Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  110 451 inlägg

 1. MA  |  2 månader sedan


  Detta uttalande har jag missat och har inte sett någon annan lägga in det här heller. https://twitter.com/jenny_aberg/status/1108080110396153861?s=21

 2. Brownie  |  2 månader sedan


  MA//
  IFK förädlar islänningar!..
  Blir nog hälften från Island (Akranes) i laguppställningen så småningom..

 3. MA  |  2 månader sedan


  Eftersom man inte får översätta en artikel och lägga in den så kan jag säga att det ligger ute en intervju med Arnor Sigurdsson på https://m.fotbolti.net/fullStory.php?id=273467&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

  Saxat och översatt ur artikeln
  CSKA paid EUR 4 million to receive Arnór and received IA 10% of that amount, or EUR 400,000.

 4. MA  |  2 månader sedan


  Så har han gjort sitt andra mål i matchen
  https://twitter.com/footballiceland/status/1110513346279890944?s=21

 5. MA  |  2 månader sedan

 6. MA  |  2 månader sedan


  Just nu spelar Islands U17 mot Vitryssland och i startelvan är våra islänningar Oliver och Isak.
  https://m.fotbolti.net/fullStory.php?id=273458&utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 7. Taddson  |  2 månader sedan


  Jo, men alltså. På vissa positioner är det ibland helt logiskt att spela ”the hot hand”, som man säger om hockeymålvakter. Den som är inne i ett grymt flow och spelar med stort självförtroende. Det var helt rätt att peta in Olsson i höstas. Hans självförtroende och form lyfte honom till något han kanske egentligen inte var vid det tillfället. Samma sak med Alex Isak nu. Han har fått en kanonstart i Willem II och såg giftig ut mot Rumänien. Säga vad man vill om gamla gnagare, men i landslaget vill vi ju se svenska spelare som är bra. Därför kan jag tycka att det vore rätt att starta Isak mot beskedligt motstånd som Norge.

  Fast det kommer såklart inte ske. Janne flyttar inte på Berg, hur mycket han än tar i bänk.

  Samma sak centralt. Alle är ju inte i säsong, även om han har matchtempo. Seb Larsson sitter säkert, givet hans rutin. Vore kul att se slakadrängen på högerbacken. Är inte jätteförtjust i Emil Krafth.

 8. Burkinho  |  2 månader sedan


  Mycket Isak nu.

 9. Taddson  |  2 månader sedan


  Om Sverige ska slå Norge med lite fart och oväntad normbrytning ikväll, förespråkas följande elva:

  Olsen-
  Tinnerholm, Granqvist, Helander, Augustinsson-
  Claesson, Fransson, Olsson, Sema-
  Isak, Quaison

  Ett par tusen gånger degen på den startelvan, men det vore coolt att se.

 10. PekingGo  |  2 månader sedan


  Isak är för kort!

 11. GnalligSomFan  |  2 månader sedan


  Nu har väl alla tippat??
  För er som missat, in här och tippa! https://betlings.com/betform/gnaellbaenken
  Lösenord: gunnar

  Jag har börjat fylla på tävlingens huvudsida med tips från olika experter också som vi kan jämföra oss med när tävlingen drar igång om 5 dagar. Det är även här vi kommer se varandras tips, och annan statistik.
  https://betlings.com/competitions/gnaellbaenken

 12. Taddson  |  2 månader sedan


  Fattade ingenting av ektorps inlägg. ”Va? Har Isak kallats in till landslaget? Vad hände med Olsen?”

  Lite lätt smal i mitt tänk emellanåt.. :)

  Ett mittfält med:
  Claesson, Fransson, Olsson, Sema

  såklart!

 13. Wahlstrom  |  2 månader sedan


  Hoppas Fransson startar och att Maths, Dale, Ekvall och Janne gör gedigna insatser från sidan.

 14. ektorp  |  2 månader sedan


  Vad tror ni om matchen ikväll då? Ser gärna Isak från start – vilken talang. Ser gärna någon annan än Berg – hur många chanser skall han få?

 15. henkanfantasia  |  2 månader sedan


  mvh/
  Efter att ha varit passiv (om än väldigt frekvent ) forum-läsare i 15 (20?) år var jag tvungen att skapa ett inlogg. Började nästan gråta när jag läste din tolkning av vår dna. Älskade IFK!

 16. varvsgatanblues  |  2 månader sedan


  Jag hade tänkt skriva ett långt analyserande inlägg om hela försäsongen eftersom jag har sett fler matcher än jag brukar, men det är egentligen bara en sak som oroar mig inför serien. – Det är alldeles för enkelt att få in bollar i vårt straffområde. Det var det förra året också men då hade vi Ante och en målvakt som var bäst i laget varje match. Jag är livrädd för att vi kommer att släppa in runt 40 mål. Då gäller det att göra upp mot 60 för att bli topp tre.

 17. mvh  |  2 månader sedan


  Cleas-H//

  Värva billigt och sälja dyrt?
  Du menar typ som att SNOKA upp talanger? ;)

  Skämt åsido, på 40-, 50- och 60-talet så var vi dominanta på grund av en teknisk fotboll och mer taktisk finess än vad som var vanligt i sverige vi den tiden. Det kom av att vi hade ett par ungerska tränare skolade i en helt annan filosofi och tradition än den gamla engelska skolan som hade präglat sverige. När den ådran gick ur klubben så gick det inte så bra längre. Av våra 13 guld så är bara två tagna med svenska tränare.

