Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  100 531 inlägg

 1. Frank  |  17 minuter sedan


  //Toca

  För egen del är det okej att något år inte flytta upp någon – något annat år är det säkert två som är duktiga istället. Det är klart att det finns naturlig variation. Men om bedömningen är att spelaren antagligen har potential att bli startspelare i superettan kanske man ska satsa ändå, det finns trots allt flera bra argument för det. Är bedömningen att spelarens max är Enebys A-lag ska vi ju kanske inte satsa. Nu var det dock tre år i rad vi pratade om och då får det kanske betraktas som en trend istället.

  Min poäng är snarare att om vi inte får fram bra talanger borde inte målsättningen vara att skita i egna talanger utan att förbättra ungdomsverksamheten.

 2. UncleDirty  |  3 timmar sedan


  //Hajen

  Jag saknar rutin i backlinjen, Gerson har rutin men icke från backlinjen så i min bok räknas den inte riktigt.

 3. Hajen  |  6 timmar sedan


  Jag förstår inte riktigt kritiken – vi har ju precis tagit upp Kusu och Björk i A-truppen? Castegren relativt nyligen också.
  Jag tycker vi har en mycket bra balans mellan interna talanger, externa talanger, etablerade nyförvärv och hemvändare.

 4. 1X2  |  7 timmar sedan


  Jag tror IFK uttalade mål om att få upp Sylvia en division förra året var nog ett steg i att förbättra utvecklingsmöjligheterna för ungdomsspelarna. Ifk har troligtvis ett internt mål om superettan för Sylvia, på det sättet så blir steget mer naturligt att ta som ungdomsspelare, ifall IFK inte har det bör dem satsa lite på att göra det till en verklighet. Tror det är rätt väg att gå samtidigt kanske skaffa ett nytt samarbetslag i div 1 el 2 runt Norrköpingsområdet.

 5. Bongo  |  9 timmar sedan


  Har liksom svårt att tro att det gömmer sig en massa Franssons och Nymans i Sylvia och ungdomslagen som gått helt under radarn och som skulle blomma ut till spelare av hög allsvensk kvalitet pm de bara hade fått speltid.

  Tror snarare att det finns vissa fantastiska årgångar och att det också finns årgångar som helt enkelt inte hållet samma klass.

  Tycker inte att det är ett dugg konstigt att man värvar in typ Sampsted på samma position som Lindell. När det kommer till unga spelare tror jag på att knyta till sig så många bra talanger som möjligt. Man vet nämligen inte vem som tar steget och blir riktigt bra. Vi har inte råd att säga nej till en talang för att vi har en egen produkt som kanske kan bli bra.

 6. Toca  |  9 timmar sedan


  Frank och raj//

  Jag syftar inte på någon speciell jag försöker sätta ett annat perspektiv på diskussionen. Jag lägger värderingen i det som skrivs som att ni vill att klubben ska flytta upp talanger varje år oavsett deras relativa kvalitet vs talanger utifrån eller senare egna talanger. Klubben har bara ett visst antal platser i truppen och de få som viks åt talanger måste innehålla endast de bästa vi får fram. Sen byter vi ju inte talanger i truppen varje år utan en talang kanske skriver på för 3 år och sedan kanske ytterligare en gång innan de är fullfjädrade elitspelare. Således kommer den trupplatsen vara upptagen 3-6 år (klart det kan variera här). Då är min bestämda uppfattning att de som flyttas upp endast är de som klubben ser något exceptionellt i som faktiskt kan komma att färga i vårt A-lag. De som är snäppet under bör söka sig till div1 eller superettan för att utvecklas till sin fulla potential. Vi har inte möjlighet på samma sätt som tidigare att ha halva truppen bestående av egna, tyvärr.

  Förstå mig rätt här, hade truppen varit 100% egna och vi kunde abonnera på topplaceringar så vore ingen gladare än jag. Det funkar dock inte så.

  Hur många kommer upp i Malmö eller AIK t.ex som jag anser vara de två jämförbara klubbarna just nu? Gärna sett över tid då det gärna går lite i vågor sånt där. Nålsögat att komma fram i egna klubben blev extremt mycket mindre den dagen vi vann SM-guld och ambitionen från klubben växte.

