Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  119 584 inlägg

 1. Burkinho  |  6 minuter sedan


  /polo
  Precis. Ingen i Manchester Uniteds anfall skulle exempelvis platsa i WH…

 2. PoLo_ByXa  |  15 minuter sedan


  Även jag har svårt att se att Sead skulle få så mycket speltid i West Ham för tillfället.
  De lirar 4-3-3 eller ett 4-2-3-1-system, som egentligen passar Sead ganska väl.
  Dock får man väl ändå säga att konkurrens är väldigt hård på hans potentiella positioner.

  De gjorde sin dyraste värvning någonsin(en transfersumma som kan gå upp till 800 miljoner) förra säsongen i den Brasilianska fixstjärna Felipe Anderson som utgår till vänster, samt har den Ukrainska landslagsstjärnan Andrij Jarmolenko.
  Utöver dessa två ”startspelare”, så spelar även Michael Antonio (lite av en supporterfavorit) samt den argentinska landslagsmannen Manuel Lanzini på ytterpositionerna. Utöver dessa finns i dagsläget även nyfövärvet Pablo Fornals och Robert Snodgrass att tillgå, som roteras in ibland.

  Det har även inneburit att den egna produkten Grady Diangana(f-98), som förra året fick en del speltid på ytterpositionerna, lånats ut till West Bromwich i Championship under detta år (han har varit ordinarie).

  Möjligt att skador och eventuella försäljningar kan förändra det aktuella läget, både vad gäller spets och bredd på positionen.

 3. kakadua  |  15 minuter sedan


  hull, rajderajraj

  Ja, i fjol var det ju närmast en religiös tes att 3-4-3 var skit. Om det är”obegripligt” att man provade något annat så hade det varit rimligt att påpeka den saken redan då kan man tycka, om man nu ska sitta och vara efterklok.

  Sen tycker jag att det är en grov förenkling att vi fick 50 miljoner på grund av spelsystem enbart. Eller att Sead kommit loss bara tack vare 3-4-3. Det finns annat än spelsystem som påverkar.

 4. bikemi01  |  18 minuter sedan


  Brownie

  Jag är medveten vart IFK befinner sig Europas näringskedja.
  Vad jag syftar på är att det nu kommer bli ännu värre. Vinner man då alltså inte Allsvenskan kommer man inte ens få chansen att kvala till EL vilket är en klar försämring från dagens upplägg och ännu ett steg från pengarna som kan tjänas i Europa.

  Det ska dock bli sjukt sexigt att te. x möta ligatrean från Kazakstan!

 5. rajderajraj  |  23 minuter sedan


  hull//

  Tror inte jag gav mig in i den debatten, men det fanns väldigt många skribenter som gjorde det. Sett till maximering av den individuella spetsen blev det bra i slutändan och visst kommer 50 milj in på kontot vara väldigt bra för IFK Norrköping både på kort och lång sikt. För IFK:s vårsäsong blev det nog mycket riktigt negativt, men där tror jag att skadorna på bla Kasper Larsen, Christoffer Nyman och Simon Thern, dvs 3 av våra absoluta nyckelspelare i centrallinjen hade ännu större negativ påverkan på utfallet. Vi fick egentligen aldrig chansen att spela ihop den tilltänkta startelvan inför säsongen, samtidigt som vi var i som störst behov av just det, efter att Ante lämnat. Det kostade oss några segrar som istället blev kryss under inledningen på säsongen.

 6. MA  |  30 minuter sedan


  Tonna i fotbollsakademins hörna:

  När vårt A lag idag besegrade Örebro SK med 3-0 så avslutades matchen med 6 stycken spelare som fått sin fotbollsutbildning i vår akademi.

  Alexander Fransson, Christoffer Nyman, Filip Dagerstål, Pontus Almqvist, Henrik Castegren och allsvenska debutanten Manasse Kusu.

  Hoppas många tar åt sig av detta både medspelare och ledare som hjälpt dessa ihop med nära och kära.

  Detta en bra trigger för alla att ha dem som förebilder.

