Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 93 442

 1. Morre  |  1 vecka sedan


  Kunde vara kul om det var nån nyhet på officiella om att en av årets matcher spelas på söndag.

 2. Burkinho  |  1 vecka sedan


  // hull

  1) Sjöstedt hyllar Chavez 2015: http://flamman.se/a/v-forordar-demokratisk-socialism
  2) Det beror på hur man ser det skulle jag säga. De vill bygga egna nationella utopier utan att störas av andra länder.
  3) Nej, det är stor skillnad på till vilken grad olika partier respekterar fri kultur, media och forskning. SD och V vill kontrollera och använda dessa sektorer för att omstöpa samhället.

  Smaka tex på den här frasen ur Vs partiprogram: ”Forskning utgör ett viktigt element i samhällets utveckling och i vår strategi för ett socialistiskt, feministiskt och antirasistiskt samhälle på ekologisk grund.”

 3. Herman22  |  1 vecka sedan


  https://www.facebook.com/261331320599298/posts/hugo-ch%C3%A1vez-%C3%A4r-borta-han-var-omstridd-och-gjorde-sina-misstag-men-han-valdes-av-/224167771054519/
  Vet inte om Venezeula kan anses vara en demokrati, eller om vi vill kolla bakom det formella. Att anställda jobbar på arbetstid för presidenten och tvingat privata kanaler att sända hans tal i tv. Så det orubbliga Chavez stödet och hyllningarna till Maduro kan ju rimligtvis ses ganska fel. Lite som när Ali Esbati eller Hans Linde, (kommer inte ihåg vem ) som sade att Venezuelas problem att föda befolkningen beror på höga spannmålspriser, inte på hur de styr sitt ekonomiska system.

 4. Kamraterna  |  1 vecka sedan


  ”Inte så illa att vara stjärna i Allsvenskan”

  Inför IFK-AIK på söndag snackade vi med Ulf Rann som var akademichef i IFK när Alexander Fransson och Kristoffer Olsson kom till klubben.

  http://kamraterna.net/2018/09/14/forra-akademichefen-inte-sa-illa-att-vara-stjarna-i-allsvenskan/

 5. hull  |  1 vecka sedan


  Burkinho //

  1. Kan du exemplifiera de här diktaturhyllningarna med nån källa eller så?
  2. V och SD vill iofs båda lämna EU, men av väldigt olika skäl, eller hur?
  3. Det här med att påverka genom kulturen gäller ju alla partier. Här har du uppenbarligen inte koll. Se exempelvis den nuvarande S+MP-regeringen som genom bland annat riktade anslag till folkbildningen vill påverka samhället genom kulturen. Samma gäller andra typer av riktade kulturbidrag…

 6. MA  |  1 vecka sedan


  @aikfotboll
  När AIK och IFK Norrköping FK söndagen den 16 september 2018 möts på Östgötaporten är det 172:a gången genom tiderna som lagen möts i en tävlingsmatch. Vi tar en titt på siffrorna i de tidigare matcherna.
  http://www.aikfotboll.se/nyheter/ifk-norrkoping-fk-aik-statistiken-2

 7. MA  |  1 vecka sedan


  Alle till NT:s podd. ”IFK är nummer ett i Sverige”
  https://www.nt.se/sport/ifk-norrkoping/podd-ifk-ar-nummer-ett-i-sverige-om5462111.aspx

 8. Burkinho  |  1 vecka sedan


  // hull

  Om V är demokratiskt, varför hyllar de fortfarande diktaturer? Det sker hela tiden.

  Det finns bara två partier i riksdagen som i modern tid förespråkat avskaffande av demokratin .
  Finns bara två partier som vill gå ur EU.
  Finns bara två partier som aktivt vill styra kulturen i ”rätt” riktning.
  Finns bara två partier som beskriver diktaturer positivt.

  För mig är V det närmaste man kan komma SD, inte det mest avlägsna.

 9. hull  |  1 vecka sedan


  Det är rimligt att problematisera V:s historia och det gör man också mycket aktivt själva inom partiet. I allt väsentligt har man gjort upp med det anti-demokratiska östblocksvurmande man ägnade sig åt på 70– och 80-talen… Jag har själv ganska god insyn i V och delar verkligen inte somliga skribenters uppfattning att det skulle finnas anti-demokratiska strömningar i partiet. Varken i toppen eller hos gräsrötterna.

  SD befinner sig både ideologiskt och utvecklingsmässigt otroligt långt ifrån V. Att bunta ihop dessa partier är djupt okunnigt, Burkinho!

