Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 85 169

 1. Zigge  |  1 minut sedan


  Moberg sticker ut säger jag. Kanske en av våra bästa forwards på 10 år. Skall ha säljas är det med en rejäl prislapp, 30 miljoner?

 2. culinho  |  3 minuter sedan


  Sundsvall kändes som ett mer ”vuxet” Dalkurd, väldigt bollskickliga men utan den här naiviteten att bara köra på. De var absolut inte ofarliga när de fick framåt

 3. mvh  |  7 minuter sedan


  JL//

  Jag drabbas av en lågintensiv personlighetskris av den där tröjan. Kan inte avgöra om jag gillar den eller inte.

 4. Manxen  |  29 minuter sedan


  Statistikvänner:
  med Jens har vi alltid gått mållösa av Friends…
  Och samtidigt släppt in 7 bollar…
  Men nu har vi en kort målis som gillar att hålla nollan!!

 5. Tjejsur  |  1 timme sedan


  Någon som vet hur många biljetter vi har köpt till gnaget på lördag ?

 6. MA  |  3 timmar sedan


  Vi är övertygade om att majoriteten av ÖFKs medlemmar ställer sig bakom Kindberg.
  https://www.op.se/jamtland/debatt-vi-ar-overtygade-om-att-majoriteten-av-ofk-s-medlemmar-staller-sig-bakom-kindberg

 7. lantzaaajr  |  3 timmar sedan


  Har ni hört den förut?
  Moberg Karlsson gör en Bärkroth 2.0.
  Fantastiskt att se!

 8. PekingGo  |  7 timmar sedan


  Robin Jansson – tre varningar och avstängd mot IFK på lördag.

 9. PekingGo  |  8 timmar sedan


  Thern – helt magisk – undrar om kan kan utvecklas än mer och får han även igång målskyttet vore det pricken över i.
  Gudi – skulle vilje säga att han har hittat hem på kanten och är rent magisk även han.
  Gerson imponerade och fyllde luckan i försvaret med bravur.
  Moberg är grym.
  Bra spring i övriga men tycker jag tycker nog som många att Skrabb kan få chansen mot råtta och detta på bekostnad av Kalle som ser sliten ut.

  Bra jobbat grabbar och bra jobbat Jensa…

 10. PekingGo  |  8 timmar sedan


  Escargo// | för 2 timmar sedan
  ”Statistikvänner, när slog vi senast AIK i allsvenskan, i Solna?”
  —————————————————————————–
  2014 = AIK 1-2 IFK
  2015= AIK 2-2 IFK
  _____________________________________________________________________
  2018-05-26 är det dags igen – 0-1 till IFK skulle kännas gott
  19 allsvenska matcher på rad där vi gjort minst ett mål och Isak kör nolltolerans även mot gnaget

 11. robinso  |  8 timmar sedan


  Någon mer än jag som blev förvånad att Jacobsen kom in före Jordan?

 12. Parken 2015-08-24  |  8 timmar sedan


  Lasse Kongo//

  Jag kanske är helt ute och cyklar för det är först nu jag ser gudis storhet, men… så bra prestationer som han levererat de senaste två matcherna kan jag inte minnas att han någonsin levererade när han spelade CM?

 13. XJesperX  |  8 timmar sedan


  Laget tar verkligen framsteg som är kul att se, ingen strålande insats idag, men godkänd, man sätter defensiven bättre o bättre och känns stabilare bakåt. Man hittar mer vägar framåt och framförallt jobbar alla hårdare.

  Det jag saknar nu är att spelarna jobbar mer som en enhet och löper tillsammans, presspelet kan bli mycket bättre så vi snabbare tar tillbaka boll. Sedan ett mer varierat anfallspel, kombinationerna finns, djupledshoten finns mera nu när Arnor och Skrabb är på planen, det jag saknar är fysiken för att spela med inlägg och långbollar effektivt. Ett target alternativ sökes!

  På lördag vill jag se Skrabb från start istället för Kalle, Kalle vinner aldrig nickdueller mot Karlsson/Milosevic, lika bra vi satsar på hårtjobbande snabba fötter och spelar längs backen fullt ut.

 14. JL  |  8 timmar sedan


  Dagerståleffekten. Han har rätt bra poängsnitt, Filip. Men det är ju ingen slump att offensiven blev bättre när defensiven säkrades.

  Vi är en bit ifrån Jakobsen/Thern som innermittfält och Linus som mittback just nu.

