Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  95 968 inlägg

 1. Joelfrog  |  2 timmar sedan


  Bomb?

  Skulle kunna vara nån av bröderna Olsson eller förstärka med Baffo om Dagerstål lämnar? Alla dessa 3 är ju utan kontrakt tror jag.
  Annars finns Kristoffer Petersson i Swansea som bara spelat från start 1 match i ligan och hoppat in i 2 dock är han från Göteborg och kanske skulle gå dit om han vill hem till Allsvenskan.
  I tyska ligan får Emil Hansson mest hoppa in född i Norge men gjort u21 landskamper för Sverige, kanske inte tillräckligt bra och känd för att vara en bomb?
  Mikael Ishak får inte heller mycket speltid i sitt klubblag.

  Nån av de kanske? Svårt att gissa ifall de inte vart nån som spelat i Peking innan.

 2. Sailor_Man  |  3 timmar sedan


  Frank//Oavsett liknelse så håller jag inte med. Smith trodde jag skulle bli vår stora försäljning i år, jag räknar kallt med att han haft ett klassiskt andraår och kommer tillbaka starkt.

  Telo har jag saknat enormt. Fatta en kille som kan störta ner för kanten och slå inlägg, men också vika in och skjuta med högern. Kommer han tillbaka i gammal fin form är det en sjukt bra värvning.

  Binaku tror jag också har stark potential. Får han bara en vettig försäsong så kan det bli hur bra som helst.

  Kevin tyckte jag såg bra ut, men det måste ju finnas nån anledning att vi ligger där vi ligger.

  Överlag tycker jag det ska bli spännande med en säsong där wingbacks faktiskt kör sin korridor och anfaller, i år har vi ju i praktiken spelat med fyra innermittfältare.

 3. Frank  |  3 timmar sedan


  //Limpmeister

  Som sagt, det var dumt av mig av mig att bara skriva landslagsklass och dra våra bästa spelare. Seads form har under hösten varit kanonbra och hade kunnat platsa i ett bättre landslag. Jag hade inte höjt på ögonbrynen om han hade tagits ut till januariturné för Sverige om han inte valt Montenegro. Men Jo, du har rätt. Poängen var att av våra bästa spelare är det kanske ingen som är en egentlig wingback.

 4. Morre  |  3 timmar sedan


  När ska vi värva Benjamin ”Tjuren från Ekenäs” Källman? Har ju pratats i flera år men inget händer. Agera Hunt!

 5. Limpmeister  |  4 timmar sedan


  Frank –

  Nog för att jag fattar vad du syftade till bättre nu… Men Sead, en av de initiala referenspunkterna för landslagsmässiga spelare, spelar ju för Montenegro. Dom är rankade en bit under Finland.

  Nåväl, Ian Smith är väl den av våra wingbackar som iaf jag anser har högst potential (som vi ju redan sett prov på). Binaku har jag sett för lite av. Kevin, Gudi & Skrabb känns inte relevant att diskutera som wingbackar för 2020. Telo skulle vara intressant att se som vänster wingback, men det skulle göra Seads roll mindre fri. Telo behöver ju någon som breddar för att vika in och placera bollen i bortre kryllat! :)

 6. rajderajraj  |  4 timmar sedan


  Fortsätter att axla MA:s mantel. Gerson från start som sittande mittfältare i Luxemburgs match mot Kolarov, Tadic och Mitrovics Serbien.

  Inte länge sedan som A-landslagsmän i IFK Norrköping var en utopi, nu har vi typ en i varje EM-kvalgrupp. Häftiga tider att vara IFK-supporter.

 7. Sailor_Man  |  4 timmar sedan


  hull//Vi behöver en god nyhet så länge som olyckskorparna har kraxat.

 8. hull  |  4 timmar sedan


  Att yppa att man vet nånting utan att avslöja något är ju enkom ett sätt att vilja framstå som viktig, alldeles oavsett om man faktiskt vet något eller inte.

  Känner mig redan lite less på sillyn.

 9. MA  |  5 timmar sedan


  raj//

  Har lite andra grejer som pockat på mitt intresse i kväll 😀

 10. rajderajraj  |  5 timmar sedan


  Ska ingen nämna att Haksabanovic för närvarande startar mot England på Wembley i EM-kvalet? Du har tappat stingen MA ;)

 11. Wahlstrom  |  5 timmar sedan


  Tror bomben är att Jensa lämnar och de släpper årskorten direkt efter i hopp om att Sulo-Power då möjligen kan tänkas köpa ett!

