Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 82 930

 1. hull  |  7 minuter sedan


  PG //

  Grejen är ju att det inte leder nånstans om du inte riktar dig till dem det berör. Den här ”alla ni som”-retoriken som återkommer på GB med jämna mellanrum tror jag bara leder till en överdriven känsla av splittring. Framförallt eftersom den tenderar att smeta av sig på skribenter som egentligen inte alls åsyftas, men som tar åt sig och ger tillbaka. Och sen är pajkastandet igång.

 2. PekingGo  |  8 minuter sedan


  Så blir det med IFK:s provspelare – Ishaq Abdulrazaq.

  ”Han ser teknisk och alert ut.

  – Han har gjort ett jättegott intryck och har även påvisat att han har lätt för att komma in i de olika gängen. Det är en väldigt viktig aspekt för hur vi kan sia och förutse hans utveckling och prestation.

  Gott så, med andra ord. Problemet är Ishaqs unga ålder vilket omöjliggör en internationell övergång.

  – Han är så pass ung att vi inte kan göra något. Det är inget vi ens funderar över. Väl nog finns det ett reglemente som säger att ingen får kontraktera en spelare innan de har fyllt 18 år. Det är ett alldeles utmärkt reglemente så det är bara att förhålla sig till. Men vi följer hans utveckling och sen får vi se tiden an var det tar vägen, konstaterar Jens Gustafsson.”
  http://www.nt.se/sport/ifk-norrkoping/sa-blir-det-med-ifks-provspelare-om5265692.aspx

 3. PekingGo  |  16 minuter sedan


  hull//

  Nu mer försöker jag att undvika att direkt namnge andra skribenter. Vill inte gå till direkta personangrepp så hoppas istället att dessa personer kan reflektera och själva göra en egen liten självinventering.

  Jag beskriver endast något jag själv upplevt på forumet och som därför blir min åsikt och känsla i detta. Du kan själv vara helt övertygad om motsatsen till vad jag känner, men vi behöver ju inte tänka och känna likadant.

  Och ”hull” – när det gäller dig – kan jag vara ärlig och säga att du inte fanns med i den lilla grupp av skribenter som jag hade i åtanke.

 4. LeTigre  |  16 minuter sedan


  / Hull
  Bra svar och du statuerar exempel på hur man konstruktivt och direkt kan svara frågor. Nu väntar jag på text-tv 343 skribenterna.

  / Kakadua
  Bra svar på svaren. Jensa säger ju också att det är en del av del hela att sätta upp individuellt skickliga spelare.

  Vad blir motdraget när motståndarna nu kommer dubbla på DMK (som de gör med Sema). Att motståndarna inte gjort det redan är ju förövrigt riktigt taktiskt inkompetent. Hade jag sett tendenser till linjer i spelet, en grundtrygghet hade jag inte varit ett dugg orolig. Jag ser det dock tyvärr inte!

 5. hull  |  23 minuter sedan


  kakadua //

  Ja, alltså vi var ju inte jämnheten själva innan 3-4-3 heller. Men de där topparna och dalarna var ju ändå liiite längre? Nu är det ju verkligen från match till match. Mot TFF i helgen har vi en chans att nå samma resultat som matchen före för första gången sedan i augusti 2017. Riktigt så upp och ned var det inte innan som jag minns det.

  Beträffande de individuella prestationerna. Absolut! Det är klart att det inte är ett sjabblande kollektiv som räddas av en slump av enskilda spelares prestationer. Det finns en tanke med det… Men i grunden utgår det ju ändå från spelarnas kvaliteter och inte kollektivets.

 6. Sailor_Man  |  23 minuter sedan


  BLUUUUÖÖÖÖUUUHHH!!!

 7. kakadua  |  31 minuter sedan


  Hull

  Bra svar tycker jag!

  Dock två saker: för det första – vi var faktiskt sjukt ojämna med 4-4-2 efter att Jens tog över. Jag tycker att 3-4-3-spelet kännetecknas av mer stabilitet i det låga försvarsspelet, mindre sprudlande offensiv och ökad känslighet för kontringar.

  För det andra kan man ju inte bortse från att taktiken också bidrar till att möjliggöra individuella prestationer. Det är ju t.ex. rätt uppenbart att det är ett taktiskt drag att sätta DMK i skottlägen. Så man kan inte bara säga att vi vinner tack vare individuella prestationer och nöja sig där.