  Ska man prata om våra bästa år och vårat medaljskåpet så är IFK: anti-traditionellt, anti-engelsk, anti-brottarfotboll och anti-peta spring.
  IFK är: Modernt, kontinentalt, tekniskt och taktiskt.

  Det är vad jag vet om vår storhetstid. Men jag var ju inte med då. Känslan är väl trots allt att det sitter i väggarna? Vi snokar fortfarande upp guldkorn som vi förädlar, vi ligger i framkant med vår fotboll och är sällan bakåtsträvande, vi har sällan kunnat beskyllas för att vara ett brottargäng som försvarar sig till titlar och vårat gäng spelare är inte helt otekniska.

 18. Claes-H  |  2 månader sedan


  Jag funderar en del på klubbars DNA, identitet osv. Alex Axén pratar om att han inte förstår varför Blåvitt ska byta identitet, utan dom ska spela 442, brunka osv.

  Birro snackar även han om att man som klubb är sin historia, det är allt man är och har.

  Jag tror på det här också, att man håller sig till sin DNA.

  Nu till min fråga, som Pekingaupporter blir man lite hemmablind, IFK är liksom IFK och det är vad det är. Men vad är egentligen vår DNA? Vad ser man utifrån? Varför har IFK varit topplag (med oregelbunden regelbundenhet) i 80 år? Värva billigt och sälja dyrt är ju lite av en grej som kom upp runt 2015, men innan det då?

 19. ThePro  |  2 månader sedan


  darvan// Att Jordan inte fullföljde löpningen kan ju bero på att han satt på bänken då! Han blev inbytt i andra halvlek, målet kom i den första!

 20. Brownie  |  2 månader sedan


  darvhan/
  ”Tittat på andramålet nu och där blir man lika undrande, men över Jordan. Han springer med målgöraren, släpper av på takten utanför straffområdet istället för att fullfölja jobbet hem HELA vägen, målgöraren ohotad således.”

  Titta själv en gång till! Vem kan det vara som du irriterar dig på?
  Jordan sitter på på bänken!..

 21. Peking1080  |  2 månader sedan


  Dagens u21 match ett ungt lag går och håller det bra i större delen av matchen mot ett STARKT afc med många a lags spelare. Aleksandar Mujkic stod för 3 assist verkar intressant och följa vart med flera landslagsläger.

 22. Frank  |  2 månader sedan


  Kom vi till några chanser? Jag skummade deras forum lite och de verkade nöjda med att defensiven satt trots att vi pressade ganska högt med ett bra kombinationsspel och att det fattades en eller två försvarare som normalt hade tagit plats.

  Tittade på målen. Visst, passningen till 3-0 är det inte många som klarar att slå och avslutet är kliniskt. Jag kom att tänka på Hallenius där. Men 1-0 och 2-0? Det ser nästan lite oengagerat ut. Spelare som halvt fria kan slå in den i målet. Där ska ju bara bollen bort till i princip vilket pris som helst.

 23. darvhan  |  2 månader sedan


  Tittat på andramålet nu och där blir man lika undrande, men över Jordan. Han springer med målgöraren, släpper av på takten utanför straffområdet istället för att fullfölja jobbet hem HELA vägen, målgöraren ohotad således.

  Vågar knappt se sista målet nu..

 24. Nicoback  |  2 månader sedan


  Känns relativt lugnt…3-0 mot RBK skulle kunna vara ett fan på dörren men bi spelade rött okej. Plussar för Haksa och Vall. Halsa kommer bli så jävla nyttig och Vall…herregud…Vall – han förtjänar startplats.

  Idag lirade min startbacklinje och där är vi inte klara och stadiga ännu…men hoppas och tror på det!

  När Totte o Halsa är tillbaka på riktigt och med Smith. Thern o Alle på plats…då blir vi farliga!

 25. darvhan  |  2 månader sedan


  Vad fasen gör Jacobsen på första målet, killen är ju totalt borta och ruggigt passiv. Hans markering som bäddade för nigerianen att vända o skjuta.

  Jens o company har säkerligen jobbat på hans defensiva aggressivitet under vintern men av den ser man ingenting.

 26. PS  |  2 månader sedan


  // Cricka
  Tackar för länkarna, men Herregud vilket försvarsspel…

 27. PS  |  2 månader sedan


  Hur gick målen till idag, var det (förutom hörnan) spelvändningar där försvaret inte hängde med? Är det så att vi inte klarar av att ligga lika högt i banan med detta lag jämfört med tidigare år?

 28. Cricka_Hult  |  2 månader sedan


  mvh//

  Håller med dig i det resonemanget om det saknas rörelse hos de två på topp, därför jag vill ha Totte och Jordan i ständig rörelse på där framme…det skapar ytor för framförallt Sead och en djupledslöpande Thern alt Fransson… Det stora problemet förra året med 3-4-3 var ju att vi så ofta stod still och lirade fotboll längst fram!

 29. mvh  |  2 månader sedan


  Cricka//

  Köper resonemanget helt, men jag tror att balans är en förutsättning för att kunna få ut max av spelarnas egenskaper. Planen är bara så stor. vi kan putta upp 7 pers i anfallet men någonstans så blir det mindre yta istället för mer, för planbredden ökar inte.

  Sammanfattningen av min bild är väl den gamla klassikern att det kan bli för mycket av det goda. :)