Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 72 253

 1. JL  |  2 månader sedan


  Ser Chelsea i CL. Verkligen som J Södra all over again. Eller inte riktigt.

  En skillnad är att de löper framåt och passar framåt. Hela tiden.

  Om vi ska få det här att funka måste vi ha ytterbackar av landslagsklass närmast. Hur funkar Alfons? Hur är hans kondis?

  Niko är ett bra alternativ, men vi behöver bättre spelare än både honom, Vall och de andra. Kan tänka mig att en vänsterfotad vänsterback borde ligga högt på listan (med Vall som backup).

 2. Zara Larsson  |  2 månader sedan


  Cosmo

  Precis. Det där var ett framfall i den meningen att han faktiskt såg ut att ibte vara klippt slut rent fysiskt. Det är även i den matchen han matar de två inläggen, patenterade flacka, hårda, vilka jag tog upp tidigare idag.

  Men det var totalt sett en knappt godkänd insats, men kontra de tidigare inhoppen och U21 framträdandena var det bättre. Men nu ser det illa ut igen, men fysiken är faktiskt tillbaka, även om det känns som att han får konservera mer och således löpa mindre.

 3. rajderajraj  |  2 månader sedan


  Tänkte bryta den spända stämningen på GB med lite intressant fakta.

  -Kalle Holmberg har ett bättre målsnitt 2017 än Emir Kujovic 2015.

 4. Cosmo Kramer  |  2 månader sedan


  ”Zara Larsson | 2017-08-20 20:24:50
  Jätte bra match av Nikola. Helt annat än vad vi sett tidigare!”

  Jag mindes det här bara för att jag blev så glad att till och med du tyckte han var bra, apropå att du fråga om det var någon match han gjort bra…:) Men tar det som ett kvitto på att du kan ändra åsikt om förutsättningarna ändras:)

 5. Laya  |  2 månader sedan


  Har begripit att Niko för ZL inte faller väl i smaken. Behöver väl inte älta det in absurdum.

  Tycker fö att Niko skall ges fler chanser. Kujovic såg också ringrostig ut under en hel säsong innan det lossnade med besked. Tre korsbandsskador för Niko är inte att leka med, men fler chanser bör han få; i synnerhet efter allt som han bidragit med. Och med hänsyn till den nivå vi har sett hos honom tidigare.

 6. drosen  |  2 månader sedan


  ”ZL fortsätter att provocera. Sällar sig till den skaran av skribenter.”

  Bara för att man tycker annorlunda än majoriteten (?) så provocerar man? ZL kommer ju med i gnällbänksmått (allt kan inte vara statistiskt säkerställt) välgrundade argument varför just han inte tycker Niko håller. Precis som andra argumenterar för att densamme bör få förlängt.

 7. Zara Larsson  |  2 månader sedan


  Meh alltså. Jag säger ju att Nikola är skitnice som lirare och sådär – Men bara därför kan man inte komma undan!

  Herregud folk här slaktade Totte i parti o minut 13/14 och kom undan med det.

  Om Nikola startar mot Kalmar (och Vall sitter på bänken) lovar jag att promenera till Åtvidaberg.

 8. ThePro  |  2 månader sedan


  Taddson//Men om alle spelarna sitter på bänken, blir det väl ingen match? ;-)

 9. Taddson  |  2 månader sedan


  Alle på bänken på Old Trafford.

  Basel lirar för övrigt 3-4-3.
  Fniss.

 10. Laya  |  2 månader sedan


  //ThePro
  ZL fortsätter att provocera. Sällar sig till den skaran av skribenter.

 11. Jofa  |  2 månader sedan


  Frågan är hur man hanterar en spelare som redan haft tre svåra knäskador under sin karriär? Hur stor är risken för en ny skada?

 12. PekingGo  |  2 månader sedan


  Skulle vilja ge ”Nico” chansen på högerkanten innan jag tycker till på allvar. Min upplevelse är att Nicola gjort sina bra insatser främst till höger och de mindre bra på vänster sida.

