Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  110 451 inlägg

 1. johjo  |  6 månader sedan


  När nya tv-avtalet dessutom väntar runt dörren efter nästa säsong och bör kunna ge minst 10 miljoner extra om året finns inga skäl att sälja sig billigt.

  Jag har oerhört svårt att se att AEK skulle ge ett skäligt bud på Fransson.

 2. Ballack  |  6 månader sedan


  Fransson känns ännu mer osannolik än Thern att lämna..
  Stukad från senast etc
  Nope, tror inte det
  OM det skulle ske så ska han kosta mer än frillan!
  Han formligen åt upp frillan på Porten i höstas

 3. LEJNUZ  |  6 månader sedan


  Eller helt enkelt ”Fransson är ämnad för högre ändamål än grekiska skitligan!”.. Jag är inte ett dugg orolig att han drar till AEK! Hade möjligen blitt nervös om typ celtic la bud men AEK? 👎

 4. MA  |  6 månader sedan


  Är dags för Hunt att sätta ner foten och säga ska ni ha Fransson så får ni betala och vi släpper inte honom för under 50 miljoner.

 5. Laya  |  6 månader sedan


  Ja, vår egen bärande Fransson, med morfar Örjan Martinsson och morbror Tonna. Där snackar vi 50 mille plus :).

 6. Zigge  |  6 månader sedan


  Fan så kul för Fransson. Oavsett vad som händer kul!

 7. Wahlstrom  |  6 månader sedan


  Fransson? Ja då snackar vi ju 100mille istället, annars kan ni gå hem AEK.

 8. Taddson  |  6 månader sedan


  Ah, mitt inlägg om Thern till AEK blev ju ovanligt vältajmat.

  Not.

 9. Frank  |  6 månader sedan


  Grekiska ligan är som jag förstått det väldigt ojämn med ett par klubbar i toppen som verkligen är riktigt bra och där de finns pengar, publik och häftiga derbyn o.s.v. Samtidigt är väl nedre halvan av tabellen inte/knappt bättre än allsvenskan? Hoppas på att Simon tycker det ligger andra värden i att spela i Sverige (Norrköping). Det är ju faktiskt längre till både blivande far-/mor-föräldrar, Isaberg och High Chaparral från Grekland än det är härifrån.

 10. Laya  |  6 månader sedan


  Där ser man. Vilken röra…

 11. lantzaaajr  |  6 månader sedan


  Haha, vad är det här? Jävla cirkus!

 12. mvh  |  6 månader sedan


  Just AEK är ganska välskött de senaste åren. Sedan de blev tvångsrelegerade av ekonomiska (och delvis fotbollspolitiska) skäl så har de gjort en sanering och tagit tag i sin ekonomi rejält. De betalar inte några översummor och värderar vettiga värvningar framför flashiga (därav Thern/Fransson?). Inför den här säsongen så släppte de sin guld-tränare för att han helt enkelt ville ha för mycket betalt och försökte jobba med utpressningsmetoder. Man kan väl säga att AEKs ledning just nu kör lite av en spegling av samma affärsfilosofi som Hunt bedriver här hemma.

  Det har dom kunnat göra i skuggan av att de två överlägsna jättarna i landet, Olympiakos och Panathinaikos, har ett par mellanår. Vilket öppnat för skiktet under, med PAOK och AEK. (Och Aris nu när dom är tillbaka.).

  (Sen finns ju det intressanta fallet Atromitos också, som slog ut AIK ur EL kvalet. Men det är ett annat ämne. Däremot borde vi kolla på deras mittback Spyros Risvanis.)

 13. MA  |  6 månader sedan

 14. LEJNUZ  |  6 månader sedan


  Pengar borde inte va ett problem i familjen thern?

 15. Laya  |  6 månader sedan


  På publiksidan finns iaf en del att hämta för grekerna.

 16. Butcher  |  6 månader sedan


  Tyvärr Taddson tror jag dock inte stabilitet räcker långt då allsvenskan näringskedja är oerhört långt ner i listorna.
  Är man snart 27 år och fotboll är ens levebröd så tvekar man nog inte lång stund om någon är villig att 3 dubbla din lön, och i Therns fall så lär han nog ligga över snitt lönerna i grekland.

