Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  122 902 inlägg

 1. hull  |  42 minuter sedan


  Att många verkar gilla jultröjan tycker jag talar till dess fördel. Den här typen av grejer är ett lyft jämfört med hur det varit tidigare. Sen så bleknar den tyvärr i jämförelse med exempelvis Bajens jultröja, vars ambition och detaljarbete vida överstiger IFK:s dito:
  https://cdn.intersport.se/productimages/690×600/147046601000_10.jpg

  Men att klaga på att den kostar 450 spänn tycker jag är fel på många plan:
  1. Man måste inte köpa den.
  2. Bajens tröja kostar 900 spänn (vilket de fått mycket kritik för i Bajenleden).
  3. Överlag är supportermerch alldeles för billigt. Det är svårt att göra bra grejer om de inte får kosta pengar. Jag tycker att IFK överlag är för ängsliga i sin prissättning, vilket leder till alldeles för mycket skräpprodukter. Till den kategorin vill jag dock inte lägga jultröjan. Kul idé och förhoppningsvis med ett bättre utförande nästa år.

 2. Stockholmskamrat  |  1 timme sedan


  35% plast dessutom, sådant underlag sådan tröja, som man säger.

 3. Thordarsons skor  |  2 timmar sedan


  Bara jag som tycker jultröjan är genomusel? Det är ju en rent generisk tröja där bara skölden i mitten byts ut mot ifk norrköping, och så färgerna såklart. Begär folk inte mer? Är ni så lättköpta att det är allt som krävs? Och så nästan 500kr för en tröja som mer eller mindre är en rolig julgimmick!? Fan alltså, det kan väl IFK (med 100+ miljoner på banken) bjuda på (och med bjuda menar jag att inte råna) sina supportrar på.

 4. piotr  |  4 timmar sedan


  Jultröjan inhandlad! Mer sånt här!

 5. Burkinho  |  4 timmar sedan


  Konstig silly det här. Snackisarna är inte spelare in eller ut, utan degraderingar pga ekonomiska problem, att Zlatan blir delägare i bajen, och tröjor.

 6. Stockholmskamrat  |  6 timmar sedan


  Då är frågan, kom tröjan för sent eller släpptes årskorten för tidigt?

 7. Wahlstrom  |  6 timmar sedan


  BOMB!

 8. Majsan  |  8 timmar sedan


  Alltså visst att det hade varit nice med en rejäl värvning men jag måste ändå säga att jultröjan smäller högre! Yeees

 9. Tjejsur  |  8 timmar sedan


  Fyfan va fint me jultröja..!!!!!!!!

 10. AJ  |  8 timmar sedan


  Jultröjan är 10/10.

 11. Brownie  |  8 timmar sedan


  ”Bock i örtagård”..

 12. Garda Albrektsvagen  |  9 timmar sedan


  hull

  Känns som jag är klippt och skuren. Sign me upp. Enkelt val.

 13. hull  |  10 timmar sedan


  SÖKES: Moderatorer och tekniska admins till GoPeking.

  Efter antal års arbete med GoPeking och Gnällbänken så kommer jag av avveckla mitt engagemang som moderator och admin vid årsskiftet. Främst för att jag vill kunna lägga mer fokus på andra IFK-relaterade projekt. Därför söker nu GoPeking efter flera personer som vill ta över stafettpinnen.

  -> Moderatorer:
  Följa diskussionen på Gnällbänken på hyfsat daglig basis och vid behov rensa inlägg som innehåller exempelvis upphovsrättsskyddat material eller generella övertramp (lyckligtvis något som mycket sällan sker).

  -> Tekniska admins:
  Underhålla WordPress-installationen och arkivera Gnällbänken när sajten blir för trött. Så himla mycket förkunskap om WP behövs inte, utan det räcker med tekniskt sinne så kommer kunskapen med tiden. Jag kommer att vara tillgänglig för att bolla eventuella frågetecken med.