 12. Frank  |  5 timmar sedan


  Gudi ser väl ut att lämna, Skrabb har diskuterats flitigt idag och jag ser honom främst som en slitvarg med offensiva kvalitéer. Alvarez utnämndes till flopp och Smith har inte kommit upp i nivå i år. Binaku och Telo har ju i princip inte spelat.

  //Sailor_Man

  Haha, jo allt är relativt, en bortamatch i t.ex. Helsingborg är ju tuff den också! Costa Rica, Honduras, Albanien och Finland ligger alla ca. 40 länder nedanför Sverige i ranking just nu.

 13. kakadua  |  5 timmar sedan


  Vad blir ”feelings” på svenska nu igen?

  Jag är skeptisk 🤨

 14. MA  |  5 timmar sedan


  johjo//

  Kul att det finns fler som tycker att han är en intressant spelare och jag är helt övertygad om att han skulle sätta ett stort avtryck i IFK och allsvenskan.

 15. Sailor_Man  |  5 timmar sedan


  Feelings//Förklara gärna ditt bombuttalande. Är det ett antagande, eller vet du faktiskt något.

  Frank//Haha, Costa Rica är väl ett bra landslag?

 16. Frank  |  5 timmar sedan


  Okej, det blev lite tokigt och jag var väl klantig som bara skrev en term utan att förklara den närmare. För att klargöra tänkte jag svenska landslaget eller något annat ganska bra landslag eftersom vi har en del spelare som faktiskt presterat på den nivån.

 17. Feelings  |  6 timmar sedan


  MA

  Ja, för att Gbg är Gbg? Konstgjord andning.
  Det är inte ottilptet att ha externt kapital in öronmärkta, men det är otillåtet med tredjepartsägande. Det är två helt olika saker.

  Sedan att de indirekt blir en sortsskuggägande är en annan femma, men de kan tex. Inte tvinga fram olika överenskommelser och flyttar.

 18. Cosmo Kramer  |  7 timmar sedan


  Vidhåller ändå att jag håller Skrabb som en truppspelare, dvs en spelare som jag gärna har i en trupp som vi bygger för att tillhöra toppen av allsvenskan, men ingen startspelare utan en av dem som står straxt utanför elvan.

  Jag har höga förhoppningar kring IFK därför vill jag helst att våra spelare som ska räknas som givna ska vara i klass med Fransson/Nyman/Thern/Ralle för att prenumerera på startplats

  Problemet med Skrabb är hans inställning som han ofta dryftat i media att han helst vill till en större liga och nu senast vill ha klarhet var han ska spela.

  Utifrån det ser jag gärna att vi istället låter honom gå för en billig peng och låter Sema och våra talanger konkurrera tillsamman med en nyinköpt targetforward…

 19. rajderajraj  |  7 timmar sedan


  Frank//

  Beror på vilken Landslagsnivå du syftar på. Ian Smith spelade i VM för Costa Rica och Egzon Binaku var startspelare för Albanien under Nations League .

 20. johjo  |  7 timmar sedan


  Jag noterade att Fred Friday ännu inte spelat den här säsongen. Med bara ett halvår kvar på kontraktet ingår han rimligen inte i AZs planer och borde inte vara allt för dyr…

 21. Limpmeister  |  7 timmar sedan


  Frank –

  Hur menar du? Smith och Alvarez har ju en del landskamper på kontot.. Även Gudi och Skrabb, även om jag inte tror att någon av dem kommer spela wingback i IFK 2020.

 22. Vattentornet  |  7 timmar sedan


  Aldrig varit ett superfan av K Holmberg. Men han gjorde sina mål och blev bättre med tiden angående att ta jobbet etc. Och han var ödmjuk sånt gillar jag. Så det är väl bara att önska honom lycka till och hoppas han missar mål om han ställs mot oss i framtiden. Alltid lite tråkigt att se vissa spelare försvinna…

 23. Frank  |  7 timmar sedan


  Om man tänker såhär då:

  Totte och Haksa är i bästa stunder landslagsklass.
  Fransson och Thern är i sina bästa stunder landslagsklass. Samma med Isak och mittbackarna. Vilka av våra wingbackar är landslagsklass i sina bästa stunder?

