Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  117 667 inlägg

 1. MA  |  17 minuter sedan


  Intressant höst för AIK som klubb och fansen om man missar EL-gruppspelet samt inte kommer topp 3 i allsvenskan. Det pratas om ett stort minus i driften. Satsningen man gjorde i fjol kan bli en rejäl baksmälla året efter.

 2. nr4_js  |  29 minuter sedan


  Tillfredställande att se Celtic leka med aik. Slut och 2-0, hade gärna sett ett till för att vara nöjd, men det här ska inte vara något problem nästa torsdag.

 3. rajderajraj  |  34 minuter sedan


  Det var förövrigt inget planterat rykte. Kristoffersson som är den mest pålitliga källan inom svensk fotboll var väldigt specifik i sin podd.

  IFK Norrköping var intresserade och Hammarby ville sälja, men då vi inte såg en väg in i startelvan för Leo för tillfället (antagligen pga Skrabb) så var vi inte beredda att betala utköpsklasulen på ca 1,5 milj. Vi är dock enligt Kristoffersson fortsatt intresserade och klasulen finns kvar.

  Misstänker att vi aktiverar den i vinter när det endast är det klassiska halvåret kvar innan Skrabb troligtvis kommer säljas.

 4. rajderajraj  |  50 minuter sedan


  Burkinho//

  Unga spelare med snabbhet, teknik och förmåga att luckra upp samlade försvar, men som pga tuff konkurrens el omatchande taktik hamnat i frysboxen.

  Varit hyfsat svårt för Bengtsson att konkurrera ut Tankovic och Kacaniklic. Betyder det att han är en dålig spelare el behöver han likt namnen du räknar upp bara få chansen i rätt miljö? Sander Svendsen platsade inte heller i Hammarby under Billborn, han har nu gjort 4 mål på 5 matcher i Danska ligan.

 5. Burkinho  |  1 timme sedan


  // raj
  Nej, det är han inte. Han är inte i närheten.

  Eliasson gjorde elva assist och ett mål i superettan som 17-åring. Sen hade han det tyngre i AIK, men spelade en del.
  DMK debuterade som ung i blåvitt och såldes sen till Sunderland. Sen spelade han i Nordsjaelland, en helt annan nivå än Frej.
  Jordan Larsson gjorde 7 mål i allsvenskan i ett klappuselt HIF, som 18-åring.

  Orkar inte leta mer, men du måste väl se skillnaderna?

 6. rajderajraj  |  1 timme sedan


  Leo Bengtsson har i år gjort 2 mål och 2 assist i SE på speltid motsvarande 8 matcher. I laget som ligger jumbo i ligan. Som mittfältare. Han har varit inblandad i 3 av Frejs 5 senaste mål. Han har även gjort 1 assist på 47 min speltid för Hammarby i AS.

  Killen har visat kvaliteter för att avgöra matcher på egen hand. Han påminner om Almqvist. Likt Pontus är han endast en startplats i IFK ifrån U21-landslaget och kanske tom Januariturnen.

 7. rajderajraj  |  2 timmar sedan


  Burkinho//

  Vart har du varit de senaste 9 åren? Leo är ett textboksexempel på en IFK Norrköpings värvning de senaste åren.

 8. rajderajraj  |  2 timmar sedan


  Intressant att det ännu en gång är Malmösönerna Rosenberg, Bengtsson och Lewicki som avgör för Malmö i Europa.

  Utav Malmös 22 mål i årets Europakval så är 18 st gjorda utav spelare fostrade i deras akademi. Helt sjukt.

  Fortfarande besviken över Nymans och Franssons prestationer i Europa-kvalet.

 9. Burkinho  |  2 timmar sedan


  Om vi ersätter Nyman med Leo Bengtsson så blir det väl bottenstrid. Nej, våra spelare ska antingen vara tillräckligt bra för ett topplag eller ha potential att bli det.
  Men det där ryktet var garanterat planterat av agenten. Fanns ingen logik alls i det.

 10. rajderajraj  |  2 timmar sedan


  Zigge//

  Verkligen, men med en hel skadefri försäsong i kroppen kan han explodera nästa år. El redan i höst. Vi vet att potentialen finns där. Oavsett så är det Jens jobb att ligga steget före, dvs vi måste vara förberedda på att det kan komma in bud på Nyman kommande säsong som vi inte kan tacka nej till.