 13. Nätrassel  |  2 månader sedan


  Med tanke på att Niko nyligen kommit tillbaka från en svår knäskada tycker jag han gjort det helt ok. Vore nästan tjänstefel att inte förlänga till en rimlig kostnad. Lojal truppspelare som inte gnäller över några matcher på bänken och har en bevisat hög nivå i sig dagar då det stämmer för honom. Dessutom inte lastgammal och kan spela både till höger och till vänster både back och mittfältare.

 14. ThePro  |  2 månader sedan


  JL// Tyvärr har IFK varit tvåa på bollen för ofta också!

 15. ThePro  |  2 månader sedan


  Man kan ju faktiskt tro att ZL är den gamle gnällbänkaren Greger_Zum som återuppstått i ny skepnad. Ingen gammal gnällbänkare har väl glömt hans ”kärlek” till Mikael ”Blomma” Blomberg! Nu är det stackars, genuint genomtrevliga och blyga, Nicola som får stå vid skampålen.

 16. JL  |  2 månader sedan


  Visste ni att vi sett till spelarstatistik är tvåa i allsvenskan?https://www.whoscored.com/Regions/212/Tournaments/40/Seasons/6594/Stages/14410/TeamStatistics/Sweden-Allsvenskan-2017

  Vidare: Vi har minst antal gula och röda kort.

  Vi är tvåa i att hålla i bollen (men framförallt i mitten av planen).

  Tvåa på att passa rätt (ÖFK leder).

  Vi har NOLL mål på straff.

  Vi har 13 procent skott från vänster, 24 procent från höger.

  Vi är näst sist på offsides. Kan bero på att ingen löper, eller?

 17. Zara Larsson  |  2 månader sedan


  Kalle är allsvenskans bästa anfallare.

 18. JL  |  2 månader sedan


  //ZL
  Jag vet att du har fel. Hur jag vet det kan jag förstås inte prata om. Men du kan lita på mig och på allt jag säger in eternity amen.

 19. Taddson  |  2 månader sedan


  Väntar bara på att få läsa att ”nånting i IFK har gått sönder” och ”IFK håller på att kollapsa” så är hela retorikgreppet komplett.

 20. Morre  |  2 månader sedan


  Lite roligt att många här (inkl jag själv) så sent som för nån månad sen var övertygade om att Jens inte ville satsa på Niko. Nu har han tvärtom fått förtroendet flera matcher i rad.

  Tydligen är det så att de två personer som har sett Nikola absolut mest i U21 och träning är Jens och Zara Larsson. Tyvärr är det bara en av dem som skriver här inne. (Eller !?).

  Som jag ser det finns det tre alternativ:
  1) Jens favoriserar Nikola av oklar anledning
  2) Jens är helt inkompetent och tar ut fel spelare
  3) Jens har ett bättre fotbollsöga än Zara Larsson

  Jag vet vilket alternativ jag tror på.

 21. hull  |  2 månader sedan


  Hogjoh sammanfattar det mycket bra.

  Vill dessutom lägga till att vi ju sett vad Nikola gjort historiskt. Han var en högst bidragande orsak till guldet. Och våren 2016 var han en av våra bästa spelare. Allt handlar inte om hur bra/dålig han varit i det fåtalet matcher han hittills spelat i år, i ett lag som varit tidvis bedrövligt.

 22. hogjoh  |  2 månader sedan


  Det som gör Tkalcic viktig i IFK är att han, till skillnad från flera andra, är bred i sitt register. Även om han kanske inte briljerat sedan Telo lämnade (vem i IFK har det?) så är han en spelare som bidrar både med spetsegenskaper (inlägg, löpkapacitet), har en grundtrygghet i sitt spel (taktiskt kunnande, funktionell teknik) och har bra karaktär: hårt slit och en uttalad vilja att bidra till till ett lag i en stad där han trivs.

  Femårskontrakt!

 23. culinho  |  2 månader sedan


  Mellan Jupiter o Mars finns det en tekopp i omloppsbana, så liten att den inte kan ses ens med det bästa teleskopet. Bevisa att jag har fel.