  Jag hoppas att det kan bli ett flertal personer som delar på respektive roller, så att ansvaret inte blir så stort på var och en. Intresserad? Ja, det är du såklart. Maila sajtens ägare JA på go@gopeking.net.

 14. PekingKing  |  10 timmar sedan


  Litar på att Isac inser värdet av sitt spel i IFK och att Mats hjälpt honom till den position han nu har, utan tvekan bäst i allsvenskan. Med detta sagt hoppas jag verkligen på en förlängning som vid ev. flytt genererar även IFK välförtjänta kulor. Mest av allt hoppas jag givetvis att han blir kvar länge i klubben, en viktig kugge i jakten på toppplaceringar.

 15. MA  |  10 timmar sedan


  Det är nog inte Stig som scoutar målvakter utan sånt gör Maths helt själv och jag tror mycket på Jacob Tånnander. Ge honom ett år med Maths som tränare och han kan gå in och ta Isaks plats när han lämnar.

 16. Morre  |  10 timmar sedan


  Sailor, Stockholmskamrat//

  Jäkligt delikat det här med Isak. Om han inte förlänger i vinter måste han ju säljas innan 31 mars. Annars får han skriva på för ny klubb 1 juli, och IFK får bara kaffepengar för en eventuell övergång under sommarfönstret.

  Undrar vilka målvakter som Stig har på radarn?

 17. MA  |  11 timmar sedan


  Europeisk superliga på tapeten igen – Real Madrid drivande
  https://www.fotbollskanalen.se/uefa/europeisk-superliga-pa-tapeten-igen—real-madrid-drivande/

 18. Taddson  |  12 timmar sedan


  Re: Hank the Tank Castegren.

  En ypperlig mittback. Inte sämre än någon annan i truppen. Bättre än några av dem. Jag gillar hans rättframma sätt, att våga vara så rak och tuff.

  Den backlinje vi såg i år kommer inte att bestå 2020. Minst en kommer gå. Kanske två. Och då faller bitarna på plats. Jag är inte orolig. Henka har en jävla kaptensaura.

 19. Taddson  |  12 timmar sedan


  Kevin Alvarez Instagramkonto säger mig att han kommer ha vissa svårigheter att klara fystesterna 3/1.

 20. Bensax  |  13 timmar sedan


  Vad gör Sasa Sjanic nuförtiden?

 21. Sailor_Man  |  14 timmar sedan


  Dags att ge Vaikla chansen att bli förstemålvakt. Han kommer säkert visa en otrolig tacksamhet

 22. Frank  |  14 timmar sedan


  Kan någon starta insamling för att skicka en tårta till Nuredin?

 23. Stockholmskamrat  |  14 timmar sedan


  Henka bekymrar mig mindre för att vi har seriens bästa förstauppställning i försvaret, hoppas dock verkligen att han stannar för han kan lätt gå in och ersätta den som lämnar, för någon lär väl lämna under året. Bakom Isak har vi fasen inte mycket att hänga i julgranen… Dags att dra igång målvaktscirkusen igen? Vilka ex-keepers som börjat plugga finns att tillgå?

 24. Stockholmskamrat  |  14 timmar sedan


  Superpotential för en Pekingjultröja, Betlehemsstjärnan -> Kamratsjtärnan, de tre vise männen -> Jensa, Maths och Stefan, Jesusbarnet och frälsaren-> Ishaq.

  Ping pekinglab.

 25. Sailor_Man  |  15 timmar sedan


  Henka bekymrar mig mindre än att Isak antagligen kommer dra en Bosman, precis som i Halmstad.

 26. Tjejsur  |  23 timmar sedan


  Skulle gärna vilja ha en IFK Jultröja… Mysigt

 27. Taddson  |  1 dag sedan


  Visste att jag hade sett Isak Petterssons mållinjeräddning mot BK Häcken förut.

  https://twitter.com/sid_lambert/status/1202305787349159936?s=19

  https://twitter.com/Johan_Is/status/1147939462082678787?s=19

 28. PekingKing  |  1 dag sedan


  Hoppas verkligen Henke blir kvar. Men som läget har varit i år måste han inse att andra varit än vassare. Såväl Dagge som Larsen kan vara på väg bort och då ligger vägen öppen för Henke. Att han går ut i media och ”vädrar” sin åsikter ogillar jag dock starkt .

