Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 73 171

 1. Qazwe  |  8 månader sedan


  *slår sig för pannan & går o lägger mig efter senaste Inlägg*
  |
  \/

 2. guldvittring  |  8 månader sedan


  BonamigoSthlm/ Jag tror att du har mer rätt än du kanske anar. När det händer jobbiga saker i supporterleden så påverkar det spelarna och klubben mycket negativt. Spelglädjen får sig en törn. Vi såg det nu i matchen mot Hammarby med bengalbränning och polisingripanden. Även kraftig rökutveckling som irriterade IFK spelarna och kan ha bidragit till att de stannande upp sin offensiv, la sig på försvar på motsatta planhalvan och var nära att tappa segern. Det var där och då IFK:s frejdiga spel stannade upp och det har inte återkommit sedan dess. IFK: s dåliga spel sedan dess kan paradoxalt nog alltså bero på sina egna supportrar. Vi har sett det tidigare så det är inte en orealistisk teori. Helsingborgs IF var ett topplag 2011-2013 men inför premiären 2014 skedde de hemska supportermordet då en helsingborgare dödade en dif-supporter. Samma år inleddes spiralen nedåt – först som mittenlag och sen respass ur allsvenskan. Nu superettan. Jag säger inte att supporterbråk är hela sanningen till att ett lag spelar dåligt men kan vara en utlösande och bidragande faktor. Det är alltså av högsta vikt att IFK:s supportrar nu sköter sig exemplariskt hädanefter.

 3. Stockholmskamrat  |  8 månader sedan


  Ingen trängsel i Borås, hoppas verkligen inte det är dit vi är på väg.

 4. Sjoqa  |  8 månader sedan


  Bra läge för Kamraterna att ta över nyhetsrapporteringen om IFK på internet helt och hållet.

 5. Kamraterna  |  8 månader sedan


  ”Eric har en uppspelsfot som kommer väl tillrätta i vårt sätt att spela”

  Varför spelar Filip Dagerstål mittfältare och Eric Smith mittback istället för tvärtom? Vi ringde upp Jens Gustafsson för att prata om detta och Michael Langers framtid med mera:

  http://kamraterna.net/2017/04/20/jens-gustafsson-om-fordelarna-med-smith-som-back-och-dagerstal-som-mittfaltare/

 6. kakadua  |  8 månader sedan


  Det man verkligen kommer att sakna är väl NT:s videoreportage. Resten känns helt onödigt att betala för. Matchrapporter etc kan man lika gärna läsa där de är gratis. Iwung skriver bra krönikor och så, men ingen vill betala för att läsa åsikter.

  Som hull skriver, dags för IFK själva att steppa upp arbetet med hemsidan.

 7. Thordarsons skor  |  8 månader sedan


  Tror betalväggen kommer hålla något år men allt för få kommer betala det, blir att folk inte läser tidningen alls istället. De kan ju såklart sänka priset med men tror inte folk vill betala för något som de är vana att få gratis. Kan ha helt fel.

 8. hull  |  8 månader sedan


  Så har då NT och Folkbladet infört betalväggar för sina sportsidor. Jag har inga problem med det i sig, men 99 spänn i månaden är way-too-much för att ta del av en alltför slö fotbollsrapportering. Tack för den här tiden.

  Nu blir det ännu viktigare för IFK att börja producera innehåll. Även i motgång.

 9. BonamigoSthlm  |  8 månader sedan


  Med lite distans till det. Det är inte Jens fel. Klubben drog dålig karma till sig i samband med bengalbränningen. Allt har gått fel efter den hedniska ritualen. Nu hjälper det inte ens om vi blir första klubb med bönerum… Superettan nästa.

 10. XJesperX  |  8 månader sedan


  Stockholmskamrat//

  Om du syftar på hemmamatchen mot Södra så minns du fel, DMK spelade i Trasten-roll och Bärkroth som vanligt till höger.

  En av de bättre matcherna hittills för DMK i IFK tröjan för övrigt, var väldigt bra och spelbar i den fria vänster-rollen.

 11. Stockholmskamrat  |  8 månader sedan


  Min starka uppfattning är att tre poäng är värda lika mycket i början som i slutet.

  http://www.folkbladet.se/sport/gustafsson-trygg-med-laget-om4605722.aspx

 12. mvh  |  8 månader sedan


  Min starka uppfattning är att laget hade varit bättre utan tränare.

 13. AL16  |  8 månader sedan


  Laya

  Finns inte en chans att det händer. Hälften av curvan hade lämnat innan domaren blåste av i måndags. Och när spelarna var framme för att tacka curvan var det inte mer än några hundra kvar.

 14. Stockholmskamrat  |  8 månader sedan


  Man undrar ju samtidigt vilka monsterlirare BP hade när han gjorde elva assist där. Tycker inte riktigt han får ut max i Peking, hade han fått det hade han varit såld. Vill hellre se DMK på höger och Bärkroth på vänster som centrerade. Den gång man testade detta så gjordes fem mål i en halvlek om jag inte minns fel.