 24. Zara Larsson  |  2 månader sedan


  Hull

  0 bra prestationer tillsammans med aktioner som är direkt farliga defensivt samt ett överhängande hot om att varenda närkamp är förlorad på förhand – Det är inget annat ön just katastrofdåligt.

  Då blir det ”ungefär 3000ggr bättre” med någon som faktiskt är en duktig och bra fotbollsspelare, på ett ungefär. Och det tycker jag är ganska klart i jämförelsen.

  Jag begär ingenting – men eftersom du mfl. Anser att Nikola förtjänar ett nytt kontrakt, vore en värdefull tillgång för laget och nu inte alls är dålig, så tycker jag att det vore superintressant vad son får er att tycka så – Vad gör Nikola bra nu? Vad set vi för tecken på att han kommer bli bättre? I vilken/vilka matcher har Nikola varit duktig i år? Eller varför inte –

  I vilken/vilka matcher har han inte stått för en eller flera horribla passningar som orsakat direkta farligheter samt när har han inte varit en ren säkerhetsrisk med sitt obefintliga närkamps och duellspel?

  Jag är som sagt öppen för att omvärdera min åsikt – Skjut ned mig, ge mig minsta lilla så skall jag kolla alla framträdanden igen. För nu är jag klar strax.

 25. hull  |  2 månader sedan


  ZL //

  Du överdriver medvetet. Det är ett värdelöst retoriskt grepp om du vill bli tagen på allvar. Visst kan vi diskutera Nikola 2017 i relation till Nikola 2016 eller Linus 2017, men det känns inte aktuellt så länge du drar till med argument som ”katastrofdålig” och ”3000 ggr bättre än Nikola”…

  Vad kräver det för motargument? Att jag tycker att Nikola är en miljon ggr bättre än vad du kan säga?

  Det blir bara sandlåda av allt…

 26. mvh  |  2 månader sedan


  Kusu spelar för U16 landslaget nu, för den som är sugen på att se. Sänds här:

  http://svenskfotboll.se/landslag/p01/arkiv/landslag/2017/09/live-p16-sverige-slovakien-1645/

 27. Zara Larsson  |  2 månader sedan


  MR

  Så du har inte sett hans obefintliga närkampsspel, dåliga spelbeslut (överspelad flera gånger per match, felpass) och uppenbara problem med fysiken?

  Du tycker alltså han successivt blir bättre och bättre? Vad var då matchen mot Jsödra?

 28. Zara Larsson  |  2 månader sedan


  Ameh hull

  Berätta nu. Hade Vall gjort Nikolas insatser hade han varit så slaktad att det finns inte. Folk har haft åsikter om Linus prestationer denna säsongen – Jag med i vissa matcher – Och senast mot Jsödra var det en del negativitet, och då var Limpan ungefär 3000ggr bättren Nikola.

  Och jag säger det återigen, kan någon visa på när Nikola skulle varit bra sedan återkomsten, så är jag den förste att backa. Men jag har själv suttit och ugglor matcher hela dagen nu, jag är ledig hela veckan, och jag ser bara dåliga initiativ och insatser.

  Och för alla verkar det självklart att vi skall förlänga med honom. Jag förstår det inte. Han är ingen junior, han är knappast billig heller, eller skulle bli – Varför skulle han gå med på det när han kanske kan gräva upp pengar nån annanstans? Fullt rimligt att grabben ser till sig själv, det är med all rätt.

  Förstår verkligen att man vurmar för Nikola, han är kämpego, men sportsligt är han inte i närheten av ett nytt kontrakt. Och jag har sett U21, träningar och liknande under hela året.

 29. MR  |  2 månader sedan


  Jag känner inte heller igen mig i att Niko skulle ha varit så dålig. Det finns spelare i laget som presterar betydligt sämre (*host* DMK). Niko behöver lite tid att nå full potential men har tagit kliv sedan han fick förtroendet.

 30. hull  |  2 månader sedan


  »Katastrof dålig i alla avseenden!«

  Alltså…