Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 55 581

 1. rajderajraj  |  4 dagar sedan


  Markymark//

  Förstår vad du menar, men tvivlar på att Qwiberg är aktuell. Känns mer som att många agenter slänger in vårt namn som en slags kvalitetsstämpel för att hypa spelaren. Lär gå till Hammarby i sommar och ersätta Musa i truppen. Anledningen till att han är mindre trolig som IFK-värvning är för att han fyller 25 i år. Det vore väldigt olikt oss att gå på en spelare i den åldern som inte har Allsvensk rutin. Annars så ser det ut att vara en bra spelare. Snabb, stark, teknisk och med bra vänsterinlägg. Likt Serge-Junior Martinsson Ngouali så lär det bli en bra och billig värvning för Hammarby utan vidareförsäljningspotential. Vi kan lika gärna satsa på Tkalcic i så fall om Telo skulle ta steget ut i Europa.

  Edit. Officiellt så är Lindell utlånad resten av säsongen, men sen vet man ju inte om det finns klasuler som innebär att han kan plockas hem. Vore mycket märkligt om man inte hade fixat en sån klasul då man vetat om att Wahlqvist med största sannolikhet kommer säljas i sommar.

 2. hull  |  4 dagar sedan


  Falken hade jag missat. Och han hänger väl förmodligen också löst inför nästa år. Mitov kan man väl diskutera om han är att betrakta som en A-truppspelare sedan 2009. Tredjemålvakt gills nästan inte i min bok.

  Hursom – den dagen Niko inte längre är en del av IFK så kommer det kännas mycket tomt.

 3. Markymark  |  4 dagar sedan


  Raj //

  Tack för sammanställningen om Degerfors-lånen. Tycker inte det lovar så gott för Jeahze och Tkalcic att IFK ryktas dra i Qviberg från BP. Men om Linus säljs i sommar, vet vi om det går att plocka hem Lindell i sommarfönstret? Hur som helst känns det som det kan bli en bra kamp om högerbacksplatsen 2018 med Lindell, Sampsted, Dagerstål och Smith i truppen.

 4. rajderajraj  |  4 dagar sedan


  hull//

  Telo (2007), Mitov-Nilsson (2009) och Falk-Olander (2010) har varit längre i nuläget, men Tkalcic (2011) är helt klart en av veteranerna i A-truppen. Sen har vi såklart även ett gäng egna talanger som spenderat största delen av sina liv i föreningen.

 5. hull  |  4 dagar sedan


  Låter onekligen som att det kommer ta tid för Niko att komma tillbaka… Känns inte som att Jensa kommer ha det tålamodet givet att Niko dessutom har en problematisk skadehistorik. Svårt att ifrågasätta i så fall, även om det är väldigt jobbigt att erkänna det. Man älskar ju karaktären Tkalcic och när han är i form tillhör han allsvenskans bästa och mest allrounda yttrar…

  Och efter veteranen Telo är väl Niko den som varit längst i A-truppen?

 6. rajderajraj  |  4 dagar sedan


  hull//

  Tkalcic har tyvärr gått tillbaka till hur han brukar prestera när han saknar självförtroende och matchträning. Löper snabbt och länge, men beslutsfattandet på offensiv planhalva blir fel 9 ggr av 10. Inläggen hamnar på läktaren, passningarna i ingenmansland el rakt på motståndare och skotten går på första block. Det har vi dock sett förr och skulle han bli startspelare igen så skulle han defenitivt kunna komma tillbaka dit han var innan skadan. Men då krävs det att Jens satsar på honom trots att han hunnit bli 27 år.

  På tal om konkurrensen i laget så gjorde Erik Lindell ännu ett assist när Degerfors förlorade mot Åtvidaberg med 2-1 i helgen. Enligt kommerntatorn så var han Degerfors bästa spelare under matchen. Mohanad Jeahze spelade 90 min och blev sånär målskytt under matchen. Han har fått mer utrymme de senaste omgångarna då motståndarlagen allt mer försöker stänga ner Lindells kant. Det har gett Jeahze chansen att komma in mer i spelet och han har tagit ett par steg i utvecklingen och ser allt bättre ut. Fortsatt så håller han dock Superettanklass medan Lindell är alldeles för bra för den nivån. Hade varit bättre för IFK och spelarna om Lindell haft lån till sommaren och Jeahze året ut istället för tvärtom.

 7. Burkinho  |  4 dagar sedan


  Ja, han ser fortfarande snabb ut, men bollkänslan är inte tillbaks. Det kommer väl med tiden, men jag tvivlar på att han kommer få den tiden i IFK. Det är många andra som vill ha en plats.

