Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 72 977

 1. Taddson  |  1 minut sedan


  Till IFK Norrköping kommer spelare som vill utvecklas och spela bra fotboll. De är vetgiriga, törstar efter utbildning, fulla av potential och i vetskapen att de kommer säljas vidare till ”nästa steg”, om de sköter korten rätt.

  Till Stockholmsklubbarna går spelare som vill tjäna pengar och flasha med dyra klockor på Instagram.
  Hårddraget är det så.

  Undantag finns, såklart. Jag skrev i somras om att Djurgården och AIK inte behöver ha någon superduperverksamhet för ungdomar, eftersom de kan plocka betydligt mer färdiga spelare från plantskolan BP. Ingen växer upp i 08-området och är die hard BP-fan. Det är såklart Djurgården, AIK eller Bajen som gäller och den dagen spelaren blivit tillräckligt bra, kommer en av dessa klubbar och plockar spelaren. Une Larsson och Beijmo är typexempel på detta.

  Men Simon Thern, Jille Hamad, Mujo Tankovic och Imad Khalili(!) gick ju inte till en varsin Stockholmsklubb för att de trodde det var bäst för deras utveckling. Det handlar ju om stålar, rakt av. Imad ville ha utmaningen att spela inför mycket publik(?), Hamad vill ut i Europa igen (eh?), Simon Thern pissade bort ett år av sin prime i Solna och Mujo.. Ja, Mujo. En snubbe som tycks ha gett upp sin fotboll. Snacka om snedsteg i karriären.

  Tess Tekie är ett intressant fall. Han gick till IFK för att utvecklas, han lämnde IFK för att tjäna feta pengar och har nu kommit tillbaka till Sverige och ÖFK för att utvecklas igen. Han har verkligen skänkt ett år av sin fotboll till absolut ingenting. Tess ska egentligen vara en bärande playmaker i U21-landslaget. Dit har han i dagsläget ganska långt. 15 månader utan A-lagsfotboll kommer ha satt spår.

  Återstår så att se hur Jordan tänker. Vill han tjäna pengar och glida omkring på sköna fik på Södermalm i sommar, eller vill ha något med sin fotboll? Nästa steg i karriären blir sannolikt avgörande. En anfallare som sägs leva på snabbhet i djupled och fyller 22 år nästa år, måste börja leverera på A-lagsnivå. Annars är han snart förbisprungen och karriären blev aldrig mer än skyttekung i Sandnes-Ulf i norska superettan, typ. Om Jordan vill något med sin fotboll, går han till IFK Norrköping eller en motsvarande utvecklingsfixerad klubb. Med tanke på vem Jordan har bakom sig, tror jag att han kommer fatta ett klokt beslut.

 2. Bruno Santos matlåda  |  36 minuter sedan


  Jordan och hans NEC spelar ikväll. Han startade och målade senaste så blir intressant och se om han startar igen. Har vi ”tur” fick han starta senast för att stärka NEC vid en ev förhandling, dvs visa på att han inte kommer släppas hur enkelt som helst (detta fenomen diskuterades i Offsides senaste podcast och verkar vara relativt vanligt förekommande). I annat fall kanske han spelat/spelar sig in i laget och vill stanna.

 3. Stockholmskamrat  |  48 minuter sedan


  Jordan är väl inte annorlunda någon annan och går till de som betalar bäst. Tror inte för en sekund att han tänker på hur pass mjuk/hård supporterkulturen kan tänkas vara… Säger som DK, Hunt behöver öppna plånboken om han ska värva någon i konkurrens med en annan klubb i samma skikt i tabellen. Annars får vi fortsätta satsa på Kalle Holmbergska spelare, säger inte att det är fel, men det är sannolikt så det funkar.

 4. darvhan  |  1 timme sedan


  Lasse Kongo

  Visst kan Jordan hamna hos djuren men jag har svårt se varför han skulle vilja gå till en ännu hårdare supporterkultur efter avslutningen i HIF.

  Som en del andra sagt, jag tror han istället behöver en mjukare, tryggare miljö, och då är Peking perfekt. Handlar således i slutändan om vad Hunt m.fl anser han är värd

 5. MA  |  3 timmar sedan


  MFF blir starkare och bättre medan Häcken försvagas.
  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/uppgifter-mff-nara-att-varva-binaku-fran-hacken/

 6. Malew  |  10 timmar sedan


  Hur många Kommande VM-spelare kommer vi ha i IFKs startelva i vår???! 3-5 stycken?

 7. Burkinho  |  12 timmar sedan


  Ring måste väl vara för djurgårdens pojklag. Han är ju bara 26

 8. Sailor_Man  |  13 timmar sedan


  Är Ring bra? Han har aldrig gjort nåt intryck på mig.

 9. MA  |  13 timmar sedan


  Ring ska tydligen vara Erikssons ersättare enligt FD.

  NT och Sportbladet rapporterade i dagarna om att 26-årige Jonathan Ring jagas av Djurgården och nu skriver Expressens Daniel Kristoffersson på sin blogg att Stockholmsklubben bara är detaljer från att presentera Erikssons ersättare i Ring, som återvände till Kalmar i somras efter en sejour i turkiska Gençlerbirligi. Den vänsterfotade yttermittfältaren står utan kontrakt.

