Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  98 353 inlägg

 1. Cricka_Hult  |  2 månader sedan


  Taddson//

  Nä… :)

  ”Cricka_Hult | 2018-09-18 09:25:51

  Fascinerad att det inte låter mer på Bajens forum att de sålde guldet med Dibba…jag vet iaf hur det hade låtit på GB om vi hade uppvisat det här facit:

  Snitt med Dibba omgång 1-10:
  2,5 poäng och 2,4 gjorda mål per match

  Snitt utan Dibba omgång 11-21:
  1,73 poäng och 1,55 gjorda mål per match”

 2. MA  |  2 månader sedan

 3. MA  |  2 månader sedan


  Simon Thern twittrar.

  Tydligen är striden om europaplatserna mer intressant för @TV4Sport en 0-0 match med knappt en målchans än att visa det enda laget som kan utmana AIK om guldet samt 6 hyfsade baljor. Nämndes inte ens resultatet.

 4. Taddson  |  2 månader sedan


  Tack, MA

  Fastnade för del 1, där bland andra Bajen avhandlas.

  ”Totalbetyg: Högt. Förbättring av offensiv kvalitet samt över hela backlinjen, en ledarstab som verkar passa bättre, och få jobbiga spelarförluster. En av trupperna som är klart bättre nu än för tolv månader sedan.”

  Okej. Är jag den enda som kände att hela Bajen dog efter försäljningen av Pa Dibba…?

  https://www.fotbollskanalen.se/bloggar/allsvenska-bloggen/2018/10/20/sa-skotte-sig-allsvenska-lagen-under-silly-season-bajen-kff-osk-hacken/

 5. Magnus Johansson  |  2 månader sedan


  Med risk för att detta redan är avhandlat sedan länge på GB, men Josef Baffo är inte längre aktuell?

  Förövrigt är min känsla att Jordan kommer att utvecklas på samma fina sätt som bland andra Skrabb gjort med hjälp av Jensas tålamod och långsiktiga tänk. Jösses så viktig Jaro-produkten har blivit i min bok!

 6. MA  |  2 månader sedan


  Jordan är bland de 10 största flopparna i allsvenskan i år enligt Aftonbladet, inte helt oväntat:
  ”? Jordan Larsson, 21, anfallare.
  Till: IFK Norrköping.

  Finns det någon mer fördelaktig klubb att vända hem till? Nä. IFK Norrköping erbjuder en lugn utvecklingsmiljö där mängder av stukade spelare hittat självförtroende igen. Jordan Larsson verkar dock inte funnit någon ro i Jens Gustafssons trygga famn. Anfallaren har vare sig levererat mål eller spektakulära insatser och mest suttit på bänken. Mest har han utmärkt sig med ett onödigt rött kort i våras och ett pubertalt utfall mot sin tränare under hösten. Frågan måste ställas: Hur bra är han egentligen?”

 7. Taddson  |  2 månader sedan


  Vore tacksamt om du kunde tala om varifrån det där kommer, MA.

 8. MA  |  2 månader sedan


  Detta har jag missat. Saxat ur Fotbollskanalen.

  Så skötte sig lagen under Silly Season:

  IFK NORRKÖPING

  IFK Norrköping har höjt sig på tre startplatser med värvningar som otvivelaktigt gjorde laget bättre. Isak Pettersson har varit en av seriens bästa målvakter. Simon Thern har vuxit och blivit mer komplett. Alexander Fransson är en av de bästa i allsvenskan. Dessutom har Ian Smith sett ut som ett fint fynd, som ersättare för Linus Wahlqvist.

  Jon Gudni Fjoluson har inte blivit ersatt i kvalitet, men Kasper Larsen och Lars ”mini-Ante” Krogh Gerson är åtminstone acceptabla startmittbackar (med utrymme för förbättring). Tappet av Eric Smith har knappt märkts i och med Franssons ankomst. Oavsett om Norrköping fick 30 eller 40 eller 50 miljoner för Arnor Sigurdsson, så var det väldigt bra pengar för en tonåring med totalt 1000 minuters speltid i laget.

  Det som inte har fungerat än är Jordan Larsson, men han är fortfarande bara 21 år och används i nästan varje match.

  I övrigt: Mohanad Jeahze hamnade i BP, Andreas Hadenius i Halmstad, Marcus Falk Olander slutade och blev kläddesigner, nyttiga Nikola Tkalcic drog till Norge, Hampus Lönn testas som en lokalvärvning, och bland reservmålvakterna byttes Aslak Falch mot Gustav Jansson

  Totalbetyg: Starkt. Tre riktigt bra nya spelare, en ung ny startspelare, ett par stabila nya defensiva spelare, och en ung offensiv spelare som de fortfarande har tid att vänta på. Nästan allt har gjort nytta. Det har totalt sett vägt upp för tunga spelartapp.

  https://www.fotbollskanalen.se/bloggar/allsvenska-bloggen/2018/10/22/sa-skotte-sig-lagen-under-silly-season-mff-norrkoping-dalkurd-gif/

 9. drosen  |  2 månader sedan


  PekingGo, P-bone: Jag som drog snabba slutsatser utifrån de som blev varnade igår i kombination med att nån skrev att tre styck från BP skulle va avstängda mot oss.

 10. culinho  |  2 månader sedan


  /MA
  De som vet, de vet varför. Jag vet, men jag kommer inte säga mer än att jag vet.

