Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  117 667 inlägg

 1. Stockholmskamrat  |  6 månader sedan


  Typ som dansken, den andra, agerade i slutet av matchen mot Blåvitt?

 2. MK  |  6 månader sedan


  En målfarlig mittback att ha på fasta när spelet i övrigt inte fungerar känns som en viktig pusselbit för att lösa fjolårets problem.

 3. MA  |  6 månader sedan


  @Khvid
  Der er meget få spillere i #VejleB, der for mig har nået samme højde som Jesper Krølle Mikkelsen. Rasmus Lauritsen er en af dem. God vind i det svenske. #sldk

 4. MA  |  6 månader sedan


  Glad VB-chef: Vi får flot salgssum for Lauritsen
  https://www.bold.dk/fodbold/nyheder/glad-vb-chef-vi-faar-flot-salgssum-for-lauritsen/ #vejleb #sldk

 5. MA  |  6 månader sedan


  @JKjaersgaard10
  Vejle sælger @RasmusLauritsen til IFK Norrköping. Det er i mine øjne et kæmpe tab. Rasmus er ekstraordinær i luftspillet og har en fysik, som de fleste angribere i Superligaen havde svært ved at matche. Han havde ikke mindst et sublimt makkerskab med Mads Greve #VejleB #sldk

 6. MA  |  6 månader sedan


  Iwung twittrar
  Nu är väl frågan vilka som försvinner/lånas ut och var. Mer folk i Pekings trupp än på Sleipners matcher.

 7. mvh  |  6 månader sedan


  Tydligen drömmer jag om att ha Telo, Kujo och Kamara i årets matchtrupp.. Ni får ha överseende med dom missarna.. Såg det inte innan redigeringstiden redan hade gått ut.

 8. Stockholmskamrat  |  6 månader sedan


  Känns som Bajen helt missat hur man skapar en vinnarkultur, det gör man genom att faktiskt prestera när det gäller, inte stå och gorma på en träningsplan i Turkiet i februari… De försökte ju trycka in nån typ av vinnarkultur i föreningen i somras också, det såg man ju hur det gick, vissa klubbar har det helt enkelt inte.

  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/djurdjic-med-utspel-om-sm-guldet—mitt-under-traning-skriv-ner-det-sa-hors-vi/

 9. MA  |  6 månader sedan


  Var inte jag som skrev det för jag vet att han heter Castegren och tänker inte gå in och rätta vad andra skriver på sina foruminlägg som jag kopierade.

 10. SuperSnoken  |  6 månader sedan


  //MA
  På tal om språkpoliserna här inne. Vem är den där Kastengren?

  ”Jag har också undrat det. En annan har fått skit för man inte skriver citationstecken men nog kan man stava till spelarnas namn och efternamn och likadant klubben heter och stavas IFK och inte ifk.”

 11. MA  |  6 månader sedan


  Djurdjic med utspel om SM-guldet – mitt under träning: ”Skriv ner det så hörs vi i november!”
  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/djurdjic-med-utspel-om-sm-guldet—mitt-under-traning-skriv-ner-det-sa-hors-vi/

 12. mvh  |  6 månader sedan


  Alla spelare som ingick i en Allsvensk matchtrupp för oss 2015 och alla spelare som ingår i IFKs trupp 2019.

  Mitov < Mitov
  Pettersson < Vaikla
  Jansson < Sahlman
  Setterberg < Lindgren

  Dagerstål < Dagerstål
  Gerson < Ante
  Larsen < Wiklander
  Castegren < Hadenius
  Lauritsen < Falken

  Smith < Wahlqvist
  Telo < Gudi
  Skrabb < Tkalcic
  Vall < Meneses
  Lindell < Kojic
  Sampsted < Halvadzic

  Fransson < Fransson
  Thern < Sjölund
  Sead < Tekie
  Blomqvist < Traustason
  Jakobsen < Bärkroth
  Almqvist < Citaku

  Nyman < Nyman
  Kujo < Kalle
  Kamara < Jordan
  Björk < Enarsson

  Extra spelare i IFKs trupp 2019:
  Bergmann
  Stefansson
  Kusu

 13. Kamraterna  |  6 månader sedan


  ”En riktig vinnarskalle”. Det säger lagkamraten Melker Hallberg om IFK:s nyförvärv.

  http://kamraterna.net/2019/02/11/en-riktig-vinnarskalle-lagkamraten-om-ifks-nyforvarv/

 14. Cricka_Hult  |  6 månader sedan


  Totte och Gudi med i matchtruppen till imorgon…dessutom Lauritsen!

