Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 95 177

 1. JL  |  4 månader sedan


  Gent betalade 12 miljoner för Tess. Tyvärr kommer de att lägga ett bud som IFK kommer att acceptera. Det är väldigt tråkigt, men också väldigt bra. Lite beroende på hur vi hanterar situationen. 15 miljoner in på kontot är viktiga pengar.

  Frågan är hur han kan/ska ersättas? Kortsiktigt: Sjölund eller Gerson? Men långsiktigt? Det finns inte så många givna kandidater. Batanero är väl ändå för offensiv?

 2. rajderajraj  |  4 månader sedan


  Laya//

  Smith skadade sig inför säsongen, han spelade inte alls. När Trasten saknades så tog Blomqvist hans plats under inledningen på 2016. Och Janne har som sagt bekräftat det själv.

  Vad säger att Janne ville ha exakt samma spelartyp som Fransson på det centrala mittfältet? Vi skulle kvala till CL, högst logiskt att satsa på en defensivare spelare i den rollen när man redan har en offensiv mittfältare som Trasten/Blomqvist som kliver in centralt framför.

 3. Laya  |  4 månader sedan


  I praktiken spelade Blomman i Franssons roll förutom vid enstaka tillfällen. Smith har alltid spelat i defensiva rollen.

 4. Laya  |  4 månader sedan


  //raj
  Det stämmer inte.

 5. rajderajraj  |  4 månader sedan


  Laya//

  Den här diskussionen har jag haft många gånger tidigare. Janne har själv sagt att Blomqvist skulle ersätta Traustason. Smith var Franssons ersättare.

 6. rajderajraj  |  4 månader sedan


  Vi lyckades tex inte sälja Wahlqvist när han hade sin formtopp, nu har vi haft en formsvag spelare, får en bråkdel i betalt och tvingas se Djurgården sälja nästa hypade högerbackstalang för 30 miljoner istället. Det gäller att ha fingertoppskänsla i dom här lägena.

 7. Laya  |  4 månader sedan


  //raj
  Smith är inte Franssons ersättare. De är helt olika spelartyper. Blomqvist värvades som Franssons ersättare.

 8. rajderajraj  |  4 månader sedan


  Burkinho//

  Håller med, samtidigt är det ju så att Smith värvades in som Franssons ersättare och förväntades gå in från start redan 2016. Han valde bort att gå till betydligt större pengar i Bristol i Championship som han mer el mindre var klar för innan vi kom in i bilden. Hans tanke var nog minst sagt inte att han skulle vara ordinarie i IFK först efter 2.5 år.

  Nu ser han och IFK chansen för honom att säljas till en bra peng hyfsat i fas med vad som var tanken och vi kommer ekonomsikt kunna se tillbaka på ännu en lyckad affär. Sportsligt hade vi såklart velat få ut mer men så blir det ibland med skadedrabbade spelare. Väntar vi med att sälja så kan han gå sönder igen (kanske redan har hänt) och vi har gjort en dålig affär både ekonomsikt och sportsligt.

 9. Burkinho  |  4 månader sedan


  // raj

  Det är bara så segt att talangerna inte ens kan få spela en hel säsong på hög nivå innan de försvinner.
  Smith har spelat 9 matcher i år, gjort det bra och så pang.

 10. rajderajraj  |  4 månader sedan


  Värt att komma ihåg med Eric Smith är att han varit väldigt skadedrabbad under sina 2.5 år i klubben och egentligen bara fått regelbunden speltid det senaste året. Nu verkar han tyvärr ha dragit på sig någon ny skada igen. Det kan mycket väl vara så att både spelare och klubb ser möjligheten att casha in nu när han lyckats hålla sig ifrån längre skadeuppehåll och har fortsatt bra tid kvar på kontraktet. Vi har många spelare med kontrakt till 2019 så det kommer behöva säljas någon el några utav dessa redan nu för att inte omsättningen ska bli för stor kommande säsong.

  Vad gäller valet av Gent så är det väl en av få klubbar som kan betala summorna som vi kräver för vad som är relativa chansningar. För spelaren innebär det ju mycket pengar in på kontot och blir det inte Gents A-lag kan det bli en utlåning till en mindre klubb likt för Isaac Thelin som nu slagit igenom i Belgien och är på väg till Serie A. För klubben är det egentligen inte någon större skillnad vart spelaren går, det har inte gått speciellt bra för spelarna sportsligt oavsett vart dom sålts. Får vi in tillräckligt bra betalt är det med andra ord bara att tacka och ta emot. Det är få positioner vi har bättre täckning på än just det centrala mittfältet.

 11. Burkinho  |  4 månader sedan


  Att få betalt för Brorsson och värva tillbaks 2017 års bästa spelare är förstås sensationellt bra av MFF.

  Ingen aning om tysken är bra. Av hans kommentarer att döma låter det som att det blir mycket sparka och spring.

 12. Frank  |  4 månader sedan


  Hur många lyckade ester har vi haft?

  KAA Gent måste väl typ ligga i topp på svarta listan.

