Gnällbänken

25 346 thoughts on “Gnällbänken

 1. Snoken

  Håller med om mycket av det där. Viktigt att det inte kostar pengar om vi ska bli av med Norling och då är det bra om det får ta tid.


  Report comment

 2. Angående Skulasson, för mig är han ett mysterium att han inte får till det bättre. Undrar om han kanske skulle behöva spela in sig på en position kontinuerligt för att komma bättre till sin rätt?

  Kollar man hans stats och vilka klubbar och ligor han spelat i så är det ganska elakt att prata om honom som att han blivit petad från Sundsvall. Han lämnade sundsvall efter 2013 och gick till danska ligan där han spelat kontinuerligt varpå han tog ett kliv till uppåt och spelade kontinuerligt i belgiska ligan. I belgiska ligan spelade han 5 säsonger med mycket speltid alla år. Sista säsongen snittade han 60 min per match och i värsta fall är det inte bättre än att han börjar bli sämre, 35 bast i år.

  Meritmässigt är han en klockren värvning av IFK och rimliga förväntningar bör vara att han skulle gått in och varit given direkt. Så har ju tyvärr inte varit fallet. Jag gissar att hans tid som startman på innermittfältet snart är slut då det lär förstärkas i sommarfönstret. Sammanfattningsvis så trist att han inte fått det att lyfta som jag hoppats.


  Report comment

 3. – Ser inte fram emot, utan bävar inför nya nyförvärv, med tanke på de två sista åren.

  – inga fler wingbacks!!! Ekpolo, Agardius, Telo, binaku, Eid, de Brito – fyra av dessa inhandlade under Norlings tid. Vi snackar sju-siffrigt belopp. Lägg ned positionen.

  – vill vi någon gång gå tillbaka till en fyrbackslinje så behöver vi konventionella mittbackar – existerar knappt i denna trupp.

  – c mf: Ortmark är för mkt nr tio spelare och Skulason, tidigare petad från bottenlagets Sundsvalls centrala mf, saknar helt enkelt kvalité. Det är inte så att vi saknar en liten pusselbit här. Vi saknar en lagdel!!!

  – Anfallet: Jag utgår ifrån att dem gör vad dem kan för att få in kvalité – inte lätt..

  – Summering: Truppen är så formad efter Norlings idéer och fembackslinje att varken enstaka spelare eller ny tränare kan förändra IFK nämnvärt på kort sikt.

  – för ett rejält omtag är det nästan viktigare vilka spelare IFK gör sig av med (läs wingbacks) än vilka dem tar in.

  – Norling är i dagsläget rätt man för denna Norlinganpassade trupp. Låt honom överleva serien, säg sedan tack och hej, liksom till flera spelare.. Ta sedan ett rejält omtag. Kommer att ta tid att bygga om truppen efter dessa två år som bär spår av samma fotbollsinkompetens som ökenvandringen på 00-talet..

  – Att värva för massa miljoner nu är att bygga tak på ett hus som saknar grund. Garanterad ytterligare kapitalförstöring helt enkelt. Gör om grunden först!


  Report comment

Lämna ett svar

Back To Top
Loading...