Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 73 171

 1. Janne_Jansson  |  2 månader sedan


  Kan man seriöst inte blocka Taddson här på forumet? Är så jävla trött på hans ständiga sökande efter bekräftelse som bara slutar i att han hoppar på allt och alla hela tiden. Förutom JL då som är Taddsons största idol onekligen.

  Bort med det här trollet som bara förpestar allt här.

 2. eggablaks  |  2 månader sedan


  Vilket av följande 3 scenarion är troligast?

  1. Linköping får ett Allsvenskt lag.
  2. Mange Eriksson står upp i en närkamp.
  3. Taddson säger ”Jag har fel och du har rätt, jag ber om ursäkt”.

 3. Taddson  |  2 månader sedan


  PekingGo// Ber om ursäkt för att jag påpekade att Mitov är ett namn och inte ett citat eller nåt att skoja med.

  Misstänker att jag trampat rätt kraftigt på dina ”tår” tidigare. Din reaktion är ju fullkomligt orimlig och oproportionerlig på precis varje sätt och vis.

 4. Brownie  |  2 månader sedan


  JL //
  ”En förädlad produkt från gården ger bättre förutsättningar att nå konsumenter och att hitta nya vägar ut på marknaden.” (Jordbruksverket)

 5. PekingGo  |  2 månader sedan


  Taddson

  Min intention är normalt inte att vara dryg på ett forum, men när jag anser att någon annan är drygheten personifierad har jag svårt att vara tyst. Om jag hade bett om din hjälp med svenska språket hade jag självfallet varit mycket tacksam för detta med att påpeka mitt sätt att ”felaktigt” använda mig citationstecken.

  Jag är inte perfekt eller mästerlig på svenska språket men klarar mig utmärkt utan att någon besserwisser på ett forum skall bedöma min förmåga att uttrycka mig i text. Om du stör dig på själva innehållet eller inte delar mina åsikter får du gärna tycka till om dessa, men jag avstår gärna från dina personliga påhopp vad det gäller min förmåga att uttrycka mig i text.

  Nej Taddson – jag skäms inte – men du borde…

  Hoppas att samtliga deltagare på detta forum kan ges friheten att själva få välja hur de vill använda sig av citationstecken, versaler, gemener, radbrytningar, skiljetecken, styckesindelningar, eller varför inte använda sig av a och o, istället för å, ä eller ö, om man nu önskar detta.

  De flesta av oss är här på forumet, är här för att vi sannolikt har något gemensamt och fint i detta att vi tycker bra om eller rent av känner en kärlek för och till IFK Norrköping. Låt oss dela detta på forumet utan att gå till personliga angrepp i olika former.

  Idag ska jag bli en bättre människa genom att se det fina i andra istället för att leta fel hos dessa.

  Kärlek kamrater…

 6. Burkinho  |  2 månader sedan


  // JL

  Vi har väl rätt gott om egna talanger som är yttrar? Och DMK och Skrabb måste visa mycket mer innan utländska klubbar bryr sig.

  Det vi behöver mest är en anfallare. Nu har vi bara en, och han har en god chans att vinna skytteligan. Gustaf Nilsson vore perfekt.

  Ska vi fortsätta med 343 behöver vi faktiskt mittbackar också.

 7. hogjoh  |  2 månader sedan


  /Polo

  Låt oss hoppas att minst en av Andys persona hade humor!

 8. Sailor_Man  |  2 månader sedan


  JL//Jag räknar Sebbe och Sjölund där, även om jag inser att gränssnittet på många sätt är ytterst tveksamt. Kanske om man säger ”storlag” istället, men gamle gubben Sjölund tog ju omvägen via riksväg 35.

 9. JL  |  2 månader sedan


  //Sailor
  Nu rubbar du mina cirklar.

  Man skulle också kunna ha en kategori som hette ”Stockholmsbänkar” med Eliasson, Sebbe och Kamara. Men frågan är om det räcker för en kategori? Ser gärna att bänkspelare från nordiska topplag är en egen kategori också, men ännu lite få spelare där? Eliasson, Blomqvist och Gudi typ. Kräver minst fem för att skapa kategori!

