Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  94 729 inlägg

 1. 10154171401729709  |  1 timme sedan


  Totalt ofattbart att DIF trolign tar guld. Fy fn

 2. 10154171401729709  |  2 timmar sedan


  X Malmö-AIK e total katastrof nu.

 3. 10154171401729709  |  2 timmar sedan


  ”räknar bort Sundsvallsmatchen” haha

 4. 10154171401729709  |  2 timmar sedan


  Sämsta svenska mästarna på 100 år, garanterat!

 5. Huberto  |  4 timmar sedan


  Garda// Det där låter väldigt sorgligt….

 6. Garda Albrektsvagen  |  4 timmar sedan


  Farväl kamrater.

  Ps: Totte Nyman är bäst.

 7. MA  |  4 timmar sedan


  Jag håller med Axén i studion angående VAR och starkt av domaren att gå fram och bli intervjuad och ta på sig det dåliga domsluten.

 8. Vattentornet  |  4 timmar sedan


  Att se MFF fira guld för 2 år sedan var tungt och förjävligt. Men mardrömsscenariont att behöva se massor av Djurgårdare storma planen är Terror på Elm Street 2,0…

 9. MA  |  5 timmar sedan


  Jag är beredd att hålla med att nu är det dags att införa VAR redan till nästa säsong.

  Hatar den där jävla Bouya Touray som visar sin osportsliga sida och står och applåderar framför ansiktet på Blåvitts spelare när domare dömer för DIF:s fördel.

 10. Vattentornet  |  5 timmar sedan


  Fan vad jag avskyr Djurgården. Blir illamående av bara tanken på att dom kan spela hem guldet på Parken…

 11. bikemi01  |  5 timmar sedan


  Detta DIF kör vi över. Hur mycket flyt kan ett lag ha!?
  Återigen är de Allsvenskans usla domare som avgör viktiga matcher. Nä, det är fan dags att diskutera att införa VAR på allvar. Denna match ska GBg leda med 3-0 och inte ligga under med 0-1.

 12. MA  |  5 timmar sedan


  Tung kväll för domarna i Göteborg som missat en solklar straff till Blåvitt och missade offsiden på situationen som vart hörna och mål.

 13. kakadua  |  5 timmar sedan


  hoola

  Håller verkligen med om Backe. Svårt att förstå att han tränat toppklubbar och landslag, för han ju världens mest enkelspåriga åsikter om precis allt.

  Hoppas övergången innebär att man föryngrar expertkåren lite. Axén hoppas jag däremot att de tar med sig.

 14. MA  |  5 timmar sedan


  Computer Biyela//

  Nej jag vet det men än är han inte såld och kan Norrköping tänkas betala 20 miljoner för Sead kan Jake Larsson vara välinvesterade pengar för framtiden om man inte köper Sead.

 15. Computer Biyela  |  5 timmar sedan


  MA/

  Absolut, men han har redan varit alldeles för bra (i kombination med sin unga ålder) för att vara aktuell för oss. Ryktas om att Inter budade 18 miljoner i augusti. Sedan dess har han även hunnit bli framgångsrik i U21-landslaget, vilket knappast drar ner priset.

 16. MA  |  5 timmar sedan


  Vad tråkigt att domarna kan missa en sån klar straff som Blåvitt skulle ha haft nyss.

 17. MA  |  6 timmar sedan


  Jake Larsson i ÖSK är en intressant spelare som jag gärna skulle vilja se i IFK till nästa år. https://www.transfermarkt.com/jake-larsson/profil/spieler/553472

 18. Hoola  |  6 timmar sedan


  Skönt att TV-rättigheterna övergår till Discovery. Vet inte om jag är den ende som INTE håller med Hasse Backe i det mesta.

  Mossig!

 19. Taddson  |  12 timmar sedan


  Om vi fortsätter att räkna minuter, kan det konstateras att Ante har fortsatt sin ironman-svit i HBK-tröjan. Senast han missade en spelminut var 25/5 2015, Sundsvall borta, i samband med hans andra barns födsel.

  Sedan dess: 138 matcher i svit, varje minut spelad. 12420 spelminuter i följd. Aldrig skadad. Aldrig avstängd. Senaste avstängningen var 2014.

 20. Morre  |  12 timmar sedan


  Jag tycker det är synd att Totte har blivit IFK:s svar på Marcus Berg i landslaget. Marcus Berg innan matchen mot Spanien, alltså. Men kanske kan DIF-matchen bli Tottes Spanien-match?

 21. Laya  |  12 timmar sedan


  Ja. Och om vi bortser från (räknar bort) Sundsvallmatchen noterar vi ett insläppt mål öht på elva raka allsvenska matcher!

