Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 80 028

 1. Tgtat  |  39 minuter sedan


  Premiären för 1990 glömmer ju aldrig någon. Snacka om att regerande mästarna visade var skåpet skulle stå. Är det någon som har ett bättre klipp än Dokument Tomas Brolin (där man bara får se hans tre fullträffar)? Vilka andra premiärer är värda att minnas? Får vi se någon spännande debut den här gången också?

 2. Snokasnack  |  47 minuter sedan


  Vi är på plats ikväll på Allsvenska upptaktsträffen! Myra, vår introverta flygande reporter har nyss gjort en skakig intervju med DMK. Den, tillsammans med en anspråkslös rapport om kvällen kommer nog i ett avsnitt framöver :)
  https://twitter.com/snokasnack/status/976515094636048384?s=21

 3. Computer Biyela  |  53 minuter sedan


  Reagerade likt många andra när jag först såg tröjbilden, och ju mer jag tittar desto fulare och mer b blir den… Tog de bara en bild eller? Vem fan ställde in ljuset? Har den inte redigerat ens det minsta? Helsvart bakgrund? Betyg: 1,5/5.

 4. hull  |  3 timmar sedan


  Gerson, Ian, Fjoluson, Wahlqvist, Filip och Alfons. Av de åtta spelare vi släpper för landslagsuppdrag i helgen är sex stycken backar. Det hade kunnat vara sju om Smith inte varit skadad… Därtill är Jordan och Arnor också iväg. Det blir således intressant att se hur vi formerar laget mot Bajen på söndag.

  En gissning:

  Isak
  Castegren – Ante – Vall
  Thern – Daja – Jakobsen – Gudi
  DMK – Kalle – Skrabb

  Sen återstår bara Pontus ur den friska A-truppen.

 5. Bom Ikaros  |  3 timmar sedan


  Apropå marknadsföring och biljettförsäljning: IFK har verkligen en utmaning i vår med tanke på att hemmamatchlottningen är usel ur ett publikperspektiv. Förhoppningsvis gör segrar att publiken kommer till parken, med tanke på att inga storlag kommer hit.

  04-02 15:00 IF Brommapojkarna
  04-15 15:00 Kalmar FF
  04-23 19:00 IK Sirius FK
  04-29 17:30 Trelleborgs FF
  05-19 18:00 Dalkurd
  05-23 19:00 GIF Sundsvall
  07-15 BK Häcken
  07-22 IF Elfsborg

 6. RandyT  |  4 timmar sedan


  Skulle kunna göra något liknande med ett tredje matchställ för en match om året. Sponsorerna på tröjan kan säkert avvara sig platsen för en god anledning.

  https://www.cancerfonden.se/insamlingar/matchen-mot-cancer

 7. JL  |  5 timmar sedan

 8. JL  |  7 timmar sedan


  Bästa tröjan (och trycket) hittills, enligt mig. Vilken skillnad det gör när Holmen, stjärnan och Nike får framsidan själva.

  https://svenskafanscdn.blob.core.windows.net/image-7/408884.jpg

  Även svag för IFK:s Adidas-tröjor på 1980-talet. Observera stor stjärna.
  https://www.youtube.com/watch?v=RPrOLDqE7i0

 9. Frank  |  7 timmar sedan


  Tack för ett bra inlägg Hull! Du sätter egentligen fingret på det. Frågan är lite vad som är verksamhetens kärna, tänker jag.

  Nu har jag inte stenkoll på vad som officiellt är skrivet i stadgar, verksamhetsberättelse o.s.v. men IFK Norrköping bör,i princip, som elitklubb vilja att deras A-lag är så bra som möjligt, inte i första hand utgöra helgunderhållning. Naturligtvis tror jag att man jobbar på alla möjliga sätt för att nå dit men jag vet inte om man ser det som mål eller medel, för att prata ”kantiska”.

  Jag tror det har ett egenvärde i sig, och inte bara en nödvändig förutsättning, för att spela bra fotboll att inte bara prestera på planen utan också, t.ex.:

  • Vara självklart första-val som affärspartner inom den regionala idrottsrörelsen.
  • Genom sitt CSR-arbete synas, påverka och göra skillnad för människor och stå upp för sunda värderingar.
  • Vara en av de ledande klubbarna i landet på talangutveckling.
  • Bjuda publik på nervkittlande underhållning.

  Min poäng är att alla gillar olika saker, men om man som klubb försöker arbeta på det viset rent generellt skapar man också långsiktiga förutsättningar för sponsring och supportrar att vilja ”ställa upp” och vilja synas med och för IFK eftersom man är tilltalande då. Naturligtvis har man förstått det här men det verkar inte arbetas på det här sättet på alla nivåer.

  I det lilla perpektivet innebär det t.ex. att vara attraktiv och ha en kommunikation och release kring årets tröja som lockar supportrars nyfikenhet istället för att bara köpa nya kläder och ta en obligatorisk tröjbild. Skillnaden ligger i synsättet – om jag drar det till sin spets: Är kläderna något man måste ha för att kunna få lov att spela i Allsvenskan eller är det något ”halvmagiskt” som t.ex. ska representera förhoppningar och minnen från folket på läktarna, de som kanske är mest trogna kunder av varumärket IFK Norrköping?