 11. Garda Albrektsvagen  |  2 timmar sedan


  Stockholmskamrat

  De har ju även en budget som är typ, nära tre gånger så hög som vår?

 12. Zigge  |  2 timmar sedan


  Nyman skall nog börja göra mål igen om han har tänkt på utlandet. Förslagsvis gör han mål mot henke och Co på söndag. Gärna ett par stycken.

 13. Stockholmskamrat  |  2 timmar sedan


  MFF städade av sina israeler effektivt, de har ett helt annat självförtroende i Europa, av naturliga skäl.

 14. kakadua  |  2 timmar sedan


  Inte bara Helsingborg som hade en jobbig kväll. Dagsberg åkte på stryk med 0-12 mot Brage. Hemma, till på köpet. Är det IFK som suger upp alla bra spelare i Östergötland eller vad gick fel?

 15. Burkinho  |  2 timmar sedan


  Som jag sa, så handlade matcherna mot israelerna inte om en plats i EL gruppspel, utan om ett par miljoner och äran att få bli utspelade av Feyenoord.

 16. rajderajraj  |  2 timmar sedan


  Burkinho//

  Handlar inte om att satsa på Bengtsson ”istället för” Almqvist och Badhke. Vi kommer behöva samtliga. Omsättningen i vårt anfall kommer vara stor framöver.

  – Holmbergs kontrakt går ut i vinter.
  – Haksabanovic kontrakt går ut nästa sommar
  – Skrabb behöver säljas senast nästa sommar om vi ska få betalt. Han ville lämna redan i sommar.
  – Nyman satsar på landslaget och kommer vilja ut i större ligor snart igen, kanske redan nästa sommar.

  I worst case scenario så har vi följande anfall nästa höst:

  M.Sema – P.Almqvist – I.Bergmann
  A.Badhke – C.Björk – B.Blosse

  Bergmann är då 17 år. Kanske håller, men troligtvis behöver vi förstärka och då står en vänsterfotad ytter högst upp på listan. I mina ögon vore Bengtsson som är ruskigt snabb, skicklig en mot en och med en vass vänsterfot klockren i rollen till höger. Har imponerat varje gång jag sett honom spela.

 17. PekingGo  |  3 timmar sedan


  Jag som brukar tycka att ”Gnällbänken” kan vara jävligt negativ och gnällig har fått ett anat perspektiv under kvällen. Kan rekommendera Helsingborgs svensfans-sida – riktigt rogivande…
  https://www.svenskafans.com/fotboll/hif/forum

 18. Taddson  |  3 timmar sedan


  Oskarshamn kvalade ju till Superettan i höstas, slog Varberg hemma med 3-0 men lyckades slarva bort avancemanget på Påskbergsvallen. Inget skitlag ett halvpissigt gäng som HeIF kan ställa ut skorna mot.

  Känns perfekt med Helsingborg hemma på söndag. Truppen är utvilad och fräsch igen, HeIF i katastrofal form (även om de var ganska bra mot Göteborg senast) och lite kniven mot strupen.

  Utgår ifrån en klar hemmaseger.

 19. Stockholmskamrat  |  3 timmar sedan


  Henke missbedömer uppenbarligen Oskarshamns kvalitet, skickar ut ett halvt juniorlag mot ett samspelt och taggat division 1-lag.

  Sen förlust mot blåvitt senast, i underläge mot Oskarshamn i cupen, Pär Hansson som lagt handskarna på hyllan och Landgrens korsband av. Det är knappast ett lag i harmoni som kommer till parken på söndag.

 20. Oraklet  |  3 timmar sedan


  Det känns tråkigt och nästan overkligt att se Emir Kujovic (vår målkung) i Djurgårdens tröja nu när han kom in i matchen på Grimsta.
  Jag tror Emir kunde gjort en stark comeback här om han dugit åt Jens!

 21. Cricka_Hult  |  3 timmar sedan


  Att Bajen har valt att ha Rodic på bänken/som inhoppare (snitt på 18 min speltid per match i år) istället för Bengtsson måste ju bara bero på att Djurdic ska ha en lekkamrat i laget…

  I övrigt håller jag med om Bengtsson, fd talang som inte visat så mkt, inte ens i Frej…

 22. Taddson  |  3 timmar sedan


  Right you are, Burken.