  Och när vi ändå är inne på det… Det finns ju fler partier med tveksamt förflutet, men som SD, och till skillnad från V, inte gjort upp med detta. Alternativt velat skriva om historien. Minns hur Moderaterna för några år sedan i en skrivning proklamerade hur man varit motståndare till apartheid-systemet i Sydafrika, när det snarare förhöll sig precis tvärtom.

 10. Burkinho  |  1 vecka sedan


  // bikemi01
  Med V eller SD vid makten vore det slut med GB…

 11. Burkinho  |  1 vecka sedan


  // kakadua

  Jag tycker du är fruktansvärt naiv om V, även om du har gott sällskap av stora delar av media. Kolla tex hur stora delar av partiet hyllade Chavez maktövertag, socialisering och avskaffande av demokratin. I början vill säga, tills det gick som det alltid gör när kommunisterna tar över. Jonas Sjöstedt beskrev utvecklingen i Venzuela som ”mycket positiv” så sent som 2015! Inte ens Åkesson har hyllat diktaturer på det sättet, även om han också slirar ordentligt angående tex Putin.

 12. kakadua  |  1 vecka sedan


  Man behöver ju inte tycka att båda är exakt lika illa (och det tror jag inte att så många gör heller).

  Själv tycker jag att det är ganska stor skillnad – SD har inte bara rötter i en förkastlig ideologi utan står i allt väsentligt kvar där. V har ändå utvecklats mycket och jag är helt övertygad om att en stor majoritet av de som idag är partiaktiva har rätt kompass vad gäller demokrati och mänskliga rättigheter. Och det baserat jag delvis på egen erfarenhet.

  Med det sagt är det för mig helt otänkbart att rösta på något av dem.

 13. bikemi01  |  1 vecka sedan


  Räcker det inte med politik nu? Jag är personligen jävligt less på att ni diskuterar landets politiska läge här inne på forumet. Vi spelar årets viktigaste match på söndag. Vore mycket roligare om vi kunde fokusera på det istället!

 14. Stockholmskamrat  |  1 vecka sedan


  Cricka: om man under livets gång upptäcker sig ha blivit en kapitalets lakej så är det lätt att bli lite vresig :)

  Tolkar sista stycket som att de snarare vill att arbetstagarna, genom facket, ska kunna ha ett större inflytande för tryggare arbetsförhållanden och liknande. Ska ögna igenom helheten när ja får tid, det var lite mer av denna faktabaserade diskussion ja var ute efter, snarare än populism från fake news-maffian.

 15. Burkinho  |  1 vecka sedan


  // taddson

  Vem gör det?

  Att V har djupt odemokratiska traditioner är uppenbart, och det är ingenting från stenåldern. När Jonas Sjöstedt gick med i ungdomsförbundet 1978 så hette det Kommunistisk Ungdom. Det här var mitt i kalla kriget när Sovjetunionen höll ett järngrepp om halva Europa och avrättade meningsmotståndare på löpande band. Det tyckte Jonas och hans parti var bra, och de beklagade murens fall och demokratins intåg i östeuropa.

 16. Ballack  |  1 vecka sedan


  //Taddson
  Utveckla gärna
  Jag håller V som ett lika osunt alternativ som SD i många saker och då tänker jag politiskt
  Sen är ju V och dess bakgrund rätt illa den med.
  Jag upplever att SD aldrig kommer få chansen till bot och rengöring medan de övriga som V mfl redan har gjort det och har därmed full acceptans vilket kan uppfattas märkligt ibland

 17. Taddson  |  1 vecka sedan


  Det är djupt okunniga och moraliskt förkastliga människor som ställer V och SD sida vid sida och kallar dem lika goda kålsupare.

 18. bengeten  |  1 vecka sedan


  Jo mycket tyder på en fjärdeplats ändå
  Men bajen kanske ändå kan komma efter ifk
  Trots allt
  Malmö känns extremt bra just nu
  Men hoppet finns kvar

 19. Burkinho  |  1 vecka sedan


  Eftersom det blåser högervindar nu så har många glömt bort att V som demokratiskt parti är ungefär lika ungt som SD. Jag är gammal nog att minnas när VPK bokstavligt talat kramade och hyllade diktatorer i östblocket, och beskrev Sovjetunionen som överlägset USA. Hyllandet av Castro slutade väl aldrig egentligen.

  Jag är helt övertygad om att om V, liksom SD, inte är genuint demokratiska partier. Just nu blåser det högervindar, så då trycks SD ut på kanten av KD och M. Skulle det börja blåsa vänstervindar igen, som på 70-talet, så kommer garanterat V blir mer extremt igen.

  Om V eller SD fick makten på allvar så skulle de se till att behålla den genom att undergräva demokratin. Dessa partier har en ”ändamålen helgar medlen”-inställning till samhället. Det ser man tydligast i synen på kultur och yttrandefrihet, där de båda älska att gå in och styra. Det är också partier med en grumlig syn på vetenskap och fri forskning.