 29. SuperSnoken  |  1 dag sedan


  Slår på tvn och ser Ernst tillverka ett mandarinträd, inser att mörkret är här och det är lååååång väg till nästa säsong 😥

 30. mvh  |  1 dag sedan


  Hull//

  Instämmer om julkalendern. Så oinspirerad att jag suckar varje gång jag scrollar förbi den i något flöde.

 31. MA  |  1 dag sedan


  Isak Pettersson: ”Inte omöjligt att vi löser det”
  https://sportbloggare.com/fotbollsilly/isak-pettersson-inte-omojligt-att-vi-loser-det

 32. Sailor_Man  |  1 dag sedan


  Jag tror inte man ska ta Henka-intervjun på för blodigt allvar. NT vill leverera så mycket IFK-material som möjligt i en rätt seg del på året, och man tänker då att man stämmer av med Castegren hur han ser på säsongen. Inget mer med det.

  Tycker det är uppfriskande att han är öppen med hur han resonerar och tänker istället för standardsvar som ”Jag stänger inga dörrar”osv.

 33. hull  |  1 dag sedan


  Caroline Falk, projektledare på polisens rättsavdelning:
  »Vår inställning är såklart att vi ska ha trygga, välkomnande och säkerhetsavstämningsfulla fotbollsevenemang som alla besökare vill komma till och där alla ska känna sig trygga och välkomna.«

  Säkerhetsavstämningsfulla!

 34. SuloPower  |  1 dag sedan


  Ja, vaddå lova en startplats? Det kan man väl inte göra? Ingen tränare är väl dum nog att bakbinda sig själv på det sättet? Vad begär Castegren, att få starta även om tränaren tror andra passar bättre i helheten/presterar bättre på träning? Startplats är inget man ska begära, det ska man förtjäna. Attitydfel hos Castegren!

 35. hull  |  1 dag sedan


  Hammarby kör ett genomtänkt julkalenderkoncept i år. Personer i och kring klubben får välja sina favoritbilder från året som gått, och berätta om ögonblicket då bilden togs. Kul och intressant.

  IFK:s julkalender, där man egentligen bara presenterar spelare för spelare i nummerordning, känns mest bara pliktskyldigt. Mer av samma man redan sett och i en förväntad ordning. Tycker att IFK behöver bli bättre på att producera annat innehåll än det förväntade. IFK Inside och kommunikationen kring Europa-tröjan är undantagen, men ser man till det löpande innehållet så råder det brist på fantasi.

  Framförallt matchrapporteringen har varit rekordtrist i år. Jag kan inte riktigt förstå varför det blivit såhär. Förr slukade jag allt som kom från IFK, men nu är det på tok för intetsägande. Det gäller både inför-artiklar och efter-match-material.

  Utveckla! Eller avveckla!

 36. Morre  |  1 dag sedan


  Jag är också kanske gammalmodig, men jag gillar spelare som berättar hur de resonerar och är tydliga. Jag trodde vi ville att klubben skulle vara mer öppen, även spelarna?

  Tycker inte det finns något beräknande över Castegrens svar eller att det känns agentdrivet (som det ibland är) just i det här fallet.

 37. Stockholmskamrat  |  1 dag sedan


  Han gillar att snacka med pressen, den gode Castegren. Jag kanske är gammalmodig, men föredrar om interna potentiella löften och möten förblir interna. Det är inte första gången han tar vägen via pressen för att sätta press.

 38. Bongo  |  1 dag sedan


  Om Castegren indirekt blivit lovad startplats så måste det väl tyda på att Dagerstål och/eller Lauritsen/Larsen är på väg bort.

