Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 95 177

 1. mvh  |  4 månader sedan


  Malmö, sveriges 5:e sämsta stad.

 2. Laya  |  4 månader sedan


  Räkdjur – underbart.

 3. hull  |  4 månader sedan


  Frank //

  Sant! Hellre räkdjur från Åby än skadedjur från Solna!

 4. Frank  |  4 månader sedan


  Norrköpings symfoniorkester, t.ex. är riktigt duktig och drar sig inte för att spela nyskriven musik. Helt klart i klass med vad du kan uppleva i Stockholms konserthus. Det finns också en hel del relikter, som spännande små räkdjur i insjöarna mellan Åby och Finspång. Allt har för och nackdelar. Handlar ju om vad man marknadsför och vad man är intresserad av.

 5. scouse  |  4 månader sedan


  hull/
  jag har bott tva ar i stockholm och tva ar i goteborg och ett ar i malmo. jag har ocksa bott tio manader i berlin, tva ar i liverpool, ett ar i cambridge och arbetat i london och nu inne pa mitt fjarde ar i newcastle.
  av de stader i sverige jag bott, sa forstar jag att malmo ar attraktivt, bra utbud, gangavstand, narhet till kopenhamn, inte jattekomplicerat att ta sig till tyskland, vet manga som exempelvis julhandlar I lübeck, trevliga omgivningar i landskapet.
  skulle jag atervanda till sverige, sa skulle jag helt klart valja malmo eller norrkoping, resten tycker jag kanns som mindre eller storre varianter av typ vasteras.

 6. Stockholmskamrat  |  4 månader sedan


  Stockholm och Norrköping är båda vackra och trevliga städer, kan bli rätt trött på den där dyngan som sprids på huvudstaden från norrköpingshåll. Känns bara patetiskt.

 7. Majsan  |  4 månader sedan


  Läget att förlänga med Blomqvist är ju kanon nu men kommer vara uselt på ett lite klassiskt IFK-maner efter en höst ifall han får kontinuerlig speltid och går in och dominerar. Billigt nu för att det är en chansning och dyrt sen för att det inte är en lika stor chansning.

  Sen gällande Stockholm så är man ju naiv om man tror att Norrköping som stad lockar spelare ens i närheten lika mycket som Stockholm, om man inte själv kommer från Stockholm eller har andra särskilda orsaker. Själv har jag bott där i två omgångar och de sög båda två, men jag får fortfarande en unik känsla bara när man åker över stan på Essingeleden.

 8. PekingGo  |  4 månader sedan


  Bodde och arbetade i stockholm under en period och det jag ”älskade” allra mest var när jag fick en stressad och äkta 08 i ryggen som muttrade och kved för att jag gick för långsamt på trottoaren. ”Älskade” även att tillbringa 1-2 timmar per/dag i bilköer – en ”fantastiskt” möjlighet att se stockholms förorter från ett bilfönster.

 9. kakadua  |  4 månader sedan


  hull

  Jag flyttade till Stockholm mest för Globen. Är där minst 3 gånger i veckan och tittar på kändisar.

 10. hull  |  4 månader sedan


  scouse //

  Stockholm är definitivt inte New York. Men jag undrar – har du överhuvudtaget varit i huvudstan? Låter som att du format din bild utifrån realityserier på Kanal 5…

 11. Wahlstrom  |  4 månader sedan


  Nu har jag läst väldigt dåligt här det senaste, så jag vet inte om det redan finns, isf får ni gärna informera mig.. men:
  Jag har skapat gruppen/ligan” Peking-elvan” på Sportbladets fantasy för VM.
  Öppen grupp inget lösenord.
  Joina och utmana!

 12. rajderajraj  |  4 månader sedan


  2019 skulle jag vilja se att Blomqvist tar ett kliv ner i banan, lugnar ner sig lite med sina offensiva löpningar och entusiasm som lett till skadorna och istället utnyttjar sin teknik och spelintelligens så att han och Gerson kan bli kulturbärarna som tar över Antes och Sjölunds roller i centrallinjen under många år framöver.

 13. scouse  |  4 månader sedan


  haha ja stockholm ger verkligen ett flashigare liv an norrkoping. det ar helt sjukt hur flashigt stockholm ar, plattan, grona lund, globen, tunnelbana, stureplan och sen alla kandisar. stockholm ar lite som europas svar pa new york. den dar pulsen liksom.