 8. PekingGo  |  36 minuter sedan


  mvh//

  Imponerande dåligt – det tar jag som en komplimang – tackar och bugar.

  Nu gällde ju inte min jämförelse – stryktipset – med någon direkt tabellplacering efter fem omgångar, utan mer generellt den attityd av brist på tacksamhet som jag tycker att ett antal skribenter besitter. Anklagar dock inte dig för att vara en av dessa – det vet du bäst själv.

 9. hull  |  37 minuter sedan


  PG //

  Jag fattar inte alls. Menar du att en halv mille på stryktipset går att jämföra med vårt spel och våra resultat efter fem omgångar i årets allsvenska, eller vadå? Ditt påstående att det finns ”ett antal skribenter som totalt avser (sic!) förmågan att känna tacksamhet” är jag förresten övertygad om inte stämmer. Eller vilka skribenter skulle detta vara?

 10. hull  |  49 minuter sedan


  Tycker att många av LeTigres frågeställningar lite längre ned är mycket rimliga. För att bidra med lite substans så försöker jag mig på att besvara dem.

  – Hur ser utvecklingen ut från att vi övergick till 3-4-3?
  SVAR: Utvecklingen går mot ett allt mer formlöst spel. Det kan se bra ut i stundtals i vissa matcher, men det ser väldigt sällan bra ut på samma sätt. Och tidvis ser det mycket dåligt ut. Som helhet saknas uppenbara linjer i spelet. Och vi det var länge sen vi var så ojämna som vi varit med 3-4-3.

  – Varför sitter inte spelet bättre?
  SVAR: Svårt att ge ett bra svar på det. Men att vi är tunna på WB-fronten och överlag saknar dynamik i truppen är nog absolut en faktor. Sen upplever jag att vi gör för mycket förändringar och inte fullt ut tror på den egna idén. Det finns något hamrenskt över det, tyvärr.

  – Varför tar vi poäng trots dåligt (enligt väldigt många) spel?
  SVAR: För att vi har många spelare som är individuellt skickliga.

  – I vilket håll pekar vår utveckling?
  SVAR: Ingenstans, skulle jag spontant säga. Känslan är att vi inte blir så mycket bättre. Eller sämre.

  – Varför utvecklas några spelare enormt fort?
  SVAR: Det är väl rätt värvningar till att börja med. Och därtill en trygg miljö att vara i på många sätt. Tror också att Jensas absolut främsta styrka är att gjuta mod i spelare.

  – Varför ser vi en en negativ utveckling hos andra (den gamla stommen)?
  SVAR: Vet inte om jag fullt ut håller med om den här verklighetsbeskrivningen. Tänker man på t ex Daja så är det nog åldern som tar ut sin rätt… Linus är dock en gåta, men det är ju bara en enda spelare…

  – Om vi nu är inne i en process, när ska det här sitta?
  SVAR: Jag är övertygad om att målsättningen var att det redan skulle sitta nu. Hösten 2017 och försäsongen 2018 var helt rätt period för att göra större förändringar… Jag tror inte man i IFK tänkt att vi ska få fart på detta till hösten, det är för sent. Nu råder nog inställningen att försöka få det att funka pronto.

 11. mvh  |  1 timme sedan


  PekingGo//

  Din jämförelse mellan omgång 5 i allsvenskan och ett färdigspelat stryktips med en halvmiljonsvinst är … nästan imponerande dålig.

 12. PoLo_ByXa  |  1 timme sedan


  Unlike!

 13. Admin  |  1 timme sedan


  Like-stjärnorna fungerar inte som de ska. Felsökning pågår.

 14. LeTigre  |  2 timmar sedan


  Jag försöker igen!

  Jag tror….Nej jag VET att alla här inne är nöjda med poängskörden. Jag är OERHÖRT tacksam för 10 poäng. Jag känner till och med GLÄDJE när IFK gör mål (tro det eller ej!). Kan någon i diskussionens motståndarlag lyfta blicken och ge konstruktiva svar på frågeställningarna. Jag har nämligen inte sett ett enda sådant. Bara klyschor, märkliga jämförelser, och att vi ska lita på vår goda tro!

 15. Toca  |  2 timmar sedan


  Vi ser alla olika på saker och ting, jag själv brukar försöka se möjligheter snarare än hinder även om det är svårt ibland.

