Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 93 442

 1. hull  |  5 månader sedan


  Ja, det är faktiskt enastående siffror som raj presenterar nedan. Och de ligger i linje med upplevelsen under matcherna på slutet, särskilt den igår. Anfallsspelet må se en smula ostrukturerat ut, men trots allt så har vi riktigt duktiga anfallare som jag tror främst gynnas av ett de är tre stycken.

  Tycker att det mer och mer är defensiven som är problematisk. Det är inte bara på fasta situationer. Presspelet ser oorganiserat ut över hela plan och vi gör en hel del onödiga misstag. Vi har spelat 13 matcher i år. De flesta mot, på pappret, svagare lag. En enda nolla har det blivit! Det är inte tillräckligt för ett lag som har topp-5 som målsättning.

 2. Burkinho  |  5 månader sedan


  Ska bli spännande att se hur Jens gör med wing backs mot bajen. Jag antar att han lämnar alla andra positioner orörda, men wing backs var väl ingen succé mot KFF (ingen katastrof heller). Ian har varit bra innan och är mer naturlig till höger. Har pigga ben efter att ha vilat, så han kan nog vara ett alternativ. Skrabb till höger känds stympad, men han är ju en duktig spelare. Jag hade nog bytt kant på Gudi och Skrabb om båda ska spela, för jag tror att Skrabb hämmas mer av att spela på fel kant. Gudi går ändå nästan aldrig runt på utsidan. Om inte annat för att få se Gudi gör en sån där rabona-tunnel igen :-)

  Trebackslinjen känns klockren nu måste jag säga. Linus passar perfekt till höger, och han har ganska fria tyglar att anfalla.

 3. Snoken  |  5 månader sedan


  Bra jobbat Raj.
  Nästan så att de skribenter som föreslagit 3-5-2/4-4-2 borde bannas ;)
  4-3-3 däremot!

 4. rajderajraj  |  5 månader sedan


  Våra anfallares statistisk sedan vi gick över till 3-4-3. Inklusive Svenska Cupen 2018. Räknar bara Jakobsens statistik som anfallare. Antal matcher är baserat på speltid så att det blir en rättvis jämförelse.

  DMK:
  14 matcher, 9 mål, 3 assist
  0,64 mål/90 min

  Holmberg:
  15 matcher, 8 mål, 4 assist
  0,53 mål/90 min

  Jakobsen:
  12 matcher, 5 mål, 4 assist
  0,42/90 min

  Det här är såklart helt galet bra statistik på samtliga anfallare.

 5. Taddson  |  5 månader sedan


  Bra grej att IFK får en extra dags vila till matchen mot Bajen. Viktigare vid borta- än hemmamatcher med återhämtning, så sett.

  Tror på en ganska fin seger på torsdag.

 6. Stockholmskamrat  |  5 månader sedan


  Cricka: även Rasmus Bengtsson är ett riktigt tungt tapp för MFF, försvaret mot Sundsvall hade verkligen mer att önska. Känns även som en tidsfråga innan Mackan och/eller Safari börjar få bekymmer.

  AIK stärker sina aktier dock.

 7. hull  |  5 månader sedan


  Ah! Anade att det skulle krävas en direktlänk… Men fortfarande konstigt att Bajen gömmer det alternativet.

 8. Cricka_Hult  |  5 månader sedan


  Parkjoh//

  Som vanligt är det bäst att följa vår SLO på twitter där finns alltid info om bortamatcherna o biljettköp…

  https://hammarbyfotboll.ebiljett.nu/kampanj/bortaifknorr/

  https://twitter.com/sloifk/status/983031551222042624

 9. Parkjoh  |  5 månader sedan


  Mycket besynnerligt. Det går inte köpa via någon annan sida?

 10. hull  |  5 månader sedan


  Parkjoh //

  Under genrepet var den nog inte öppen. Men det är väldigt konstigt att det inte går att köpa till torsdagens match. Det har ju inte varit några problem att köpa via deras sajt tidigare…

 11. HTPK  |  5 månader sedan


  Detta är den bästa starten av IFK i allsvenskan på 20 år. Senast vi hade 7 poäng eller mera var året 1998. För att få lite perspektiv hur längesen det var så hände bland annat följande händelser:

  Bill Clinton avvisar anklagelser att han skall ha haft sexuella förbindelser med Monica Lewinsky.

  Sverige väljer av olika anledningar att stå utanför euron.

  Frankrike slår Brasilien med 3-0 i VM-finalen i fotboll i Frankrike.

  Sökmotorn Google grundas

  Filmen Fucking Åmål har allmän Sverigepremiär.

  Hennes & Mauritz startar sin internetförsäljning.