  Overview
  Country: Greece
  Confederation: UEFA
  Founded: 1927
  Number of teams: 18
  Level on the pyramid: 1
  Domestic cup: Greek Cup
  International cup: UEFA Champions League, UEFA Europa League
  Current champions: Olympiacos
  Average annual salary: 200,000 €
  Transfer window: 2nd January – 1st February and 1st July – 31st August
  Season duration: August – May
  Number of allowed foreign players per team: 5
  Average stadium attendances: 3319

 17. Taddson  |  6 månader sedan


  Tror inte för ett ögonblick att Simon Thern i det här läget har den ringaste tanke på att dra till AEK Athen. En mängd skäl finns därtill.
  Grekisk fotboll är ju historiskt en ganska rörig verksamhet, där tränare, sportchefer och spelare kommer och går mest hela tiden. Tänk Grandpa Simpson på bordell. Visst, AEK lirar i CL och är Greklands största klubb. Det går att tjäna en del deg, där liras häftiga derbyn och klassen på topplagen i ligan är väldigt hög. En 22-årig Thern hade garanterat napapt. En 27-årig Thern som snart ska bli farsa, har en synnerligen ledande roll i ett lag som behöver ledartyper och som därtill har det där tredje guldet inom räckhåll? Skulle inte tro det.

  Jag tror Simon värderar speltid betydligt högre än en ”häftig klubb” i det här läget. Jag tror han har ett stort hjärta för sina lagkamrater och klubben, den där han hittat tillbaka till glädjen i fotbollen. Jag är övertygad om att Simon själv vet att han behöver den här säsongen för att etablera sig som en av de bästa spelarna i allsvenskan, om inte den bästa och därefter kunna gå till en bra klubb med närmast garanterad speltid, landslag och hela köret.

  Thern är en klok ung man och jag litar på att han ser att han har nästa steg, en platåuppgradering, på nära håll. Att lite tålamod bara gör honom gott i det här läget.

 18. blacklisted  |  6 månader sedan


  Thern är på tok för sugen att sätta gnaget och MFF på plats nästa säsong för att gå till grekiska ligan!

 19. johjo  |  6 månader sedan


  På tal om pengar, någon som hört något om guldkantade avtal för IFK i januari?

  Tisslas och tasslas en del på ön gud glömde om vad som går att göra med tanke på de centrala avtalen. Det verkar vara minst ett par bolag som gärna vill köpa lite legitimitet genom samarbete med Allsvenska lag.

 20. CHT  |  6 månader sedan


  En sak till. Eftersom att pengar kommer flöda neråt i näringskedjan i januari kanske man ska vänta till dess. Exempelvis. United köper någon från Everton som köper någon från Fulham som köper någon från Aston Villa som desperat behöver en ersättare

 21. Radamel Falk Olander  |  6 månader sedan


  Stryk ”markands” då. Värdet på Thern kan vi diktera själva. Vill ingen betala så fair enough.

 22. CHT  |  6 månader sedan


  RFO/ Marknadsvärdet är vad köparen är villig att betala. Vill inte klubben sälja till det finns ingen marknad. Sen kan man också prata om matchningsproblematik där de finns en klubb som är beredd att köpa för vad IFK begär men inte fattat det själva än. I detta fall någon som har 40 millar på kontot att lägga på en grym tvåvägsspelare men inte vet att det är Thern.

  HULL/ Bra tanke med unikhetsaspekten och det är nog en del av lösningen. Även nationalekonomiskt teoretiskt hållbart. Matchningsproblematiken kanske en del. Den minskar ju i takt med uppmärksamheten Koffe fått och fler klubbar fått upp ögonen. Sen tror jag att det finns en förhoppningsfaktor i det hela där man ser Koffe som en frälsare. Det är ju som bekant dyrt, hur många halvdassiga skyttekung har det inte lagts pengar på för att sportchefen tror att de ska göra mål? Tänk Andy Carroll. Så tror jag man ser Koffe också, som en dyrk i motståndarnas försvarslås medan Thern är en helt vanlig mittfältsmotor. Lika nyttig men utan frälsarstämpeln.