 20. Thordarsons skor  |  1 vecka sedan


  Blir svårt att förstatliga IKEA som numera är Holländskt.

  Vare sig man gillar eller ogillar VP och SD får man ju också inse att de mest extrema åsikterna inte har en chans att gå igenom så länge de inte får över 50% vilket såklart är mycket svårt.

 21. Cricka_Hult  |  1 vecka sedan


  S-Kamrat//

  Visste väl att det var det som var ditt mål – grälsjuk? ;)

  Visst kan man göra den tolkningen men du får läsa själv och sätta in det i helheten… straxt före mitt citat finns detta ”Beslut som fattas i bolagsstyrelser är ofta betydligt viktigare för människors konkreta livsvillkor än beslut som fattas av folkvalda församlingar. Det är inte rimligt. ”

  Samtidigt så finns detta som iaf jag tolkar som att VP inser att konfiskering inte är en möjlig väg vilket gör att snacket om konfiskera HM och IKEA blir lite larvig…”Oavsett ägandeform måste de arbetandes inflytande över företagen garanteras och fördjupas. Att själv kunna påverka arbetets utformning, förläggning och utveckling är centrala mål.”

 22. Stockholmskamrat  |  1 vecka sedan


  Cricka: fan, nu tog du bort allt det roliga jag hade förutspått med den där diskussionen.

  Hur definieras gemensam form i det här sammanhanget? Ett aktiebolag kan ju tolkas ägas i gemensam form. Telia till exempel har runt en halv miljon ägare i den formen.

 23. Cricka_Hult  |  1 vecka sedan


  S-kamrat//

  Vänsterns partiprogram revideras då och då men just kring gemensamt ägande och ekonomisk demokrati finns fortfarande den här delen kvar som kan tolkas som konfiskering i en viss mening…framförallt ordet måste…

  ”Kapitalets makt måste brytas för att demokratin ska kunna fördjupas och breddas. De rättigheter som springer ur ägandet måste begränsas och ägandet i sig övergå till gemensamma former. ”

 24. Stockholmskamrat  |  1 vecka sedan


  Jag tror guldet är helt kört, vi ser helt enkelt för dåliga ut jämfört med övriga i toppkvartetten. Däremot ser jag hellre Bajen i topp än Gnaget, så seger på söndag och så kan derbyt den 23 bli riktigt jobbigt för alla råttor med hybris.

 25. Rasken  |  1 vecka sedan


  När man läser om AIK på deras forum och från mindre smarta vänner på Facebook etc. Då inser man varför dom oftast misslyckas med att ta guld. Tror deras attityd, högmod, kaxighet är det som oftast gör att dom misslyckas och begreppet karma kommer in i bilden. Håller tummarna att det gäller denna säsong också. En seger för oss på söndag skulle smaka mumma och kunna vara guld värd.
  Och vid vinst skulle vår egen säsong faktist kännas jävligt ok…

 26. Stockholmskamrat  |  1 vecka sedan


  Om jag inte minns fel är det du som håller dig med uttryck som fake news, då vill du säkert själv föregå med gott exempel och källhänvisa dina påståenden om att Vänsterpartiet vill förstatliga IKEA och HM. Och då kanske inte en hänvisning till Samtiden eller någon annat rasseblad.

  Har själv dålig koll på Vänsterpartiets partiprogram, så ser fram emot att lära mig mer, ordet är ditt.

 27. Zigge  |  1 vecka sedan


  mvh
  Behöver förvisso inte betyda att just de röstar på dem. Kan vara andra orsaker. Att vilja konfiskera företag som Ikea och H&M till statlig ägo, är det på riktigt.

 28. hull  |  1 vecka sedan


  mvh //

  Jag minns på lågstadiet när någon i min klass frågade vår lärarinna om varför Norrköping kallades för Peking. Hon visste uppenbarligen inte svaret för hon svarade med en lögn: Att anledningen är att Norrköpingsbor har väldigt spetsiga näsor (!). Kändes orimligt redan där och då, men uppenbarligen har teckenspråkstolkarna fångat upp det där.

 29. mvh  |  1 vecka sedan


  Kan vi prata om hur IFK Norrköping ser ut på teckenspråk?

  https://teckensprakslexikon.su.se/ord/14271

 30. Johnny Kass  |  1 vecka sedan


  kakadua/
  Ja, vad roligt, låt oss medvetet missförstå varandra!! Vad utvecklande! Jag skriver ju uttryckligen att vi INTE ska ompröva vetenskaplig metod utan snarare lyfta fram den.

  Ja, nä, låt oss hänga kvar vid jämförelsevis missvisande uttryck. Det blir bäst så.