 22. Taddson  |  13 timmar sedan


  919 raka minuter utan insläppt mål på hemmaplan. Det är rätt makalöst.

 23. MA  |  13 timmar sedan


  Har MFF:s fans gett upp fighten mot konstgräset. Jag förväntade mig en jävla massa inlägg på forum som media och sociala media istället pratar man om att laget är för gammalt och hinner inte med på snabba underlag och att det kan vara dags att byta taktik och värva in lite mer konstgräs specialister i truppen.

  @patrikand
  Den bistra sanningen är ju att vi aktivt måste börja värva spelare som är bra på plast. Någon annan slutsats kan jag inte dra av årets prestationer. Å andra sidan vete fan om man orkar ägna sig åt detta då. Svensk fotboll är på väg åt helvete.

 24. Stockholmskamrat  |  13 timmar sedan


  Det är väl standardfrasen Jens kör med när någon inte spelar, yrsel. Lite som AIKs underkroppsskador. Var på plats och Sead signalerade ryggproblem mot bänken.

 25. Taddson  |  13 timmar sedan


  S-kamrat

  JG sa i inför-andra-halvlek-intervjun, att Sead kände sig yr. Såg inte helt fräsch ut när han intervjuades, Sead. Men det kanske bara var att man hade spelat rätt knackigt och att det oktoberkallt i största allmänhet.

 26. Stockholmskamrat  |  13 timmar sedan


  Taddson: Sead tog sig för ryggen och signalerade detta mot bänken i första halvlek, mer troligt att det var därför han plockades av.

 27. Taddson  |  14 timmar sedan


  Första 15 matcherna av säsongen: 1 mål, 1 assist.

  Senaste 13 matcherna (11 spelade): 5 mål, 2 assist.

  Första 15 matcherna: 0,14P/90
  Därefter: 0,47P/90 (missat två matcher helt (inklusive AIK borta ,som ju spelades i förtid), utbytt tidigt i en)

  Alles förvandling under andra halvan av säsongen är anmärkningsvärd.

 28. Taddson  |  14 timmar sedan


  Burkinho

  Känns jättekonstigt att bedöma spelare efter så olika måttstockar. Måste man passa ihop med alla spelartyper för att man har kaptensbindeln…?

 29. Bongo  |  14 timmar sedan


  Burkinho //

  Nä jag tycker det känns ganska avlägset med 352 just nu. Däremot tycker jag det hade varit spännande med Thern på Sead plats om Sead inte stannar. Håller nog Thern som en bättre spelare än Blomman generellt

 30. Bongo  |  14 timmar sedan


  Taddson //

  Tycker ju Thern o Fransson gjort en hel del bra matcher ihop också. Tänker att det är mycket som spelar in. Att Sead öst in poäng under hösten gör det ju givetvis lättare för alla.

 31. Burkinho  |  14 timmar sedan


  // Taddson

  Nej, jag köper inte det där alls faktiskt. Jag tycker Fransson såg rent fysiskt seg ut under våren. Han blev bortvänd och frånsprungen. Mentalt var det inte heller hundra.

  Dessutom, om Fransson ska ses som en lagkapten och toppspelare måste han kunna prestera med olika medspelare och med lite olika roller. Det duger inte att sura bara för att det finns en annan spelare som vill ha mycket boll. Om han kommer gå vidare till större ligor så är det som vattenbärare, inte som lagkapten.

  // Bongo
  Jag gillar Blomman, och man måste beundra hans envishet, men han är verkligen inte så bra att vi ska anpassa spelystemet för att knö in honom. Fler mittfältare är inte vad laget behöver.

 32. Taddson  |  15 timmar sedan


  Bongo

  Möjligt. Men är det en slump att ”Fransson äntligen kommit i form” samtidigt som han spelat med andra spelare än Thern?

 33. Bongo  |  15 timmar sedan


  Det här med Fransson, Thern och Blomman.
  Antingen byter vi till ett 352 och försöker få det att funka. Känns kanske tveksamt med tanke på hur bra 343 varit under hösten. Fördelen med 352 är att det skulle optimera Nyman och att vi har ganska många centrala mittfältare. Då finns det ingen plats för Sead.

  Om vi utgår från att Sead lämnar. Kan Thern spela till vänster i anfallet? Lite som Sead ni. Driva mycket med boll och instick? Thern har väl ett betydligt sämre avslut. Men vore det helt otänkbart?

  Sen vet jag att Thern i början av hösten pratade om att han fått tillbaks sin gamla roll vilket kan vara en förklaring till att spelet lyfte. Att Fransson verkar spela bättre utan Thern kan ju också handla om att Fransson äntligen kommit i form?