  Trevlig fotbollshelg
  Tonna

 7. hull  |  35 minuter sedan


  raj //

  Massvis med inlägg? Menar du dina egna inlägg?

  För mig kvittar det. Det var ett misstag alldeles oavsett om det var 20 miljoner inlägg på Gnällbänken som förordade en övergång till 3-5-2. Jag ser i första hand till de sportsliga resultaten. Om du sen vill öppna skumpan och fira försäljningen av Jordan så kan du ju göra det.

  Jag tycker att man ska se ett misslyckande precis för vad det är. Ambitionen var SM-guld, men tyvärr slarvade man bort chansen tidigt. Det enda jag begär är att man inte gör om samma misstag.

 8. rajderajraj  |  46 minuter sedan


  Var ju massvis med inlägg på GB under slutet av förra säsongen om att vi borde gå över till 3-5-2.

  Anledningen till att vi tillslut bytte var enligt Jens att det skulle passa våra dåvarande anfallare bättre, nämligen Totte, Holmberg och Jordan. Det gav oss i slutändan 50 milj för Jordan och att den svåra situationen med just honom i laget löstes på bästa möjliga sett. Väldigt viktigt för vårt ryktensom talangutvecklare. Även Nyman fick fart på målskyttet med 7 mål på 10 matcher innan vi gick över till 3-4-3 igen när Jordan såldes.

  För våra dåvarande anfallare var det helt enkelt den bästa lösningen, men nu har Haksabanovic den högsta statusen i offensiven och då får tex Nyman offra sig som tom blivit ytter då målskyttet varit för svagt

  Det var väl just Haksabanovic som inte fick det att lossna inledningsvis och kanske borde Jens ha spelat med någon annan på det centrala innermittfältet, tex Gerson. Med facit i hand så är det dock svårt att säga att IFK gjorde fel som satsade på Haksabanovic. Han kommer bära oss under hösten.

 9. MA  |  47 minuter sedan


  bikemi01//

  Jag var inne på MFF:s forum och där anklagar man dom allsvenska lagen att inte ta Europaspel på allvar och det har kostat Sveriges dåliga låga rank.

 10. Brownie  |  47 minuter sedan


  bikemi01 /
  ”Känns verkligen som Europas bakgård.”

  Välkommen till verkligheten!..

 11. hull  |  57 minuter sedan


  mvh //

  Ja, det är i högsta grad kopplat. Istället för att bygga vidare på det som funkat bra föregående säsong, med en fungerande 3-4-3-formation och hyfsat bibehållen trupp så satte man igång att laborera hejvilt med olika spelare i ett nytt 3-5-2. Det kostade oss en guldstrid i år, helt i onödan.

  Frågan är varför? Det var obegripligt då och det är fortfarande svårt att förstå. Min enda gissning är att de blev lite för styrda av att hitta en formation som skulle passa Totte. Tror, till skillnad från Bongo, inte alls att det handlade om Jordan.

 12. bikemi01  |  1 timme sedan


  MA

  Tack för länken.

  Snacka om att EL” kommer kännas urvattnat. Bara namnet (om det blir det officiella) är ju sjukt tråkigt!

  Kollar på länderna som nu befinner sig på plats 16 och neråt.

  16 Cypern
  17 Kroatien
  18 Serbien
  19 Skottland
  20 Norge
  21 Schweiz
  22 Sverige
  23 Israel
  24 Vitryssland
  25 Kazakstan
  26 Azerbajdzjan
  27 Polen
  28 Bulgarien
  29 Slovakien
  30 Rumänien
  31 Liechtenstein
  32 Slovenien
  33 Ungern

  De bästa klubbarna likt Röda Stjärnan, Maribor, Dinamo Zagreb, Rosenborg, Basel, Young Boys, Celtic är tillräckligt bra att kunna kvala till CL slutspel alternativt EL slutspel. Vad har vi då kvar?
  Känns verkligen som Europa bakgård. Dödsstöten för lag i dom mindre ligorna likt Allsvenskan. För jag kan inte tänka mig att denna turnering kommer inbringa speciellt mycket pengar.

