Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 70 638

 1. Tysken med koll  |  6 månader sedan


  Man tjänar pengar på bra journalistik. Inte på att NTM som äger NT, Corren, Unt osv göra samma tidning i olika versioner. Ser ni nån skillnad på NT och Corren online? Inte jag iaf.

 2. Dubbelgurra  |  6 månader sedan


  Vill egentligen inte ge mer bränsle åt bengaldebatten men kan inte låta bli. Är ju ofta väldigt svartvitt från bägge sidor här inne (utom några få skribenter).

  Men det jag vill förmedla är att det ju finns flertalet spelare som öppet uttryckt att de blir extra taggade av bengaler.. Det rimmar lite konstigt med ditt senaste inlägg Darvhan.

  Som vanligt finns det nog två sidor av myntet helt enkelt.

 3. darvhan  |  6 månader sedan


  Kaka/ bra tryck är jätteviktigt men det sker oftast på andra sätt än att bränna bengaler.

  Personligen ser jag varje gång det bränns, att trycket försvinner, publiken lägger fokus på det istället för spelet. Spelare börjar titta bort mot den lilla klick som kallar sig ultras, med andra ord så stör det och tillför absolut ingenting av värde annat än att ultras får ett ögonblick av stimulans. Sett det många ggr

 4. Stockholmskamrat  |  6 månader sedan


  OP: hur tjänar tex Spotify pengar? De har en Free version med reklam och en premium utan.

  Jag hade kunnat tänka mig att betala för en premiumversion, men då ska den va premium också, inte NT-klass. Med tex readly får man miljoner gånger mer läsning för samma slant.

 5. drosen  |  6 månader sedan


  Känslan är att våra två islänningar är våra viktigaste spelare just nu. Med dem på plan kan Ante och Daja dessutom fokusera på sitt eget spel fullt ut. Fjoluson bör väl va redo för start på söndag, frågan är om Gudi är det.

 6. Kamraterna  |  6 månader sedan


  ”Jens måste fundera på om Smith är färdig för Allsvenskan fullt ut”

  Igår pratade vi med Jens Gustafsson om hur han ser på Smiths och Dagerståls roller. Idag pratar Kamraternas panel om detta, den vikande formen och hur man ska besegra Häcken på söndag:

  http://kamraterna.net/2017/04/21/kamraternas-panel-17-jens-maste-fundera-pa-om-smith-ar-fardig-for-allsvenskan-fullt-ut/

 7. Albert  |  6 månader sedan


  Guldvittring drar det hela för långt.
  Men Helsingborg tappade ju verkligen en stor del av sin publik över en natt och klubben fick lägga väldigt mycket energi på något som absolut inte var fotbollsrelaterat i en situation där man egentligen hade behövt lägga sitt fokus på helt andra saker.
  Orsaken till Helsingborgs uppgång och fall handlar ju främst om en sinnessjuk misshushållning med ekonomin. Ta bara en sån sak att man intecknade spelare till 150%.
  Men publiktappet och sponsortappen gjorde ju inte den ekonomiska situationen bättre.

 8. Taddson  |  6 månader sedan


  Nej, det är väl så. Jag kan förstå att man gör det, journalister ska inte heller jobba gratis. Men jag tror inte särskilt många kommer att nappa. I det långa loppet kommer de nog mest tappa läsare på det här.

 9. OP  |  6 månader sedan


  Fast de gäller ju inte om du prenumererar på tidningen. Vad jag läste så prenumererar man på nt t.ex. så får du allt gratis ändå.

  Hur ska de tjäna pengar annars tycker man?

 10. Tysken med koll  |  6 månader sedan


  Alla lokalblaskor (som mer eller mindre ägs av tre koncerner) gör fler o fler självmål och innehåller i stort sett samma innehåll och usel journalistik. Väldigt många kommer gå under i jakten på mer pengar. Tom folk som haft NT i decennium säger upp tidningen i rasande takt. Att ta betalt så här kommer bli deras undergång.

 11. Stockholmskamrat  |  6 månader sedan


  Raj: destruktiviteten hos fansen i Stockholm har väl framför allt varit kopplat till att de har en tendens att håna egna spelare, något vi är rätt duktiga på i Norrköping också.

  Sen håller jag med om att det är fjantigt med efterapandet. Särskilt när bränningarna oftast sker mot stockholmsklubbarna, det blir verkligen patetiskt. Kolla vi kan också!

 12. kakadua  |  6 månader sedan


  Håller med om att guldvittrings inlägg var väldigt överdrivet. Men till er som avfärdar det totalt: menar ni på motsvarande sätt att det inte hjälper laget alls med bra tryck på läktarna?

 13. rajderajraj  |  6 månader sedan


  Guldvittring har en poäng. En av kategorierna spelare som vi har kunnat värva de senaste åren är spelare som lämnat Stockholmsklubbarna pga deras destruktiva fans, därmed blir det direkt kontraproduktivt om vi börjar agera wannabees och försöker härma dessa med tuffa bengaler, masker och hotfullt viftande. Det som varit vår identitet de senaste åren är att vi är lite bättre än alla andra. Vi är vinnare, inte självdestruktiva förlorare. Inte riktigt läge att börja ändra på det nu.