 11. MA  |  2 månader sedan


  Garda//

  Jag läste i somras att IFK nobbade bud på 10 miljoner för Kalle och varför ska man rea ut sin bästa målgörare när man redan har bra ekonomin så därför tror jag att ett rimligt pris för Kalle är på 12-15 miljoner.

 12. PekingGo  |  2 månader sedan


  @P-Bone

  Kanon – gott nog med två avstängda

 13. Burkinho  |  2 månader sedan


  Äntligen spelade vi bra djupledsspel! Massor av bollar ner till kortlinjen och sen snett inåt bakåt. Första två målen, och flera andra bra chanser. När motståndarnas backar droppar ner så kan Kalle hitta en lucka.

  Återigen tycker jag vi vinner mycket på att vara bättre tränade. Östersund orkade inte jaga mer än första kvarten i båda halvlekarna, och sen var de chanslösa.

  Skrabb förtjänar mer beröm tycker jag. Mycket bra igår. Han har hittat sin roll i laget nu, och samarbetet med Kalle.

 14. Garda Albrektsvagen  |  2 månader sedan


  MA

  Så bra betalt för en spelare som sågat totalt av flera av de egna fansen, senast igår, låter mycket?

 15. P-Bone  |  2 månader sedan


  Pekinggo.

  Islänningen o öhman avstängda.
  Söderström fick sin första varning sist så det är en blunder av någon

 16. MA  |  2 månader sedan


  Den tyska klubben som la ett bud i vintras och ett i sommar lär nog slå till i nästa fönster för att värva Kalle annars är risken stor att någon annan klubb lockar honom.

  27 mål på 55 allsvenska starter är sjukt bra statistik med ett år kvar på kontraktet så tror han lämnar klubben i januari för 12-15 miljoner.

 17. PekingGo  |  2 månader sedan


  @drosen

  Lite nyfiken på vart du hittar informationen om att: Ludvig Öhman, Tim Söderström och Floki Finbogason är avstängda till matchen mot IFK på onsdag.?
  Jag finner inte samma info som du men hoppas du vet bättre än jag.
  https://www.svenskfotboll.se/serier/allsvenskan/avstangda/

 18. drosen  |  2 månader sedan


  Nyman och Kalle tillsammans hade varit riktigt intressant. Kalle visade igår hur vass han är i boxen. Men Nyman bredvid sig kan han fokusera på att dyka upp i ytorna.

  Är väl iofs ganska troligt att det är just Kalle som Nyman ersätte, antingen redan i vinter eller till sommarn. Ev. att de får ett halvår ihop.

  Besvikelsen om Totte inte kommer hem nu – total.

 19. Taddson  |  2 månader sedan


  Är fullkomligt övertygad om att Alexander Jakobsen kommer få lämna IFK i vinter. Känns inte som att han längre ingår i klubbens planer och har egentligen ingen naturlig plats i sättet att spela. Usel form sen i våras gör beslutet ännu lättare.

 20. Garda Albrektsvagen  |  2 månader sedan


  Ektorp

  Så är det, men egentligen kvittar det vart poängen kommit. Det hade ju varit bra att vinna kaosmatchen mot AIK i våras med, tillexempel, AIK kunde vunnit nån match de inte vunnit osv.

  Enskilda resultat har en påverkan som alla andra, men trots allt så är det resultatet efter 30 omgångar som är det som gäller.

  Ikväll torskar gnaget och får panik.

 21. ektorp  |  2 månader sedan


  Tänk om vi tagit full pott mot Trelle…

 22. P-Bone  |  2 månader sedan


  Goitom, frillan, per karlsson, sundgren, rasmus lindkvist, sebastian larsson. ALLA DESSA riskerar avstängning vid gult kort i dagens match…

  Vem som dömer kanske ni undrar? Bojan ”ostskivan” Pandzic

 23. kakadua  |  2 månader sedan


  JL

  Dennis Widgren in, Gudi centralt med Alle och Thern.

 24. MA  |  2 månader sedan


  Värva hem Totte och lägg krut på att locka hit Mikael Lustig som Antes ersättare så är jag nöjd.

 25. Taddson  |  2 månader sedan


  JL// Skrabb.

 26. Stockholmskamrat  |  2 månader sedan


  Ändå så sålde vi en kille som uppenbarligen är bra nog för att starta i ett CL-lag, den är rätt sjuk alltså.

 27. ramunder  |  2 månader sedan


  Drosen//
  Tack för info!

 28. Zigge  |  2 månader sedan


  hedemora åtminstone inte nedsättande som vissa andra fått.

 29. Ballack  |  2 månader sedan


  En viktig detalj i ev 3-5-3 är Therns kommentar ” när Lars kommer in blir vi tre på mitten och får bättre grepp på dom och att jag då kan vara mer offensiv”

 30. scouse  |  2 månader sedan


  sadan gladje med vinst!
  sasongen ar inte klar, men jag har verkligen tippat fel

  solna
  malmo
  hammarby
  djurgarn
  ifk

  visst, jamn tabell, men vi maste ha presterat hogre an alla trott? kul att holmberg borjat gora mal. jag vagar inte tanka pa vart vi legal om han satt igang tidigare eller om vi inte slarvat mot trelleborg, sirius och djurgarn exempelvis!
  3 matcher kvar