 10. Sailor_Man  |  2 månader sedan


  JL//Jag gillar att du benämner AIK och Ålborg som nordiska bottenlag :)

  Vill därmed säga att det saknas en kategori: Underskattade bänkspelare från nordiska övrehalvan-lag.

  Gudi får plats därmed plats i två kategorier.

 11. PoLo_ByXa  |  2 månader sedan


  hogjoh

  Jag har läst någonstans att supportrarna sjöng ”Det finns bara två Andy Goram”. Andy var en fotbollsmålvakt som led av schizofreni.

 12. Sailor_Man  |  2 månader sedan


  Kaustinen//Helt klart kränkta islänningar :)

  Jag tror att det var Kamraterna, men Original Z hade väl inte så mycket mer att säga än att han inte fattade varför, som jag minns det. Vill förövrigt rikta fett med credd till Kamraterna för Tinnerholm-intervjun, jag tycker alltid han ser ut som en kanin på koks första 20 mot Peking, och att särskilt våra lokala killar verkar gilla att trycka till honom lite extra. Men det kanske bara är i mitt huvud.

  Den där Magnusson har ett märkligt track record att att sälja/låna ut killar till Beneluxländerna, hämta hem dem till Island och sedan sälja till Norden med stor succé. Fjölet är ett exempel, har för mig att Sigurjonsson som var i Giffarna är ett annat.

 13. JL  |  2 månader sedan


  Jesper Karlsson har 239 spelade minuter i allsvenskan i år!

  2-3-9! Mitt tips: Han är inte nöjd.

  Sedan april har han som längst spelat 20 minuter i en match. Och 0 minuter spelade under nya tränaren.

  Vet ett 3-4-3-spelande lag som har skräddarsydda roller för den spelartypen.

 14. JL  |  2 månader sedan


  Så den som vill spå transferframtid har goda odds om denne kollar av kontraktsläget för spelarna i HBK och FFF, följer Sylvias matcher, samt följer isländska U21-landslaget.

  HBK-läget:
  Gabriel Gudmundsson, född 1999, förlängde just kontraktet, men det gick väl lite väl enkelt? Tror att han har en klausul. Vänsterfotad spelare som gått framåt extremt mycket. Jag tror inte han stannar i Halmstad i vinter. Jag tror att IFK är intresserade.

  Andres Bengtsson, född 1996, vänstervinge. Kontrakt i två år till. Spelar i U21-landslaget. Beskrivs som löpstark och teknisk men bättre framåt än bakåt. Borde också han attrahera större klubbar. Jag tror att IFK är intresserade.

  Aboubakar Keita, född 1997, innermittfältare som ägs av FCK. Helt perfekt spelare i ett innermittfält i ett 3-4-3. Ännu alltså bara 19 år gammal. Lär inte få speltid i FCK nästa år men tveksamt om de vill sälja honom. Långt kontrakt. Men vem vet? De kanske prioriterar annat? Blir i så fall dyr.

  Jonathan Svedberg, född 1999, spelar i P99-landslaget. Def mittfältare som fått lite speltid med HBK i år. Utgående kontrakt.

  FFF-läget:
  John Björkengren, född december 1998, ordinarie på P98-landslagets mittfält och ordinarie på FFF-mittfältet. Lär vara attraktiv för många klubbar i vinter. Kontrakt i två år till.

  Wild cards: Anfallarna Erik Pärsson (född 1994, 8 mål 5 assist) och Viktor Götesson (född 1995, 9 mål 5 assist). Dominic Chatto (född 1986) på innermittfältet. Samtliga med kontrakt över nästa år.

  Vidgar man FFF-kollen lite finns Gustaf Nilsson och Jesper Karlsson också. Ingen av dem färgar i sina klubbar och ingen av dem spelar för tränaren som värvade dem.