 13. Bongo  |  1 timme sedan


  Jag tänker att det viktiga är just att hitta en formation som passar det material vi har. 343 passade bra förra året för att vi hade en matchavgörande poängspelare i DMK som funkade bäst i den formationen.

  Att vi gick över till 352 var ju för att det passade Jordan bättre. Däremot fanns det ingen roll för Sead i den uppställningen och jag ser att orsakerna till att det gick knackigt under våren var att backlinjen inte var samspelt och att det inte fanns någon bra roll för Sead. Att det nu går så mycket bättre än i våras handlar ju om att backlinjen funkar och att Sead har en optimal roll. Alltså att vi anpassat formationen efter materialet.

  Om nu Sead försvinner så bör vi fundera på hur vi hittar en formation där så många som möjligt får bra roller.

  Jag tror t.ex. att samtliga anfallare förutom Sead skulle göra sig bättre i ett 2-mannaanfall.
  Vi skulle kunna få en tydligt defensiv roll på mittfältet som skulle passa Gerson och t.ex. Eric Smith som handen i handsken.
  Vi har väldigt många centrala mittfältare varav flera talanger som bör få speltid. I ett 343 krävs det väldigt mycket av dom två centrala mittfältarna men tror att t.ex. IBJ skulle kunna trivas bättre med en Gerson som städgumma.

  Gerson är ju liksom för bra för att inte spelas men absolut inte optimal som wingback.

 14. Burkinho  |  2 timmar sedan


  /Laya
  Jag tänkte nästa år,om vi kanske tappar 3 forwards. Nu är Haksa given.

 15. Apan  |  2 timmar sedan


  Leker runt lite på sidan vemvinner.com . Man fyller i vad man tror matcherna kommer sluta så räknar den ut tabellplacering.
  https://i.gyazo.com/00b095f9bc7447ae9bbe17c9f52f185c.png

  Självklart står vi som segrare 2019! Frågor på det?
  Rekommenderar er att bara fylla i matcherna där T7 lagen spelar. Blir lite för tidskrävande annars.

 16. Laya  |  2 timmar sedan


  Möjligt, men där hoppas vi ju också att Almqvist skall få chansen på riktigt under hösten.

 17. Burkinho  |  2 timmar sedan


  Med Blomqvist tillbaka, och Kusu på gång, sån kanske Thern flyttas upp i anfallet igen?

 18. mvh  |  2 timmar sedan


  Hull//

  Den dåligt förvaltade försäsongen är en starkt tvåa ändå. Men det är väl lite kopplat.

 19. hull  |  2 timmar sedan


  Det enskilt största misstag som IFK gjort i år är att överge förra årets framgångsrika 3-4-3 för ett spelarmaterialanpassat 3-5-2… Känns dumt att göra det misstaget en gång till.

  Överlag ogillar jag ängsligheten i att hela tiden anpassa spelsätt beroende på truppens sammansättning.

  Edit: Tvåa på bollen.

 20. MA  |  2 timmar sedan


  Bongo//

  IFK och Jensa försökte ju med det under slutet av förra säsongen och gick från 3-4-3 till 3-5-2 när man ledde och man körde på det under försäsongen fram till en bit in på sommaren sen gick man tillbaka till 3-4-3 och då släppte allt och IFK började vinna.

 21. Bongo  |  2 timmar sedan


  Fördelen med 352 är att vi har tre lovande centrala mittfältare på ingång. Ishaq, Isak och Kusu. Större chans för speltid med tre centrala.

 22. Bongo  |  2 timmar sedan


  Om Sead försvinner, är det inte läge att skrota 343? 343 passar Sead bra men uppenbarligen inte Nyman. Skulle hellre se ett 352 med ett mittfält med:
  Smith/Alvarez Fransson Blomman Gerson Telo
  Skrabb Nyman.

  Om nu Skrabb stannar vill säga. Gerson blir central defensiv mittfältare som med fördel kan bytas ut mot Eric Smith. Fransson är given. Blomman kan ju bytas mot t.ex. IBJ eller Ishaq.

  Nyman och skrann tror jag skulle göra det bra ihop. Pontus o Sema kompletterar

 23. Bongo  |  2 timmar sedan


  MA//

  Mycket möjligt att du har rätt.