 7. Morre  |  9 timmar sedan


  Raj// fast vid åtminstone nån av de matcherna när IFK endast hade sjutton namn i truppen var det uttryckligen för att man ville prioritera Sylvia. Jag vet inte exakt vilka 2-0-ledningar du pratar om, var det en enda match under hösten som vanns komfortabelt? Minns bara uddamålssegrar, eller matcher där sista målet kom på typ övertid.

  Jag förstår din vurm för lokala spelare men alla blir inte Alle eller Totte. En del blir Hadenius och Citaku också. Är de två också orättvist behandlade?

 8. Bongo  |  9 timmar sedan


  Raj//

  Vem vill inte ha fram nya Nymans och Franssons?! Men den enda variabeln för att få fram dom heter inte speltid i A-laget. BP kör på talangspåret. Och visdt har de fått fram extremt många bra spelare. Men så åker de också jojo mellan divisionerna. I ifk idag måste du prestera riktigt bra i Sylvia för att få chansen. Jag tror det är enda vägen framåt.

  Jag tror att vägen till bibehållen sportslig framgång ligger i en blandning av lokala talanger, andra talanger fråb sverige och typ Island. Unga spelare o hög grad men med någrabbarna med spets och rutin.

  Hade Nyman och Fransson kommit fram idag hade Jensa sagt. Ta ett år i Sylvia först. Tycker Arnor är ett såå bra exempel på hur vi jobbar nu jämfört med för några år sedan.

 9. Frank  |  11 timmar sedan


  //Toca

  Om du syftar på mig så blir jag lite förvånad, men känner mig manad att svara efter att ha skrivit om att jag vänder mig mot externa breddvärvningar.

  Det handlar inte om att ”börja ställa krav på att lokala spelare ska få chansen när de inte har nivån” eller ”ge upp drömmarna på de två primära målen.”. I vart fall inte för min del, det handlar om att man måste fråga sig vilken nivå man måste ha innan man får chansen, och att våga ställa frågan hur duktig en spelare skulle kunna bli med matchning och förtroende.

  Edit: Jag strök den föreningsideologiska delen. Jag vill inte börja bråka.

 10. rajderajraj  |  11 timmar sedan


  Toca//

  Nyman och Fransson ”höll inte måttet” med nuvarande standard när dom kom fram dvs att dom ska vara en av ligans bästa spelare redan som debutanter, det gör väl i stort sett inga talanger? Har vi dom kraven kommer vi inte få fram några alls. Det handlar om att se potentialen och kunna ge dom inhopp och möjligheten att spela sig in i laget successivt.

  Baze satt på bänken 3 gånger mot slutet 2018, ingen av dom gångerna gjorde vi vårt 3:e byte. Det hade kanske kunnat vara ett bra läge att ge honom möjligheten att visa vad han går för när vi hade en 2-0 ledning. Dom få minuterna blev tex livsavgörande för Nyman. Nu kanske inte Jens tror på Baze, men vem är det då han tror på? Det satt ju ingen annan talang på den bänken som kunde göra sin debut. Där satt Vall istället och en bänkplats var helt tom.

 11. Spjutgatan  |  11 timmar sedan


  Man kan nog även ställa sig frågan. Var ungdomssidan (eller för den delen hela föreningen) redo för ett SM-guld, som egentligen var ganska oväntat? Känns som att det är för kort tid att förvänta sig att man börjar producera talanger till ett topplag? Är dåligt insats hur mycket mer resurser man lägger på ungdomsidan nu jämfört med innan

 12. Toca  |  12 timmar sedan


  Raj// självklart ska vi slussa in spelare om de håller måttet. Det skrev jag ju. Men att ta in talanger som bedöms att de inte håller för denna nivån just nu bara för att de är från klubben är väl kontraproduktivt? Då ger vi en talang som inte bedöms kunna ta steget inom en snar framtid tid som en spelare från en senare årgång kanske skulle ha?

  Satsa på de egna som bedöms hålla måttet, resterande måste vi tyvärr släppa.