 34. Taddson  |  15 timmar sedan


  Burk

  Håller inte med. Även när Alle är sämre, är han en bättre passningsspelare än Thern. De skiljer sig åt i att Thern har en högre högstanivå på insticken – men en väsentligt högre felprocent. Svårighetsgradsfråga.

  De är ganska olika som spelartyper. Tycker Alle är som bäst när han får vara den som laget andas igenom. Just nu kompletterar Blomman perfekt. Han kräver inte lika mycket boll, tar mycket yta utan boll. Blomman är ju egentligen, eller var, en oerhört dynamisk innermittfältare, framför allt i offensiven (defensivt fuskade han väldigt mycket förr) som också behöver mycket boll men som också tog många offensiva löp. Det var det vi såg igår, en skärva av forna tider, när han fyllde i hålet Kalle lämnade när han droppade.

  Målet är en briljant aktion. Alles instick till Holmberg, Kalles lysande passning till Blomman, som dykt in perfekt i djupet Mottagningen och avslutet är klass. Det ser så enkelt, logiskt ut, men är ett nummer ur den högre skolans passningsskicklighet.

  För övrigt hade Thern några stickare som visar vilken fin blick han har.

  Frågan är om dessa tre innermittfältare kan samexistera i samma trupp. Jag är tveksam.

 35. Burkinho  |  15 timmar sedan


  // taddson
  Om vi ska vara ett topplag behöver vi Fransson och Thern i form, från start 2020. Det är två mycket bra spelare när de är i form. Uppenbarligen har Thern haft det jäkligt jobbigt 2019, men jag är övertygad om att de kan få det att funka ihop. De har samma svaghet, att de är humörspelare med låg lägstanivå. De är inte så bra att de kan stå still och dominera, utan det är rörligheten som är nyckeln.

  Och jag hoppas Kalle stannar. Att lägga pengar och tid på att byta honom mot en ungefär lika bra spelare känns meningslöst.

 36. Laya  |  15 timmar sedan


  Och vi har samma tabellrad som Varberg (i SE), dessutom med bättre målskillnad än vad de har. Och Varberg leder serien…lite intressant bara.

 37. bikemi01  |  15 timmar sedan


  Det känns lite jobbigt att förra årets 65 poäng förmodligen hade räckt till ett SM guld i år.

 38. Taddson  |  16 timmar sedan


  Måttligt intresse av gårdagens match. Ursäkta, men Kalmar en söndagskväll i slutet av oktober är något av det mest osexiga jag kan tänka mig. Uteblev därför, mest på grund av att står mitt i ett stort husrenoveringsprojekt, men Kamraterna klarade sig ju rätt skapligt utan att jag imundigade sedvanlig rätt från stadens bästa korvkiosketablissemang.

  Missade första halvtimman och när jag väl bänkat mig hade inte ett par Stilnoct kunnat frambringa samma insomningskänslor. Ett oändligt ointressant, tråkig, händelselös sistakvart var vad jag fick bevittna. Sead Haksabanovic såg halvsovande ut i pausintervjun och det blev därmed rätt begripligt att han plockades av i halvtid.

  Nästkommande 15 minuters spel var definitivt roligare. IFK Norrköping får helt andra möjligheter med Kalle Holmberg på planen. Han har vuxit ut till en 10:a av rang, frodas i utrymmet mellan backlinje och defensivt mittfält, men är såklart beroende av att lagkamraterna tar löpningar in i boxen, något som helt saknades 2017-2018. Just Andreas Blomqvist var den som saknades allra mest under den perioden och när han nu är tillbaka och börjar se ut som 2016-års variant faller saker på plats.

  Det är en styrka Kamraterna har numera. Att kunna anfalla på så många olika sätt. När Seads kantbriljans inte fungerar går det utmärkt att stoppa in en länkande Holmberg och kombinera sig fram centralt. Det höll på att lyckas två gånger om med bara minuters mellanrum, alldeles efter att Skrabb djupledshotat till vänster.

  Den stora tekniska, skicklighetsmässiga skillnaden mellan lagen var som tydligast just här. När IFK:arna bara ökar trycket ett par procent hänger ett lag som KFF inte med.
  En annan tydlig grej just här – Alexander Fransson. Plötsligt kunde Alle stå och stoppa in bollar på Totte, Kalle och Skrabb lite som han ville.

  Kaptenen har lyft sitt spel flera grader efter sommaren, lite som att när Thern försvann kunde Alle bli sig själv igen. Det är den gamle Fransson vi ser, den som kan få en match att pulsera, kan få sitt lag att andas. Det är vackert att skåda.

  En av få saker igår, ska sägas.

 39. Morre  |  16 timmar sedan


  Hoppas att vi förlänger med Kalle. Han är klass helt enkelt. Visst är han under isen ibland men han tillför dimensioner till spelet som ingen annan forward gör.

