Gnällbänken


Du måste vara inloggad för att kunna skriva ett inlägg på Gnällbänken...

  KOMMENTARER: 87 998

 1. sthlmsnok  |  21 minuter sedan


  Japp, orealistiskt att han blir långvarig och vet hur det antagligen är tänkt. Bara så imponerad av karaktären.

 2. AJ  |  1 timme sedan


  Den direkta arvtagaren till Ante är ju Gerson. Åtminstone är ju detta tanken. Vi får hoppas att han kan komma upp i samma kvalité som Ante både som ledare och som fotbollsspelare.

  En annan jag tror skulle kunna axla rollen på sikt är Alle.

 3. Burkinho  |  2 timmar sedan


  /sthlmsnok
  Jag tvivlar på att Thern är kvar nästa år. För bra och hyfsat ung.

 4. MA  |  3 timmar sedan


  VAR i allsvenskan? ”Kommer säkert att diskuteras”
  https://www.aftonbladet.se/a/BJ17lG

 5. IFK HJÄRTA  |  3 timmar sedan


  Vill bara stämma in i hyllningarna av Andreas Johanssons betydelse för IFK:s utveckling o framgång….
  Han är och har varit helt grym, inställning, spelförståelse, taktik, lagspelare, teknin, passningar.
  Ja, IFK hade inte varit där utan honom, så är det …
  Tror inte ngn påstår något annat heller… men det är helt klart värt att påpekas ibland 😊..!

 6. MA  |  4 timmar sedan


  Djurgården var Bärkroths enda bud från Sverige: ”Hörde inget från Blåvitt”
  https://www.fotbollskanalen.se/allsvenskan/djurgarden-var-barkroths-enda-bud-fran-sverige-horde-inget-fran-blavitt/

 7. sthlmsnok  |  4 timmar sedan


  Ang. Antes betydelse etc. Är det inte så att bäst lämpad att överta stafettpinnen som lagpappa/föredöme/tongivning om vi lyckas behålla honom är Thern?

 8. Kamraterna  |  5 timmar sedan


  Vi frågade Hunt om IFK har någon vidareförsäljnigsprocent på Bärka. Men han ville inte kommentera det.

 9. XJesperX  |  6 timmar sedan


  Tråkigt att Bärkroth inte spelar i IFK igen, men som andra här nämnt så var inte tajmingen rätt, i dagsläget finns inte plats för honom i någon roll som passar.

  I övrigt känns Nicklas som ett riktigt råproffs! Han snackar aldrig skit om andra lag, hyllar inte sitt eget lag i onödan, kämpar och lyssnar på tränaren.

  Tycker han visade när han var i IFK att han trivdes, visat 100% respekt mot klubb och supportrar och lagom mycket kärlek för att bli uppskattad men drar inte heller någon lögn om att IFK är ”hans lag”. Ingen kappa efter vinden som till exempel Frillan…

  Bärkroth är ett riktigt proffs, unnar han framgång förutom mot IFK, förtjänar ett respektfullt mottagande på Parken även om han kommer i fel tröja.

 10. JL  |  6 timmar sedan


  Nej Bärkroth har tjänat oss väl, men var väl framförallt tongivande sista halvåret? Guldhjälte är lite att ta i då han länge petades av Tkalcic och inte startade i guldmatchen.

  Vi bör inte lägga våra miljoner på 26-åringar utan antingen extrema egenskaper (Thern) eller ledaregenskaper (Sjölund, Ante, Gerson) eller hemvändare, typ Nyman och Telo. Det blir för dyrt i längden att värva som Hammarby. För oss men inte nödvändigtvis för dem.

  Frågan är vem som är 2018 års ”Bärkroth”, ”Eliasson” eller ”Skrabb”?

  En sak till: Ska vi gissa att Batanero hamnar i ÖFK och inte i Göteborg?