 15. Bruno Santos matlåda  |  8 månader sedan


  kakan //

  Mjo, det är precis som jag var inne på såklart så att andra spelares beslut/oförmåga osv spelar in. Är verkligen inte ute efter att hänga Bärka på något sätt, tycker dock att han har en tendens att värdera fel/krångla till det i många lägen.

 16. Snoken  |  8 månader sedan


  Kul med epoker. Trasten-epoken, Nyman-epoken kujo-epoken etc.
  Mest komisk blir den senaste epoken som avser en runda till Östersund och en hemmamatch mot Sirius.
  Pleeeaaase sitt stilla i båten.
  Var det något jag lärde mig under JA så var det tålamod och att inte döma ut specifika spelare. För i ärlighetens namn – det var inga stora massor som hurrade när Fransson spelade som ytter eller när Tekie förlorade sin femtielfte närkamp på fem minuter. Gick ju rätt bra ändå, både för dessa herrar och för laget.

 17. kakadua  |  8 månader sedan


  Matlådan

  Tycker i och för sig att du har rätt i att han ska passa Sebbe i det läget. Det är ett dåligt beslut han tar, men genomförandet är ju riktigt bra å andra sidan. En perfekt slagen boll.

  Den stora syndaren är ju annars Holmberg i det läget. Både i första- och andraläget beter han sig som om han aldrig hade haft en målchans i livet tidigare. Långsamt, oprecist och utan koll på var med- och motspelare befinner sig.

 18. Laya  |  8 månader sedan


  Tänk om vi kunde bli över 10000 hemma mot J Södra nästa torsdag. Bara för att visa att supporterskaran är trogen samt självfallet hjälpa grabbarna till att börja tro på det hela igen.

 19. Taddson  |  8 månader sedan


  När Trasten och Kujovic försvann, lades väldigt mycket offensivt ansvar på Totte Nyman. Stadens son skulle bära laget framåt och det syntes i de matcher som spelades efter att de gossarna försvann, att Totte ville axla det ansvaret.

  Kort därefter stack Totte till Tyskland och ansvar lades frmaför allt på Sebbe och Bärkinsson. Båda tog det. Det syntes att dessa två axlade ledarskapet, tog över lagdelskaptensrollen. Nu i vår tycker jag för det mesta Nicklas har sett ganska fin ut, men när det inte riktigt stämmer, då funkar ingenting. Då känns det som att han tar för mycket ansvar, vill göra för mycket. För att dra en parallell till en annan idrottsman som ligger mig varmt om hjärtat; förr när Washington Capitals spel låste sig, kunde Alex Ovechkin ta hela laget på ryggen och dra hela lasset. Ibland slutade det med att han gjorde fyra mål och vände hela matchen själv, men ganska ofta blev det pannkaka av alltihop.
  För mig känns det dels som att Bärkroth vill lite för mycket på egen hand, dels som att han inte är trygg i sin roll.

  Förr har Nicklas alltid varit en speedig, kantlinjeslickande ytter med kvicka dribblingsfötter. Men på sistone har han försökt utveckla sitt spel till att komma in mer i boxen för att göra mål, glida in mer centralt för att fördela boll. Och jag är inte säker på att det är till hans fördel. Utveckling och förnyelse i all ära, men jag har alltid varit för att man ska göra det man är bra på.

  Häcken på söndag. Tillbaka till grunderna. Våga spela det spel som sitter i ryggmärgen. Det är ju inte så att spelarna plötsligt blivit skitdåliga. Det handlar om timing och självförtroende.

 20. Bruno Santos matlåda  |  8 månader sedan


  Grejen med Bärka är väl att hans slutprodukt när han tagit sig till fina lägen oftast har för dålig kvalité. Men det är ju inte enbart hans fel, spelarna han försöker nå med passningar tex måste ju ta rätt löpningar etc. Nån skrev här någon gång att han redan spelat i en större liga om hans kunnat värdera lägen bättre och det tror jag är en helt korrekt analys.

  Minut 51 i senaste matchen är ett typexempel på detta: https://www.youtube.com/watch?v=qWo7UrsIqBo

  Varför inte passa Sebbe? Visst, han kanske inte ser honom. Han kanske redan sett Kalle och bestämt sig. Men på något sätt känns det symptomatiskt för honom att lägga den passen istället för den enkla till Sebbe.

  Hans arbete i defensiven ska verkligen hyllas, otroligt viktigt. O som tidigare skrivits nedan kommer han förhoppningsvis gynnas ordentligt av att vi får in en mer kreativ spelare på mitten i Gudi och senare Blomqvist.

