Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 66 100

 1. JL  |  1 minut sedan


  https://twitter.com/11tegen11/status/899957910595399681

  3-1-4-2, Guardiola-edition.

 2. Tekies touch  |  47 minuter sedan


  //Scouse

  Så förtvivlat är det väl inte? Vi ligger delad sjua i göra-mål-ligan. Före ex. AIK och Häcken. Samma som Östersund med sin fina offensiv. Själv är jag väldigt nöjd med dom här 1-0 matcherna som varit där backlinjen äntligen lyckas täppa till.

  Det har hela tiden varit defensiven och antalet insläppta mål som varit problemet.

  Men visst om vi kan fortsätta den defensiva trenden och samtidigt få lite bättre utdelning för våra chanser kommer vi verkligen kunna börja plocka poäng i höst.

 3. Burkinho  |  1 timme sedan


  Jag tycker ändå det var ett fall framåt med kontringarna, som har varit kassa den här säsongen. Det gick fort framåt utan onödigt bolltramp och vi kom till bra lägen för avslut.

  Håller med om defensiven. Ett insläppt på tre matcher är mycket bra.

 4. scouse  |  2 timmar sedan


  det markliga ar att vi har sa fortvivlat svart att gora mal. vi har missade lagen for typ 5 mal per match. det ar oppna malmissar eller lospassar till motstandarens malvakt eller dunderkulor 10 meter over mal. en oremo, heidi, hasani och vi skulle antagligen ligga betydligt hogre i tabellen. nu blir det mer att vi rakar gora ett mal efter 5 missar, lite av misstag, en lyckostuds

 5. Morre  |  2 timmar sedan


  En annan reflektion: efter 2/3-delar av serien spelad har AFC 11, HBK 13 och GIF 16 pinnar. Om deras snitt håller i sig innebär det AFC 17, HBK 20 och GIF 24 poäng när serien är färdigspelad. Rekorddåligt?

 6. varvsgatanblues  |  3 timmar sedan


  Har hunnit se matchen till slut och med ögon och hjärna inte fullständigt dopade av lycko-dopamin tycker jag att det som genomgående imponerar mest är det hårda defensiva arbetet som alla tar. Skrabben gör ett grymt jobb, Gudi gör också ett strålande jobb, Nico så länge han orkar. Sen blir man ju extremt glad över att det vänt för Linus, han var bra redan senast, men mot Sirius tycker jag han var som vi är vana att se honom. Tyvärr tycker jag fortfarande inte att man ser den här klar spelidén vi hade 2015-16. Skrabb är ingen naturlig högerbreddare, Smitten knappas någon Traustasson och Filip ingen Fransson (även om framspelningen var klass). Ibland tycker jag kanske att några spelare var lite för sugna på att ta avslut och letade efter ett eget avslut istället för att leta passningsalternativ. MEN kan vi bara göra lite fler mål på våra lägen tror jag på en fin avslutning av säsongen, kanske t o m så högt som en tredjeplats.

 7. Morre  |  3 timmar sedan


  Vissa gillar presumtiva startelvor, jag föredrar presumtiva tabeller. Nu tar vi två vinster på raken mot ÖFK hemma och J-Södra borta. Sen kan det se ut så här:

  1 Malmö FF 22 16 4 2 41 18 23 52
  2 IK Sirius 22 11 6 5 35 23 12 39
  3 AIK 22 11 6 5 27 16 11 39
  4 IFK Norrköping 22 12 3 7 30 25 5 39
  5 Djurgårdens IF 22 11 5 6 37 23 14 38
  6 BK Häcken 22 10 8 4 25 15 10 38
  7 IF Elfsborg 22 9 6 7 40 31 9 33
  8 Östersunds FK 22 8 8 6 29 30 -1 32
  9 Hammarby 22 8 7 7 32 27 5 31
  10 IFK Göteborg 22 7 9 6 31 26 5 30

  http://www.vemvinner.com

 8. Den spänstiga sombreron  |  4 timmar sedan


  /Burkinho

  Tänk vad en vinst mot en nykomling kan göra för humöret.

 9. Burkinho  |  4 timmar sedan


  Förväntningarna har alltså gått från bottenstrid till guldstrid efter en 1-0 seger mot Sirius? Siriously?

 10. Bongo  |  4 timmar sedan


  Startelvan 2018?