 13. drosen  |  12 timmar sedan


  Vi ska ju komma ihåg att Jensa precis signat Kusu. Måste va för att han inte är född i Norrköping.

  Trevlig intervju från i somras, lite mer pratglad där än i Kamraternas intervju: https://mobil.folkbladet.se/sport/jag-hade-lite-problem-med-attityden-om5424380.aspx

 14. rajderajraj  |  12 timmar sedan


  Toca//

  Jag vill inte se en verklighet där vi inte får fram några nya Nymans och Franssons. Det tror jag vore kontraproduktivt när det gäller klubbens möjligheter att nå framgång på sikt. Vi hade tex inte kunnat värva spelare av Franssons och Nymans kvalitet i det här skedet av deras karriär idag om vi inte hade uppmuntrat dem att våga lyckas som unga produkter när dom väl kom fram. Någon som vill ha det ogjort idag? går det verkligen inte att tänka lite långsiktigt som supporter när nästa talang får chansen i A-laget?

  Jag är dessutom helt övertygad om att det går att kombinera att vara ett topplag med att fortsätta spela in lokala talanger i startelvan. Kan vi skeppa över en oprövad talang 1000 mil från Costa Rica till Norrköping och ge honom möjligheten att spela sig i form och ändå slåss om SM-guldet så bör vi även kunna ge en lokal spelare samma möjlighet att lyckas utan att riskera hela lagets framgång. Snarare andra som bör fundera på om dom vill ha kakan el äta den? Vill ni ha Nymans och Franssons att följa så måste ni också vara beredda att våga ge nya i samma kategori chansen att slå igenom.

  ”Klart vi inte kan satsa på en oprövad spelare som den där Nyman, klubben slåss ju om uppflyttning till Allsvenskan. Det är inte rätt läge att ge ungdomar speltid” Så hade det kunnat låta med nuvarnade attityd. Dags att våga lite igen.

 15. Toca  |  12 timmar sedan


  Nu får vissa skribenter ta och välja lite, ska ni ha kakan eller ska ni äta den?

  Självklart vill jag att lokala killar ska få chansen i A-laget men då ska de vara tillräckligt bra. Jag tror att IFK i den sits vi är idag resonerar likadant. Helst ska vi vinna SM-guld, andra är att spela i Europa. Om vi ska börja ställa krav på att lokala spelare ska få chansen när de inte har nivån (bedömt av sportsliga ledningen) så får vi ge upp drömmarna på de två primära målen. Visst, 2015 var ett fantastiskt år men samtidigt en anomali, det är inte normaltillståndet att två egna spelare utvecklas till svenska A-landslagsspelare (inte januariturné utan tävlingsmatch). Då har jag inte räknat Mitov, Kujovic eller Traustason som också fick spela A-landslagsboll efter 2015 (jag kanske glömmer några?)

  Är talangerna tillräckligt bra så kommer de få kontrakt av klubben men det krävs också mer av våra egna idag än 2014 för att ta en plats i laget eftersom vi är ett av Sveriges bästa lag.

 16. trewq  |  12 timmar sedan


  Raj/
  Faktafel medges. Stats från Sylvias hemsida, ålder helt fel. Men mitt omdöme som fotbollsspelare kvarstår. Ha bläddrat i GB och sett liknelser med Ian oc Tekie. Dom jämförelserna haltar betänkligt. Jag gillar Jakob Lindahl i alla fall.

 17. Frank  |  12 timmar sedan


  Knivrånad i förmiddags på biljetterna till Chelsea – Malmö efter att ha köat sedan 19 igår kväll: https://www.expressen.se/kvallsposten/sport/fotboll/allsvenskan/polisen-man-ranades-pa-mff-biljetter/

 18. rajderajraj  |  12 timmar sedan


  trewq//

  Lindahl är 21 år, slår lagets frisparkar och gjorde 6 frisparksmål bara den här säsongen i Div 2. Faktan i ditt inlägg var med andra ord felaktig och håller inte med om din analys vad gäller hans potential, men vi får se.