 8. Stockholmskamrat  |  4 dagar sedan


  Hull: passningsspel och tajming/spelförståelse är min känsla av vad som inte riktigt sitter i U21 som det gjort tidigare, ser lite ut som den gamla Tkalcic, högerbacken. Helt klart sånt som går att matcha in sig själv i igen. Problemet är väl att man inte riktigt ser framstegen.

 9. hull  |  4 dagar sedan


  Instämmer om Tkalcic. Finns ingen i A-truppen som jag unnar flyt och framgång mer än Niko.

  Har förstått att han sett rätt blek ut i U21. Ni som sett honom där – vad är det mer specifikt som inte ser bra ut?

 10. Claes-H  |  4 dagar sedan


  //Taddson

  Verkligen! Sista knäskadan var verkligen förödande.

 11. Taddson  |  4 dagar sedan


  Sorgligt med Niko. Jäklar så bra han var förra våren…

 12. Claes-H  |  4 dagar sedan


  //Bongo. Jag håller med om att 7p är ett bra resultat. Vinst hemma mot Halmstad och Blåvitt känns mest troligt. AIK passar oss ganska dåligt så det blir säkert 0-0. Malmö börta är allt annat än förlust en bonus.

  Det är många (bra) lag som går in i tuffa matchperioder nu. Något lag kommer tappa momentum, bara hoppas att det inte är vi.

  //Burkinho

  Det verkar tyvärr som det. Han har ju inte imponerat i U-21 och vi har många (unga) kantspringare som knackar på dörren.

 13. Bongo  |  4 dagar sedan


  De närmaste fyra matcherna kommer verkligen ge en fingervisning om vart den här säsongen är på väg. Sju poäng hade varit bra. Vinst mot Halmstad och en match till. En oavgjord o en förlust. Helt ok

 14. Burkinho  |  4 dagar sedan


  Jag undrar om vi nånsin får se Tkalcic i A-laget igen.

 15. Kaustinen  |  4 dagar sedan


  Drömde att nikola dunkade in 1-1 i nättaket hos wiland från en meters håll och bortaklacken vecklade ut en turkos banderoll med bara danska vokaler och ”kapten haddock-svordoms emojis”. What a f××’n rush! Nu är peppen enorm inför söndag!

 16. Thordarsons skor  |  4 dagar sedan


  mvh //

  Ja, inte så att jag var helt seriös heller :-)

 17. Taddson  |  4 dagar sedan


  mvh// Nej! Fortsätt!

 18. mvh  |  4 dagar sedan


  Thordarssons skor//

  Trodde att det var ganska uppenbart att jag skojade. :)

  Återgår till min gnällbänken-paus.

 19. Buffon  |  4 dagar sedan


  Escargot  //
  Bra att du lyfter detta världsproblem?
  Det går att sy ihop två stycken !

 20. Eliassons karisma  |  5 dagar sedan


  Halvtid-podden avsnitt 9. Snack om matchfixning och mycket mer.
  http://halvtid.com/index.php?id=halvtid-podden_9._aduriz_till_europa_

 21. Thordarsons skor  |  5 dagar sedan


  mvh //

  Slutsatsen jag drar är att det finns en person som tror att IFK´s chanser att vinna guld ökar om Telo missar målet mycket.

 22. mvh  |  5 dagar sedan


  Samtliga Telos avslut i år har varit på mål. Vid en första läsning kan man tro att det är bra. Men kolla på andelen av Telos skott som träffat mål och hur IFK har gått:

  2007 – 0% <—– IFK vinner Superettan
  2008 – 100% <– IFK Ramlar ur allsvenskan
  2009 – 60% <—Dåligt år
  2010 – 0% <—- IFK vinner Superettan

  2011 – 39%
  2012 – 40%
  2013 – 38%

  2014 – 48% <—- Dåligt år

  2015 – 16% <— IFK Vinner allsvenskan

  2016 – 44%
  2017 – 100% <— ?

  Ser ni den oroväckande slutsatsen!?

  (Förlåt, klockan är för mycket och jag har druckit för mycket kaffe..)

 23. mvh  |  5 dagar sedan


  En annan kul detalj är ju uppfostringsligan.

  Utdelade kort av anledning ”Unprofessional” har fallit på 10 av 16 lag i år.
  De föredömliga lagen känns på något sätt givna:
  Ellos, Peking, Kalmar, HBK, J-Södra och Sundsvall.

  Ligan leds föga förvånande av MFF som dragit på sig 5 sådana skäms-kort.

 24. Taddson  |  5 dagar sedan


  mvh// Gillarej! Tur att jag har skrivbordstjänst imorn så jag kan studera de där siffrorna än noggrannare, på betald arbetstid. Fint att få eye-test på Daggen bekräftat – han är väldigt, väldigt bra.