  Det måste finnas likvärdiga talanger i de egna leden. Bengtsson är 22 nästa säsong och den offensiva spelare som inte etablerat sig med någorlunda kontinuerligt spel på högre nivå än superettan i den åldern kommer i regel inte att göra det heller.

  Gick ju igenom hur många matcher han gjort på seniornivå, minns inte exakta antalet. Men det är en ganska ordentlig hög och det har liksom inte blivit mycket av det.

 23. Burkinho  |  3 timmar sedan


  Nån får gärna förklara varför vi ska satsa på leo bengtsson istället för Almqvist, Bahdke eller Isak. Leo har två mål och två assist i superettan. Inte fy skam, men inget speciellt för en 21 åring.

 24. MA  |  5 timmar sedan

 25. MA  |  5 timmar sedan


  Blåvitt har snart spelat 25 min i cupen mot ett div 4 gäng och skapar inte mycket framåt.

 26. eggablaks  |  5 timmar sedan


  Taddson/

  Vore väldigt intressant. Keep it coming!

 27. Taddson  |  5 timmar sedan


  Funderar på att starta någon form blogg (så jävla 2019) för statistikgrejer som den nedan. Givetvis en visst tonvikt på IFK Norrköping, men också för allsvenskan i stort.

  Skulle det vara intressant att läsa månne?
  Tänker mest att inte behöva besudla detta forum med fler milslånga inlägg än nödvändigt.

 28. rajderajraj  |  5 timmar sedan


  kakadua//

  Kul att du gillade den, valde medvetet andra namn än dina men håller med om flera.

  Nu är det ju så att IFK har väldigt gott rykte bland landets talanger och därför kan leta efter EXAKT den spelartyp man söker. Räcker att det finns åtminstone en spelare på marknaden som uppfyller samtliga krav så ligger vi mycket bra till för en värvning. Det är häftigt i sig.

  Utav dom som nämnts så bör det framförallt vara Leo Bengtsson och Marcus Degerlund som uppfyller alla kraven. Rätt ålder, rätt spelartyper, rätt erfarenhet, rätt personligheter, rätt potential och rätt prisbild.

 29. XJesperX  |  5 timmar sedan


  Coolerboost//

  Du har rätt i att han spelade igår. Men ordinarie var att ta i från tårna. Förra säsongen spelade Jon:

  5 matcher från start i ligan, hoppade in i 1 och satt på bänken i 22.

  I Europa League startade han 2 och var bänkad i 8.

  Hittills på årets säsongsinledning har Jon:

  Startat 1 match i ligan, hoppat in i 1 och varit bänkad i 4.

  I Champions League kvalet har han startat 1 och hoppat in i 2.

  Han kanske är inte i frysboxen. Men 9 starter på de senast 47 matcherna i ligan och Europa är väl knappast att betrakta som ordinarie.

 30. MA  |  5 timmar sedan


  Apropå AFC så står Kojic AFC sponsrade bil parkerad nästan dagligen i Norrköping och jag vet inte om han har flyttat hem till Norrköping i sommar för jag har inte sett den bilen tidigare men nu kan man se den stå parkerad runt Luntgatan/Smedjegatan dagligen.

 31. CoolerBoost  |  5 timmar sedan


  XJesperX // Fjölet är ordinarie. Lirade senast igår.

 32. kakadua  |  6 timmar sedan


  Raj, Taddson

  Bra namn! Björkegren hade jag inte koll på. Köper idén helt i alla fall. En grej jag reflekterade över är hur få intressanta bollvinnande mittfältare det finns i serien överlag. Konstgräsallsvenskan..

  Tom P funderade jag på men jag tycker att han har varit så himla dålig i år. Synd, eftersom det är en gammal favvo.

 33. XJesperX  |  6 timmar sedan


  Rajderajraj//

  Gillar verkligen din lista! Hade dock valt Per frick från Elfsborg. Vore riktigt spännande att se i Peking om Kalle försvinner.

  Marko Johansson försvinner väl från listan efter hans gester mot Curvan mot Trelleborg förra året?

  Intressant med Degerlund och Tom Petersson, undra om Peking kanske visar någon intresse där? Som tidigare nämnt av många – vänsterfotad mittback är något vi behöver.