 24. MA  |  8 timmar sedan

 25. rajderajraj  |  8 timmar sedan


  Om det finns en bomb så gissar jag på Eric Smith. Kan ha varit mer el mindre klart sen i somras. En typ av spelare som vill komma till oss där konkurrensen från andra klubbar bör vara obefintlig då han inte är till salu officiellt utan där det krävs att man håller kontakt med spelaren. Gissar att han är vår ”mittbacksvärvning” som Jensa hintat om. Ett sett att kunna värva honom trots den stenhårda konkurrensen på innermittfältet. Dagerstål lär vara på väg bort. Som någon skrev så är jag skeptisk till hans skador under avslutningen på säsongen.

  Tror inte på Islamovic till IFK längre. Han känns given till Hammarby om dom kommer in och strör pengar kring sig. Blev fundersam över en sån övergång redan när han missade öppet mål mot dom i sista mötet mellan ÖFK och Hammarby.

  Tror absolut inte vi kan värva Haksabanovic. Det vore den dyraste värvningen i Allsvenskans historia. Han skulle dessutom behöva sänka sin lön drastiskt utan någon som helst anledning. Däremot är det inte omöjligt att vi kan förlänga lånet säsongen ut om han verkligen vill stanna. Det skulle kunna vara ”bomben”.

  Svårt att se hur vi skulle kunna öka värdet på Haksabanovic om vi värvade honom. Han är 20 år, A-landslagsman, kanske Allsvenskans bästa spelare och tillhör en PL-klubb. Hans värde måste vara maxat nu.

 26. Wahlstrom  |  8 timmar sedan


  Den största bomben hade kanske varit om man redan nu till vintern köpte loss Sead.
  Om det är en bomb utifrån som ändå ska vara realistisk/halvrealistisk… vem skulle kunna vara tänkbar?
  Wahlqvist? DMK?

 27. Bongo  |  8 timmar sedan


  Om det råder bombhot vill man ju gärna ha mer detaljer! Klara, färdiga, SPEKULERA!!!

 28. kuljul  |  8 timmar sedan


  Satt precis och väntade på när de första ”stensäkra” bomben resonemanget skulle levereras!

 29. Brownie  |  8 timmar sedan


  Det där med ”bomb” brukar för det mesta vara pyspunka eller småfjärtar…

 30. Wahlstrom  |  8 timmar sedan


  Känslor /

  Du skriver det för att du vet att det är en bomb på ingång och att man har bestämt i klubben att vänta med start till den PKn?

  Isf vill jag ha lite ledtrådar och hintar om vem som skulle va bomben!

 31. MA  |  8 timmar sedan


  Feelings//

  Men varför har Blåvitt det då?

  Här är de som ingår i Blåvitts riskkapitalbolag: ”Kan få tillbaka sin insats plus en förutbestämd del”
  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/har-ar-de-som-ingar-i-blavitts-riskkapitalbolag-kan-fa-tillbaka-sin-insats-plu/

 32. Feelings  |  9 timmar sedan


  MA

  Det är förbjudet med delägandeskap/tredjeparts ägande av Spelarlicenser. Dessutom skall vi knappast göra affärer vi själva inte har råd med.
  Luktar HeiF och Gbg.

  Gällande årskortsförsäljningen drsr den igång i samband med en riktig bomb.

 33. Franssons finesser  |  10 timmar sedan


  Jag har personligen haft en lite irrationell irritation mot Skrabb. Tycker det går lite för långsamt ibland. Men det är en nyttig spelare med målsinne, gott så. Absolut ingen stjärna eller oumbärlig spelare.

  Taddson
  Jag tycker du har en alltför statisk syn på vad ett spelsystem kan uträtta, eller snarare, vad det låter spelare uträtta på planen. Om man ska försöka sig på Jensologi av högre skolan, så kan man inte haka upp sig helt på det här med optimering av enskilda spelare. Det är bara en del. Man kan absolut inte ignorera det ständiga mantrat ”utveckling”. Spelare utvecklas, de slipar färdigheter, samt prickar eller missar form. De kan missförstå taktik eller varandra, vara lite tröga i starten eller i tanken, tänka för mycket på egen prestation eller vara blinda för löpvägar som öppnar sig först när andra börjar löpa. Marginalerna är så pass små att var och en av dessa faktorer hos enskilda spelare mer eller mindre kan välta ett helt spelsystem, oavsett sifferkombination.

  För övrigt: Du har stått för årets nyord genom ”Häckenesqua”.