 15. Lasse_kongo  |  8 timmar sedan


  Tänk vad Gudi skulle kunna göra på sin bästa position.

  Det sönderskjutna krysset mot Dalkurd och hans patenterade tittfints omöjlia passning idag är innermittfältsgodis.

  Men vi har Thern där idag och det funkar.

 16. Parken 2015-08-24  |  9 timmar sedan


  Eller hur! Gudi har till slut accepterat rollen som wingback och börjar tamefan gilla den till och med. Det syns fasen på honom att han njuter av att jaga ner sin motståndare och skava honom i hälarna. Härligt Gudi! Smith är en grym bollvinnare, stor potential där, såna spelartyper med den fysiken har vi ont om i Sverige. Kul att krogen kom in och gjorde en så solid insats. Thern har helt och hållet vunnit mitt förtroende, vilken jäkla kämpe. Och inte trodde man får ett år sen att det fanns en sån jäkla lagspelare i DMK. Hela laget känns jäkla harmoniskt så som de sliter för varandra, ALLA tar jobbet. Så jävla fint att se!

 17. Thordarsons skor  |  9 timmar sedan


  JL // Det trodde inte jag heller.. Har aldrig tyckt att han passat in och ständigt stannar upp spelet med ett snettinnåtbakåt pass. Mitt på plan…. Men senaste matcherna har han varit bra, riktigt bra till och med, och stabil framför alt. Nu börjar han även slå inlägg vilket ofta håller hög kvalitet samt går på egna genombrott och skott. Det är precis en sådan här utveckling man behöver på ett par spelare för att bli ett lag med guldchans. Sigge, Skrabb, Isak, DMK och Smith är några andra spelare med mycket positiv utvecklingskurva. Det ser faktiskt lovande ut, gillar framför allt att man blivit tätare bakåt även om det kan bli bättre.

  Jakobsson däremot, tycker inte han bidrar med någonting faktiskt, dock får jag Lawan vibbar av hela hans aura så man kan ju behålla honom för det.

 18. hull  |  9 timmar sedan


  Ja. Gudis andra halvlek idag var verkligen riktigt bra. Gillar honom både som karaktär och spelare… Och gött att alla hans belackare på GB fått fel.

 19. Fluffmaestro  |  9 timmar sedan


  Well, Gudi är en evighetsmaskin, han kanske inte är lika snabb som Ian, men han springer… springer… och springer lite till.

 20. JL  |  9 timmar sedan


  Sen Gudi förstod att han är wingback säsongen ut har han blivit en rasande bra wingback. Det trodde han aldrig!

 21. Lasse_kongo  |  9 timmar sedan


  Gudis pass till Thern vid målet…

 22. kakadua  |  9 timmar sedan


  Ole Simon Skrabbskjaer!

 23. hull  |  9 timmar sedan


  De två senaste matcherna avslutar vi alltså med representanter från samtliga länder i Norden. Möjligtvis har det hänt dessförinnan också?

  Nordköping!

 24. varvsgatanblues  |  9 timmar sedan


  Nu börjar det faktiskt likna något. Med Thern och DMK på den här nivån så kan det gå långt. Nu tas det faktiskt små djupledslöpningar hela tiden och vi försöker då och då slå passningen. Vi kontrollerar matchen och skapar i alla fall 4 jättelägen, genom det kollektiva spelet, samt ett ribbskott på en individuell prestation.

  Målet är så perfekt, Jakob tar en löpning mot kant och får med sig en back, däremellan öpnar sig luckan för Thern att löpa i och passningsmöjligheten för Gudi, sen är Therns inspel perfekt och Skrabb, vår supersub, är där Kalle var förra året. Ett helt perfekt mål där alla spelare gör rätt saker – lika mycket årets mål som Gudis senast.

  Jag har varit förbannat pessimistisk under våren, men efter de två senaste matcherna, nu när man hittat nycklar för att låsa upp bussen… nåväl det blir en riktig värdemätare i helgen mot ett ruskigt svårspelat AIK.

  Asså DMK när han spelar för laget – vilken talang – jag har tidigare dissat honom hårt för att vara alltför individualistisk. Jag måste bara hylla honom lite extra för de två senaste matcherna.

 25. Manxen  |  9 timmar sedan


  Skrabb måste spelat sig in i laget på Kalles bekostnad.
  Gerson är riktigt bra, som jag sagt hela tiden sedan Portugal. Vågar slå de där passningarna som gör skillnad o dyker upp som en räddande ängel när det behövs.
  Thern bäst på plan idag, igen!!