 10. Lasse_kongo  |  14 timmar sedan


  Äckelmange till USA förmodligen. Det kan bara betyda en sak. Snart en Jordan i stockholm. Bosse bygger vidare och vem kan klandra Jordans val? Toppklubb, fet lön, europaspel och en garanterad startplats.

 11. MA  |  18 timmar sedan


  Sebbe fortsätter att göra mål för sitt Kaiserlautern. Jag hoppas verkligen att IFK skrev in en vidarförsäljnings klausul på honom.
  http://www.fotbolldirekt.se/2017/12/10/malade-pa-nytt-men-anda-nattsvart-tidigare-norrkopingsstjarnan/

 12. Cosmo Kramer  |  19 timmar sedan


  Underbart att han menar att han gick till svenska div 2 på grund av att han missförstod seriesystemet och trodde att det var näst högsta nivån.

  http://www.fotbolldirekt.se/2017/12/10/langlasning-tog-krokiga-vagen-till-eliten-nu-tanker-han-ta-svensk-fotboll-med-storm/

 13. Bongo  |  20 timmar sedan


  Kommer vad jag har förstått vara intensivt spelprogram i vår. Kan gynna lag med låg spelaromsättning. Typ vi.

 14. Taddson  |  21 timmar sedan


  Alle ärligt väl på audition för att kunna bli utlånad till lämplig klubb i januari. Ett par matchers speltid och sen iväg. Tippar Danmark.

 15. Sailor_Man  |  21 timmar sedan


  All I want for Christmas is att Mange Eriksson flyttar till San Jose.

 16. hull  |  21 timmar sedan


  Guldvittring //

  Ja, vi får hoppas på det i alla fall. Är ju två grupper.

 17. guldvittring  |  22 timmar sedan


  Hull/ Äntligen Pekingderby!

 18. hull  |  22 timmar sedan


  Vad vet vi än så länge om försäsongen?

  IFK ska vara med i Atlantic Cup med gruppspel 29/1–3/2 samt slutspel 5–6/2. Utöver IFK så är klara lag Beijing Sinobo Guoan FC, Hammarby och FK Jablonec.

  Därtill ska vi vara med i Svenska Cupen som avgörs helgerna 17/2–4/3 då vi möter Helsingborg, Tvååker och Örebro.

  Vad vet vi mer?

 19. bengeten  |  22 timmar sedan


  Han kan ju göra självmål.också mot ifk i rena
  Nervositeten

 20. RandyT  |  23 timmar sedan


  Finns ändå fördelar med Trasten i allsvenskan. Om sejouren i MFF inte faller väl ut, två säsonger med ojämna prestationer och ny tränare som inte vill satsa på honom finns ju alltid chansen att hitta en ny Dajja i Trasten. Inte för jag hoppas att det ska gå dåligt för honom men IFK ska vara före i tabellen och inga mål mot oss så är jag nöjd :)

 21. bengeten  |  23 timmar sedan


  Dom har inte plats för alla

 22. nr4_js  |  1 dag sedan


  Skönt med Alle, åtminstone en som inte kommer gå till mff då.

 23. NygamlaCrille  |  1 dag sedan


  Fransson tog chansen idag:

  Alexander Fransson hatte in der bisherigen Saison nur zwei Spiele über 90 Minuten bestritten – in der Meisterschaft gegen GC und im Cup gegen Rapperswil-Jona. Oft wurde er eingewechselt, oft blieb er auf der Bank, dreimal stand er nicht im Aufgebot. Die Chance, die ihm Trainer Raphael Wicky für den Match gegen St. Gallen gegeben hatte, wusste der Schwede mit einer guten Leistung zu nutzen. Dies nicht nur mit dem Assist zum 1:0. Ihn weiter einzusetzen dürfte für Wicky im strengen Frühlingspensum eine valable Möglichkeit sein.

 24. Sailor_Man  |  2 dagar sedan


  Nu slutar vi prata om Simovic.

  https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/dd5aLo/alarm-varje-gang-kim-skjuter-missil

 25. Manxen  |  2 dagar sedan


  Om vi bara haft en växel till att lägga i…
  Vi tappade luften helt sista kvarten, pyspunka på försvarsspelet…
  Anfallet vägvinnande ända fram till Curvan…

 26. PekingGo  |  2 dagar sedan


  Blir nog en del styrspel kommande säsong.

 27. Taddson  |  2 dagar sedan


  Alle Fransson lirar från start för Basel och assisterade just nyss till 1-0-målet mot S:t Gallen.

 28. Bongo  |  2 dagar sedan


  hull//

  Har kedjan hoppat?
  Lite konstigt styre?

 29. hull  |  2 dagar sedan


  »Nu är IFK Norrköping ute och cyklar igen.«
  »Det går trögt för IFK Norrköping.«
  »IFK Norrköping ser lite rostigt ut.«
  »Kedjan i IFK Norrköping är inget vidare.«

  Den nya IFK-cykeln (märkt ”IFK Norrköping”) kommer kunna bjuda in till många skämt i stadens backar…

 30. Kaustinen  |  2 dagar sedan


  Bogart: bristol slog mest ifrån sig och var rejält tillbakapressade i 1:a halvlek. När dom väl fick tag i bollen slog dom mest långt/ut över sidlinjen. Eliasson hade ett fint inlägg från högerkanten och ett par korta passningar. Tempot var högre än spelarna behärskade tekniskt och spelet därefter. En halvlek där hadenius hade gjort mer nytta än eliasson för bristol.