  IFK Norrköping kommer till spel med följande trupp:
  1. Isak Pettersson, 91. David Mitov Nilsson, 2. Henrik Castegren, 3. Rasmus Lauritsen, 4. Lars Krogh Gerson, 5. Christoffer Nyman, 6. Kasper Larsen, 7. Alexander Fransson, 8. Gudmundur Thórarinsson, 10. Simon Skrabb, 11. Jordan Larsson, 13. Erik Lindell, 16. Pontus Almqvist, 17. Kalle Holmberg, 18. Alfons Sampsted, 21. Simon Thern, 22. Ian Smith, 23. Andreas Blomqvist, 25. Filip Dagerstål, 26. Oliver Stefánsson, 27. Ísak Bergmann Jóhannesson, 77. Manasse Kusu, 99. Sead Haksabanovic.

  http://ifknorrkoping.se/nyheter/arkiv/publikinformation-infoer-veckans-tva-matcher

 15. Brownie  |  6 månader sedan


  ”mvh
  Det är roligt att spela fin fotboll, men det är roligare att vinna.”
  Gillar’t!.. Ändå.. ;)

 16. Stockholmskamrat  |  6 månader sedan


  Vi ersätter DMK med 3-5-2 och ser till så att betydligt fler spelare hamnar i positioner som passar dem.

 17. XJesperX  |  6 månader sedan


  MA//

  Kul att se och läsa vad konkurrerande supportrar tror om oss även om gnagare sällan är rätt ute.

  Att vi tappar DMK tror jag inte är någon större förlust även om jag gillar honom som spelare. Framförallt inte när vi ersätter med Nyman.

  Problemet med DMK var för mig samma som när Eliasson glänste. 2 spelare med grymma egenskaper men som saknade förmågan att anpassa sitt spel för att få ut det bästa av hela laget (även om de ”kämpar” för laget). Under Eliassons ”storhetstid” så var laget ganska dåligt. Man släppte alltså spelidén totalt och valde istället att låta Niclas individuella skills bli lagets enda vapen. (något som Jens också erkänt att man gjorde). Samma sak med DMK så spelade man 3-4-3 som mest passade honom bara och fick ut mycket av just honom, laget kom trots allt 2a. Men många spelare hade mått bättre av ett annat spelsystem. Också därför Jens nu ändrar till 3-5-2.

  Det laget som hittar lyckas få ihop en trupp med mycket individuell skicklighet men också använder allas sådan rätt får oftast ut mest resultat. Jag tror IFK anno 2019 har väldigt goda förutsättningar för att lyckas med detta, kanske för första gången man gör detta fullt ut sedan Jens tog över.

  Är ju en kittlande tanke vad detta lag hade kunnat lyckas med om Ante stannat ett år till. Men den tiden är tyvärr förbi och nya spelare får ta ansvar. Men offensivt tror jag 2019 kommer bli det bästa året sedan 2015. Och vi vet ju vad det räckte till då.

 18. MA  |  6 månader sedan


  Namn: Bojansfulamuche
  Sänt: 2019-02-11 13:00:00
  Meddelandet har redigerats av insändaren
  Scholes

  Klart Norrköping har etablerade spelare, ingen som sagt något annat. Självklart har dom större risk som du säger att köpas ”sönder” i och med att många etablerade är 21-26 där massa talanger står bakom.
  Men dom flesta, eller dom har i min bok färre absoluta toppspelare på allsvensk nivå oavsett ålder, och är därför ganska beroende av att potential utvecklas för att nå hela vägen. Även många av dom här som är ganska etablerade runt 20-23 har sannolikt inte maxat sina nivåer. Såsom Larsson Haksabanovic Smith Dagerståhl Kastengren. Etablerade men ännu inte allsvenska toppspelare. Även där behöver man få ut mer potential för att maxa laget.

  Okej om all denna potential redan var och nosade på Adu Larsson Pertan Henok Tarik Obasi Sundgren Lundström Lindqvist i hälarna som bäst i serien på sin position, men det är dom ännu inte.

  Utan dom har Pettersson Thern Fransson och Nyman som kan anses vara nära topp tre snitt på sin position i allsvenskan. Vi har 10-11 såna spelare.

  Sen är det klart att resultatet kan styra tanken när säsongen går och 4-6 unga tar kliv tillsammans. Men i det ligger det en hel del ”om” eller ”kan bli”.
  Hos oss är det mesta på plats.

 19. mvh  |  6 månader sedan


  Brownie//

  Det var alltså mina ord och inte ett citat. :)

 20. HTPK  |  6 månader sedan


  Stockholmskamrat/ stämmer bra. Dom som ligger i störst riskzon på sikt är utan tvekan AIK. Innan försäljningen av Olsson räknade man med ett minus på mellan 25-30 miljoner. Nu räddar ju Olsson lite av den blödningen men det kommer ändå inte räcka till ett plusresultat för året. På sikt kan jag inte heller se vilka spelare som skulle generera stora inkomster. Däremot i snoka skulle jag säga att majoriteten kan inbringa bra pengar.

  Hur man styr klubben nu är så vackert att man bli tårögd, att plocka in en ny ung mittback är på förhand utan att veta utfallet mycket smart.

  Nästa spelare borde vara en ung spelare på Gudis plats, han lär försvinna i sommar och jag är tveksam att vall kan bära det. Oavsett behövs så en spelare på tillväxt eller kan gå in omgående. Almqvist har ju testas där lite dessa matcher men är inte alls redo. Sen skulle säkert en spelare som Haksabanovic eller skrabb fixa det. Man öppnar ju lite för ännu en värvning och då skulle jag gissa på ersättare för gudi.