 24. Burkinho  |  2 timmar sedan


  DMK och Eliasson är lite one trick pony, men Sead har många strängar på sin lyra. Tvåfotad, bra skott och passningar, bra defensiv och flås. Som Traustason men tuffare och bättr. Jag är ändå tveksam till att han fixar PL, speciellt ett bra lag som West Ham, men självklart är han för bra för allsvenskan. Min gissning är att han säljs till en tredje klubb där han har bättre chans till en startplats.

 25. MA  |  3 timmar sedan


  Bongo//

  Jag går på den intervju igår med Peter Hunt som NT hade om Sead och som många redan har nämnt här inne och jag också så är han för bra för IFK och allsvenskan nu och dessutom så nämnde Sead tidigt i somras att han blir nog inte kvar här i vinter utan lämnar Norrköping för London och West Ham.

  IFK är ett sånt bra lag så det finns nästan scouter på varje match och jag kan tänka mig att WH börjar få in en hel del intressen och förfrågningar på honom och han sa själv i vintras att klubben kommer själva ha scouter på plats när IFK spelar för att följa upp hur det går för Sead.

  bikemi01//

  Jag hoppas att klubben och Jensa själv sneglar på andra spelare för jag tycker av det jag har sett honom att det finns bättre offensiva spelare i allsvenskan och kan nämna AFC Nnamaka och FFF:s Edi Sylissufaj som jag tycker har varit bättre än ÖFK:s Islamovic. IFK har nått så långt nu så man ska leta spelare på dom större hyllorna från större klubbar ute i Europa.

 26. Bongo  |  3 timmar sedan


  Jo jag vet ju att Westham kan plocka hem Sead i vinter. Men kommer dom göra det? Jag är tveksam. Det är en sak att skoja bort ÖSK:s backlinje och en helt annan sak i Premier League, så klart. Westham verkar ju dessutom må ganska bra för tillfället.

  Alternativet är så klart att de plockar hem honom för att sälja honom. Samtidigt ät de nog ganska pigga på att se honom utvecklas i Norrköping.

  Jag tippar att han spelar hos oss under våren 2020.

 27. bikemi01  |  3 timmar sedan


  MA/Bongo

  Den bästa ersättaren till Kalle vore Dino Islamovic. Åker Östersund ut lär han inte bli dyr att plocka in.

 28. Taddson  |  3 timmar sedan


  Nej, det är nog att hoppas på för mycket. Det vi sett och ser av Sead nu, den nivån av individuell skicklighet och förmåga att slå sin spelare.. Det har jag nog inte sett i IFK förut. Knappt ens i allsvenskan.

  Det är inte så att Sead tar sig förbi sin gubbe nån gång emellanåt. Han skojar för bövelen bort tre, fyra, fem man varje gång han har bollen. Nu råder det ingen tvivel om att han kommer nå sitt mål på 15 poäng den här säsongen. Han ligger plötsligt bakom allt och ser ut att ha jäkligt kul när han lirar boll.

  Man ska heller inte underskatta den personliga relationen till Jensa, vilken inverkan JG haft på det mentala. WHU är ett mycket väl fungerande lag just nu, kan Sead verkligen slå sig in där redan i januari? Kanske inte helt garanterat. Alltså kan det mycket väl bli så att han spelar vårsäsongen i IFK för att ta ny fart när säsongen 20/21 startar i Europa.

  Men i den form Sead är just nu, med det flytet, det självförtroendet så ska han naturligtvis spela på en betydligt högre nivå än allsvenskan. Ska akta mig från att använda ord som ”världsklass”, men det vi ser vecka ut och vecka in är stort artisteri.

 29. sthlmsnok  |  4 timmar sedan


  Tror inte Sead skulle spela AS 2020 även om han stod under 10-årskontrakt med oss. Han är för bra nu.

 30. AO1518  |  4 timmar sedan


  Bongo//

  Nej som det står i länken jag postade och i den sammanfattande texten så kan WH plocka hem Sead redan i vinter.