 11. Smucksmeck  |  6 timmar sedan


  Hade IFK ngn vidareförsäljning % på bärkroth?!

  Kanske kamraterna kan höra med Hunt?!:)

 12. hull  |  6 timmar sedan


  MK //

  Jag tycker precis tvärtom. Bärkafilmen känns ju något mer genomarbetad än en mobilfilmad presskonferens med ett tiotal applåderande besökare. I de lägena känns vi mer som en toppklubb i Superettan… Sen så tycker jag absolut inte att IFK ska göra precis som DIF gör – det vore fånigt med tanke på att vi är en annan sorts klubb. Men vad gäller kvalitetsnivå så känner jag utan omsvep en viss avundsjuka.

 13. MK  |  6 timmar sedan


  En sak jag inte avundas övriga storlag är deras töntiga presentationsvideos.

 14. bikemi01  |  7 timmar sedan


  Jobbigt i värmen nu:

  Jens Gustafsson i NT: Det var en påfrestande match i hettan. Spelarna tappade jättemycket vätska och var faktiskt ännu påverkade av matchen i dag. Det är sällan det är så tre dagar efter en match, men vi kan nog förvänta oss att alla är 100 procent återställda under torsdagen.

 15. AJ  |  7 timmar sedan


  Bärkroth passar inte i dagens IFK så ganska givet att vi inte går för honom. En klassisk ytter, tycker inte han har det som krävs defensivt för en wingback-roll. Inte heller som forward tycker jag att han passar. Det roligaste med övergången till DIF är väl att ÄNNU en spelare väljer bort Göteborg, om det nu är så att han gör det? Det är tungt där borta på västkusten.

  Å andra sidan får DIF ett potentiellt offensivt hot i toppstriden. Får dock se vart han står nu efter ett år med lite speltid.

 16. bikemi01  |  7 timmar sedan


  Från Dynamo Dresdens hemsida översatt lite med goggle och lite hemsnickeri.

  Den svenska internationella har tecknat ett fyraårigt kontrakt med SGD till 30 juni 2022. Kontraktet gäller för Bundesliga och 2. Liga.
  Wahlqvist är den andra svensken i Dynamo efter Johnny Ekström (1994/95). 21-åringen genomförde den medicinska undersökningen på måndagsmorgon och reser på träningsläger med laget på kvällen. Wahlqvist kommer att bära nummer 2 på ryggen. Första träningen är på tisdag kl. 10.00. där han för första gången kommer att få träffa sina nya lagkamrater i Herxheim (Rheinland-Pfalz).
  Även om Linus är 21 år gammal har han redan fyra års erfarenhet av den första divisionen Sverige. Han är en enkel och defensiv fullback, med mycket takt, dynamik och bra mentalitet ”, säger Dynamo interimsporter Kristian Walter. ”Vi är mycket glada att Linus har bestämt att spela hos oss, trots många andra klubbars intresse . Han är en spelare som kan användas på flera positioner som i centrala försvarsvaret, till höger och på mittfältet.

  Tyskland har alltid varit i mitt fokus. Utmaningen 2: a Bundesliga betyder nästa nivå för mig som fotbollsspelare . Till slut var det lätt för mig att välja Dynamo eftersom de visade mest intresse, säger Linus Wahlqvist efter att han undertecknat kontraktet i måndags. ”Jag kommer att göra mitt yttersta för att vara så framgångsrik som möjligt med Dynamo under de kommande åren. Jag är glad att få åka på träningslägret direkt för att få bekanta mig med mina nya lagkamrater.
  Linus Wahlqvist föddes den 11 november 1996 i Norrköping och började spela fotboll när han var fyra år gammal i sin hemstad i Eneby BK. År 2009 gick han till ungdomsavdelningen i IFK Norrköping, klubben med tretton mästerskapstitlar och sex st. cupvinster är en av de mest framgångsrika svenska fotbollsklubbarna i Sverige.