 13. peking1973  |  4 månader sedan


  Det är bara värva hem Franson.Och då kommer vi ha allsvenskans bästa innermittfält Thern och Franson då blir det guld.

 14. XJesperX  |  4 månader sedan


  Jag blir darrigt nervös av att Malmö kanske blir av med Brorsson, då finns ju faktiskt risken att de börjar spela bra fotboll på riktigt igen.

  Vore trist om Smith lämnar för Gent, men samtidigt är väl han en sådan spelare som kan vara värt att släppa för rätt pengar. Daja given ersättare på kort sikt. Blomman tillbaka snart, Gudi kan gå in centralt, och vid försäljning av en innermitt av startelva nivå och Daja inne på sitt sista halvår på kontraktet tänker jag bara en sak.

  ALLE FRANSSON ALE ALEEEE!!!

 15. Manxen  |  4 månader sedan


  Lasse_K/
  Fast med historiken och vår empiriska kunskap så vet vi alla att Gent skulle kunna köpa 1000st Smith o inte öka värdet på någon av dem.

 16. Lasse_kongo  |  4 månader sedan


  Alltså Brorsson är ju en parodi på mittback. Tror i ärlighetens namn han är bland det sämsta Allsvenskan kan erbjuda på den positionen. Så fort han är nära motståndare eller boll är han en säkerhetsrisk. Stämmer 18 miljoner så är det förmodligen den bästa affären sen Zennström sålde Skype

  Det vi kan konstatera är att de hysteriska transfersummorna börjar leta sig nedåt i hierarkin. Gent kan köpa 10 Smith och ändå trippla pengarna om en lyckas någorlunda.

 17. robinso  |  4 månader sedan


  Manxen, haha håller med, helt otroligt!

 18. Manxen  |  4 månader sedan


  Någon här som fattar hur Gent resonerar?
  Någon gång borde vi ju hitta en spelare från Allsvenskan som funkar.
  Att skyttekungen & ligans MVP inte passade hos oss va ju bara otur.
  Snubben som sitter där nere är ljusår sämre än Mats Jingblad!!

 19. robinso  |  4 månader sedan


  Tror inte helt ärligt att LKG skulle passa lika bra bredvid Thern som Smith. Roligast vore dock om blomman är spelklar snart.

 20. Manxen  |  4 månader sedan


  Är Andreas Blomqvist redo att kliva in?

 21. Bongo  |  4 månader sedan


  Tror vi ska vara nöjda om vi får 10 miljoner för Smith. Det är speed, assist och mål och potential som säljer. Smith har mycket men som sagt. 16 miljoner.

  Sen hur Dif lyckas sälja Beijmo för 30 är en gåta

 22. eggablaks  |  4 månader sedan


  Om MFF får 18 miljoner för Brorsson så borde väl en rimlig summa för Smith ligga runt 350 miljoner.

 23. jt  |  4 månader sedan


  Ajdå, om Brorson försvinner är det ju en klar förstärkning av Malmö. Får dom spela med elva man hela hösten kan dom bli farliga

 24. Rasken  |  4 månader sedan


  Helt sjukt att någon såkallad proffsklubb är redo att signa Franz Brorsson. Mer oslippad, och överskattad spelare med usel timing är svårt att hitta. Förstår Malmö om dom accepterar första bästa bud. Men angående vår Smith så är det förjävligt om han lämnar för Gent. Han förtjänar ett bättre öde i sin karriär…

 25. jt  |  4 månader sedan


  Om DIF fick 30 för Bejmo ska ju vi minst ha samma. Det borde Hunt fatta, men jag hoppas verkligen dom inte säljer utan att vi går för det i år.

 26. Bongo  |  4 månader sedan


  Om Castegren ska ersätta Smith är det nog nästa år. I år har vi Sjölund och LKG.

  Tycker dock att Gudi hade varit perfekt

 27. MA  |  4 månader sedan


  Nu undrar man vad IFK får för honom med 1,5 år kvar på kontraktet och IFK behöver inte sälja honom för att få in pengar så man hoppas någon stans det man fick för Tekie är nog en rimlig summa men blir inte förvånad om det blir mindre.

 28. Laya  |  4 månader sedan


  Tror inte att Castegren med sin skadehistorik och ringa speltid tidigare är aktuell för en startplats i ett topplag i allsvenskan. Åtminstone inte i nuläget.

 29. MA  |  4 månader sedan


  Jag börjar undra om inte Jensa har vetat om detta intresse ett bra tag och därför lånade man ut Castegren över uppehållet till Degerfors för att få speltid och sen komma hem och bli Smiths ersättare. Blir lite som att börja om igen med en ny mittfälts konstellation Thern/Castegren.

 30. PekingKing  |  4 månader sedan


  Sorgligt om Smith går till just Gent. Håller på att bli en slipad diamant på IFK:s mittfält och kommer bara att öka i värde. Är man ung och under utveckling är inte Gent rätt klubb att gå till. På bänken utvecklas man inte, hoppas Smith förstår det och inte är FÖR het på snabba pengar. Hans tid kommer, förläng istället hans kontrakt när tillfälle ges, kommer bli god avkastning !