 25. mvh  |  5 dagar sedan


  Whoscored, en härlig sida (som tidigare främst länkats här för att visa på Kiese Thelins svaga targetspel med siffror) har börjat föra mycket mer detaljerad statistik av Allsvenskan än tidigare. Vilket är lite av ett himmelrike en vardagskväll.

  Mycket kul att hitta, men vi slänger ut de simplaste grejerna.

  308 spelare har fått speltid i ligan i år.
  Bästa IFKare; Nr.1 av samtliga spelare i ligan (än så länge): Niclas Eliasson.
  Sämsta IFKare; plats 298: Hadenius, tätt skuggad av 297, Sampstedt.
  (Av spelare med betydande speltid. Inte helt överraskande: Eric Smith. )

  Noterbartär väl också att siffrornas näst bäste spelare i IFK i år har varit Dagerståhl, följt av Sebbe (som tar flest avslut i snitt per match i ligan, delat med Cibicki). Först efter dom dyker Ante upp.

  Andra enkla siffror:
  Rankingmässigt så har IFK högst snittbetyg av samtliga lag.
  Malmö återfinns först på delad 4:e plats med DIF.
  (2a, 3a; Häcken och Sirius.)

  IFK har också det mest säkra passningsspelet (inte helt förvånande då att Ante också är ligans bästa passningsspelare såhär långt.)

  Allsvenskans bästa elva (än så länge) enligt siffrorna:

  T. Naurin GIF

  A. Tinnerholm – MFF
  M. Danielsson – GIF
  N. Sonko Sundberg – GIF
  E. Binaku – Häcken

  K. Sema – ÖFK
  B. Paulsen – Bajen
  K. Källström – DIF
  M. Eriksson – DIF

  N. Eliasson – Peking
  P. Cibicki – MFF

  Sista noterbara grejen som man kan finna ut är att enligt Whoscoreds algoritmer så har IFK spelat 4-2-2-2 i 6 av 9 matcher i år. 4-4-2 i dom 3 andra.

 26. Stockholmskamrat  |  5 dagar sedan


  Han pressade Haglund rätt bra i införintervjun också. Haglund backade också från att kommentera misstroendet från spelarna och skyddade sig med att ”det är en anonym källa som sagt något till lokaltidningen”. Sen lackade han av någon anledning verkligen ur när det kom på tals att Anders Svensson tränat med laget. Uppenbart riktigt dålig stämning i klubben. Kass stämning i rutan också när Haglund irriterat nämnde att Anders Svensson startar på mittfältet.

 27. Sailor_Man  |  5 dagar sedan


  Fan vad jag ÄLSKAR den där solbrände stollen på CMore.

  Men C Mores kommentator Patrik Westberg nöjde sig inte där. Han ville veta vad som pågår i Elfsborg.
  – Jag kan berätta precis vad som pågår. Vi kommer hit varje dag och tränar hårt och gör vårt jobb. Det är det som pågår, säger Nilsson.
  Westberg: Det som det pratas om, att 22-23 spelare inte har förtroende för tränaren, ligger det något i det?
  – Jag kommenterar inte det.
  Westberg: Har du förtroende för Magnus?
  – Jag kommenterar inte några sådan frågor.
  Westberg: Varför vill ni inte kommentera?
  – Vi har en lagkapten och klubbledning som får sköta de bitarna.
  Blir det inte mer spekulationer om ni inte vill kommentera?
  – Jag pratar gärna med dig om matchen och vad vi gjorde förra veckan på träning och så vidare. Vi hade mycket kvadratspel och roligt som fan.

 28. Escargot  |  5 dagar sedan


  Ikväll när det är lugnt tänkte jag lyfta något som jag inte tror någon lyft. Förstår att man har respekt för eventuella represalier. Det måste vara så. Ingen har ju nämnt detta jätteproblem.

  När ska den officiella IFK-halsduken bli längre? På försäsongen kan jag inte sjunga för jag får ingen luft. Visst, några vinterkilon extra kan finnas – men ändå…

 29. Morre  |  5 dagar sedan


  Har serien satt sig nu då? Tror kanske att DIF blir bästa stockholmslag i år. Vi, MFF och Gnaget ska kvala till EL och CL i sommar. Känns inte som att varken vi eller Gnaget har tillräckligt kvalitet på bredden för att klara en månad med två matcher i veckan.

  Men Dif kan nog smyga med i vassen. Kan tänka mig att Kim och Mange E blir guld värda i derbyna när det blir grinigt och grisigt.

  Tror också Häcken, av delvis samma anledning, också kan hänga på i toppen.

 30. Sailor_Man  |  5 dagar sedan


  Heja J-Södra!