 39. MA  |  1 dag sedan


  Bjarki som varit och visat upp sig i IFK och avgjorde U21 finalen på väg till ÖSK?
  https://www.na.se/artikel/uppgifter-avgjorde-finalen-for-ifk-norrkoping-nu-ska-islandska-talangen-provspela-i-osk

 40. MA  |  1 dag sedan


  Eftersom NT har betalvägg så sammanfattar Fotbollskanalen artikeln från NT med Castegren.

  Peking-back: ”Uttryckt att om inte IFK ser mig som en startspelare så är det inte rätt för mig”
  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/peking-back-uttryckt-att-om-inte-ifk-ser-mig-som-en-startspelare-sa-ar-det-int/

 41. Brownie  |  1 dag sedan


  H. Hellström fyller trots allt Nya Ullevi med råge, vilket inte gråvitt lyckas med, även om de försöker plagiera IFK…
  Kom igen Lena!

 42. kallekula  |  1 dag sedan


  Hellström får snarare alldeles för LITE skit för sina plagiat, inte för mycket.

 43. hull  |  1 dag sedan


  Kaustinen //

  Håkan är lite som Bajen. Samma image som så himla genuina och sköna. Och som lockar till sig mängder av kreti och pleti med lagom mycket kulturellt kapital i ryggen. Förr i tiden kan den där myten nog ha haft viss förankring i verkligheten, men numera är det inte så stor skillnad i praktiken.

  Jesper Jansson är inte särskilt sympatisk. Zlatan är det inte heller. Och känslan är att även Håkan är rätt oskön.

  För övrigt sammanfaller Bajens och Håkans bästa perioder där under början av 00-talet.

 44. Kaustinen  |  1 dag sedan


  hull:
  redan hans genombrottslåt är ju en helstöld. ”För kärlekens skull” i dubbeltempo med text från evita.
  Hans (?) egna del i den låten är introriffet, switcharoon där han elegant byter ut ”argentina” mot ”göteborg” och orden ”pappaa-paa”.
  Jag har inget emot samplingar, men karln har ju nån slags image av att vara en djup tänkare, trots att hans styltiga översättningar av dylan mfl, oftare liknar nåt google translate hade spöat.
  Vilken j*a rant det blev :)

  edit: jag gillade verkligen låten när den kom, men hade som dom flesta andra i min generation aldrig hört varken gärdesatad eller evita då, vilket kanske förklarar hans popularitet i just vårt ålderssegment.

 45. hull  |  1 dag sedan


  Kaustinen //

  Jag tycker att Håkan Hellström får alldeles för mycket skit för något som han är långt ifrån ensam om. En sån som Orup har ju varit väldigt öppen med hur mycket idéer han hämtat från andra. Och det är inget konstigt med det, så länge man inte gör rena plagiat och det tycker jag inte man kan säga i Håkans fall.

  Det är inte som när Drängarna gjorde ”Vill du bli min fru?” och snodde både melodi och sound från Landslagets ”Tala om vart du ska resa”. Där kan vi snacka plagiat, vilket även Högsta Domstolen tyckte.

  För övrigt anser jag att Håkan tappat allt som artist sen han började med Ullevi-grejen. Fuck Ullevi!

 46. Kaustinen  |  1 dag sedan


  Hull: Jag fattar. Ett intressant exempel i musikens (nåja) värld är ju håkan hellström. Om man googlar ”håkan helstöld” finns en rätt kul sammanställning av alla hans plagiat, om man har en stund att slå ihjäl :)

 47. Zigge  |  1 dag sedan


  Radamel Falk Olander stämmer

 48. MA  |  1 dag sedan


  Mats Enquist, SEF: ”Här är allt du vill veta om VAR, TV-pengarna, Polisen och konstgräset” https://play.acast.com/s/studioallsvenskan/6b0cd181-e474-4d33-9d23-cb1260bcdc9d

  VAR och underlags frågan avhandlas runt 45:e min och framåt.

 49. hull  |  1 dag sedan


  Taddson //

  Ingen dum idé. Men man måste nog kolla om det är förenligt med villkoren i så fall.