 31. Bongo  |  6 timmar sedan


  Näste Kalle Holmberg tror jag annars heter Peter Wilson och spelar i Sundsvall. En anfallare som aldrig riktigt blommat ut.

  Vad tror ni annars pm Koakou i Brage?

 32. Bongo  |  6 timmar sedan


  MA//

  Men kan vi inte utgå från att Sead stannar åtminstone till sommaren?

 33. MA  |  8 timmar sedan


  Nu med bara 6 omgångar kvar av årets säsong så börjar man kolla en del på den trupp IFK har och förfogar över och framför allt forwards biten ser ut att försvagas om Sead, Kalle och kanske även Skrabb lämnar i vinter. Kvar blir Totte, Sema, Almqvist och Björk så minst en offensiv värvning måste in och här nedan är fyra spelare jag tror skulle passa in i Jensas lagbygge och drömmen är fortfarande Friday som inte får någon speltid alls och jag vet vad han kan och törs lova det skulle bli en riktigt publik favorit för det är en Alhaji Kamara typ fast lite bättre.

  https://www.transfermarkt.com/viktor-gyokeres/leistungsdatendetails/spieler/325443/wettbewerb/L2/saison/2019

  https://www.transfermarkt.com/fred-friday/leistungsdatendetails/spieler/282783/wettbewerb/NL1

  https://www.transfermarkt.com/jack-lahne/profil/spieler/493674

  https://www.transfermarkt.com/samuel-armenteros/profil/spieler/55751

 34. MA  |  12 timmar sedan


  Det handlar inte om svenska spelare inte klarar av det olika underlagen det har många spelare från konstgräs lag visat som Whalqvist, Basse, Sigge, Hiljemark, Tino för nämna några spelare som kommer från allsvenska konstgräs lag som gjort/gör det bra ute i större klubbar och ligor.

  Det handlar om att allsvenska spelare får komma till klubbar och tränare/manager som tror på spelaren och ger dom mycket speltid annars blir det som Kujovic och nu även DMK. Många spelare som gått från gräslag som MFF själva där AC inte fick speltid i Gent så det där resonemanget som jag kopierade från MFF:s forum stämmer inte att det går sämre för konstgräs spelare ute i Europa.

 35. 10154171401729709  |  12 timmar sedan


  Namn: Wolfman
  Sänt: 2019-09-22 22:23:08
  ”Oavsett vem som driver frågan så anser jag att det är en av de viktigaste just nu. Hur utbildar vi våra unga spelare i den högsta serien. Ska de lära sig att klara av det internationella spelet eller ska vi fortsätta spela plastfotboll i allsvenskan?

  Om man tycker att plast är ok då måste man samtidigt vara beredd på att vi inte kommer att producera fotbollspelare som klarar sig på hög nivå utomlands. Om man förstår den konsekvensen och är ok med det då har man även accepterat att vi kommer få svårare att kvalificera oss till EM och VM i framtiden.

  Varför väljer man frivilligt att spela på ett underlag som den stora majoriteten INTE spelar på. Och så tror man att det inte ska få några konsekvenser”

  Tror precis tvärtom, är plast som gjort att vi fått bättre teknik o kan konkurrera bättre internationellt (landslaget)

 36. MA  |  13 timmar sedan


  Namn: Wolfman
  Sänt: 2019-09-22 22:23:08
  Oavsett vem som driver frågan så anser jag att det är en av de viktigaste just nu. Hur utbildar vi våra unga spelare i den högsta serien. Ska de lära sig att klara av det internationella spelet eller ska vi fortsätta spela plastfotboll i allsvenskan?

  Om man tycker att plast är ok då måste man samtidigt vara beredd på att vi inte kommer att producera fotbollspelare som klarar sig på hög nivå utomlands. Om man förstår den konsekvensen och är ok med det då har man även accepterat att vi kommer få svårare att kvalificera oss till EM och VM i framtiden.

  Varför väljer man frivilligt att spela på ett underlag som den stora majoriteten INTE spelar på. Och så tror man att det inte ska få några konsekvenser

 37. MA  |  13 timmar sedan

 38. klocket  |  13 timmar sedan


  // 10154171401729709

  Alvarez?