 14. Eliassons karisma  |  6 månader sedan


  Eggablaks

  Kan väl vara intressant att höra anledningen till det utspelet? ;)

 15. eggablaks  |  6 månader sedan


  Eliassons karisma//

  Man blir ju inte jättesugen av att lyssna på podden efter att ha läst rubriken, här på ett allsvenskt forum…

 16. Eliassons karisma  |  6 månader sedan


  Halvtid-podden avsnitt 4, med några minst sagt intressanta gäster: http://halvtid.com/index.php?id=halvtid-podden_4._jag_ater_hellre_cyanid_an_att_titta_pa_allsvenskan_

 17. Wahlstrom  |  6 månader sedan


  SM-guld i att dra saker till sin yttersta spets och härleda saker i lite för många steg.

 18. Qazwe  |  6 månader sedan


  *slår sig för pannan & går o lägger mig efter senaste Inlägg*
  |
  \/

 19. guldvittring  |  6 månader sedan


  BonamigoSthlm/ Jag tror att du har mer rätt än du kanske anar. När det händer jobbiga saker i supporterleden så påverkar det spelarna och klubben mycket negativt. Spelglädjen får sig en törn. Vi såg det nu i matchen mot Hammarby med bengalbränning och polisingripanden. Även kraftig rökutveckling som irriterade IFK spelarna och kan ha bidragit till att de stannande upp sin offensiv, la sig på försvar på motsatta planhalvan och var nära att tappa segern. Det var där och då IFK:s frejdiga spel stannade upp och det har inte återkommit sedan dess. IFK: s dåliga spel sedan dess kan paradoxalt nog alltså bero på sina egna supportrar. Vi har sett det tidigare så det är inte en orealistisk teori. Helsingborgs IF var ett topplag 2011-2013 men inför premiären 2014 skedde de hemska supportermordet då en helsingborgare dödade en dif-supporter. Samma år inleddes spiralen nedåt – först som mittenlag och sen respass ur allsvenskan. Nu superettan. Jag säger inte att supporterbråk är hela sanningen till att ett lag spelar dåligt men kan vara en utlösande och bidragande faktor. Det är alltså av högsta vikt att IFK:s supportrar nu sköter sig exemplariskt hädanefter.

 20. Stockholmskamrat  |  6 månader sedan


  Ingen trängsel i Borås, hoppas verkligen inte det är dit vi är på väg.

 21. Sjoqa  |  6 månader sedan


  Bra läge för Kamraterna att ta över nyhetsrapporteringen om IFK på internet helt och hållet.

 22. Kamraterna  |  6 månader sedan


  ”Eric har en uppspelsfot som kommer väl tillrätta i vårt sätt att spela”

  Varför spelar Filip Dagerstål mittfältare och Eric Smith mittback istället för tvärtom? Vi ringde upp Jens Gustafsson för att prata om detta och Michael Langers framtid med mera:

  http://kamraterna.net/2017/04/20/jens-gustafsson-om-fordelarna-med-smith-som-back-och-dagerstal-som-mittfaltare/

 23. kakadua  |  6 månader sedan


  Det man verkligen kommer att sakna är väl NT:s videoreportage. Resten känns helt onödigt att betala för. Matchrapporter etc kan man lika gärna läsa där de är gratis. Iwung skriver bra krönikor och så, men ingen vill betala för att läsa åsikter.

  Som hull skriver, dags för IFK själva att steppa upp arbetet med hemsidan.

 24. Thordarsons skor  |  6 månader sedan


  Tror betalväggen kommer hålla något år men allt för få kommer betala det, blir att folk inte läser tidningen alls istället. De kan ju såklart sänka priset med men tror inte folk vill betala för något som de är vana att få gratis. Kan ha helt fel.

 25. hull  |  6 månader sedan


  Så har då NT och Folkbladet infört betalväggar för sina sportsidor. Jag har inga problem med det i sig, men 99 spänn i månaden är way-too-much för att ta del av en alltför slö fotbollsrapportering. Tack för den här tiden.

  Nu blir det ännu viktigare för IFK att börja producera innehåll. Även i motgång.

 26. BonamigoSthlm  |  6 månader sedan


  Med lite distans till det. Det är inte Jens fel. Klubben drog dålig karma till sig i samband med bengalbränningen. Allt har gått fel efter den hedniska ritualen. Nu hjälper det inte ens om vi blir första klubb med bönerum… Superettan nästa.

 27. XJesperX  |  6 månader sedan


  Stockholmskamrat//

  Om du syftar på hemmamatchen mot Södra så minns du fel, DMK spelade i Trasten-roll och Bärkroth som vanligt till höger.

  En av de bättre matcherna hittills för DMK i IFK tröjan för övrigt, var väldigt bra och spelbar i den fria vänster-rollen.

 28. Stockholmskamrat  |  6 månader sedan


  Min starka uppfattning är att tre poäng är värda lika mycket i början som i slutet.

  http://www.folkbladet.se/sport/gustafsson-trygg-med-laget-om4605722.aspx

 29. mvh  |  6 månader sedan


  Min starka uppfattning är att laget hade varit bättre utan tränare.

 30. AL16  |  6 månader sedan


  Laya

  Finns inte en chans att det händer. Hälften av curvan hade lämnat innan domaren blåste av i måndags. Och när spelarna var framme för att tacka curvan var det inte mer än några hundra kvar.