  Sen att det var året AIK vann SM-guld och Arild Stavrum vinner skytteligan känns mindre intressant. Arild är förövrigt författare idag och skriver fiction, hur det går med den karriären har jag inga försäljningssiffror på.

  https://m.youtube.com/watch?v=pJbZCs26_nQ

 12. Parkjoh  |  5 månader sedan


  Samma fråga som inför genrepet: hittar inte kategorin – bortasektion – när jag försöker köpa biljett till torsdagens match. Hjälp

 13. rajderajraj  |  5 månader sedan


  Kalle Holmberg vore säkert en bra värvning för en klubb i 2.Bundesliga där våra tidigare anfallare Sebbe och Nyman gjort det bra. Tror dom flesta scouter även kan se att vi långt ifrån utnyttjar Kalles fulla potential när det gäller målskyttet.

  Hur många passningar in i straffområdet får han under en match egentligen? Hur många inlägg når in i straffområdet? Hur många hörnor är ens möjliga att skapa något av? Typ 1 chans per match för Kalle har det väl varit så här långt? Den spelare som borde få flest. Ändå har han lyckats göra 1 mål och 2 assist på 3 matcher och därmed varit avgörande. Han är samtidigt i den ålder där han börjar se färdig ut som spelare och behöver ta klivet. I år har han även varit en av våra bästa defensiva spelare med mängder av bollvinster.

  DMK är väl dock den spelaren som man ser har tagit störst kliv. Det där sista steget till en av Allsvenskans bästa spelare som vi tidigare fått se Kujovic, Traustason, Fransson, Nyman, Eliasson, Bärkroth mfl ta i IFK Norrköpings tröja. Själva anledningen till att vi kan värva så många talanger och anledningen till att dom mer el mindre står på kö i truppen för att bli nästa på tur.

  Jag tror att försäljningar är viktiga för att spelare ska vilja komma till IFK och för att nya spelare ska kunna ta nästa kliv i utvecklingen och fortsätter DMK så här så blir han väldigt svår att behålla i sommar. Men då har han antagligen redan hjälpt laget till den absoluta toppen av ligan och avsett om han säljs el inte så ska jag njuta varje sekund som vi får se honom spela på den här nivån i IFK Norrköpings tröja.

 14. Frank  |  5 månader sedan


  //Burkinho

  Jo jag såg det och det såg väl inte sådär jättebra ut om man säger så. Samtidigt är det smart av Kalmar, som vet att vi haft problem med bortre stolpen (BP-matchen), att ställa ett helt gäng gubbar i en zon där vi antagligen tränat på att inte lämna folk. På det viset är det väl kansle ändå bra i det dåliga att målet går till på ett annat sätt.

 15. Burkinho  |  5 månader sedan


  // Frank
  Nyckeln vid första målet är att Smith fäller Isak. Inte lätt för Isak att göra nåt efter det. Inte så konstigt heller att Smith tappar fart utåt och släpper Elm. Klumpigt av Smith.

 16. Frank  |  5 månader sedan


  Vet inte om folk kanske sett det redan men här har vi målanalys från Fotbollskanalens Johan Israelsson från Kalmar-matchen:

  https://www.fotbollskanalen.se/bloggar/israelsson/2018/04/16/ifk-norrkoping-vs-kalmar-ff-en-malanalys/

 17. Cricka_Hult  |  5 månader sedan


  Intressanta skadebekymmer både hos mff och dif. Kan bli jobbigt för dom att Bachirou respektive Mrabti kanske blir borta 3-4 veckor pga muskelbristningar… Båda två är nyckelspelare som verkligen kommer märkas att de är borta från startelvan…Kanske tur för dom att de möts två ggr (tre med cupen) inom eventuella skadeperioder…

 18. Morre  |  5 månader sedan


  Har inte DMK byggt på sig lite? Tror inte han hade gjort det målet han gjorde för ett år sedan. Springa emellan, hålla undan backarna och ha kontroll på bollen, det är starkt gjort.

 19. Burkinho  |  5 månader sedan


  // kakadua

  Håller med. Kalle är på rätt nivå nu, och han saknar lite fysiska spetsegenskaper för att locka större klubbar tror jag. Men en målskytt är en målskytt, och hans spelsinne och intelligens är i toppklass. Han påminner om Daja på det sättet. De lufsar runt i makligt tempo, men de står rätt och lurar sina motståndare gång på gång. Daja ”råkar” få motståndarnas passningar rakt i famnen, och Kalle ”dyker upp” för att raka in en bredsida varannan match.

  DMK ser väldigt bra ut. Hans defensiv är helt okej nu, liksom hans högerfot. Jag tror hans snabbhet gör honom intressant för större ligor.

 20. Stockholmskamrat  |  5 månader sedan


  Det som är positivt med att ha spelare som varit ute och kommit åter, typ Thern, DMK och Jordan, är att de troligtvis är väldigt noga i sina val och inte hoppar på första bästa erbjudande som dyker upp. Man bör ha blivit lite bränd inför att ”europa” inte alltid är så glassigt om man suttit på bänkar eller läktare utan att få spela.