 10. JL  |  7 timmar sedan


  //ZL
  Jag kan ju fråga dig, som har koll på allt. Hur är det?

 11. Zara Larsson  |  7 timmar sedan


  JL

  Det blir ju väldigt konstigt när du skriver att IFK inte har koll på vad Jack kan, vad han gör osv.

  Är detta något du vet eller gissar du bara?

 12. JL  |  8 timmar sedan


  //hull
  SM-guldet hjälpte ju till med lite ny historia.

  Annars tycker jag att vi har en förbundskapten och fyra A-landslagsmän (+ 4 i U21) att spinna vidare på.

  En gång IFK alltid IFK liksom.

  Min poäng: IFK är för fotbollen vad Uppsala och Lund är för universitet. Det kommer uppstickare, men IFK är alltid IFK. Och om du vill lära dig spela fotboll och vill vara säker på att få en bra utbildning – ja, då vet du var du får av IFK.

 13. hull  |  8 timmar sedan


  JL //

  Exakt. Den samlade policyn, eller identiteten om man så vill, är dock meningslös att ta fram så länge det inte finns någon som i första hand har till uppgift att utveckla och implementera den. Både genom eget arbete men också genom andras. För att använda en sliten klyscha: Allting kommunicerar. Men det är ju sant.

  Och vill inte tänka på den dag då Jack bestämmer sig för att göra något annat.

  Beträffande vad IFK ”är” så borde vi absolut använda vår historia, men det är inte helt lätt att reda ut på vilket sätt. Historiken är en bra plattform, men en fot måste finnas i samtiden också. IFK måste vara länken mellan nuet och dået. Annars blir vi till slut en ganska gubbig klubb.

 14. JL  |  8 timmar sedan


  Obs, inte stöddiga! Utan självklara.

  Vi behöver inte hitta på och skapa något nytt. Ingen kan ta ifrån oss historien. Norrköping är fotbollssveriges hjärta.

 15. JL  |  8 timmar sedan


  //hull
  Du har rätt i att man måste börja från början. In med någon som verkligen verkligen förstår dessa saker. En mer generell intelligens som går att applicera från allt från tweets till communitybyggande till tröjtryck.

  IFK jobbar bra i detaljerna (ibland) men det saknas en helhet. Ser inget problem i att vi är personberoende (Jack). Ser snarare att problemet ligger på att IFK inte skulle kunna ersätta honom, eftersom de inte riktigt har koll på vad han kan och ägnar sig åt.

  Det behövs en samlad policy för kommunikationen och marknadsföringen. Vilka är IFK? Hur är IFK? Varför ska man bry sig om IFK? Stockholmslagen är bra på det. Liksom till exempel Kalmar, som var tydliga som outsiders på 00-talet.

  Ser gärna att IFK trycker på att ”vi är riktig fotboll”. Norrköping – fotbollens huvudstad. Osv. Historiken är vår vän. Oavsett division är vi störst och viktigast.

 16. hull  |  9 timmar sedan


  XJesperX //

  Fast det blir lite fel att kritisera ”marknadsavdelningen” för detta. Min bild är att de är rekryterade för i huvudsak helt andra sysslor än sånt som riktar sig direkt till supportrar. Samma gäller det mesta annat som rör IFK:s kommunikation. De har blivit en andrahandssyssla för en rad olika personer som i första hand har annat på sina bord. De gör nog sitt bästa, men det är inte lätt när det varken finns tid eller ordentligt med erfarenhet.

  Det vi saknar är en kommunikatör med kunskap om branding och förmåga att koordinera. Om man ska lasta någon för det så är det i så fall styrelsen. Sen kan jag å andra sidan förstå att man inte vill dra på sig för stora löpande kostnader, men i mina ögon så är det rimligt att prioritera en kommunikatör betydligt högre än som tjänsteperson nr 18!

 17. Cricka_Hult  |  10 timmar sedan


  Bara för att jag är den jag är så måste jag påpeka att ni jämför med Djurgårdens tröjsläppsbild från 2016 (kolla artikeln från FD)… så här ser årets bilder ut vilket inte förändrar något i sak…

  http://dif.se/arets-matchtroja-backade-av-hela-stan/

 18. XJesperX  |  10 timmar sedan


  Morre har så rätt att påpeka skillnaden i proffsighet när det gäller tröjsläppet hos IFK och DIF. Ett bra exempel på att IFKs marknadsavdelning helt enkelt är för dåliga. Det är helheten som gör skillnaden kring hur mycket tröjor, souvenirer, biljetter som säljs.

  Gissa hur många tröjor IFK kommer sälja på fredag gentemot hur många DIF sålde när deras släpptes?

  Nog för att Stockholmsklubbarna så klart har mängden människor i Sthlm till sin stora fördel, men det är inte allt. Även Sthlms folket måste lockas till matcherna, just nu känns det som att IFK inte ens försöker locka Norrköpingsborna till Parken.

  Denna oproffsiga tröjreklam är bara ännu ett bevis för detta.