  Hade kanske vart en bra lösning för vårt mittlås och skicka Larsen utomlands, flytta in Lauritsen och få Tom Petersson till vänster.

  Men jag väntar hellre på att Fjölet tröttnar på ryska bänken. Frågan är om han någonsin tröttnar på lönen där dock? Hade vart fint och han kom hem i vinter, 4års kontrakt och kanske kaptensbindel?

 34. MA  |  7 timmar sedan


  47 – MFF kan mycket bättre ⚽️🎧
  @fotbollsexpert

  I veckans första avsnitt:

  – Succé-Norwich!
  – Jons comeback!
  – Bajens försvarsspel!
  – Trötta Peking!
  – AIK:s stora problem!
  – ÖFK-raset!
  – Edmans Danielson-pudel!
  – Söder till landslaget!
  – Europakvalet

  http://fotbollsexperterna.libsyn.com/47-mff-kan-mycket-bttre

 35. rajderajraj  |  7 timmar sedan


  kakadua//

  Gör ett försök.

  Malmö – Marko Johansson. Startande målvakt i U21-landslaget med 1 år kvar på kontraktet. Dahlin har kontrakt till 2023 så bör söka sig bort.
  AIK – Saku Ylätupa. Hamnar han likt Eliasson i frysboxen så är det exakt den spelartyp vi är experter på att förädla. Kvick ytter.
  Hammarby – Marcus Degerlund. Bengtsson är given, men även 21-årige vänsterfotade mittbacken Degerlund vore en smart värvning.
  Djurgården – Adam Bergmark Wiberg, 22. Snabb i djupled och smart. Vår miljö kanske är bättre för honom att blomma ut i om han fortsätter bänkas.
  Häcken – Juhani Ojala. Finsk A-landslagsman som mittback i sina bästa år. Utgående kontrakt.
  Göteborg – Lasse Vibe. Svårt i ett Göteborg där alla är viktiga men Vibe har blivit bänkad och med utgående kontrakt skulle det kunna vara en perfekt lagpappa till REA-pris.
  Kalmar – Herman Hallberg. Likt sin bror en mångsidig MF som snart är klubblös. Endast 22 år.
  Östersund – Tom Pettersson. Utgående kontrakt och kommer bli tuff konkurrens om honom, men är en klassback med den eftertraktade vänsterfoten.
  Elfsborg – Jesper Karlsson. Kanske för dyr i nuläget, men skulle han åter hamna på bänken så vore det en klassvärvning helt i IFK:s smak.
  Örebro – Filip Rogic. Endast realistiskt för att ÖSK har som tradition att klanta sig och inte få betalt för sina spelare. Kan därför bli tillgänglig som bosman.
  Sundsvall – Peter Wilson. Endast 22 år gammal, snart bosman och med den typ av internationell speed som vi ständigt söker efter.
  Helsingborg – Kalle Joelsson. Visserligen skadad, men inte så länge till. I form uppenbarligen bra nog för U21-landslaget.
  Sirius – Sam Lundholm. Utöver Elias Andersson den som står för spets. Vänsterfotad ytter med bra fart, teknik och skott.
  Eskilstuna – Gustav Jarl. Genomgående en av deras bästa offensiva spelare. Ruskigt snabb, skicklig en-mot en och utgående kontrakt.
  Falkenberg – John Björkengren. 20 år gammal innermittfältare som varit en av lagets genomgående bästa spelare. Nästa stjärna från deras akademi.

 36. Burkinho  |  7 timmar sedan


  Att tro att nån från allsvenskan skulle ta en plats i Bundesliga är rätt löjligt. Finns väl en handfull spelare i Alandslaget som skulle det, och Tankovic är inte ens med där.

 37. Frank  |  7 timmar sedan


  Henrik Löfkvist verkar ha ”rätt” gener. Hans bror är f.d. proffscyklist.

  Men det är skönt att vi kommit upp oss så pass att vi kan värva från allsvenska konkurrenter. Ser gärna lite värvningar av talanger från t.ex. Kalmar, Sirius, AFC eller så de kommande åren. Vi är så ändå en ganska stor klubb i ”rätt” del av Sverige för att ha lagom långt till familjen och tryggheten när det behövs.