 26. P-Bone  |  10 timmar sedan


  JL. Lagen som har europaspel spelar en match mer på våren.

 27. robinso  |  10 timmar sedan


  Bra med tre poäng men anfallsspelet sög ordentligt fram till Skrabb kom in.
  Visst vi kontrollera matchen skapligt men ett tag i andra så lät vi Sundsvall få rejäla ytor på vår planhalva och en domartabbe såg till att vi inte låg under med 0-1..
  Jag förstår inte hur det är tänkt att Kalle ska användas i anfallet… De gånger han kutar är när motståndarnas backar passar runt men när IFK ska anfalla så tar han noll löpningar och går ner långt i plan o ska möta boll till ingen som helst nytta för han kan ju knappt slå en väggpass..Även om han inte får bollen när han tar löpningarna så öppnar det ju upp ordentligt för andra spelare att komma fram. Det syntes jävligt tydligt när Skrabb kom in.
  Snälla spela med Skrabb o bänka Kalle.
  Förövrigt va ju Thern helt fenomenal idag!

 28. Stockholmskamrat  |  10 timmar sedan


  Jensa verkar ha tappat törsten, dricker inte alls lika mycket nuförtiden. Eller har man bara vant sig?

 29. Frank  |  10 timmar sedan


  //JL

  Klart att man ska gå för det om det är rimligt. Om den ekonomiska risken/förlusten att nobba bud eller spela ut kontrakt för att kanske vinna serien är större än vad man tror att man kan vinna långsiktigt genom att ta risken ska man väl sälja. Frågan är hur man mäter det. Bara genom gissningar och magkänsla? Det är klurigt.

  Nobba 20 miljoner exklusive klausuler på Arnor från en satsande Championship-klubb för att kanske försöka komma ut i Europa nästa år? Känns kanske som att man ska sälja i det läget.

  Nobba 3 miljoner för Linus från en belgisk klubb som säger att dom vill ha honom till deras försäsong. Där kanske man kan nobba istället.

  Edit: Problemet är ju också att ju mer vi investerat i truppen desto viktigare blir det ju att ta betalt vid försäljning för att inte gå back hela tiden.

 30. Balasz  |  10 timmar sedan


  Jensa är för kort!!

 31. Babuun  |  10 timmar sedan


  Antetill…. IFK hade absolut spelövertag men 0-0 i halvtid är inte direkt nån spets.
  Sen lyckas man göra ett mål på åtta avslut, resten var i magen på målvakten. Uddlöst i min bok alla fall.
  Men som tur är har alla rätt till sin åsikt.

  Glad över alla poäng och tredjeplatsen samt att vi verkar ha bra ersättare för de det ryktas om försäljning.

 32. Thordarsons skor  |  10 timmar sedan


  Nollvisionen för Isak lever!

 33. JL  |  10 timmar sedan


  Men om man ska börja tänka lite högt. Fakta är att vi är med i en guldstrid över VM-uppehållet, oavsett resultat på Friends. Hur ska vi då resonera med försäljningar? Det handlar väl främst om man ska behålla Fjölet och Linus säsongen ut. Stora bud på ex. DMK är nog ändå svåra att nobba.

 34. JL  |  10 timmar sedan


  Åtta poäng till nytt kontrakt.

 35. guldvittring  |  10 timmar sedan


  PS/ Mitt nick tillkom då det fanns verkligt skäl för guldvittring. Det var länge sen nu men idag susade det i alla fall in några små guldatomer i min näsa :)
  Jag är dock orolig för ”Jensas sommardip” i kombination med svåra lag.

 36. Spiff  |  10 timmar sedan


  Antetill… // Det VAR uddlöst och trubbigt i första men vi dominerade ändå. Varför göra sig lustig och förlöjliga det?

  Andra halvlek f.a när Skrabben kom in, blev det bättre fart och lite rakare och mer direkt spel.

 37. JL  |  10 timmar sedan


  //Escargot
  Inte jättelänge sen. 2014? Telo gjorde mål.

 38. Escargot  |  10 timmar sedan


  Statistikvänner, när slog vi senast AIK i allsvenskan, i Solna?

 39. IFK HJÄRTA  |  10 timmar sedan


  Fyra raka, sparka Jensa 😜⚽️..!

 40. kakadua  |  10 timmar sedan


  guldvittring

  Jobbigt för de fem lagen att behöva möta oss, säger jag!