 14. rajderajraj  |  4 månader sedan


  Det är ju egentligen bara en position där vi vet att vi får en förstärkning i sommar och det är på det centrala mittfältet i form av Blomqvist.

  Killen har haft otur med extrema skador, men frisk är han en av ligans bästa centrala mittfältare. Under hösten kommer vi kunna utvärdera hans status och sedan ev förlänga för en relativt billig peng och försöka hitta en fungerande balans mellan Thern/Blomqvist på det centrala mittfältet 2019. Ett innermittfält värdigt ett offensivt topplag.

 15. Taddson  |  4 månader sedan


  Hänger inte med längre, har inte tid. Men Gent ska alltså ha lagt bud på Eric Smith och klubbarna förhandlar, enligt Fotbollskanalen?

  Jaha, okej. Ja, det låter ju hyfsat trovärdigt. Fotbollskanalen är rätt bra. Men att det är just Gent borde ju verkligen få Smith själv att tänka till en extra gång. Om inte allsvenskans bästa spelare 2017 kunde få speltid där, hur ska då Eric Smith kunna få det? Nä, inte samma spelartyp, men ändå. Så fort det är KAA Gent borde ju ett enda stort, rött stoppljus dyka upp i huvudet. Ingen klubb de senaste åren kan väl vara i närheten av att ha saboterat utvecklingen för så många svenska spelare, som just Gent.

  Tror Smith stannar säsongen ut. Han har just börjat få fart på sin allsvenska karriär, har garanterad speltid och presterar bra. Knappast troligt att den kurvan lär fortsätta uppåt i just Gent.

  För övrigt förvånande att det är Fotbollskanalen som breakar det här och inte Krille på Getingen. Det är ju ändå Patte Mörk som representerar Smith. Förmodar att klubben Gent använder sig av en annan agent och det är därför det läckt åt ”andra” hållet den här gången. Mörk är ju annars rätt bra på att publicera sina nyheter i Expressen.

 16. Laya  |  4 månader sedan


  Jag är också för Sjölund, om han kan hitta tillbaka till ”gammal” form. Blir bra rollfördelning mot Thern.

 17. rajderajraj  |  4 månader sedan


  Att kunna sätta in en Sjölund med all sin rutin i en guldstrid och ha Blomqvist på rulle bakom är det få Allsvenska klubbar som kan matcha.

  Med Thern i toppform kan Sjölund ta en mer utpräglad sittande playmaker-roll vilket skulle passa honom alldeles utmärkt.

  På samma sett kan vi få in mycket rutin och vinnarmentalitet om Mitov-Nilsson kliver in i startelvan efter VM.

 18. rajderajraj  |  4 månader sedan


  Det var förövrigt skillnad 2015 när vi behöll hela truppen, då hade vi redan lånat ut Kamara för 6-8 milj inför säsongen och redan balanserat budgeten. Utan den utlåningen hade vi garanterat behövt sälja någon spelare i sommarfönstret.

  Jt//

  Finns många fördelar för Jens att säga att man ur ett sportsligt perspektiv vill behålla hela truppen, han säger dock att det även finns ett ekonomiskt att ta hänsyn till. Tror eg inte att någon är speciellt förvånad över att vi troligtvis kommer sälja spelare i sommar. Det som är förvånande är kanske att det är just Smith det ryktas om mest, och att det är Gent som verkar vara den köpande klubben.

 19. rajderajraj  |  4 månader sedan


  Det som förvånar mig med den ev försäljningen av Smith är snarare att jag trodde att han sågs som en av 3 mittbackar kommande säsong när Ante och Fjoluson troligen lämnar.

  I nuläget har vi Dagerstål och Gerson som givna på 2 utav 3 positioner. Vem blir den 3:e?

 20. JL  |  4 månader sedan


  Försvinner Smith kan vi nog räkna med att det blir svårt att hålla emot bud på åtminstone DMK och Kalle, som båda ligger ”rätt” i sina kontrakt.

  Linus och Fjölet blir väl efter behov, gissar jag. Inte samma ekonomiska incitament att släppa dem.

  Å andra sidan: de resurser vi får till att både stärka truppen och förbättra kontraktsläget blir rekordartade. Kan vi få hem Fransson? Kanske rentav köpa loss Totte?

