet vad man fått ut av det.

 13. Cricka_Hult  |  2 veckor sedan


  Vet inte om det är någon mer som följer Kindbergrättegången men det har varit en dag av minnesförlust över Sollefteå idag när ”Sollefteåföretagaren” har förhörts om vad som hänt under 2013-2017… Det mest intressanta är ju att det tidigare rapporterats att inga pengar har hamnat hos Kindberg själv men idag framkom det här…

  ”Åklagaren går vidare med ”Sollefteåföretagaren” köpt konsulttjänster av Daniel Kindbergs företag SDAB för 1,35 miljoner kronor under 2013-2017.

  Har du köpt tjänster i företagsutveckling?
  – Ja.

  Vad?
  – Lite råd och rön om vissa saker. Lite företags…utveckling, utveckling av företaget.

  Vad skulle syftet vara?
  – Det var ju länge sedan, syftet var att titta lite på utrikes, och transportidéer även inrikes.

  Vad har du fått för pengarna?
  – Det är svårt att svara på det. Det har varit på kvällar och helger, Vi har suttit och diskuterat vissa saker. Tror det var nån fler med också.

  Vem då?
  – Det kommer jag inte ihåg.

  Det du har fått dig till livs, har du använt det?
  – Man har väl försökt nån gång, men inte hunnit med det riktigt.

  Har du haft någon nytta av det?
  – Jag kan inte säga att jag haft någon större nytta av det.

  Anledningen till att åklagaren frågar är att detta är en del av de fakturainstruktioner som Kindberg gett.”

  https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/3Jz2dL/folj-rattegangen-mot-daniel-kindberg

  Säger det jag sagt tidigare – hade man varit medlem i ÖFK hade jag inte nöjt med det som sagts om hur mkt Kindbergs lån till ÖFK har kostat klubben. Är helt övertygad om att en hel del stålar från spelarförsäljningar hamnat i hans fickor, bla när det gäller Barrow och Accam (även när det gäller den vidareförsäljningsklausul man hade med HIF).

 14. bikemi01  |  2 veckor sedan


  @oraklet

  Enligt hans Instagram är han på en playa i Honduras.

 15. Taddson  |  2 veckor sedan


  Lugnt. Blomman löser segern, 4-3. Frispark från typ 38 meter. Var eventuellt över mållinjen.

 16. Oraklet  |  2 veckor sedan


  Lojt och slött i U21-matchen. Ledning med 3-1 blev snabbt 3-3 och det är Djurgårdens juniorer, sånär som på Chilufya, som spelar för DIF!
  Ingen Kevin Alvarez i den här matchtruppen heller, skadad eller var är han?

 17. Frank  |  2 veckor sedan


  //Johjo

  Tror tyvärr att det inte räcker så långt som man hoppas. Kanske bara en en januari-kille. Resten tror jag tyvärr äts upp av den allmänna löneinflationen som kan antas bli större än vanligt eftersom så mycket pengar tillkommer.

  Även om vi försöker sköta oss kanske vi får bjuda till lite mer för att få spelarna om alla andra också får mer pengar, så att säga.

 18. Taddson  |  2 veckor sedan


  Misstänker att IFK har högre intensitet på sina träningar, än det som nu utspelar sig på Bollis. Djurgården bjuder över huvud taget inte på något motstånd. Det här med att blåränderna skulle skicka ett bra lag tycks ha fallit bort. Junisarna har ingenting att sätta emot, såklart. Skrabb slog en fräck frispark i stolpen och Maic tryckte in returen för 3-1.

  Det är rätt få maxlöp, om vi säger så.

 19. Franssons finesser  |  2 veckor sedan


  Tadd

  Hehe, tack. Ja, det syns på plan också.

 20. Taddson  |  2 veckor sedan


  Franssons finesser

  Om man räknar på IFK:s startelva är det 1059. Sen Kalle klev av sjönk det till 953.

  Får det till att Djurgården har sammanlagt 18 allsvenska matcher i startelvan.

 21. MA  |  2 veckor sedan


  IFK har vänt matchen efter mål av Skrabb och Thern.
  https://twitter.com/ifknorrkoping/status/1171391829411078144?s=21

 22. MA  |  2 veckor sedan


  13’ IFK gör ett byte när Gudmundur Thorarinsson ersätter Kalle Holmberg som kliver av efter att ha fått en smäll.