 21. Stockholmskamrat  |  6 månader sedan


  HTPK: När man går igenom de olika trupperna bland topplagen så har AIK och MFF liknande kvalitet, men med spelare som är 6-7 år äldre. När Hunt säger att vi kommer va i en klass för oss själva tillsammans med MFF tror jag det är detta han syftar på, AIK, DIF, Bajen osv har inte alls samma potentiellt värde i sina trupper.

 22. MA  |  6 månader sedan


  Mycket Peking inlägg på gnagarforum och här nedan är bara några av dessa.

  Namn: MangeMan
  Sänt: 2019-02-11 07:10:00
  Tycker upphetsningen över Peking är en aning överdriven, de har tappat A Johansson och Moberg Karlsson, fått tillbaka Nyman samt lånat in Sead, visst de lär vara med i toppen men så mycket bättre har de ju knappast blivit.

  När det gäller oss är min enda oro kring mittbackarna om Ekstrand går bort men BW har väl redan hintat om att vi kan behöva vära i sånt fall.

  Att ingen av Saletros, Saku, Gravius eller Bilal skulle kunna prestera som pocket under våren känns rätt osannolikt, skulle det ändå bli så kan vi fortfarande flytta ner Tarik och ha en startelva som bara MFF kan matcha.

  Namn: cj
  Sänt: 2019-02-11 07:44:00
  MangeMan

  Glöm inte att de också tappade Arnor Sigurdsson i
  somras men även han ålänningen på mitten.

  Det som talar för Peking är deras starka centrallinje exklusive backlinjen då. Sen är den berömda känslan att de har många spelare och tränare som kan ta ytterligare kliv och bli bättre nästa säsong. De har nog ändå den mest spännande truppen och det brukar ju ofta journalister blanda ihop med kvalitet (lex djurgården ser spännande ut i år).

  Det som talar tydligt emot Peking är att de är ett plastlag. Plastlag vinner sällan. Sen ska de ju leva med de stundande förväntningarna utifrån (för hipstertipset som vinnare bland journalister kommer de ju få) och från lokalbyggden. Dessutom är det väl 1 extra gräslag i år.

  Vi kommer återigen bli, sett till de verkliga förutsättningarna, nederlagstippade och årets flopp på förhand.

 23. HTPK  |  6 månader sedan


  Kan ju bli någon form av rekordung startelva (ja jag vet man kan spela en annan backlinje och Kalle istället för Jordan) men det är rätt imponerande ändå. Smått fantastiskt att kunna ställa upp med en ung och namnstark elva. Det kommer utan tvekan fortsätta rulla in dollars till snoka.

  Isak 21 år

  Lauritsen 22 år
  Castegren 22 år
  Dagerstål 22 år.

  Smith 20 år
  Thern 26 år
  Haksabanovic 19 år
  Fransson 24
  Gudi 26 år

  Totte 26 år
  Jordan 21 år

  Snittåldern i hela truppen är numera 23,3

 24. Brownie  |  6 månader sedan


  ”Det är roligt att spela fin fotboll, men det är roligare att vinna.”
  Gillar’t!..

  ”Fotbollstransfers.com:
  2019-02-11 Rasmus Lauritsen
  Försvarare Vejby IF (:D ) IFK Norrköping Övergång”

 25. mvh  |  6 månader sedan


  Wahlstrom//

  Man har scoutat honom länge. Stig har varit mycket delaktig och sett ett dussin matcher på plats. ”De flesta spelarna som Stig ser 10 gånger tackar vi nej till” //Jensa

  Jens beskrev det som att man har haft för få mittbackar med bara 4 stycken, en skada eller en avstängning så står man utan alternativ och konkurrens. Han nämnde också att IFK är en klubb som säljer vilket gör att man får förbereda sig tidigt inför sommarfönstret. Kontraktet är på 3 år. Högerfotad, konkurrerar inte främst som central mittback utan på någon av kanterna.

  Han kommer in med två egenskaper som Jens letat efter:
  1. Huvudspel (Både offensivt och defensivt)
  2. Speed i backlinjen

  Lauritsen beskrev sig själv som en spelare som främst vill försvara, vilket känns tryggt. Det är roligt att spela fin fotboll, men det är roligare att vinna.

 26. Hoola  |  6 månader sedan


  Magkänslan av Rasmus framträdande på PK och i intervjuer = positiv. Hoppas han även visar det på fältet.

 27. ektorp  |  6 månader sedan


  Sällan jag fått såna bra vibbar av en spelare bara på en kort intervju (FB). Jag tror och hoppas att Lauritsen passar in bra och strax blir ordinarie i IFK och en av AS bästa mittbackar!

 28. kakadua  |  6 månader sedan


  Nu har vi en nästan perfekt trupp storleksmässigt. En högerytterback för mycket bara – kanske korttidslån till SE gör Alfons och sen återvänder han när Smith lämnar (?) i sommar.

  Det här blir bra!

 29. Morre  |  6 månader sedan


  Ändå lite synd att vi inte värvade Robert Åhman Persson. Han hade passat fint bredvid Lauritsen.

 30. ranko85  |  6 månader sedan


  … eller att han inte anses hålla måttet och kommer lånas ut.