 19. trewq  |  13 timmar sedan


  Mycket snack om Lindahl idag. Efter att ha sett honom ett antal år är intrycket att han spelar på rätt nivå nu. Killen väger 65 kg och är 169 cm. Som lagkapten i Sylvia har han nått sitt max nivå vid 23 års ålder. Inga spetsegenskaper. Enlig Sylvias hemsida har han på fyra säsonger gjort 1 mål och 0 assist på 132 matcher. Att jämföra honom med Lindell eller Sampstedt är bara löjligt. Låt killen ha roligt i Sylvia och låt hans farfar på läktaren fortsätta vara stolt över barnbarnet.

 20. Bongo  |  13 timmar sedan


  Raj//

  Jensa är ju också ansvarig för svaret på frågan vart ifk som lag hade varit om Lindell fått lika mycket speltid som Smith.

  Det kan ju, hör och häpna, finnas egna produkter som inte anses hålla tillräckligt hög nivå. Tror liksom inte Jensa sitter med en miniräknare och en ramlösa och funderar vilka wingbacks som ger högst ekonomisk avkastning innan han tar ut truppen.

  Sen är jag väldigt nyfiken på Lindell och hade t.ex. Varit intressant om han passat också till vänster

 21. XJesperX  |  13 timmar sedan


  Raj//

  Ekonomin är ju såklart viktig. Men jag är övertygad om att Jens tar ut laget utifrån vilka spelare han tror kommer generera bästa sportsliga resultat och inget annat.

  Ditt resonemang om att lyfta fram talanger från egna leden även om man tycker kullen inte håller måttet är helt orimligt i mina ögon. De bästa ska spela. Har vi ingen Norrköpingskille som tränarna tror på på en position men scouten kan hitta en supertalang i Costa Rica dit så kör.

  Att Lindell skulle spelat Januariturné om han fått chansen i IFK bara för att vi sett han vara en ganska bra spelare i Degerfors är ju bara larvigt att påstå.

  Ken Sema exemplet kommer ju här gång på gång, lika tröttsamt varje gång. IFK gjorde kanske fel där, men man kommer ju aldrig vara prickfri. Jag tycker egentligen personligen att IFK gjorde allt rätt i fallet Sema. Han var inte mogen nog för A-laget och hamnade i Ljungskile där han verkligen mognade spelmässigt och fysiskt. Sedan när IFK hade chansen att plocka tillbaka honom hade Janne redan ”fullt” på positionen han kunnat konkurrera och på så vis valde han ÖFK för mer säkrad speltid. Oturlig tajming helt enkelt. Resten är historia och man kan ju hoppas Ken spelare i IFK igen någon gång.

  Men likväl som vi kan nämna Ken som undantaget där IFK hade ”fel” så kan vi ju nämna 100st spelare som det gapats om på gnällbänken borde få chansen som sedan lämnat IFK och inte kom länge än Smedby eller Sleipner iallafall.. och då skriks det plötsligt mindre här.

  Jag litar på att tränarna som ser dessa spelare varje dag vet vilka som ska spela. Men om du tror Jens spelar Ian istället för Lindell av ekonomiska skäl så tycker jag du ska ställa det påståendet direkt till Jensa själv så kommer du nog få en utmärkt förklaring på verkligheten.

 22. Leo10  |  13 timmar sedan


  Mycket snack om att egna talanger födda 98-01 inte håller måttet . Finns ju en naturlig förklaring till det . För 6 år sen blev helt plötsligt IFK , en elit förening , en breddförening på pojklagsidan . De grabbar som som tränat och spelat i klubben sen barnsben fick plötsligt inte chansen att träna på samma sätt som tidigare . Inte heller fick man chansen att mäta sina krafter med lag utanför regionen . Detta är något som det pratas väldigt tyst om men som personer med insyn i klubben sen lång tid tillbaka känner till . IFK ’ s mål och riktlinjer ändrades utan att vare sig tränare eller föräldrar fick en möjlighet att säga sitt . Aktiva tränare och spelare som kände sig överkörda tog sitt pick och pack och drog till andra klubbar . Ansvariga för denna ändring är fortfarande i hög grad aktiva i föreningen .