  15’ Djurgården tar ledningen med 0-1 efter en kontring där Edward Chilufya löpt sig fri från halva planen och kunde sätta bollen i mål.

 23. Franssons finesser  |  2 veckor sedan


  Hm, någon flink person som kan räkna ut hur många allsvenska matcher som finns i respektive startelva? U21 är en konstig serie ibland…

 24. MA  |  2 veckor sedan


  Det är roligt att andra kan ha roligt åt Isaks längd.
  https://twitter.com/johandykhoff34/status/1171379168464068608?s=21

 25. MA  |  2 veckor sedan

 26. MA  |  2 veckor sedan


  Idag så hoppas jag att man slipper läsa om skadade spelare i U21 matchen samt att laget och spelarna gör en riktigt bra match mot DIF.

 27. Franssons finesser  |  2 veckor sedan


  Ja, det är såklart många saker som påverkar vad det blir i termer av resultat. Hamrén snackade bra men det gick väl sådär för landslaget. Det var ju tråkigt. Men det var omöjligt att förutse på förhand, eftersom Hamrén var en ”färdig” tränare som hade gjort resultat på klubblagsnivå.

  Sen vet jag inte riktigt vad som avses med ”pösig attityd”. Jag tycker Jens är ganska tydlig med att trycka på ”slitet för laget” etc. På match uppvisar laget som regel gott gry, och det är sällan spelare faller ur ramen för att de inte sliter tillräckligt.

 28. johjo  |  2 veckor sedan


  Det verkar som att flera lag i Allsvenskan redan har börjat spendera pengarna från de nya centrala avtalen som börjat gälla nästa säsong. Har det kommit någon antydan till att det även gäller IFK?

  Eller finns det löneutrymme för två spetsspelare av januariturneklass nästa säsong?

 29. Burkinho  |  2 veckor sedan


  // fransson
  Det kan absolut fungera med unga tränare och analytiska människor, men det svåra är att få sakerna att fungera i verkligheten. Hamrén var oslagbar på snacket, men hans landslag var bedrövligt.

  Jag retar mig mest på den lite pösiga attityden. Kul att alla trivs så fint, men det är ändå elitidrott med spelare som tjänar miljoner…

 30. Franssons finesser  |  2 veckor sedan


  Det där med analytisk förmåga och teoretisk skolning vs. genomförande och resultatorientering är intressant.

  Thern sätter fingret på några viktiga saker i NT (https://www.nt.se/sport/stjarnans-hyllning-till-ifks-tranardoldis-om6285523.aspx): ”Något som är riskminimerande och sparka iväg bollar, då står du på samma plattform om ett år. Har du ett spel som du känner att du har en utveckling i så kommer du till slut till en högstanivå du kan komma till. Då har du dina spelare på max och IFK Norrköping vinner förhoppningsvis allsvenskan då om alla spelare kan spela på sitt max.”

  Slutsats: Den som vill göra resultat över tid måste optimera sin utveckling och få ut mest av sitt kapital. Då går det inte att bygga taktik på att tjonga eller låta det andra laget ha bollen mest.

  Thern menar också angående spelet på sistone: ”Vi har en annan trygghet. En annan kontroll i matcherna. Ett annat, bättre possessionspel och en annan tanke av varför vi har possession”

  Slutsats: Det finns inget egenvärde i att ha possession om det inte finns en bra plan för det. Det bör syfta till kontroll och trygghet.

  Det är klart att man kan tvista om vem som är lämpligast att leda laget och vem som ska göra vad. Jag lever emellertid i tron att nuvarande tränartrojka (med ”tre unga teoretiker som är oroande lika varandra”) har förutsättningar att göra det bra över tid.

  All heder till Janne, som genomförde innovationer utifrån sina förutsättningar, typ Trastenrollen (som på sin tid betraktades som revolutionerande). Men det har hänt mycket sedan dess. Unga, teoretiskt skolade tränare med ögonen på det senaste i fotbollseuropa är det nya svarta. Många allsvenska lag vill utveckla sitt eget spel med hjälp av nya metoder. Många vill ha en egen Ferran Sibila eller Maths Elvendahl. Har du inte mest pengar måste du vara smartare. Du måste springa för att stå still.

  Med detta sagt, ja, de unga tränarna är just unga. De är inte rutinerade och måste härmed göra sina egna misstag för att lära. Men jag är övertygad om att de på sikt har en högre högstanivå än det gamla gardet.