Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 72 253

 1. Burkinho  |  1 vecka sedan


  Om Zlatan vill spela så kommer nog JA vara tvungen att ta ut honom. Men jag tror inte Janne kommer krypa och be om det, som Hamrén.

  Janne har ingen erfarenhet av att arbeta med riktiga stjärnor som Zlatan. Men han brukar alltid gilla utmaningar

 2. jt  |  1 vecka sedan


  Zlatan kommer naturligtvis inte finna sig i detta och då är Sverige ett bättre lag utan honom

 3. jt  |  1 vecka sedan


  @Stockholmskamrat
  Du har helt rätt i att mycket hinner hända till truppen ska tas ut men jag hävdar att landslaget numer agerar som ett lag. Dom har inte dom bästa spelarna men eftersom alla jobbar för varandra. Med Zlatan i laget är risken att han kommer att kräva att alla jobbar för honom, som i EM senast.
  IFK vann inte SM-guld för att dom hade de bästa spelarna, vi vann för att vi hade det bästa laget, och därtill en taktik som gav det bästa spelet.
  Om Z vill vara med, kommer han då fortfarande att låta Grankvist vara lagkapten? Kommer han låta de andra spelarna ta den plats som dom tar idag? Jag tror han skulle kunna fungera som en super-sub likt Henke i Barcelona eller Man Utd. Hade Z kommit in istället för Kiese Thelin igår hade vi nog satt ett mål, men hade han startat hade vi släppt in ett i slutet av första halvlek

 4. Sailor_Man  |  1 vecka sedan


  Ranegie klubblös alltså. Han är precis den powerforward jag vill ha, men minst två år för gammal.

 5. Stockholmskamrat  |  1 vecka sedan


  Vad som sades på PKn igår är helt irrelevant, truppen tas ut om nåt halvår. Det hinner att rinna väldigt mycket vatten under bron tills dess. Beroende på hur Zlatans vår ser ut och vad han själv vill så kan han gott och väl vara självskriven i sommar. Det är ingen tillfällighet att han är Sveriges mesta målskytt genom tiderna. På en helt annan nivå än någon av de till buds stående forwards vi har nu.

 6. Sailor_Man  |  1 vecka sedan


  Jösses vad man ser paralleller till Astrit-Janne i Zlatan-Janne. Gudabenådad spelare som skapar chanser, men en stoppkloss på bollen som tar bort farten ur spelet. Tydlig energitjuv som laget är bättre utan.

 7. Nätrassel  |  1 vecka sedan


  Snacka om icke-fråga. Om Mr Z säger att han är tillgänglig för VM kommer han att spela, självklart.

 8. Den obligatoriska esten  |  1 vecka sedan


  MA:

  Där var det ord och inga visor i den länken :)

  Den där Ben Wills verkar ju f.ö. helskön:

  ”You just wait for this ‘This is Zlatan’s Cup now’ quote once he’s announced his comeback”.

  Jag kan tyvärr se det hända… Håll ut Janne!

 9. Burkinho  |  1 vecka sedan


  // MA

  Zlatans personlighet passar inte alls in, men som spelare platsar han förstås.

  Frågan är vad JA själv tänker. Räkna i alla fall med alla kommer snacka om det i vinter.

 10. MA  |  1 vecka sedan


  Jag tror inte att Zlatan passar in i JA:s nybygge och låt dessa spelare få spela VM som tog sig dit. Det finns även en generation som kommer underifrån som vunnit medaljer i U17 och U21. Det finns många bra forwards i Strandberg, Ishak, Armenteros och Isak.

 11. Burkinho  |  1 vecka sedan


  // MA

  Å andra sidan är Zlatan på en helt annan nivå än Toivonen och Berg. Han kan göra mål av ingenting, och han är mycket bättre och starkare i targetspelet. Med Zlatan i laget igår hade vi kunnat få längre egna anfall, och dessutom hotat mer på fasta situationer.

  Kan Janne tämja Zlatan och få honom att följa kollektivet? Ingen vet.

  I Hamréns landslag skulle Zlatan få alla bollar, men jag tror det skulle funka om man gav Zlatan en mer normal roll, ungefär som Toivonen nu. Det skulle faktiskt kunna bli väldigt bra. Zlatan pressar inte mycket, men det gör inte Toivonen heller.

  Men det skulle kunna bli total pannkaka av gruppen också.

 12. MA  |  1 vecka sedan


  Kristoffersson har rätt i det mesta när han säger att det är ”laget” Sverige som tog sig till VM och skulle man ta in Zlatan nu i VM skulle lagsammanhållningen förstöras. Acceptera att Zlatan avslutat sin landslags karriär och låt ny historia skrivas. Ingen trodde på Sverige innan i den grupp man kom i med Frankrike och Holland och ännu fler trodde på Italien i Playoff. Det är dags att börja ge spelare som Carlos Strandberg chansen i VM bakom Berg/Toivonen.
  https://www.expressen.se/sport/fotboll/landslaget/ilskan-mot-zlatans-bild-ar-pinsamt/

 13. Burkinho  |  1 vecka sedan


  // brownie

  Klockrent svar av Janne, men det kommer inte duga framöver.