 23. MA  |  13 timmar sedan


  Här är alla Akranes mål i dagens match. Bjarkis halvvolley är en riktig delikatess.
  https://twitter.com/ia_sjonvarp/status/1086677281450409984?s=21

 24. rajderajraj  |  13 timmar sedan


  XJepserX//

  Det handlar om att det finns större ekonomisk vinning i Smith och Samspted. Det är enklare att slå sig in i Islands och Costa Ricas landslag och därför finns det större möjligheter att sälja dessa med förtjänst. Det är det jag menar med att man inte prioriterar egna spelare, man prioriterar ekonomisk vinning.

  Problemet är att det alltid kommer finnas externa talanger som man kan tjäna mer på. Därför blir det stopp för en lokal satsning även om flertalet skulle kunna bli mycket goda Allsvenska spelare. Risken med att inte lyfta fram några talanger i de något sämre kullarna är att även de största lokala talangerna ser det som för svårt att slå sig fram inom IFK och väljer andra vägar.

  Ken Sema är förövrigt ett ypperligt exempel på att ursäkten ”dom är helt enkelt inte bra nog eftersom att dom inte får chansen” inte håller. Det var precis så man resonerade om honom och han startar i PL. Vilken nivå hade Lindell hållt idag om han fått lika mycket speltid i IFK som Smith? Januariturnen?

 25. XJesperX  |  13 timmar sedan


  Raj//

  Du har helt rätt i att man har vetat vad man har i Lindell.

  Och trots det har man värvat två andra talanger på hans position.

  Jag tolkar det som att man helt enkelt bedömt att Lindell inte är bra nog. Och jag kan inte tycka att man gjort fel, för både Smith och Sampsted är ju magnifika. Och jag tycker Alfons var ännu mer övertygande än Lindell i Superettan i sin sejour där.

  Och jag är övertygad om att Jens tagit dessa beslut för att han vill IFKs bästa och inte för att sätta sig ivägen för Lindells utveckling.

 26. Peking011  |  14 timmar sedan


  Personligen tycker jag att vi borde spela med castegren istället för daggen som jag tycker är överskattad.

 27. Frank  |  14 timmar sedan


  Vad är att inte hålla måttet? Är måttet att bli en okej truppspelare som gör inhopp ibland, kostar väldigt mycket mindre än en extern, men skulle nog tagit en plats i elvan i t.ex. Åtvidaberg? Eller är måttet att innan första 3-årskontraktet med A-laget gått ut säljas för 10-20 miljoner till en mellanstor liga/division i Europa?

  Den första kategorin spelare är nog nyttigare än man kan tro. Det är ekonomiskt, visar möjligheten att man kan komma någonvart och på planen är det inget snack om motivation o.s.v.
  Tyvärr kanske det inte är sportsligt försvarbart att förlänga kontrakten men då får man snällt ge chansen till någon annan och låta spelaren ta en startplats i någon närbelägen klubb någon division ner och pengarna vi sparade på att ha en egen kille kunde vi under tiden lägga på riktig spets istället. Har man inte gett chansen har man inte heller gett sig chansen till en eventuell mångmiljonsförsäljning.

 28. rajderajraj  |  14 timmar sedan


  XJesperX//

  Jag hade trott dig om man inte hade gjort sitt yttersta för att inte ge Lindell speltid i IFK. Man har vetat om vad man har i Lindell, men har trots det värvat in Smith och Sampsted på samma position. Hade man prioriterat och velat se egna talanger i laget så hade man inte agerat på det sättet.

  Lite visande i klippet där Nyman presenteras. Jens sitter och pratar om hur löpstrark Sampsted är och Nyman försöker flika in Lindells löpstyrka, ignoreras av Jens som fortsätter prata om Sampsted. Tror inte vi får se Lindell i IFK-tröjan.

  Menar inte att Smith och Sampsted är dåliga spelare, dom är duktiga och ekonomiskt smarta värvningar, men hade man som sagt prioriterat egna spelare så hade man inte gjort dom värvningarna.