 15. hogjoh  |  2 månader sedan


  /JL

  Det är helt ok med två kompetenta tvåvägsspelare också! :)

  Minns ramsan ”det finns bara en Thomas Olsson”. Det var synd, för man hade hellre haft två!

 16. JL  |  2 månader sedan


  Om man ska hårdra de så har IFK fyra spår för nya spelare i A-truppen.

  Egna produkter:
  Linus, Nyman, Mitov, Telo, Almqvist, Dagerstål, Hadde, Fransson osv.

  Island:
  Trasten, Fjoluson, Sigurdsson, Alfons, Gudi osv.

  HBK och FFF:
  Ante, Kujo, Smith, Janne, Jensa, Smith, Isak, Vall, Jakobsen osv.

  Offensiva unga duttiga snabba spelare från nordiska bottenlag:
  Bärkroth, Skrabb, DMK, Blomqvist, Eliasson, Jakobsen, Kalle osv.

  Vi hittar inte särskilt många spelare som inte passar in i kategorierna ovan. Det är väl Sjölund och Niko.

 17. Nätrassel  |  2 månader sedan


  Att IFK med nuvarande stab skulle felscouta en målvakt i Sverige ser jag som osannolikt. Om Maths (och Jensa) tror på Isak gör jag det också. Härliga nyheter!

 18. JL  |  2 månader sedan


  Jag hade en gång en regel om att man MÅSTE ha MINST en rent defensiv mittfältare centralt. Helst två.

  Sen vann MFF guld med Pekalski/Wilton och vi med Sjölund/Fransson.

  Och det här med ”riktig anfallare” trodde jag på fram till för ett par veckor sedan …

  Det jag kan känna oro över med Isak är att målvakter i bottenlag nästan alltid hyllas, eftersom de har så mycket att göra och då blir det fler svettiga räddningar. Att jämföra med anfallare i topplag som kommer till fler avslutslägen. Minns att Nurre fick goda vitsord efter vår katastrofsäsong 2008.

 19. Taddson  |  2 månader sedan


  JL// Målvakter ska vara 28-33, signera långa kontrakt med låg lön och dessutom vara mellan 190 och 200cm. Såklart.

  Men Isak Pettersson är något alldeles extra. Han är något så ovanligt som en fotbollsmålvakt som också är en duktig fotbollsspelare. Vi har inte så många såna i Sverige. Det enda exempel jag verkligen kan komma på, är Karl-Johan Johnsson, Guingamp. Han är också från Halmstad.

  Isak läser spelet extremt bra. Sanslöst bra en-mot-en och på nära håll. Han har rånat anfallare i match efter match. Det här är en supervärvning. En förstakeeper för 5-6 år (apropå rotation, hull) innan han också vill dra vidare.

  Den som är 20 år och bäst i sin ålder i allsvenskan, bör såklart vara med U21-landslaget. Men tydligen resonar Rolle Nilsson p å ett annat, klassiskt vis där; Marcus Dahlberg och Oscar Linnér går före, eftersom de är vana att spela inför större publik. Pettersson är givetvis klasser bättre än Linnér, möjligen jämn med Dahlberg. Och har man väl valt att satsa på en keeper, lär man väl fortsätta göra det. Men där i ska ingen värdering läggas – Isak Pettersson är en framtidsmålvakt. Mycket mer färdig än vad Mitov var som 20-åring, till exempel.

 20. Burkinho  |  2 månader sedan


  Jag litar helt på att IFK vet vad de gör med Isak. Mitovs dagar är säkert räknade, och att få en sån talang och startspelare gratis är fantastiskt.

  Om några år kommer Mitov hem och Isak drar vidare.

 21. Taddson  |  2 månader sedan


  Peking Go// Dryghet tar dig nog ingenstans. Men om man börjar sätta folks namn inom citationstecken, som att det inte vore på riktigt, blir det ju väldigt konstigt. Om du inte kan, be om hjälp istället. Inget att skämmas för.

 22. JL  |  2 månader sedan


  Jag föredrar äldre målvakter. Och längre målvakter.