  Att vi har kvar att möta alla ”topplag” är ju även en möjlighet att skapa 3 extra poängs avstånd till dem! :)

  Har spelet sett fantastiskt ut, nej. Har laget varit tillräckligt bra för att hitta möjligheter att vinna de 5 första matcherna, ja (Bajen undantaget som var ett haveri och närmare 4-0 än 2-2 i min mening). Dock borde vi haft 2 poäng till mot Örebro borta. När laget har spelat bra så har de varit helt överlägsna i matcherna, det är dock för korta perioder, max ca. 35min per match. Kan man förlänga den perioden till 60min per match så kommer vi nog sluta någonstans runt 3-4a vilket är ett kanonresultat tycker jag. Sen kan vi aldrig veta om 4-3-3 eller något annat system hade gjort att det ser bättre ut. Jag tycker det är helt rätt att försöka rätta till de brister laget har inom ramen för nuvarande system. Då behöver man inte börja om från noll utan kan istället jobba med utgångspositioner i både anfall och försvar för att försöka hitta en balans.

 16. Zigge  |  2 timmar sedan


  3:a är väl bra sett till hur dåligt vi stundtals spelat.

 17. PekingGo  |  2 timmar sedan


  mvh//

  Han som tur är inte iväg till gymmet så en kort kommentar…

  När jag relaterade till känslan om stryktipset och skrev jag har fått – innebär detta att spelet är slut och att jag faktiskt fått veta att jag har vunnit 500 000: – – detta efter tolv rätt på tipset.

  Att inte kunna glädja sig åt att ha vunnit en halv miljon och istället älta att man kunde vunnit mera – måste suga fett.

  Nytt försök – ha en bra dag precis som jag

 18. scouse  |  2 timmar sedan


  jag tror nog alla skulle vara lyckliga om vi avslutade allsvenskan som trea. det skulle vara en signal att vi ar tillbaka. jag beundrar ocksa den som kan kanna sig lugn och glad for att vi ligger trea nu, nar sasongen precis borjat och vi har de jobbiga lagen kvar

 19. PekingGo  |  2 timmar sedan


  PoLo_ByXa //

  Jag tror inte som du, att ALLA skulle vara nöjda med en tredjeplats i allsvenskan efter 30 omgångar. Jag anser att tyvärr det finns ett antal skribenter som totalt avser förmågan att känna tacksamhet för det de har och istället fokuserar på det de saknar – tycker faktiskt lite synd om dessa – då det går miste om mycket.

  Hur som – ha en fortsatt fin dag – nu bär det av till gymmet för att forma min nästan perfekt kropp.

 20. scouse  |  2 timmar sedan


  att halla pa ifk ar en lidelse, en hiss mellan gladje och fortvivlan.
  magont och hopp, angest och onskan.

 21. mvh  |  2 timmar sedan


  PekingGo//

  Som Polo skriver. Det har spelats 15 minuter och dina lag ser inte ut att kunna hålla när man kollar på matcherna och läser referaten.

  Jag avundas din naivitet och obrydda glädje. Själv är jag mer nervös av mig och skulle inte alls sitta och njuta i ett sånt läge.. usch för att ha många rätt på tipset. Illamående tills matcherna är färdigspelade. :)

 22. PoLo_ByXa  |  3 timmar sedan


  PekingGo

  Det du egentligen menar är att du är nöjd med 12 rätt på stryktipset efter att 15 minuter har spelats och den aktuella utdelningen på 12 rätt är 500 000 (om matcherna skulle ha varit slut). Eller menar du att vi redan tagit tredjeplatsen och fått en Europacupplats?

  För jag tror nämligen ingen annan hade varit jättebesviken om vi kommer placerar oss som trea efter 30 omgångar. Diskussionen handlar väl snarare om hur vi ska göra för att nå dit?

 23. PekingGo  |  3 timmar sedan


  Burkinho//

  Visst är fint att vi är topp tre – jag är i alla fall nöjd så här långt.

  Dock lite synd att inte fler har förmågan att vara tacksamma någon gång ibland.

  Förstå känslan av att ha fått tolv rätt på tipset och ha vunnit 500 000: – men ändå behöva må dåligt för att inte ha fått tretton rätt.
  Är tacksam att jag fått förmågan att känna tacksamhet…

 24. Burkinho  |  3 timmar sedan


  Men vi är ju topp tre…

 25. PekingGo  |  3 timmar sedan


  Stockholmskamrat// LeTigre//

  Det var precis dit jag vill komma – att det inte är relevant om IFK har sin dyraste trupp genom alla tider – vi är överens.