 41. PS  |  10 timmar sedan


  //guldvittring
  Bra skrivet med att vi ska sänka förväntningarna, men ditt nick… hur tänkte du? ;)

 42. JL  |  10 timmar sedan


  //guldvittring
  #femlätta

  //Antetillandslaget
  Håller med! Läste GB i paus och kände inte igen mig. Jag har stört mig på spretiga IFK i år och såg ett stabilt IFK som mötte ett riktigt bra lag med en sylvass offensiv. Behärskat!

  Vi är alltså sämst trea i paus. Btw. varför har AIK en match mer spelad över VM?

 43. Antetilllandslaget  |  10 timmar sedan


  Haha! Så kul att läsa alla kommentarer i paus om att det är ”uddlöst”, ”Sundsvall bättre..” osv. Sen kommer 1-0 och hyllningarna trillar in..
  ”Det va klart från start”, ”Vi dominerade matchen”.

 44. guldvittring  |  10 timmar sedan


  Bra idag igen men sakta i backarna med guldtankarna. De kommande fem matcherna möter vi AIK, Djurgården, Häcken, Elfsborg och Malmö FF. Lite att bita i för IFK. …

 45. Mannen  |  10 timmar sedan


  Nu är det bara att hoppas att Jens inte gör samma misstag som förra hösten och börjar spela Skrabb som wingback.Skrabb på 90 minuter 3 mål.

 46. PS  |  11 timmar sedan


  Vi håller nollan igen. Starkt! Inte det Peking man lärt känna.

 47. Morre  |  11 timmar sedan


  Näst bäst poängsnitt i serien. Av sju tappade poäng har fyra kommit på bortaplan, mot serieledaren och fyran.

 48. Burkinho  |  11 timmar sedan


  Det är nu det betalar sig att ha en bra bänk. GIF tvingades köra med en ensam helt färdig Hallenius trots underläge, medan vi kunde ta in duktige Skrabb mot trötta försvarare. Och då hade vi ändå Jordan Larsson kvar på bänken tills slutminuterna.

 49. kakadua  |  11 timmar sedan


  JL

  Håller med. Cedergren säger samma sak i detta nu (även om han påstår att de hade fler farliga chanser, vilket jag inte håller med om – 8-1 i skott på mål).

  Med lite bättre domarnivå tror jag att vi hade vunnit ännu lättare. Kändes som att han släppte många efterslängar vilket gynnade Sundsvall oftare än oss eftersom vi spelar mer kortpassningsspel på offensiv planhalva. Att Hallenius inte får gult för alla sena tacklingar redan i första är en gåta och Gall ska ju ut för stämplingen på Smith.

 50. drosen  |  11 timmar sedan


  Nu såg jag bara sekvenser av Dalkurd-matchen men idag var första gången jag kände ”det här har vi”.

  Nu tar vi råttorna också!

 51. JL  |  11 timmar sedan


  Känns också som att vi fått ut det vi vill få ut av 3-4-3. Trebackslinjen gör sitt. Innermittfältet gör sitt. Anfallarna gör sitt. Visst, det blir inte öppna lägen hela tiden, men till sist hade vi samlat ihop till fyra-fem extremt klara målchanser och ett mål (8-1 i avslut på mål för övrigt). Matchen pågår i 90 minuter och det känns nu som att vi har ett spel som är anpassat för det. Man är lite kyligare, helt enkelt. Precis som AIK är.

  Guldstrid på riktigt nu!

 52. ektorp  |  11 timmar sedan


  Thern, bäst idag! Skrabb förtjänar att starta.

 53. PS  |  11 timmar sedan


  Tack Peking, det var otroligt välförtjänt. Nu har vi även jämnat ut den effektiviteten vi uppvisade mot Götet.

 54. JL  |  11 timmar sedan


  En mycket mycket stark insats i dag. Det tyckte jag även vid 0-0. Sundsvall är ett riktigt bra lag och vi kontrollerar dem. Och vinner till sist matchen behärskat.

  Behärskat. Det är ordet. Jensa har hittat rätt!

 55. kakadua  |  11 timmar sedan


  Det där är solklart rött i min bok.

 56. kakadua  |  11 timmar sedan


  ..och den fantastiska djupledslöpningen/assisten!!

 57. Ballack  |  11 timmar sedan


  Helt och hållet Therns mål
  Fantastisk löpning och en grym boll från Gudi
  Sen är Skrabbs löpning och uppoffring riktigt vass

 58. mvh  |  11 timmar sedan


  SKRABB!!