  Men det finns undantag från alla regler och Isak är en lite för stor talang för att man ska vara för principfast. Han kommer dessutom att tillföra en dimension till vårt spel genom sina fötter, som han använder som en libero.

  Med Isak går utvecklingsresan i mål. Alla elva kan passa.

 23. Ballack  |  2 månader sedan


  Intressant med Isak P.
  Tycker Mitov klarar sig förvånansvärt ofta under ”kritikradarn” precis som Linus medan en sån som Langer fick skit bara han drog på sig tröjan inför match.
  Mitov har gjort många galna räddningar sen han kom tillbaka men är inte det lite ”frukten” av reflex och fått bollen på sig i princip osv? Jag tycker att han bitvis(vilket är förståeligt då han varit skadad) haft dålig tajming, lägger sig lite för tidigt osv.
  Målet mot HBK t ex är ett klart sådant där han kommer ut helt fel mot Smith och anfallaren. Hade han stått kvar så blir det aldrig mål.
  Med detta så innebär det INTE att han är dålig, men i mitt tycke inte heller så stabil och bra som många tycker.

 24. MR  |  2 månader sedan


  @hull
  Ja, Isak lär inte värvas för bänken. Ska David lämna hade jag dock hellre satsat på en målvakt runt 30 som redan provat vingarna någon annanstans. Värvningarna av Wiland och Dahlin är klockrena ur ett sportsligt perspektiv. Däremot sitter de säkert på en betydligt högre lön än Isak. Men för det priset får man fotbollsmässig kontinuitet. Icke att förakta.

 25. Kamraterna  |  2 månader sedan


  På måndag möts IFK och Malmö FF på Parken — och alla Snokafans får chansen att bua ut en viss högerback. Men Anton Tinnerholm säger att han gillar hetsen:

  http://kamraterna.net/2017/10/12/tinnerholm-infor-ifk-mff-jag-gillar-hetsen/

 26. PekingGo  |  2 månader sedan


  Taddson

  Jag ber om ursäkt om jag använde mig av citationstecken på ett lite felaktigt vis. Inte min avsikt att göra dig förvirrad och lovar att bättra mig.
  Måste vara gott att vara felfri som du – grattis.
  Ps: hoppas att bindestrecket och punkterna är till belåtenhet, annars kan du anmärka på det också…

 27. hull  |  2 månader sedan


  Burkinho //
  Langer var 31 bast när han signades. Jag föreställer mig att det går att göra liknande värvningar igen. Och med tanke på att målvakter utan vidare kan hålla på och hålla nivån tills de är 37–38 så innebär det kontinuitet under en längre period.

  MR //
  Jag väljer också Mitov före de flesta, men förutsätter att en värvning av Pettersson utgår från att Mitov kommer försvinna.

 28. MR  |  2 månader sedan


  Inte en chans att Isak är bättre än David. Ska den senare iväg är väl Isak en bra talang att satsa på, men då får vi också räkna med svaj i försvaret tills han stabiliserat sig. Behåller hellre David om jag får välja.

 29. Burkinho  |  2 månader sedan


  / Hull
  Bra spelare har ambitioner och vill vidare. Återstår att satsa på pensionärer, som dif, eller dåliga spelare.

 30. hull  |  2 månader sedan


  Det är ju inte enbart Mitovs och Langers båda skador som ställt till det, utan även dålig framförhållning från IFK:s sida.

  Men, men. Jag har sett alldeles för lite av Pettersson för att kunna ha en åsikt om huruvida han är tillräckligt kvalificerad. Låt oss säga att han är tillräckligt bra.

  Då är alltså situationen att vi köper en målvakt som ska ersätta en Mitov som ska säljas/bosmannas inom överskådlig tid. Då förutsätter jag att IFK skriver minst fyra år med Pettersson. Problemet är ju att om han är tillräckligt bra så kommer han högst troligt vilja vidare ändå, med tanke på åldern. Och då är det dags för ny målvakt igen inom ett par år…

  Som sagt, jag är rätt less på cirkusen.