 26. Stockholmskamrat  |  3 timmar sedan


  Att jämföra truppvärden ger inte mycket, man bör se mer på totala sportsliga förutsättningar att prestera. Då tänker jag främst på bredd i truppen samt stabilitet. Sett till tappade spelare mellan säsongerna samt efter sommarfönstret så bör Peking utan att tveka vara topp tre där. Vi har släppt spelare vi har velat bli av med och kryddat med ett par nya kvalitativa killar. Det är en extremt viktig ingrediens i allsvenskan då topplagen alltid tappar spelare till andra diverse lingonligor i Europa och annorstädes.

  Edit: +1 på nedanstående.

 27. LeTigre  |  3 timmar sedan


  Jag förstår inte på vilket sätt det är intressant att jämföra oss med andra lag i detta sammanhang. Det intressant är väl i sånna fall hur vår utveckling ser ut och jämföra med oss själva. Vi fick behålla HELA truppen av de Jens ville ha kvar. Vi fick också spetsa den truppen med grym kvalité. I ett halvår, plus en försäsong, plus en säsongsinledning har vi haft möjlighet att sätta spelsystemet.

  Nu till frågorna som jag tycker är intressanta.
  -Hur ser utvecklingen ut från att vi övergick till 3-4-3?
  -Varför sitter inte spelet bättre?
  -Varför tar vi poäng trots dåligt (enligt väldigt många) spel?
  -I vilket håll pekar vår utveckling?
  -Varför utvecklas några spelare enormt fort?
  -Varför ser vi en en negativ utveckling hos andra (den gamla stommen)?
  -Om vi nu är inne i en process, när ska det här sitta? (Nej jag menar inte när vinner vi guld)?

  Det är frågeställningar som jag inte vill ha besvarade med: vi har 10p, hur många andra lag har börjat bra, vi har mött 1:an 4:an osv, jag tror spelet kommer bli bra, Janne började inte heller bra.

 28. scouse  |  4 timmar sedan


  problemet ar ju inte spelarna, utan deras tranare som varken kan trana dem eller komma med en spelmodell som passar dem. det ar ju en sanhar sasong som man har chansen. vi har en bra trupp, tunga nyforvarv och ett malmo som sladdar och solna har massa skador.
  visst, vi ligger trea efter individuell bonnatur, men som lag ar vi lika svajjiga som I svenska cupen.

 29. PekingGo  |  4 timmar sedan


  Det finns ett antal skribenter som menar att IFK skulle kunna prestera mycket bättre på plan och där de begär att Peking skall komma bland de tre bästa i allsvenskan. Några beskriver att tålamodet är slut. Några sågar så väl spelare som tränare och ger dem dessutom öknamn.

  Dessa skribenter motiverar ofta sina krav med att IFK Norrköping har sin dyraste trupp genom alla tider. Detta är förvisso sant, men då glömmer de också bort att se på omgivningen och vilka satsningar som dessa gjort inför den här säsongen.

  Med ett antal nya spelare på viktiga positioner tar det sin tid att sätta spelet. Det gäller att ha tålamod, snarare än att skrika – att det är slut (tycker jag). Spelet kommer att komma och det kommer att bli mer underhållande, även om poängen är viktigast.

  Hur många av årets tippade topplag har satt spelet och tagit de poäng som supportrarna kräver? – enligt min åsikt har i alla fall inget de förväntade topplagen gjort detta.

  Åter till detta att IFK Norrköping har sin dyraste trupp genom alla tider. Om vi endast skall förhålla oss till det faktiska värdet på spelartruppen – vore det kanske rimligt att kräva av IFK att de kommer på en placering mellan fyra och åtta. Själv hoppas jag på att vi kommer sämst fyra och ser allt bättre än detta som en ren bonus.