 38. Taddson  |  8 timmar sedan


  Kakadua

  Bra lista! Ndione och kanske framför allt Henrik Löfqvist seglar under radarn. Stor uppsida hos båda.

  Är småförälskad i Elias Andersson. Vore guld att nypa honom framför nosen på DIF.

  Tycker John Björkengren i FFF är en bra typ också. Gnuggare på centralt fält, spelar enkelt.

  Och det lär väl inte ske, men om Isak säljs i vinter hoppas jag innerligt att man plockar hem Mitov igen. Nä, det blev väl kanske inget större utlandsäventyr. Men skit i det. Kom hem till Kamraterna och lira tills du lägger av om tio år.

 39. kakadua  |  8 timmar sedan


  Annan rolig grej:

  Vilka spelare i Allsvenskan skulle ni vilja att IFK värvade? Vi skiter i kontraktslängd men tar bort uppenbart orealistiska alternativ (typ Rosenberg, Christiansen, Sebastian Larsson, Kujovic). Dvs urvalet begränsas till gubbar som IFK skulle kunna ha råd med om man verkligen ville. En spelare per motståndarlag.

  Min lista:
  Djurgården – Niklas Bärkroth. OK, svår värvning. Men han är bitvis bänkad och känns inte 100% hemma i DIF. Motivering i övrigt känns överflödig.
  Malmö – Adi Nalic. Var nära att säga ”ingen från Malmö” men plockade ändå en intressant gubbe. Blir omöjlig att få om Malmö vill satsa på honom 2020. Obegripligt fint steg som förslösas i Eskilstuna.
  AIK – Ingen. Här känns samtliga antingen omöjliga eller överhypade.
  Hammarby – Leo Bengtsson. Här fattar man ju att IFK är intresserade. Ruggigt snabb med boll och lite misshandlad av systemet. Var nära att välja Junior men tror inte att det går.
  Häcken – Johan Hammar. Har hamnat lite utanför förstaelvan (Toivio/Lindgren går före) men är en väldigt duktig back.
  IFK Göteborg – Ioannis Anestis. Superstabil målis som kan ersätta Isak om han lämnar. Har dessutom ett förflutet i mitt favoritlag Hapoel Be’er Sheva.
  Elfsborg – Marokhy Ndione. Vore den perfekta inhopparen bakom Nyman. Hur mycket talang som helst.
  Örebro – Albin Granlund. Definitionen av underskattad. Finländsk landslagsman och med råge ÖSK:s bästa back.
  Östersund – Rewan Amin. Duktig speluppläggare som bara är 23. Var bra när vi torskade i Östersund och hans frånvaro (avstängd tror jag) var ganska påtaglig på parken.
  Kalmar – Henrik Löfkvist. Fanns faktiskt rätt många kandidater i detta bottenlag, men den här snubben tycker jag har ngt lite extra med sin fysik. Oslipad defensiv spelare som kan utvecklas massor.
  Helsingborg – Max Svensson. En av Sveriges största talanger som tycks vara inblandad i typ alla Helsingborgs mål i år.
  Sirius – Elias Andersson. Deras bästa spelare mot oss och jag förstår att det ofta ser ut så. En talang som inte riktigt fick chansen innan, nu på väg att blomma ut.
  Falkenberg – Det här var inte lätt men jag tar Carl Johansson. Stor och stark back som tröttnade på Hybrisborg. Många tar säkert den där Edi Syfilishaj, men jag tycker inte att han är så bra.
  AFC Eskilstuna – Adnan Kojic. Ska hem nu efter att ha samlat på sig rutin och gjort det mestadels bra ute i landets skitklubbar.
  GIF Sundsvall – David Mitov Nilsson.

 40. Taddson  |  9 timmar sedan


  Christoffer Nyman, 9 poäng, 7G, 2A (5G, 0A, 7Gm, 517 min, 0,87P/90)

  Pure class.

 41. Taddson  |  9 timmar sedan


  Bollnaldo

  Blev just uppmärksammad på detta. Totte är klass :)

 42. Bollnaldo  |  9 timmar sedan


  Nu har ju inte Nyman nått upp till Taddsons gräns på 10 p (han har 9).
  Men han har gjort 5 mål på 7 matcher mot T7.
  Har inte koll på antal minuter spelade men det kanske Taddson har tid att kolla på nästa fikarast :)