  DMN
  Dagerstål AJ Fjöla Niko
  Gudi
  Lindell Smith Jacobsen
  Skrabb Sebbe

  Linus behöver bli såld och Dagerstål en position
  Varför inte som en av tre mittbackar? Lindell tar Skrabbs position som wingback till höger och Niko kör sitt race till vänster. Gudi som spelfördelare, Jacobsen som en Fransson.

  Alternativt Skrabb till höger. Lindell på vänster wingback och DMK bredvid Sebbe

 11. rajderajraj  |  5 timmar sedan


  Med det sagt så har vi numer ”rätt” taktik igen och kommer uppenbarligen hålla fast vid den. Det innebär att alla förutsättningar finns för att vi ska börja spela som 2015/2016 och iom det så är det åter jäkligt kul att följa IFK Norrköping. Förväntar mig tydligare värvningar framöver och att vi får se flertalet spelare ta kliv i utvecklingen . Framförallt så krävs det att spelarna jobbar stenhårt på sin offensiva spets. Får bli skotträning hela veckan.

 12. Brownie  |  5 timmar sedan


  Eller så har JA slagit en pling…

 13. rajderajraj  |  6 timmar sedan


  JL//

  Syftade främst på att vi hade lösningar på dom problem du lyfte fram även under 2015 och 2016. När Sjölund blev punktad så kom antingen Fransson el Traustasson ner och mötte boll istället.

  Det är nytt med en defensiv mittfältare till vänster, men det löste ett problem som Janne hade hittat lösningen på redan för 2 år sen. Jens uppfinner just nu äntligen hjulet igen.

 14. Bongo  |  6 timmar sedan


  Skulle gärna bygga framtidens ifk på Niko, Fjöla, Gudi och Sebbe

 15. Den obligatoriska esten  |  6 timmar sedan


  Hjäääälp! Vart f*n får jag tag på ett IFK-klistermärke (skölden) som man fäster på insidan (eller i värsta fall utsidan) av bilrutan?
  Hur kan det inte finnas i webbshoppen?!

 16. JL  |  6 timmar sedan


  //Claes H
  Min bedömning också. Sundgren och Lindqvist är för mycket försvarare och för lite mittfältare. Krävs duracellkaniner på kanterna, inte bara kondis utan också snabbhet, teknik och inlägg. Svårt att få alltihop. Och får man det kan man lita på att spelaren kommer att vara het på marknaden. Och då får man börja om.

  Nackdelen med 3-5-2 är förstås att man faktiskt bara har två yttrar mot normala fyra. Klart att det får konsekvenser.

  Samtidigt gillar jag systemet mycket, framförallt för att man behåller de två anfallarna.

 17. Claes-H  |  7 timmar sedan


  //kakadua

  Dom AIKare jag pratar med tycker att varken Sundgren eller Lindqvist kommer med tillräckligt mycket i spelet offensivt/defensivt. I dagsläget så ligger dom allt för ofta kvar i defensiva positioner och kommer inte med tillräckligt ofta i offensiven, enligt mina kollegor.

  Vet inte om det stämmer.

 18. Rasken  |  7 timmar sedan


  Har NI läst….Så skulle min första mening ha börjat i mitt förra inlägg. :)

 19. JL  |  7 timmar sedan


  //Bongo och Kakadua
  Det är en spelartyp man samlar på, inte gör sig av med, om du frågar mig. Livstidskontrakt till både Niko och Lindell. Och ta in två till!

  Rönneklev hade varit grym på den positionen. Och Patrik Jönsson. Båda ytterbackar ju, men i 4-4-2.

 20. Bongo  |  8 timmar sedan


  MEd risk för att bli tjatig. Men just nu har vi alltså en egen produkt som gör succé som wingback i Degerfors. Om vi vill spela med wingbacks, nog måste vi väl ändå förlänga med Lindell? Med sorg i hjärtat misstänker jag att Tkalcic inte ingår i framtidsplanerna för ifk.

  Dags att värva Gustaf Nilsson i vinter?