 21. gorano  |  8 månader sedan


  Många klagomål på kantspelarna, framförallt Bärkroth. Det är mittfältet som är roten till det onda. Vi har alldeles för lite konstruktivt spel här. Behövs spelare typ Fransson, Tekie eller Blomqvist som kan hålla i bollen och slå öppnande pass. Enbart kantspel håller inte när motståndarna täpper till på kanterna.

 22. OP  |  8 månader sedan


  //Rajderajraj
  Det låter ganska klokt med ekonmin delen du sa.

  //Majsan
  Visst lite så kanske de kan vara men våra anfallare är inte dåliga bara att de aldrig får något att jobba på. Du kan ju inte ha missat hans inlägg som antingen går i marken eller blir till en ballong och åker ut på kortsidan. De är ju inte lätt om varje inlägg och frispark går långt utanför för en anfallare. Vad ska de arbeta på då? Som sagt tycker inte Bärkroth ska ta alla hörnor faktiskt.

  Edit: jag älskar Bärkroth. Blev så glad när han valde oss före alla andra, men han har ju inte visat upp sin bästa sida ännu efter han blev skadad. Hans gamla klipp mot Norrby tror jag de är så utmanar han och ”leker” med motståndarna, de har jag aldrig sett i en allsvensk match tyvärr.

 23. Hoola  |  8 månader sedan


  Håller med majsan här. Börk gör jobbet. Det enda jag har invändningar mot är Jens som låter Börk slå alla fasta. Blir ändring med Gudi.

 24. Majsan  |  8 månader sedan


  Jag tycker det känns märkligt med fokuset på Bärkroth efter de här inledande matcherna? Han har spelat framför en rent usel högerback och bredvid två passiva, svaga innermittfältare och framför sig har han haft två forwards med betongskor att spela fram till. Jag tycker faktiskt Bärkroth är en av få som nånstans får godkänt, om inte annat för att han verkligen visat ett jävlaranamma i 90 minuter vilket han varit rätt ensam om. DMK är farligare, men det gäller både offensivt för oss och defensivt för att han inte alls försvarar på samma sätt.

 25. rajderajraj  |  8 månader sedan


  OP//

  Jag tror att när vi nu får in högre kvalitet i startelvan så kommer Bärkroth kunna fokusera mer på det han gör bäst, dvs utnyttja sin speed och orsaka oreda i motståndarnas försvar. Men håller med om att DMK till höger på mittfältet har sett riktigt spännande ut under försäsongen. Han har sett betydligt bättre ut till höger än till vänster.

  Ska man göra en Hunt och se till ekonomin så har Bärkroth bara 1 år kvar på kontraktet och behöver säljas i sommar för att vi ska få in några pengar. Vid den tidpunkten så kommer DMK ha 2.5 år kvar på kontraktet och bör vara redo att ta över startplatsen. Med tanke på DMK:s många skador vore det därför inte ologiskt att ge Bärkroth fram till sommaren att bevisa att han förtjänar ett utlandskontrakt. Vill inte se honom lämna för tex IFK Göteborg som bosman.

 26. OP  |  8 månader sedan


  Håller med dig rajderajraj men Bärkroth Behöver petas. Jag vet att han inte kommer bli det men dmk på högerkanten är mycket farligare än Bärkroth. Först när Bärkroth kom så utmanade han hela tiden sin gubbe som någon sa. Men nu gör han de aldrig samtidigt så lägger han usla inlägg. Sant de som någon sa att han ska ha cred för sina hemlöpningar och man känner sig mer trygg när vi får emot en kontring då Bärkroth hinner hem och springer i kapp.

 27. rajderajraj  |  8 månader sedan


  Vårt spel har ändrats en hel del sedan Jens tog över, mycket berorede på att vi har vänsterfotade vänsterbreddare som inte lika naturligt söker sig in centralt. Det innebär att vi får in färre spelare centralt och därmed behöver högre kvalitet på dom två innermittfältare vi har för att inte ständigt behöva ”offra” en anfallare. Det verkar vi nu ha i Thorarinson så nu ser det mycket lovande ut.

 28. hull  |  8 månader sedan


  Jag kan lova er att IFK Norrköping aldrig har varit utsatt för någon »magi« – varken på positivt eller negativt vis.

 29. PS  |  8 månader sedan


  //raj
  Vill inte kasta smolk i glädjebägaren, men jag vill hänvisa till en tidigare debatt om att fotboll är en färskvara. Man ska inte bedöma elvan efter varje spelares högstanivå, den som fanns så länge magin verkade. Sedan oktober har vi tappat magin och många av spelarna är numera av högst ordinär allsvensk klass.

 30. Zigge  |  8 månader sedan


  raderajraj tycker du har analyserat OK men jag vill hävda att vi tidigare hade betydligt mer varierat spel. Ständigt höjdbollar där kalle inte vinner mycket och Sebbe några enstaka bollar. Lätt att försvara sig. Minns gärna kujos och trastens skott!