 29. Rasken  |  14 timmar sedan


  Att talanger byter klubb och lyckas är ju tråkigt. Men det är väl ett nålsöga att gå från talang till elitspelare. Och IFK och ingen annan klubb heller för den delen i Sverige kan väl lyckas med att alla talanger utvecklas till elitspelare i egna klubben och det kan kanske vara ett klubbyte som triggar i gång en karriär. Är det inte så för oss vanliga döda också att ett nytt jobb är utvecklande och man tar nya steg i sin karriär. Typ som med Sema och hans resa, kul för honom tråkigt för oss men C’est la vie…

 30. XJesperX  |  14 timmar sedan


  Den eviga diskussionen om att ge egna talanger eller inte chansen är så fruktansvärt tröttsam.

  Jag älskar att se Norrköpingskillar i laget liksom de flesta andra. Jag är också helt övertygad om att den sportsliga ledningen i IFK med Jens i spetsen mer än gärna ser egna produkter spela i A-laget.

  Men prio ett är att vinna matcher. Vi kan inte räkna med att alltid få fram lika bra egna talanger som vi haft senaste åren. Både Jens och Hunt har ju uttalat sig som sådant att generationerna 98-00 framförallt inte har varit lika lovande och därför har man istället värvat extern talang.

  Tålamod och förtroende för vår sportsliga ledning i denna fråga tack. Det blir ju bara patetiskt att skriva på Gnällbänken om att varje kille från Norrköping i 18års åldern som fått göra några bra matcher i U21 och Sylvia hade blivit lika bra som Totte och Alle om de bara fick chansen i A-laget.

  Tråkigt förövrigt om vi tappat en ung kille till AIK. Men det är ju inget att gråta över spilld mjölk. Kan köpa att vi gnäller lite om det om killen slår igenom på allvar i AIKs A-lag. Vi återkommer i frågan då istället.

 31. drosen  |  15 timmar sedan


  Han vill väl spela med sin favoritspelare i sitt favoritlag. https://www.iksleipner.se/iksleipner-U19/profil/252871/gustav-rydberg

 32. rajderajraj  |  15 timmar sedan


  Taddson//

  Haha en överdrift kanske, men det tar oss tillbaka till en period där egna talanger nedprioriterades för externa värvningar vilket satte oss i en position där vi under många år inte hade några hemvändare likt Nyman och Fransson. Fortsätter vi så här så kommer vi hamna i samma situation igen när den här generationen pensioneras. Lite onödigt i mina ögon när man borde ha vissa uttalade riktlinjer när det gäller dom här sakerna.

  Burkinho//

  Dom kanske inte håller, men dom har inte direkt fått chansen att bevisa sig i A-laget. Gustav Rydberg är uppenbarligen bra nog för att få 45 min speltid i AIK.

  Att vi tar in fler talanger från Akranes med 7000 invånare än Norrköping med 150 000 invånare är ju bara pinsamt. Vad pysslar dom med i akademin?

 33. Ballack  |  15 timmar sedan


  /Raderajraj
  Tror svaret är enkelt..man anser troligen att de inte är ”tillräckligt bra” antagligen.
  Gällande -00 så har jag rätt bra koll i övrigt också runt om i landet, den kullen har inte fått genomslag på allsvensk nivå.
  Bark i ÖSK t ex gör en slät figur igår mot Linköping, Martin Trihn i ÖSK inget kontrakt mer osv. Durmas till superettan.
  Gällande -99, har vi inte den bästa i truppen redan nu? IFK och Östergötlands dito har hela U tiden gjort släta figurer i distrikt, landslagssammanhang etc
  Så jag tror svaret är, de håller inte

 34. Taddson  |  15 timmar sedan


  ”Historiskt dåligt”? Rätt kort historia i så fall, va?

 35. rajderajraj  |  15 timmar sedan


  Kan ju ha varit ett provspel från hans sida.

  Kanske något för kamraterna att gräva i, varför en av stadens största talanger spelar träningsmatcher för AIK.

  Kan också vara intressant att höra varför ingen Norrköpingskille född 98,99 el 00 har A-lagskontrakt med IFK. Det är historiskt dåligt.