 21. Manxen  |  4 månader sedan


  Försvinner Smith måste vi kasta in två nya centralt mot DIF (Thern avstängd).
  Gällande pris på spelarna o sälja eller inte så är det ju inget egentligt problem.
  Vi sätter vårt pris på spelaren efter vad vi anser den är värd för oss, får vi ett bud som är högre så säljer vi.
  Priset baserar vi på hur viktig spelaren är för oss och hur lätt/svårt det är att ersätta spelaren. Vart vi ligger i tabellen, kontraktstid etc.
  Och så förklarar man det för spelaren om det inte blir affär.
  Spelarna är ju under kontrakt o det måste de respektera o det tror jag också. Tror inte det finns någon spelare som skulle grina ihop om försäljning uteblir. Vi har ju alltid agerat rimligt under de senaste åren o kommer säkert fortsätta att göra det.

 22. Kamraterna  |  4 månader sedan


  ”Vi tror att vi har så pass mycket potential i truppen att vi kan budgetera med försäljning på 10 miljoner.”

  I vintras pratade vi med IFK:s kassör om budgeterade spelarförsäljningar med mera:

  http://kamraterna.net/2018/02/22/kassor-kjell-raknar-med-minusresultat-2018-vi-maste-bli-battre-pa-marknadssidan/

 23. Balasz  |  4 månader sedan


  Kan Djurgården släppa Beijmo som är ytterback och inte en poängspelare för 30 jävla miljoner så måste vi iaf kunna få upp prislappen till minst 20 miljoner för Smith och en 20-30 % vidareförsäljningsklausul. Han är ju fan ändå med i U21 landslaget till skillnad från Beijmo och har runt 80 allsvenska matcher i benen.

  Vi är i det läget att vi behöver släppa spelare när intresse dyker upp för att bevara vårat rykte om att det är en bra miljö att vistas i och att man får chansen å gå vidare. Norrköping har inte så mycket som stad att locka med och därför går spelare hellre till Sthlm med högre löner och flashigare liv men kanske sämre miljö att som fotbollsspelare vistas i.

 24. jt  |  4 månader sedan


  Jensa sade väl i en intervju att han önskade (trodde kanske till och med) på ett händelsefattigt fönster.
  Varför vill vi sälja Smith nu?
  Med en bra höst så lär väl hans värde gå upp motsvarande de 6 månadernas kortare kontraktslängd
  Är det för att visa att vi gärna släpper spelare när dom vill?
  LKG är väl inte tänkt som ersättare? Jag tror han är tänkt som Antes ersättare och inte värvad för ett mittfält i en guldstrid. Daja kanske, osäker.
  Blomman är väl inte tillbaka än på ett tag. Castegren, kanske men lite oprövad.
  Lite osammanhängande tankar men jag skriver från mobilen och orkar inte scrolla och flytta runt

  Om nu Gent verkligen vill ha Smith, varför sätter vi inte en ordentlig prislapp? Vi bidrar ju till det belgiska slukhålet genom att släppa spelare för en spottstyver. Dom kan ju köpa allt dom vill utan att det svider. Med högre priser måste dom ju scouta bättre och ha en plan.

 25. culinho  |  4 månader sedan


  /Stockholmskamrat
  En jävla rävsax blir det då, oavsett vad vi tycker o tänker om att respektera kontrakt osv. Vad tror du ex. DMK säger om vi vägrar släppa honom men har låtit Smith gå?

 26. Laya  |  4 månader sedan


  Jo, tror 10 milj. Men samtidigt påtalade man (väl?) att man kan ta en säsong utan försäljning.

 27. Stockholmskamrat  |  4 månader sedan


  Hade man inte budgeterat med 10-15 miljoner i spelarförsäljningar i år? Nån måste ut, det positiva är att det bör räcka med Smith för att få den budgeten att gå ihop.

 28. Laya  |  4 månader sedan


  Att Smith inte togs ut till U21-landslaget, förbryllar fortfarande. Kan en väntad transfer till Gent, vilken drog ut på tiden något, vara orsaken? Tycker att Eric Smith annars borde ha varit given i U21 vid senaste uttagningen, efter sin vårsäsong. Och han har ju varit med tidigare.

 29. Laya  |  4 månader sedan


  //JL
  I min naivitet trodde jag att vi, likt 2015, kunde satsa med intakt trupp ända in i mål.

 30. Burkinho  |  4 månader sedan


  /JL
  Kusu?