 21. kakadua  |  5 månader sedan


  DMK är ju två felbeslut per match från att göra 30 mål och 30 ass på en säsong. Fantastisk talang som äntligen börjar blomma ut. Blir svår att behålla.

  Kalle tror jag blir kvar hela året. Ser inte riktigt vilka egenskaper han har som skulle funka i en bättre liga.

 22. Burkinho  |  5 månader sedan


  // morre
  Om vi har hugg på guldet tror jag IFK gör som 2015 och håller i spelarna.

 23. Morre  |  5 månader sedan


  Fick just en hemsk framtidssyn:

  Vi är med på riktigt längst där uppe fram till augusti. Sen säljs Kalle och DMK. Men ersättarna finns i truppen, Jordan och Arnor. De är bra, men när Skrabb skadas (6 veckor) saknas bredden. Benny Källa värvas, men behöver tid att komma in i det. Vi sålde guldchansen än en gång.

  Men så blir det väl Inte?

 24. rajderajraj  |  5 månader sedan


  Mest troligt är väl dock att firma Jordan, Skrabb och Sigurdsson kommer vara spelarna som successivt tar sig in i startelvan i anfallet. Där har vi ett stort sparkapital, även med Almqvist, Lönn och Björk som bubblare.

  De alternativa anfallsvärvningarna från AS i rätt ålder och erfarenhet är tyvärr väldigt få.

 25. Burkinho  |  5 månader sedan


  Bjarnason i Helsingborg ser riktigt vass ut, men det tåget har väl redan gått misstänker jag

 26. rajderajraj  |  5 månader sedan


  JL//

  Hoppas lite på att vi värvar Måns Söderqvist. Efter skadeproblemen så kommer han komma i matchform under våren. Han är i samma ålder som Kalle och likt honom så tror jag att han kan explodera i IFK med sin speed och tidigare bevisade målfarlighet. Används just nu bl.a som yttermittfältare (likt Kalle i ÖSK), men är i grunden en typiskt hårt arbetande djupledslöpande ”Svenne-banan” anfallare i rätt ålder och rätt pris som vi varit väldigt bra på att utveckla (Nyman, Sebbe, Holmberg). En typ av anfallare som numera är relativt svårt att få tag på. En ”Januariturneanfallare”. Kan kombineras med en ung talang som ett mer chansartat och långsiktigt alternativ.

 27. Morre  |  5 månader sedan


  eftersom ingen annan säger det: Fjoluson, vilken gigant! De där älgkliven som är så effektiva både när han har bollen och när han försvarar.

  Gillade också Jordans mål, andra hade dragit till rejält , i det läget och 4 av 5 gånger hade bollen flugit över målet. Men inte Jordan, behärskat och placerat men ändå hårt.

  Annars är det ju bara att konstatera att konkurrensen är knivskarp på många positioner, riktigt kul.

 28. JL  |  5 månader sedan


  Benjamin Källman med 2 mål på 2 matcher (+ 8 mål på 6 matcher i cupen). Kalles ersättare?

  https://www.transfermarkt.com/benjamin-kallman/profil/spieler/322990

  Sam Johnson har 3 mål på 5 matcher i Norge.

 29. JL  |  5 månader sedan


  Någon ny rapport om Ishaq Abdulrazaq? Borde ju vara kvar i stan, om uppgifterna stämmer.

 30. XJesperX  |  5 månader sedan


  Ingen klockren insats idag heller, men idag kändes det som att laget tog många kliv åt rätt håll, mer balans i laget, frejdig offensiv men också ganska stabila bakåt och framförallt vinner kampen på centrala mittfältet.

  Fortfarande frågetecken för fasta situationerna, Isak känns fortfarande darrig och Kalle känns kall.
  Skrabb kändes inte riktigt bekväm och fick inte ut så mycket av sitt spel när han kom på fel kant. Fick stanna upp för mycket. Simon känns lite DMK våren 2017 varning på idag, (tar dåliga själviska beslut i tron på att det är sättet att visa upp sig för att få mer speltid.)

  Smith var stabil och bra centralt idag men man slås verkligen av gång på gång hur vi dominerar mittfältet när Daja kommer in.

  Sigurdsson bänkad i 90minuter, grabben förtjänar mer, men chansen lär komma. Imponerande bänk vi ställer upp med, har IFKs trupp någonsin varit så bred? Jansson, Dagerstål, Arnor, Jordan, Sjölund och Smith2 på bänken, och då är Mitov, Vall och Blomqvist skadade, och spelare som Sampsted, Kusu och Lönn tar inte ens plats i en matchtrupp, en trupp byggd för att tåla 1-2 sommarförsäljningar.