 23. Kamrat11  |  6 månader sedan


  /hull

  Är ju som nämnts tidigare till viss del en fråga om vilken marknad som diskuteras men man kan väl säga att Marknadsvärdet på en liknande spelare (ålder, position, egenskaper etc) kan vara X miljoner. Men marknaden av just Simon Thern domineras ju av den aktör som äger varan/tjänsten Simon Thern ifråga (även om det känns väldigt olustigt att benämna en människa som en vara att handla med), i detta fall är det bara IFK Norrköping som tillhandahåller just den varan (monopol) vilket ju gör att marknadsvärdet är vad säljaren vill att det ska vara då obefintlig konkurrens och avsaknad av exakta substitut gör att ingen jämnvikt på den specifika marknaden nås.

  Däremot finns såklart liknande substitut för köparen att tillgå om man breddar marknaden till samtliga glada och frispråkiga mittfältare från Småland men som inte måste vara just Simon Thern. Denna marknad har en bredare konkurrens och bättre jämnvikt och priset på en annan sådan mittfältare Blir således lägre.

  Så det beror helt på om det är Marknaden för Mona Lisa/Thern eller marknaden för tavlor av okända kvinnor/Mittfältare vi tittar på. Då Peter Hunt sitter på det enda existerande exemplaret av tavlan Thern gör att marknadspriset på den styrs av Hunt!

 24. darvhan  |  6 månader sedan


  Gör IFK hyggligt ifrån sig i EL-kvalet 2019 så kommer Thern vara betydligt attraktivare för klubbar. Med andra ord, får vi inte ett bud på minst 40 mille cash så behåll han och låt budgivningen börja nästa år samt att vi förhoppningsvis redan spelat till oss x miljoner.

  Att sälja för låt säga 20-25 nu vore vansinnigt, vi behöver inte pengarna. Vi behöver EL med tillhörande erfarenhet, ökat intresse från publik och media,sponsorer osv osv

 25. bengeten  |  6 månader sedan


  Så lång var han inte
  Han kanske inte var så lyckad
  En spelare som kunde vara något är Diego montiel
  13 mål och 14 pass är mycket bra

 26. MA  |  6 månader sedan

 27. hull  |  6 månader sedan


  RFO //

  Jag tänker att ”marknadsvärde” utgår från att Thern inte är fullständigt unik. Det är inte som att sälja Mona Lisa direkt, utan man utgår från att det ändå finns andra jämförbara spelare och vad de kostar på marknaden. Därav ”marknad” i ”marknadsvärde”.

  Det värde som IFK sätter på Thern kan mycket väl vara över hans marknadsvärde.

  Nån nationalekonom får gärna fylla i här.

 28. Radamel Falk Olander  |  6 månader sedan


  Det där med marknadsvärde på spelare vet jag har diskuterats här inne förut. Om IFK säger att Simon Thern är värd, låt säga 40 miljoner för oss just nu så är väl det marknadsvärdet? IFK är en del av marknaden och det är priset man får betala om man vill köpa Thern av oss.

  Mycket mer en filosofisk fråga än en strikt ekonomisk kanske, men ändå.

 29. mvh  |  6 månader sedan


  Med tanke på Smiths ålder, nivå i spelet och kontraktslängd så tror jag inte att 20 mille räcker till prislappen på honom.

  Där har vi snarare i häraden 30-40 mille att röra oss om han skulle gå nu. Med fyra år kvar på kontraktet. Han kan säkert går för 15-20. Men då är det om ca 2 år.

 30. hull  |  6 månader sedan


  Beträffande Smith och hans långa kontrakt så kan man förmoda att det finns en utköpsklausul. Känner mig ganska trygg med att om Ian säljs närmsta åren så blir det till en riktigt bra penning.