  Dynamo Dresden Fans: https://youtu.be/opx59GJQ2wk

 17. MA  |  8 timmar sedan


  Bärkroth klar för DIF

 18. ektorp  |  8 timmar sedan


  Har ni glömt Ove Kindvall? Avskedsmatch mot AIK 6-0. Fyra mål av OK

 19. JL  |  9 timmar sedan


  Abder Kabous (spelade i La Liga)

  Bennard (haft en fin karriär i Grekland, Frankrike och Belgien)

 20. Frank  |  9 timmar sedan


  //Majsan

  Dresden har träningsläger i södra Tyskland om jag förstått det hela rätt. Hur länge det varar vet jag inte men jag tror det kan vara svårt för Linus att vara på plats här, tyvärr.

  Edit: Sjölund förtjänar en ordentlig avtackning när det väl är dags också.

 21. Ballack  |  9 timmar sedan


  //Limpmeister
  Läste nog inte så noga att det var IFK ”försäljning”
  Korrekt att Stefan gick från Blauvitt :) som bye the way verkar ha det lite tungt på spelarfronten;)

 22. Majsan  |  9 timmar sedan


  Märkligt egentligen att vi supportrar inte hyllar Ante mer än idag egentligen. Är det nån som verkligen förtjänar att höra sitt namn i en sång varje match så är det ju han! Eller finns det nån Ante-ramsa? Som kakadua skriver, hans betydelse har ju varit enorm och han borde rimligen fått många erbjudanden både innan och under åren han spelat för IFK.

  Och det vore verkligen på sin plats med en hyllning till Linus på måndag om han är på plats.

 23. MA  |  9 timmar sedan


  Jag vet inte vad ni tycker om detta men att någon IFK spelare skulle ha på sig en matchtröja på en av våra konkurrenter skulle jag bli riktigt arg och besviken på men jag skulle aldrig gå så långt som att hota spelaren.
  https://www.expressen.se/kvallsposten/sport/fotboll/superettan/bar-mff-troja-pa-laktaren-hotas-av-egna-fansen/

 24. Cricka_Hult  |  10 timmar sedan


  Limpmeister//

  Skrev ju det ”visst har han gjort sina matcher i PL och Championship” men att samtidigt lånas ut från Swansea tre ggr under kontraktstiden är väl knappast en succé och där han gjort avtryck?

 25. Limpmeister  |  10 timmar sedan


  Eddie Gustafsson? Kanske inte dom mest exotiska klubbarna, men han var ju väldigt uppskattad i Österrike iaf.

 26. Limpmeister  |  10 timmar sedan


  Rasken – Ja. ”Vem har vi i IFK som verkligen har gjort avtryck i sin proffskarriär” tolkade jag inte som ”Vem har IFK sålt direkt till utlandet som det gått bra för sen”. Uppenbarligen menade du så, så då passar ju inte Barrow in. Annars hade väl Kiese Thelin passat rätt bra också. Det går ju bra för honom i Belgien.

  Cricka – Jag lägger inte Barrow i samma hög, därav ”:/”. Läs ovan. Dock har Barrow gjort över 50 matcher för Swansea, det är väl inte en skröna?

  Kennet Andersson gick ju från IFK tillbaka ut i Europa. Annars gick det väl skapligt för Gunnar Nordahl?

  edit: Såg nu att det var senaste 30 åren som diskuterades. Då passar ju inte Nordahl in, men väl Kneten!

 27. Cricka_Hult  |  10 timmar sedan


  Limpmeister, Rasken//

  Dessutom – att Barrow skulle läggas in i samma hög som Brolin och Janne Eriksson är ett skämt tycker jag…visst har han gjort sina matcher i PL och Championship men att den här karusellen med klubbyten beror på att han gjort så stort avtryck och varit så bra är för mig en skröna som blåstes upp ett tag i den svenska pressen när man tyckte att han skulle tas ut i det svenska landslaget…

  https://www.transfermarkt.de/modou-barrow/transfers/spieler/189070/

 28. Rasken  |  10 timmar sedan


  Limpmeister// Det var väl Östersund som sålde Barrow, han försvann väl från oss efter någon misshandels historia. Ballack// Janne Svensson korrekt, men Stefan Petersson var väl Göteborg som sålde.