 40. Stockholmskamrat  |  17 timmar sedan


  Med tanke på att vi vinner guld vart 26e år så är det väl dags för cupguld i vår.

 41. Taddson  |  17 timmar sedan


  Vi vinner cupen i vår, va?

 42. drosen  |  1 dag sedan


  Verkligen ingen särskilt bra match från vår sida men ändå några riktigt fina guldkorn med Blomqvist som får göra mål igen och Thern tillbaka på planen. Gott så.

 43. MA  |  1 dag sedan


  Saxat ur NT:s intervju med Blomqvist

  Folk kanske glömmer bort en litegrann. Det är inget som gör mig så mycket, jag är ingen som gillar rubriker, jag gillar att jobba på och är en lagspelare. De här sista åren har man fått gnugga på mycket själv och det tog lång tid den här säsongen också. Men jag är glad att jag är där jag är nu och att jag spelart fotboll hela tiden igen. Mitt knä är bra, livet är bra helt enkelt.

  Har du någon gång tvivlat längs vägen?

  – Det är inget snack om att det är två svåra knäskador. Det var nästan så att de som opererade mig frågade om det var värt det. Men det var aldrig något snack om att jag skulle tillbaka. Jag har alltid trott på det även om det varit en lång väg. Sedan är det klart att när man varit långt från startelvan och det har tagit tid har det kommit lite tankar. men det har bara varit att fortsätta jobba.

  – IFK är en väldigt fin klubb att spela för med tanke på laget och alla runt omkring som har stöttat. Det finns mycket morötter här om man är positiv. Inte minst med tanke på att de förlängde mitt kontrakt efter de två knäskadorna. Det är jag tacksam för, och det känns som att jag börjar betala tillbaka lite nu, fortsatte Blomqvist om sitt avgörande mål.

 44. Majsan  |  1 dag sedan


  Claes-H/ Tror du är helt rätt ute när det gäller Bajen. Jag tror de kommer växla upp och gå förbi AIK och DIF sportsligt redan nästa säsong (även om dem mycket väl kan placera sig högre redan i år). De är väl den klubb som på allvar har möjlighet att hota Malmö på riktigt. Jämför man med Djurgården så snittar Bajen 10.000 mer åskådare per match, vilket rimligtvis betyder minst 1 miljon kr/match. Sett över ett år kan dem alltså ha 3-5 allsvenska toppspelares löner betalda av publiken om man bara ser till skillnaden mot Djurgården. AIK kommer ha ekonomiska problem redan 2020 och Björn Wesström gick ju ut häromdagen och sa att det nu ”kommer en period av utveckling snarare än resultat” typ. DIF sitter inte heller på nån extremt säljbar trupp och säkerligen några extremt höga lönekostnader.

 45. Tepper  |  1 dag sedan


  Garda//

  Hoppas det inte är allvarligt?

  Thern hyllades med sin sång under ca 5 min.

 46. Laya  |  1 dag sedan


  //Wahlstrom
  Kramp.

 47. Wahlstrom  |  1 dag sedan


  Fick kika utan ljud, hur var det med Blomqvist???? Alltid oroligt när han sitter ner, om det så bara är för att knyta skorna!

 48. MK  |  1 dag sedan


  + Bättre publiksiffra än väntat
  + Vinst
  + Spelet under några perioder
  – Spelet som helhet
  – Kaspar Sjöberg

  Känns rätt säkert att vi slutar femma nu. Uppåt lär vi inte kunna avancera och tror inte Häcken kommer ifatt även om de vinner eftersom de har Hammarby borta som sista.

 49. PekingKing  |  1 dag sedan


  Skönt att se Simon spela igen. Är inte lika förtjust som andra över Blomqvists insats, tycker Simon höjde nivån när han kom in. Dock ett fint mål av herr Blomqvist , känsla i det.

 50. Garda Albrektsvagen  |  1 dag sedan


  Ligger på onkologen och missade matchen.

  Hur hyllades Thern?

 51. lantzaaajr  |  1 dag sedan


  Andreas Blomqvist. Kom på det nu. Min favorit i IFK! Himla härlig person.

 52. Franssons finesser  |  1 dag sedan


  IFK gjorde det som krävdes till slut, men inte så mycket mer. Sead neutraliserad i första, men efterhand lyckades Skrabb komma till sin rätt istället. Fin hyllning av Thern. Kalle färgar i sitt inhopp.

  Kalmar borde inte behöva hålla till i botten, man har några fina spelare.

 53. hull  |  1 dag sedan


  Fint välkomnande av Thern. Blev lite rörd här framför TV:n.