 14. Brownie  |  1 vecka sedan


  Janne Andersson fick frågan om han kommer ringa Zlatan:
  – Haha, jag tycker det är helt underbart! Vi har ett lag som har utfört en bragd under det här gruppspelet och playoffet. Vi har Sveriges störste spelare genom tiderna som valde att sluta för ett och ett halvt år sedan. Ändå ska vi sitta och prata om honom. Prata för tusan om de spelarna som har utför det här. Tack!”

 15. Stockholmskamrat  |  1 vecka sedan


  Ponera att Zlatan gör en supervår med United och öppnar för landslaget, då blir det svårt att göra rätt för Janne.

 16. Taddson  |  1 vecka sedan


  Delikat fråga med Zlatan? Det är väl den största ickefrågan av alla, ändå.

 17. Burkinho  |  1 vecka sedan


  Fantastiskt imponerande att ta sig till VM med detta lag. Det är bara Forsberg som spelar regelbundet på högsta nivå, medan de flesta andra spelar i B-ligor. Alla imponeras av Island, men om man kollar på vilken nivå deras spelare lirar till vardags så är det mindre överraskande. Och vi slog ut både Holland och Italien på vägen – två riktiga (men trötta) elefanter. Just att laget saknar stjärnor nu har nog underlättat en hel del. Forsberg är en stjärna i kvalitet, men han är väldigt blyg som person.

  Nu blir det en delikat fråga med Zlatan. Janne måste ha en makalös hatkärlek till honom. Å ena sidan är hans klass precis vad det här laget behöver för att faktiskt ta sig en bit, å andra sidan så kan det sabba allt.

 18. MA  |  1 vecka sedan


  Bäckström nu i ÖSK och Elfvendal var/är ofta ute på studieresor allt för att lära sig hur andra klubbar jobbar och hela tiden bli bättre så därför tror jag att Elfvendal kan bli en ny modern manager som både mv tränare men även ta över och bli manager. Jag skulle iaf inte bli förvånad om han en dag får ta över IFK men det kanske är lite för tidigt efter nästa säsong som jag först skrev men i framtiden.

  Han har varit JA högra hand hela tiden sen han kom till Norrköping och är det även nu i landslaget. Det är en framtida manager som kommer kombinera att drilla målvakterna att bli bättre samtidigt som han coachar laget på matcher.

 19. JL  |  1 vecka sedan


  På något sätt finns en röd tråd mellan landslagets seger och IFK:s beslut att satsa på Hamza och Felix. Hårt arbete ska löna sig.

 20. MA  |  1 vecka sedan


  Jag tror att nästa stora allsvenska tränare kan bli vår assisterande tränare Maths Elfvendal och jag blir inte förvånad om han står själv som IFK:s manager efter nästa säsong. Där har vi en tränare som hela tiden vill bli bättre och åker på studiebesök till dom största klubbarna ute i Europa allt för att se hur dom tränar och sen när han kommer hem så anpassar han det han fått lära sig till IFK.

 21. JL  |  1 vecka sedan


  //MA
  Janne drivs av nästa match. Han skulle kunna ta över Frej och gå igång på det.

 22. MA  |  1 vecka sedan


  Det kommer nog sluta med att efter 8 år i landslaget så får han chansen att få ett toppjobb i någon av dom två största nordiska klubbarna MFF eller FCK och det lockar nog mer än ta över IFK igen hur mycket än Hunt kommer försöka och ge honom allsvenskans dyraste tränar kontrakt. Jag tror att JA drivs hela tiden av att försöka sig på något nytt och guldet med IFK kommer förbli historiskt.

 23. JL  |  1 vecka sedan


  Det verkar som att vi hade en tränare som höll världsklass. Inte så lätt för Jensa att jämföra sig med vårt ex.

  Men Maths och psykolog-Daniel är ju kvar och håller bandet mellan IFK och landslaget levande. Kanske återvänder Janne när han känner sig nöjd?

 24. Thordarsons skor  |  1 vecka sedan


  Varför skulle Seb Larsson välja IFK om han kommer tillbaka till allsvenskan?

 25. PekingGo  |  1 vecka sedan


  VM-grupperna lottas den 1: e december 2017 och VM i Ryssland kommer att spelas mellan den 14 juni och 15 juli 2018. Dags att planera pappa/mamma-ledighet, semestrar och plötslig sjukfrånvaro mm…

 26. PekingGo  |  1 vecka sedan


  VM – underbart och vilken glädje…
  Blir en fin sommar det här *ler*

 27. JL  |  1 vecka sedan


  Hem nu Alle!

 28. MA  |  1 vecka sedan


  Alle bör ta ett snabbt beslut nu fram till nyår om han ska vara en av spelarna i Jannes VM-trupp. Annars får han bli utlånad eller såld till Peking i vår så han får speltid fram till VM.

 29. Nicoback  |  1 vecka sedan


  Antigen måste Janne ha några gammal skuldkänslor inför IKT som låter honom spela…alternativt…jag förstår ingenting av spelet fotboll!?!

  Bäst av allt: nu hinner Totte bli frisk och Linus och Alle kan spela in sig i ett VM-lag!!!

 30. Zigge  |  1 vecka sedan


  Toivonen som tyckte han skulle varit startspelare i ifk norrköping i samtliga matcher. Slöaste spelaren i landslaget iaf.