 21. Rasken  |  8 timmar sedan


  Har och läst extrabilagan i dagens NT angående IFK? Kul med lite extra läsning om vårt lag och förening. Men tyvärr är det lite för mycket ”hissmusik” angående läsningen. Skulle vara trevligt med lite smaskiga nyheter angående planer på att färdigställa arenan, bilder, tidpunkt, lagets framtidsutsikter mm. Men tyvärr känns föreningen lite som vi puttrar på 3’ans växel och är nöjda med det. Säger inte att vi ska tok chansa som typ Bajern som verkar köra ”all in” angående värvningar. Kan bli kostsamt om det inte bär frukt. Men vad jag menar med oss så skulle jag vilja se lite mer jävla anamma i klubben, lite för mycket mellanmjölk för min smak just nu. Och ja jag vet vi ligger faktist bra med i tabellen just nu, men tänk om vi inte hade tok dippat i x antal matcher hur riktigt härlig tabellen då kunde ha sätt ut. Skulle bara önska att vi spänner musklerna en smula och visar att vi är och ska vara en toppklubb i Sverige, där jag tycker vi hörhemma. Skulle vara kul om det kunde småkoka lite iallafall…

 22. kakadua  |  8 timmar sedan


  JL

  Men de behöver inte vara från en annan planet! Räcker att fokusera på rätt egenskaper: kondition är prio 1, alltoundegenskaper prio 2.

  Daniel Sundgren är idealspelaren i den rollen. Ingen worldbeater direkt, men med ett så enormt flås att han kan delta i alla anfall och ändå hålla sin position defensivt. AIKs nya vänsterwinger ser ut att vara samma skrot och korn.

  Tkalcic är inte så dum heller. Lite samma där: knappast bäst i serien på något särskilt men en av de bästa i sin roll.

  Kpozo däremot: väldigt bra på andra saker. Men lite slö. Då blir man inte bara petad av en 352-tränare som vet vad han sysslar med, utan ivägskeppad till Norge och Östersund.

 23. Taddson  |  8 timmar sedan


  Ja, det är ett helt nytt sätt att spela. Guldlaget spelade 3-4-1-2, där Trasten gled in centralt bakom forwards efter sommaren, eftersom alla lag vrålpressade Daja.

  2017 års modell spelar (i en match, men ändå..) 3-1-4-2 (om man med god vilja kan hävda att anfallarna faktiskt spelar anfallare och inte någon slags utspridda halvmittfältare, alla vill vara släpande anfallare) där Niko ensam tar hand om vänsterkanten och ger Smith utrymme att bli bollvinnare centralt. Det är en våldsam skillnad i utgångsläge. Årets variant är väsentligt mer defensivt orienterat, eftersom truppen saknar de offensiva kvalitéer vi såg guldåret.

  Men JL har rätt. Nästan alla lag FÖRSÖKER spela enligt den här modellen. Alla lyckas inte, men nästan alla lag ser ut att försöka spela något som ger så mycket folk centralt som möjligt.

  Och det är där jag envist hävdar att IFK Norrköping och S:t Janne har danat om hela den svenska fotbollsmodellen. Även det är faktiskt något vi kan vara stolta över.

 24. JL  |  9 timmar sedan


  Nästan alla större lag spelar verkligen 3-5-2 nuförtiden. Förstår varför. Tänk att kunna ha tre mittbackar, tre innermittfältare OCH två anfallare. ”Bara” det lilla problemet att man ska hitta ytterbackar från en annan planet.

  //Raj
  Förstår inte. Har vi haft en defensiv innermittfältare i ”Trastenrollen” tidigare? I princip ett helt nytt sätt för oss att spela på.

 25. rajderajraj  |  17 timmar sedan


  JL//

  Den lösningen hade vi 2015 och våren 2016 också, men håller med om att den saknats när vi spelat med en breddande vänsterkant.

 26. bengeten  |  18 timmar sedan


  Niklas Savolainen är intressant
  9 mål i norrby
  Ett bottenlag
  Även charbel georges i syrianska
  Och sargon abraham i Degerfors
  Och richard yarsavat

 27. Cosmo Kramer  |  18 timmar sedan


  Apropå videos, har ni sett att Alexander Jacobsen har en egen YouTube-kanal där det läggs upp highlights på honom efter varje match.

  Vi kanske kan hoppas att någon rik kinesisk klubb kör en videovärvning, om de nu lyckas komma igenom den statliga internetspärren. Jacobsens finter kanske ses som regimfarliga.

 28. JL  |  19 timmar sedan


  //raj
  Ett intensivt tremannamittfält. Allt vi behövde göra var att byta en spelare. Övriga i laget kunde göra som de brukade.

 29. Bjorta  |  19 timmar sedan


  Videon på Buya Turay är väldigt intressant, känns som en spelare jag mer än gärna vill se i peking!!! Hoppas hoppas

 30. Wahlstrom  |  19 timmar sedan


  Nästa år firar Örebro 110 år utan framgång, det glädjer mig något hiskeligt mycket :)