 29. MA  |  10 timmar sedan


  Dresden ligger just nu på en 4:e plats med mest värderad trupp men mycket kan hända där under detta transfer fönster. https://www.transfermarkt.com/2-bundesliga/startseite/wettbewerb/L2

 30. Ballack  |  11 timmar sedan


  Fotbolldirekt och Magnus Österbergs hyllningsorgier kring storstadsklubbarna fortsätter..
  Jag väljer att se det på annat sätt än artikeln
  Så många värvningar och fått så lite tillbaka..

  Senast man vann ngt var säsongen 2009/10..

  http://www.fotbolldirekt.se/2018/07/18/pa-fd-aik-basens-urstarka-facit-imponerande-bast-allsvenskan/

 31. Limpmeister  |  12 timmar sedan


  Rasken –

  Modou Barrow… :/

 32. blacklisted  |  12 timmar sedan


  Fasen fin intervju kamraterna. Hyllningen till ante är fantastisk och Linus är väldigt sympatisk. Önskar honom stort lycka till och välkommen åter i framtiden.

  Missade första minutrarna på parken i helgen. Linus var inte på plats? Hoppas han dyker upp på måndag för en avtackning! :)

 33. MA  |  13 timmar sedan


  Vi får hoppas att Krogh-Gerson blir en lika bra kapten åtminstone socialt och sammanhållningen mellan talanger och mer etablerade där ligger nyckeln att man tar sig tid med dom yngre att sitta och prata och göra dom en bättre fotbollsspelare på plan men även få dom att trivas och komma in i gänget.

 34. kakadua  |  14 timmar sedan


  Ante måste ju klassas som en av allsvenskans bästa värvningar de senaste 50 åren. Vi var en nedflyttningskandidat när han kom och fick en av seriens bästa spelare som dessutom har spelat en nyckelroll i utbildningen av massa unga spelare varav vissa sålts för miljonbelopp.

  Man har nästan blivit lite bortskämd och tänker inte så mycket på hur bra han är längre. Det kommer att bli ett stort hål att fylla när han lämnar.

 35. gorano  |  15 timmar sedan


  Linus:
  Du har under dina år i IFK spelat med många bra spelare. Vilken är den bäste skulle du säga?
  – Jag har fått äran att spela med väldigt många bra spelare, det är fantastiskt i sig. Ska jag säga någon jag tycker sticker ut från de övriga så är det vår kapten Ante. Sättet han leder laget, både på och utanför planen är fantastiskt. Han är en stor förebild för mig i sättet att vara. Sedan har han även en grym spelförståelse och speluppfattning och en fantastisk passningsfot. Att i hans ålder klara av att spela 90 minuter i varje match, varje säsong, är lika grymt det. Det är alltid svårt att beskriva spelare men hans öga för fotboll är unikt.

  Ante är den mest värdefulla spelare IFK haft under 2000-talet. Ge honom ett riktigt bra bud så han stannar några år till!

 36. Wahlstrom  |  16 timmar sedan


  ektorp /

  Trevligt, själv har jag inte tagit mig längre än till BK Spark sen jag flyttade hit 2011.

 37. Ballack  |  16 timmar sedan


  /Morre
  😂

 38. Morre  |  16 timmar sedan


  Förståeligt att Bärkroth med familj lämnar Polen. Julia var ju en stor talang på Hemköp Kungsgatan men verkar inte alls lyckats i den polska livsmedeldetaljistbranschen. Östermalmshallen låter som ett utmärkt steg för henne. Kanske kan funka i delin?