  1 – Östersunds FK
  192 000 000 kr

  2 – AIK
  170 000 000 kr

  3 – Malmö FF
  166 200 000 kr

  4 – BK Häcken
  114 750 000 kr

  5 – Hammarby IF
  112 300 000 kr

  6 – IF Elfsborg
  109 700 000 kr

  7 – IFK Norrköping
  108 300 000 kr

  8 – IFK Göteborg
  105 100 000 kr

  9 – Djurgårdens IF
  92 000 000 kr

  10 – Kalmar FF
  80 400 000 kr

  http://fotbolltransfers.com/site/league/3

 30. MA  |  6 timmar sedan


  Laya//

  Är alltid så när det drabbar dom så kallade storstadslagen att media skriver om det då men när det händer en mindre klubb blir det på sin höjd en lite notis. Dannes förslag att spela i december månad fungerar kanske bra nere i Malmö men sämre i norra Sverige. Det är bara ett par veckor sen man från MFF:s sida klagade på planernas kondition nere i Malmö då det var snö och kyla.

 31. Frank  |  6 timmar sedan


  //Stockholmskamrat

  Kvällsposten skriver ju lite om att 85% av pengarna (totalt 20 miljoner?) går till Allsvenskan och 15% går till superettan. Dom bästa får mest men alla får en miniminivå. Man gör ett snitt över fem års resultat tydligen. Självklart ska Malmö ha mest, ca 2 miljoner. Men exakt hur det är skrivet eller vad vi får vet jag inte.

 32. Laya  |  6 timmar sedan


  //MA
  Ja, knepigt med korrelationen där. Och vi har ju haft vår beskärda del av långtidsskador under särskilt 2016-17, men det har det minsann inte snackats om nationellt. Vi hade ju galet många långtidsskador då.

 33. Stockholmskamrat  |  7 timmar sedan


  Någon som vet mer om hur avtalet är skrivet och vad Peking får? Sett till placeringar senaste säsongerna så bör ju Peking kunna va bland de topp fyra som får mest.

  http://www.fotbolldirekt.se/2018/04/25/boosten-hela-allsvenskan-men-malmo-tjanar-mest-pa-det/

 34. MA  |  7 timmar sedan


  Sthlm media skriver väldigt mycket om Jiloan Hamad är så bra att han ska vara aktuell till VM men inga tidningar nämner Nahir Besara och det twittrar Nordin Gerzic om.
  http://fotbolltransfers.com/site/news/92433

 35. MA  |  7 timmar sedan


  Det här är ett ämne som bör diskuteras.
  http://www.fotbolldirekt.se/2018/04/25/just-nu-pa-fd-mff-visar-sympati-med-aik-vill-komma-problem/

  Jag har inte hört Jensa eller någon från IFK klaga på hårt matchande och det kanske beror på vi har få skador och en bredare trupp. Både AIK och MFF har dragit på sig många skador och klagar på hård matchning men samtidigt om nu spelarna vill bli proffs ute i europa så måste man kunna klara av det. En annan intressant sak varför har bara AIK och MFF så mycket skador? Tränat för hårt under försäsongen? Båda lagen är en av få lag nu som spelar på naturgräs och kan det ha något med saken att göra när nu dom flesta spelar på konstgräs.

 36. Ballack  |  8 timmar sedan


  //Hull
  Jag håller inte Bajen och ÖSK som topplag
  Men just när är de starkast formmässigt i serien och då tycker jag resultat/prestation mot dom borta inte är så mycket att ”gnälla” över.
  Spelet hemma mot både BP och Sirius har mycket att önska men det innebar hur som helst 6 poäng.

  ///Taddson
  Nja, Niko blir vi nog aldrig ense om.
  Jag tycker att han var/är för dålig defensivt sen han kom tillbaka

 37. rajderajraj  |  9 timmar sedan


  LeTigre//

  Du får jämföra med 2015 om du vill, men då kommer du som sagt allt som oftast bli besviken. Precis som du hade blivit besviken allt som oftast om du hade förväntat dig det spelet åren som Janne var tränare.

  Sätter vi dom kraven så kommer vi även ganska snart ha en väldigt hög omsättning på tränare.

 38. LeTigre  |  10 timmar sedan


  Årets dubbelmoral.

  ”Vi kan inte jämföra med 2015, då blir vi besvikna”

  ”Janne var minsan inte så duktig 2013”

  Kan vi slå fast vilka årgångar det är ok att jämföra med, så att alla känner till spelreglerna? Eller så går vi vidare och jämför med det som hör till saken.

 39. Taddson  |  14 timmar sedan


  mvh// Läste ”Brolin” först, så jag tror det är cue for att säga godnatt.

 40. mvh  |  15 timmar sedan


  Taddson//

  Jag började skriva ett inlägg som spårade rätt totalt innan jag insåg vilken tid på dygnet det är… det slutade med att Wiklander är Boromir.